Slovenija vs BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Slovenija vs BiH

Poll ended at 12/02/2013 02:51

Pobjeda Slovenije
16
8%
Pobjeda BiH
150
77%
Neriješeno
29
15%

Total votes: 195

Edin H.

#526 Re: Slovenija vs BiH

Post by Edin H. »

Yahel wrote:
Stari wrote:Sve u svemu - jest prijateljska utakmica - .... ali 4-ta pobjeda u 4 utakmice ... reci cu to jos jednom ... Sloveniju tucemo sva 4 puta od 4 moguca .... Usadili smo im komplex .... i ubuduce ce Slovenija postavljati zastave na bandere kad uspiju odigrati nerjeseno sa nama.

Ali dzaba, ja bih se ipak mijenjao sa njima ... Da, mjenjao odmah i bezuslovno ...da mi odemo na tri velika turnira kao sto su otisli - a da oni nas zauzvrat 4 puta tuku u 4 utakmice.

Inace momci su igrali odlicno i hvala im do neba.
Ovaj put nece nigdje sa 3 boda iz 4 utakmice ;-)

Neka smo ih poderali zbog onih nasih manekena kojima je sve bolje od Bosne

Gotov si ako te hrle 1976 cuje :shock:
Stari

#527 Re: Slovenija vs BiH

Post by Stari »

Yahel wrote:
Stari wrote:Sve u svemu - jest prijateljska utakmica - .... ali 4-ta pobjeda u 4 utakmice ... reci cu to jos jednom ... Sloveniju tucemo sva 4 puta od 4 moguca .... Usadili smo im komplex .... i ubuduce ce Slovenija postavljati zastave na bandere kad uspiju odigrati nerjeseno sa nama.

Ali dzaba, ja bih se ipak mijenjao sa njima ... Da, mjenjao odmah i bezuslovno ...da mi odemo na tri velika turnira kao sto su otisli - a da oni nas zauzvrat 4 puta tuku u 4 utakmice.

Ne, nije mi drago sto njima lose ide ... nisu mi mrski uopste Slovenci... sve dok nismo direktni konkurenti - nemam nista protiv da oni idu na velika takmicenja ...ja bih samo volio da se to konacno i nama jednom desi ...
LSD

#528 Re: Slovenija vs BiH

Post by LSD »

Mi trpamo slovence kako hocemo, to svakako...još Džeko nije bio zainteresovan za ozbilljnije napade.
Protiv grka ce to biti druga prica i trebat ce nam rastrcana i kreativna veza...cini mi se da Zahrović i Medunjanin nisu pravo riješenje ili je to samo utisak sa ove tekme.
Treba pohvaliti i Vranješa :thumbup: mnogo borben igrac
Edin H.

#529 Re: Slovenija vs BiH

Post by Edin H. »

Stari wrote:
Yahel wrote:

Ne, nije mi drago sto njima lose ide ... nisu mi mrski uopste Slovenci... sve dok nismo direktni konkurenti - nemam nista protiv da oni idu na velika takmicenja ...ja bih samo volio da se to konacno i nama jednom desi ...
Dragi su mi cudo jedno, osobito nakon sto su pokrali pare Ljubljanske banke i onda jos pokupovase poslije rata sve sto valja zahvaljujuci nasim korumpiranim politicarima.
Ali nije to tema.
Uglavnom dobili su sto se utakmice tice sto su trazili, mrsko mi je traziti, ali mislim da sam cak i rezultat pogodio.
Logovan

#530 Re: Slovenija vs BiH

Post by Logovan »

