da, biblioteka je u pitanju. ajde MOLIM TE otidji tamo sutra i pogleaj svojim ocima. ne moras cak ni napisati ovdje. cak mozes nastaviti negiratiidimidodjimi wrote:aha, znaci maticna biblioteka...ok, to smo skontali, al' slika na ziduBodkin wrote:biblioteka je BIBLOTEKA i to uz skolu. ja sam samo pomislio da je to skolska biblioteka.varijabilni wrote:biblioteka nije škola. a ni ne vjerujem ti, išao sam u matičnu biblioteku na neke predstave koje su se tu održavale i nisam vidio sliku ni karadžića ni mladića.
http://www.matbibli.rs.ba/index.html
i ajde ovako, otidji sutra tamo i vidi ima li slika. dakle udjes na vrata i pravo na zidu i dodji i reci mi nam ima li je da ne bih ja isao tamo i slikao. moze li tako?
i tek sad ja kontam ove forume. neko me ubjedjuje da nema onoga sto sam vidio i raspravio sa momkom do sebe![]()
![]()
...u knjigama, mejbi...
Istočno Sarajevo
-
Bodkin
#526 Re: Istočno Sarajevo
- Jedinstvo_Manchester
#527 Re: Istočno Sarajevo
Vjerovatno mislis na srednju skolu 28 Juni, ja sam isao u gimnaziju koja je u istoj zgradi ali na 3 spratu, nije isti ulaz, mozda si i u pravu ne mogu se zakleti da nema, samo se ne sjećam nisam odavno bio.Bodkin wrote:vjeruj druze da sam svojim ocima vidio. da mi nije mrsko otisao bih samo da slikam i postavim ali onda ce biti montaza ili sta vecradostan dan wrote:bodkin ti je extremno objektivan forumaš. sigurno je zamjena u pitanju.
-
Bodkin
#528 Re: Istočno Sarajevo
jel to odgovor na pricu o slikamaidimidodjimi wrote:jes' to vrac'o knjigu???Bodkin wrote:jarane isao prije plafon 5 danaCSKA wrote:Slikaj,ali obavezno pored danasnjih ili sutrasnjih novina,da ne bude ovo je slika iz 1998
Joj kada bi se zabranio ulazak na forumu svima koji nisu sada u Sa,90% foruma bi izvisiloslikao bih ja ali bice nije to ta skola
- respo
#529 Re: Istočno Sarajevo
jedna jeste druga nijeMorales wrote:Prijatelju, C.Vila je u Novom Sarajevuzateznistub wrote:Nisam se mislio javljati na ovoj temi, ali mi ova izjava zapara oko. C.Vila nije u novom gradu? A gdje sam to 25 godina zivio? U Centru?Creasy wrote: C.Vila i Pofalici nisu u Novom Gradu...A sto se ugodnosti zivota tice, tu prevashodno mislim na stanje kriminaliteta i samu lokaciju naselja, konkretno u poredjenju sa Buca potokom - konfiguracija terena...
![]()
I ne pametuj vise, ziovta ti, nemoj da ti zovemo onog djeda sa semafora...
Nego gdje nego u novom gradu.![]()
cak je i dio hrasna u novom gradu bosmal i sve zgrade okolo do skole za djecu s posebnim potrebama
- Jedinstvo_Manchester
#530 Re: Istočno Sarajevo
Dođemo da vidimo sta nam komsije misle s kim zivimo i djelimo prostor i sve sam blize zakljucku "astal ti, astal mi", bez uvrede bilo kome, super saradnja ko mora, al svi u svoje torove neko veće neko manje bilo bi možda i najbolje rješenje koliko god to ružno zvučalo, pa da se samo ovako preko tastature čujemo.OpusDei wrote:Forum je (bar bio i jos uvijek jeste u narodu) SARAJEVO-x, a ne istocno/srpskosarajevo ili lukavica-x (odakle ti tipkas)Creasy wrote: Koje bolan vase forume? Ti mozda mozes svojatati gorazdanski, visegradski, dobojski forum... Dodjes u SA 1992. i ovo je sad tvoj forum, a nije moj?
