Obrazovanje i veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Dr. Kuca
#526 Re: Obrazovanje i veze
Drzava i firme su u rasolu jer je bitan papir. To sto je ogranicen, nema sirinu, nema ulice, fakinluka, nesposobnost da vidi dalje od nosa je nevazno, Bitno je da ima papir
. Sto neko napisa, bitno je da je magistar, doktor nauka bez dana radnog staza, sjedi kuci, eventualno izadje na kafu ponekad itd.nego sta je postigao u zivotu. Nije bitno koliko je knjiga procitala, sta je procitala, ima tema i mimo knjiga. Stvar je u sitnicama a ne koju diplomu nosi. Neki smatraju i remek djelo 50 nijansi sive, nekom je i to knjiga.
- Ramzess Veliki
#527 Re: Obrazovanje i veze
Meni je poželjna ženska koja je produhovljena i uspješna, ima doktorat, vozi auto, motor i skače sa padobranom, poželjno da trenira neki marisana sport ili bar da ide na pilates.SaraFina wrote:Salu na stranu palestinka, vidim konstruktivno doprinosis temi i bez zezancije.
Uglavnom, nije li ti malo cudno da vecina prisutnih muskaraca zamislja idealnu zenu po obrazovanju sa nekom SSS. I majcinskim zanimanjima poput prosvete (uciteljice, vaspitacice)
Dakle, trebaju im zenske osobe obrazovane odgajateljice buduceg potomstva.
Zato ne vidim sto bi takvim prikrivenim papcima nesvjesno ili svjesno dizala ego pozitivnim komentarima.
Za mene je temelj uspjesne veze ravnopravan partner u svemu. A ne svjesna teznja da nekog degradiram i potcinim.
Ako mi nađete takvu prenesite joj da ću ja kuhat' pitu, prat' suđe i voditi djecu u školu.
- SaraFina
#528 Re: Obrazovanje i veze
Dragi Ramo ne radim ja u agenciji za spajanje usamljenih dusa. No za svaku je pohvalu i tvoja zrtvaRamzess Veliki wrote:Meni je poželjna ženska koja je produhovljena i uspješna, ima doktorat, vozi auto, motor i skače sa padobranom, poželjno da trenira neki marisana sport ili bar da ide na pilates.SaraFina wrote:Salu na stranu palestinka, vidim konstruktivno doprinosis temi i bez zezancije.
Uglavnom, nije li ti malo cudno da vecina prisutnih muskaraca zamislja idealnu zenu po obrazovanju sa nekom SSS. I majcinskim zanimanjima poput prosvete (uciteljice, vaspitacice)
Zato ne vidim sto bi takvim prikrivenim papcima nesvjesno ili svjesno dizala ego pozitivnim komentarima.
Za mene je temelj uspjesne veze ravnopravan partner u svemu. A ne svjesna teznja da nekog degradiram i potcinim.
Ako mi nađete takvu prenesite joj da ću ja kuhat' pitu, prat' suđe i voditi djecu u školu.
Vjerujem da imas samopouzdanja!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#529 Re: Obrazovanje i veze
Sve je to lijepo, ali sama cinjenica da je imala strpljenja i dovoljno kognitivne sposobnosti da procita najbolja djela svjetske knjizevnosti (nema potrebe da dodajem da su ruska
), govori puno o toj osobi.
I ko kaze da su pita i ateisticki nazori Ivana Karamazova medjusobno iskljucivi
I ko kaze da su pita i ateisticki nazori Ivana Karamazova medjusobno iskljucivi
- HAVANA
#530 Re: Obrazovanje i veze
SaraFina wrote:HAVANA wrote:Tako nekako.SaraFina wrote:Za mene je temelj uspjesne veze ravnopravan partner u svemu. A ne svjesna teznja da nekog degradiram i potcinim.![]()
Jedini se ti izjasni kako ti je supruga uspjesna studentica. A ti ne i da bez obzira na to fercerate odlicno. I to si napisao s ponosom i bez kompleksa da dodam. Ovo sve izgleda trazi odgojateljice za buduce potomstvo.
Molim lijepo, neka nadju i surogat majke onda.
Pa ja uvijek pisem kako jest,nemam se ja kome sta prodavat.Ja sam zivio kako sam zivio i ne kajem se.Mnostvo pogresnih odluka,ludila i svega,ali kad je i bilo vrijeme za to.Onda je nesto drugo doslo na red i to je to.Sve sto jesam,znam i imam sam povukao iz zivotne skole i usputnog ucenja,citanja,pracenja...Sve veze koje sam imao su bile iz kruga slicnog razmisljanja,zivota,zajebancije...e sad neko je danas doktor a neko je zavrsio u kanalu,to je zivot i nikada ne mozemo sve tacno isplanirati.I ako isplaniras ostanes uskracen za neke druge stvari.Ja sam zelio sve probati i imam jako sirok krug prijatelja,od doktora i bankara,do zidara,narkomana i probisvjeta.Ne odigra svako dobro i kako je planirao zivotnu igru.Onaj ko se osjeca superiornim u drustvu jednog zidara...je dzaba skole ucio.Veze on sa zivotom nema.Mora bit i jednih i drugih.Sto nacrtas, neko mora ozidat.Neko vrijedan i strucan.Bogat je onaj ko ima puno prijatelja...i porodicu.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#531 Re: Obrazovanje i veze
Znam jednu takvu, al' jebi ga, nema djeceRamzess Veliki wrote: Meni je poželjna ženska koja je produhovljena i uspješna, ima doktorat, vozi auto, motor i skače sa padobranom, poželjno da trenira neki marisana sport ili bar da ide na pilates.
- Kikibombona
#532 Re: Obrazovanje i veze
Naravno!palestinka wrote:Da razbijem zablude, i visokoobrazovani mogu biti mangupi, imati životnu školu, biti zabavni, duhoviti i čitati Alan Forda, Kapetana Mikija i Bleka Stena...mogu sve kao i srednje obrazovani, ali i još više. Proces učenja, ovo je veoma raširena zabluda, čak ni ne izaziva sljepilo, ne slabi krv, ne slabi seksualni nagon. Na tugu onima koji se tješe drugačijim razmišljanjima.
Evo, jedan od mojih mnogobrojnih direktora (u firmi svi direktori ili makar sefovi), visokoobrazovan covjek, prodefilovao Evropom, Azijom, Afrikom, Amerikom... Elokventan, sarmantan, nacitan, sirok zpektar znanja i interesovanja. Lik ce razviti kvalitetnu diskusiju sa sebi ravnim i nepismenim covjekom. Zaista impozantna licnost. I lijepo izgleda kada je neko elekventan i ima istancan smisao za humor. Nekako mislim da su ga iskustva van domovine u velikoj mjeri oblikovala i doprinijela pozitivnom razvoju licnosti. Ljudi koji puno putuju, avanturisti, bez obzira na stepen obrazovanja, su zanimljiviji od ovih koji tapkaju u jednoj sredini. To je moje iskustvo. I da, i sam tapkam, nazalost.
Usput da potpisem Havanine komentare.
Danas roditelji od djece prave debile. Mene je mater odvela prvi dan u skolu i to je bilo to. Sa 7 godina lutao po gradu. Danas djecu od 10 i kusur godina roditelji vode u skolu. Na ulici nigdje djeteta. Ne znam sta ce biti od novih generacijama. Mislim da ulica i druzenja sa razlicitim profilom ljudi obogate covjeka. Neke djevojke su se znale smrknuti kada bi vidjele kakav me sve olos pozdravi na ulici. Pa onda kada jedna rece 'nema sanse da bi ikada bila sa nekim ko pusi travu'. Hej, mi mjesec zajedno.... Kazem joj da sam, bez pretjerivanja, ispusio sigurno 3-4 000 dzointa. Sok, nevjerica, plac... Pa ne izgledas tako, ne pusis pljuge, ne pijes kafu, bavis se sportom, pa kako...
Polomi prsts na ovom fonu....
- dobar osjecaj
#533 Re: Obrazovanje i veze
Ja sam nekad mislila da ce mi prvenstveno biti bitna njegova nacitanost, obrazovanost, produhovljenost, sposobnost da razmislja o svemu, da razgovaramo o procitanom, dajemo jedno drugom poslovne ideje.
Danas kad nemam dovoljno vremena ni za sebe ni za njega, najcesce mi je svejedno sta cita ili sta misli u domenu opste kulture, politickih desavanja ili bilo cega sto bih mogla predstaviti drugim ljudima kao nesto sto ga cini pogodnim za dobru reklamu.
Bitno mi je da je sposoban da rijesava prakticne svakodnevne zivotne stvari, da brzo reaguje i djeluje umjesto da se premislja, razglaba i masta. Ako bih u nekim ili/ili prilicno krajnjim varijantama birala izmedju velikog citaoca, uglednog rado vidjenog akademika koji mi nije ni od kakve zivotno-upotrebne vrijednosti, radije bih izabrala tipa manjih citalackih ambicija a sposobnog da reaguje i vodi praktican zivot.