Sarajlije jednostavno nemaju razloga da dolaze na vase forume kao sto vi imate do dolazite ovdje.
- zateznistub
#531 Re: Istočno Sarajevo
Evo vidim da aje jedinica novo sarajevo, ja sam sa cv2, ona je novi gradMorales wrote:Prijatelju, C.Vila je u Novom Sarajevuzateznistub wrote:Nisam se mislio javljati na ovoj temi, ali mi ova izjava zapara oko. C.Vila nije u novom gradu? A gdje sam to 25 godina zivio? U Centru?Creasy wrote: C.Vila i Pofalici nisu u Novom Gradu...A sto se ugodnosti zivota tice, tu prevashodno mislim na stanje kriminaliteta i samu lokaciju naselja, konkretno u poredjenju sa Buca potokom - konfiguracija terena...
![]()
I ne pametuj vise, ziovta ti, nemoj da ti zovemo onog djeda sa semafora...
Nego gdje nego u novom gradu.![]()
-
OpusDei
#532 Re: Istočno Sarajevo
Ali zasto i preko tastature? Vidis, mi uopste nemamo potrebu da posjetimo vas, cak ni virtuelno. Jednostavno, niste nam uopste zanimljivi ni u kom smisluJedinstvo_Manchester wrote: Dođemo da vidimo sta nam komsije misle s kim zivimo i djelimo prostor i sve sam blize zakljucku "astal ti, astal mi", bez uvrede bilo kome, super saradnja ko mora, al svi u svoje torove neko veće neko manje bilo bi možda i najbolje rješenje koliko god to ružno zvučalo, pa da se samo ovako preko tastature čujemo.
- zateznistub
#533 Re: Istočno Sarajevo
Iskreno se nadam da je ovo sarkazam i da ne mislis ozbiljno.Jedinstvo_Manchester wrote:Dođemo da vidimo sta nam komsije misle s kim zivimo i djelimo prostor i sve sam blize zakljucku "astal ti, astal mi", bez uvrede bilo kome, super saradnja ko mora, al svi u svoje torove neko veće neko manje bilo bi možda i najbolje rješenje koliko god to ružno zvučalo, pa da se samo ovako preko tastature čujemo.OpusDei wrote:Forum je (bar bio i jos uvijek jeste u narodu) SARAJEVO-x, a ne istocno/srpskosarajevo ili lukavica-x (odakle ti tipkas)Creasy wrote: Koje bolan vase forume? Ti mozda mozes svojatati gorazdanski, visegradski, dobojski forum... Dodjes u SA 1992. i ovo je sad tvoj forum, a nije moj?
Sarajlije jednostavno nemaju razloga da dolaze na vase forume kao sto vi imate do dolazite ovdje.
-
Bodkin
#534 Re: Istočno Sarajevo
dakle tacno cu se natjerati da odem sa oslobodjenjem tog dana i da slikam 
-
idimidodjimi
#535 Re: Istočno Sarajevo
prije 15-ak dana bio...trebala mi potvrda za rad na komp., nebitno...haman slike karadziceve, ni mladiceve nisam skontao...al' aj, mozda je kace po potrebi, kad dodje raja iz federacije...Bodkin wrote:
jel to odgovor na pricu o slikamahoces li otici da provjeris sutra ili ces me ubjedjivati da sam u matrixu?
- respo
#536 Re: Istočno Sarajevo
kvadrant nijezateznistub wrote:Evo vidim da aje jedinica novo sarajevo, ja sam sa cv2, ona je novi grad, a mislim i da jw kvadrant u novom gradu, nebitno.
idi od podvoznjaka do mosta onda miljackom do skole za dijecu sa posebnim potrebama preko selex pumpe gore negdju ide i to je ta granica
- zateznistub
#537 Re: Istočno Sarajevo
Hv0larespo wrote:kvadrant nijezateznistub wrote:Evo vidim da aje jedinica novo sarajevo, ja sam sa cv2, ona je novi grad, a mislim i da jw kvadrant u novom gradu, nebitno.
idi od podvoznjaka do mosta onda miljackom do skole za dijecu sa posebnim potrebama preko selex pumpe gore negdju ide i to je ta granica
-
varijabilni
#538 Re: Istočno Sarajevo
u subotu u klubu trap nastupao nesa galija, unplugged. ko je nastupao u cjelokupnom novom gradu i novom sarajevu? koliko znam niko, osim mozda neke loko grupice ili nekog narodnjaka u kafeu barloti.
oni od istocnog sarajeva prave grad a ovdasnje vlasti od sarajeva prave selo.