Danas kad nemam dovoljno vremena ni za sebe ni za njega, najcesce mi je svejedno sta cita ili sta misli u domenu opste kulture, politickih desavanja ili bilo cega sto bih mogla predstaviti drugim ljudima kao nesto sto ga cini pogodnim za dobru reklamu.
Bitno mi je da je sposoban da rijesava prakticne svakodnevne zivotne stvari, da brzo reaguje i djeluje umjesto da se premislja, razglaba i masta. Ako bih u nekim ili/ili prilicno krajnjim varijantama birala izmedju velikog citaoca, uglednog rado vidjenog akademika koji mi nije ni od kakve zivotno-upotrebne vrijednosti, radije bih izabrala tipa manjih citalackih ambicija a sposobnog da reaguje i vodi praktican zivot.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#534 Re: Obrazovanje i veze
Bravo kralju, najjaci post na temi. Vidi se zrelost i zivotno iskustvoHAVANA wrote:
Pa ja uvijek pisem kako jest,nemam se ja kome sta prodavat.Ja sam zivio kako sam zivio i ne kajem se.Mnostvo pogresnih odluka,ludila i svega,ali kad je i bilo vrijeme za to.Onda je nesto drugo doslo na red i to je to.Sve sto jesam,znam i imam sam povukao iz zivotne skole i usputnog ucenja,citanja,pracenja...Sve veze koje sam imao su bile iz kruga slicnog razmisljanja,zivota,zajebancije...e sad neko je danas doktor a neko je zavrsio u kanalu,to je zivot i nikada ne mozemo sve tacno isplanirati.I ako isplaniras ostanes uskracen za neke druge stvari.Ja sam zelio sve probati i imam jako sirok krug prijatelja,od doktora i bankara,do zidara,narkomana i probisvjeta.Ne odigra svako dobro i kako je planirao zivotnu igru.Onaj ko se osjeca superiornim u drustvu jednog zidara...je dzaba skole ucio.Veze on sa zivotom nema.Mora bit i jednih i drugih.Sto nacrtas, neko mora ozidat.Neko vrijedan i strucan.Bogat je onaj ko ima puno prijatelja...i porodicu.
- Kikibombona
#535 Re: Obrazovanje i veze
HAVANA wrote:
- SaraFina
#536 Re: Obrazovanje i veze
HAVANA wrote:SaraFina wrote:
Jedini se ti izjasni kako ti je supruga uspjesna studentica. A ti ne i da bez obzira na to fercerate odlicno. I to si napisao s ponosom i bez kompleksa da dodam. Ovo sve izgleda trazi odgojateljice za buduce potomstvo.
Molim lijepo, neka nadju i surogat majke onda.
Zato ti i rekoh u predhodnim komentarima da bi odabrala slobodnu i mladju verziju tebe.
Forumasica dobar osjecaj vec je odlicno definirala i zasto.
- insomnia78
#537 Re: Obrazovanje i veze
Al nidje ni jednog ni drugog, a?

- SaraFina
#538 Re: Obrazovanje i veze
Koga i cega?insomnia78 wrote:Al nidje ni jednog ni drugog, a?
Bar zeni nije tesko pronaci utjesnu nagradu kad je muski rod u pitanju
A zeni mog izgleda i dobitnu kombinaciju. Ako mi djir. Kontas Francuz?
-
palestinka
#539 Re: Obrazovanje i veze
Eno ga sad:-) dizanje ega:-) partneri moraju biti ravnopravni i niko nikog da degradira, tačno. Ko kako zamišlja svoju partnericu, ne znam, ali svako ima pravo na to. Inteligentni i obrazovani ljudi ne prave filozofiju ni od čega. Studiraš, učiš, saznaješ zbog sebe valjda, a ne da bi nekom dokazao nešto. I znaš da u životu ima još zanimljivih stvari. Ta famozna pita, nikakav problem, čistiti se mora, jesti se mora, ali opet bez filozofije. Uradiš to i de da pričamo o nečemu drugom. Biraš situaciju i ljude, nekad o receptima, nekad vodiš intelektualno poticajne razgovore. Meni su najdraži ljudi s kojima mogu pričati o svakodnenvnozm žívotu i o smislu života.SaraFina wrote:Salu na stranu palestinka, vidim konstruktivno doprinosis temi i bez zezancije.