-
stale
#539 Re: Istočno Sarajevo
Mene u PiSi-ju zovu Federalac
a djeca oko zgrade..'đes ba
mir, tišina, nema gužve....nema barikada sem u glavama nekih ljudi
Naselje je puno "seljaka" al' kuturni neki
manje se nervozni od memli strane sigurno
mir, tišina, nema gužve....nema barikada sem u glavama nekih ljudi
Naselje je puno "seljaka" al' kuturni neki
manje se nervozni od memli strane sigurno
-
Bodkin
#540 Re: Istočno Sarajevo
a ne moze se desiti da nisi vidioidimidodjimi wrote:prije 15-ak dana bio...trebala mi potvrda za rad na komp., nebitno...haman slike karadziceve, ni mladiceve nisam skontao...al' aj, mozda je kace po potrebi, kad dodje raja iz federacije...Bodkin wrote:
jel to odgovor na pricu o slikamahoces li otici da provjeris sutra ili ces me ubjedjivati da sam u matrixu?
- respo
#541 Re: Istočno Sarajevo
nesa galija ce nastupati tamo gdje mu je mjesto u slogi a ne po nekim zabitima i "domovima kulture"varijabilni wrote:u subotu u klubu trap nastupao nesa galija, unplugged. ko je nastupao u cjelokupnom novom gradu i novom sarajevu? koliko znam niko, osim mozda neke loko grupice ili nekog narodnjaka u kafeu barloti.
- Jedinstvo_Manchester
#542 Re: Istočno Sarajevo
Za prave ljude je sarkazam, za ostale koji zapisavaju svoje torove nije. Nerviraju me ljudi koji polažu ekskluzivno pravo na Sarajevo, pa i ja sam se rodio u tom gradu valjda mogu da imam neko ye.beno mišljenje o njemu, da se zakuva sutra 70% ljudi sa ovog foruma bi se meni svetilo za Srebrenicu i slična dešavanja iz prošlog rata u kom sam bio obično dijete od 6-10 godina.zateznistub wrote: Iskreno se nadam da je ovo sarkazam i da ne mislis ozbiljno.
-
idimidodjimi
#543 Re: Istočno Sarajevo
zapoceh diskusiju, jer iz tvog posta sam "otisao na osnovnu skolu", a tu je garant nema...a volio bi da odes i da slikas...ako si u pravu, ja ti se, evo, javno izvinim, a diskutovanje na temu slika u javnim ustanovama, mozda nastavim na nekom od podforuma ovdje....Bodkin wrote:
a ne moze se desiti da nisi vidioi sta ce biti ako odes samo da uslikam i postavim?
-
Bodkin
#544 Re: Istočno Sarajevo
to je lijepo. ajde potrudim se da odem. ako ne, otidjite i uvjerite se samiidimidodjimi wrote:zapoceh diskusiju, jer iz tvog posta sam "otisao na osnovnu skolu", a tu je garant nema...a volio bi da odes i da slikas...ako si u pravu, ja ti se, evo, javno izvinim, a diskutovanje na temu slika u javnim ustanovama, mozda nastavim na nekom od podforuma ovdje....Bodkin wrote:
a ne moze se desiti da nisi vidioi sta ce biti ako odes samo da uslikam i postavim?
-
varijabilni
#545 Re: Istočno Sarajevo
@bodkin, valjda ces se izvinuti skoli, jer ta slika nije ni u kakvoj skoli kako si ti u prvom postu napisao.