- SaraFina
#540 Re: Obrazovanje i veze
palestinka wrote:Eno ga sad:-) dizanje ega:-) partneri moraju biti ravnopravni i niko nikog da degradira, tačno. Ko kako zamišlja svoju partnericu, ne znam, ali svako ima pravo na to. Inteligentni i obrazovani ljudi ne prave filozofiju ni od čega. Studiraš, učiš, saznaješ zbog sebe valjda, a ne da bi nekom dokazao nešto. I znaš da u životu ima još zanimljivih stvari. Ta famozna pita, nikakav problem, čistiti se mora, jesti se mora, ali opet bez filozofije. Uradiš to i de da pričamo o nečemu drugom. Biraš situaciju i ljude, nekad o receptima, nekad vodiš intelektualno poticajne razgovore. Meni su najdraži ljudi s kojima mogu pričati o svakodnenvnozm žívotu i o smislu života.SaraFina wrote:Salu na stranu palestinka, vidim konstruktivno doprinosis temi i bez zezancije.
To je bio samo obicni osvrt na tvoj komentar, mozda u smislu male kritike, no nikako negativne
-
bezVolana
#541 Re: Obrazovanje i veze
ova palestinka je bas kul
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#542 Re: Obrazovanje i veze
Sok mi na nos izletiinsomnia78 wrote:Al nidje ni jednog ni drugog, a?
Dobro ti rece Tito i Partija, jedes kroasane i bacas kosti medju ljude
- insomnia78
#543 Re: Obrazovanje i veze
Ne da kontam, vidimSaraFina wrote:Koga i cega?insomnia78 wrote:Al nidje ni jednog ni drugog, a?
PS: nije se odnosilo na tebe
- Ramzess Veliki
#544 Re: Obrazovanje i veze
Imala vremena jer nije materi pomagala na njivi i u kući ..._BataZiv_0809 wrote:Sve je to lijepo, ali sama cinjenica da je imala strpljenja i dovoljno kognitivne sposobnosti da procita najbolja djela svjetske knjizevnosti (nema potrebe da dodajem da su ruska), govori puno o toj osobi.
Hoću da indirektno skrenem pažnju da se svaka dobra osobina može dvojako tumačiti ...
-
palestinka
#545 Re: Obrazovanje i veze
Havana respect, potpisujem 
- Ramzess Veliki
#546 Re: Obrazovanje i veze
Pa ... znam ja nešto malo i djecu praviti. Istina samouk sam u tome, to nas u školi nisu učili ...enko 1964 wrote:Znam jednu takvu, al' jebi ga, nema djeceRamzess Veliki wrote: Meni je poželjna ženska koja je produhovljena i uspješna, ima doktorat, vozi auto, motor i skače sa padobranom, poželjno da trenira neki marisana sport ili bar da ide na pilates.
- SaraFina
#547 Re: Obrazovanje i veze
Ma i ja kazem opcenito. Nijednoj zeni ne bi trebalo prestavljati poteskocu pronaci utjesnu nagradu.insomnia78 wrote:Ne da kontam, vidimSaraFina wrote:Koga i cega?insomnia78 wrote:Al nidje ni jednog ni drugog, a?
PS: nije se odnosilo na tebe
P, S sebe ubacih onako
- Ramzess Veliki
#548 Re: Obrazovanje i veze
Generalno se svi na kraju svedemo na umjetnost praktičnog rješavanja životnih problema, a polako zapuštamo sve što nije u direktnoj vezi sa navedenim.dobar osjecaj wrote:Ja sam nekad mislila da ce mi prvenstveno biti bitna njegova nacitanost, obrazovanost, produhovljenost, sposobnost da razmislja o svemu, da razgovaramo o procitanom, dajemo jedno drugom poslovne ideje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#549 Re: Obrazovanje i veze
Znaš mi baba, upozno si ga. Taj je stigao i njivu i Dostojevskog. Nije sto je muskoRamzess Veliki wrote: Imala vremena jer nije materi pomagala na njivi i u kući ...![]()
![]()
![]()
Hoću da indirektno skrenem pažnju da se svaka dobra osobina može dvojako tumačiti ...
P.S. Hajde sa mnom na žabarski da skupa muvamo voditeljice sa RAI UNO. Bunga Bunga
- Matzan
#550 Re: Obrazovanje i veze
Pojedine forumašice su toliko načitane da nije ni čudo što su same.