@respo, creasy je poredio lukavicu sa naseljima bliskim njoj. novo sarajevo i novi grad imaju bar dva-tri puta vise stanovnika nego istocno sarajevo a nikakvih kulturnih desavanja nema.
i sta je tu onda spavaonica reci ti meni? sto neko ko zivi na alipasinu ili dobrinji mora da ide u slogu? sto nema nikakvog objekta takve vrste u tim naseljima? nije valjda da nema potrebe i da su barloti i niskina priceza jedini objekti zapadno od marijin dvora koji zadovoljavaju muzicke potrebe i ukuse stanovnika novog sarajeva i novog grada? oni jedini dovode muzičare uživo. o galerijama, muzejima, kinima, pozorištima... ne bih. novo sarajevo je prije rata imalo i kino arenu i kino kumrovec, sad nema nijednog. ako je grad samo ono sto nam se kulturno nudi od bascarsije do marijin dvora onda nista. za jedan prosjecan ljudski zivot ce lukavica dostici te standarde.
@respo, creasy je poredio lukavicu sa naseljima bliskim njoj. novo sarajevo i novi grad imaju bar dva-tri puta vise stanovnika nego istocno sarajevo a nikakvih kulturnih desavanja nema.
i sta je tu onda spavaonica reci ti meni? sto neko ko zivi na alipasinu ili dobrinji mora da ide u slogu? sto nema nikakvog objekta takve vrste u tim naseljima? nije valjda da nema potrebe i da su barloti i niskina priceza jedini objekti zapadno od marijin dvora koji zadovoljavaju muzicke potrebe i ukuse stanovnika novog sarajeva i novog grada? oni jedini dovode muzičare uživo. o galerijama, muzejima, kinima, pozorištima... ne bih. novo sarajevo je prije rata imalo i kino arenu i kino kumrovec, sad nema nijednog. ako je grad samo ono sto nam se kulturno nudi od bascarsije do marijin dvora onda nista. za jedan prosjecan ljudski zivot ce lukavica dostici te standarde.
- drndalo
#546 Re: Istočno Sarajevo
Bibliotekari, procita li sta...? Dobro vas je vise... Oko cega se vi naprdjujete... Fuj...
-
Bodkin
#547 Re: Istočno Sarajevo
kome? odmah sam napisao u drugom postu da je zgrada desno. ja sam mislio da je to biblioteka od skolevarijabilni wrote:@bodkin, valjda ces se izvinuti skoli, jer ta slika nije ni u kakvoj skoli kako si ti u prvom postu napisao.![]()
@drndalo pa majku mu tema je IS, oko ega cemo raspravljati ako ne oko obrazovnog sistema
-
varijabilni
#548 Re: Istočno Sarajevo
vidim da si napisao da u skoli stoji slika a ne vidim da si napisao biblioteka.Bodkin wrote:
ovo se nece skoro promijeniti nazalost...skoro sam vidio da u skoli stoji slika mladica ili karadzica ne znam...dakle shvatam ja subjektivnost i trenutnu situaciju ali palo mi je na pamet, hoce li ostati sutra kad ih osude. hoce li ostaviti osudjenog ratnog zlocinca da stoji na zidu skole..
-
stale
#549 Re: Istočno Sarajevo
Nema gradski prevoz, ili se ne da vidjeti, to kao prvo i jedino i obavezno da se zove naselje al eto ima sa one strane duge trola...neće namjerno da uvedu naši, federalci, baš radi toga
-
Bodkin
#550 Re: Istočno Sarajevo
ne mogu da se vracam opet, citirao sam ti gore moj drugi post...varijabilni wrote:vidim da si napisao da u skoli stoji slika a ne vidim da si napisao biblioteka.Bodkin wrote:
ovo se nece skoro promijeniti nazalost...skoro sam vidio da u skoli stoji slika mladica ili karadzica ne znam...dakle shvatam ja subjektivnost i trenutnu situaciju ali palo mi je na pamet, hoce li ostati sutra kad ih osude. hoce li ostaviti osudjenog ratnog zlocinca da stoji na zidu skole..