Vedad Ibišević - lijep gol glavom. Definitivno Vedo se vratio, nije više smotan kao prije. Samo mu trebaš nabaciti i gol je 100%. :D
Miralem Pjanić - momak dominira. Ima dobar pregled igre, asistira, zabija, onim svojim topovskim šutevima siluje golmane samo tako. :mrgreen:
Muamer Svraka - kao i u prošloj utakmici, uđe i odmah gol. :lol: Realno nije kvalitet ali čovjek već drugi put zabio. :thumbup: :-)
Od ostalih vrijedi spomenuti samo Spahića koji je bio dobar u odbrani, Begovića koji je savršeno branio, Zukanović ni tamo ni vamo. Ostali jako slabi ili ja nisam baš dobro upratio. Uglavnom, ja sam zadovoljan, utrpali smo im tricu i to nekako lagano, kao od šale. Slovenci su igrali niđe veze, kad se nađu u šansi ne znaju ošutati. Isto kao da imaju dvije lijeve noge.
iamia

#531 Re: Slovenija vs BiH

Post by iamia »

ljudi !.. odbrana nam je nula.
da slovenci nisu imali dvije lijeve noge, utrpali bi nam najmanje tri gola.

medzunanin .. looossee... najlosiji.
miralem .. najbolji.
Kontra__

#532 Re: Slovenija vs BiH

Post by Kontra__ »

Cestitke kompletnoj ekipi i strucnom stabu na pobjedi! :thumbup:

Samo ne znam sta je vise za plakati - sto nam je Zahirovic u reprezentaciji i u prvoj postavi ili sto nemamo boljeg na toj poziciji? :( :( :( Svaka cast momku na prve 2-3 utakmice, ostalo je da se ranis - iskreno. Ni naprijed ni nazad. Medunjanin moze funkcionisati u nekom veznom redu u kojem ima igrac koji ce trcati za njega pa da bude centralni vezni, ali on i Zaha, nema sanse, spori obojica ko ista.
Definitivno najkriticnije mjesto repke je zadnji vezni, no zali Boze nemas ni alternative!

Begovic maestralan, bez imalo stida tvrdim da je top 5 golmana Evrope trenutno!!! Veceras 3-4 zicera hladno vadio, bravo gigante.

Za onog sto rece da je Vranjes ocajan, los.., jesmo mi gledali istu utakmicu? Vranjes jedan od solidnijih nazad i vidi se da se konacno opustio u repki, falilo mu je to na pocetku. Sad mnogo sigurnije igra i bez straha, a nadam se da ce to doci i kod Zukanovica, jer je veceras ispod prosjeka bio! Iskreno, nema brzinu, tako da njega zaboravite na zadnjem veznom. Generalno nam je odbrana spora (sem Lulica, ali njega i ne vidim kao dugorocno rjesenje na beku!) i sreca pa su Slovenci u pitanju a ne neka repka koja ima brzanere. Samo zamisljam duel npr Zukanovica sa nekim omalnim, brzim igracem. Bilo bi kuku nama. Fakat nemamo brzog igraca zadnje linije. Nadam se da kad se uigra ova zadnja linija Spahic-Zukanovic-Vranjes da ce to jos bolje djelovati.
Ervin veceras u nekoliko situacija pogubljen, vidi se da je novi.

Pjanic genijalan, ostali dobro odigrali. Izmjene, kratko odigrale da bi se donijela neka ocjena. No i za to vrijeme Ibricic je uspio potvrditi da je ohrdina.
Mr. Brightside

#533 Re: Slovenija vs BiH

Post by Mr. Brightside »

kamen spoticanja wrote:veceras je prvi put postalo ocito kolik igramo protocnije i brze bez misketa
zvjezdan je u zadnjih par godina bio uglavnom teret
bez Misketa ne možemo protiv iole ozbiljne reprezentacije, jer očigledno Medunjanin, Zahirović loptom kruže oko centra, ne i dalje, a Pjanić ovako rasterećeno i bez dva čuvara samo na prijateljskim tekmama.. :D
tako da taj "teret" treba biti neki pozitivni "rasteret", ne nužno od prve minute :D
jeza u ledja

#534 Re: Slovenija vs BiH

Post by jeza u ledja »

i tako...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#535 Re: Slovenija vs BiH

Post by prljavi Hare »

Uvede Katanec pred kraj nekakvog Strunu.Logično,bez strune nema salijevanja strave. :mrgreen:
Edin H.

#536 Re: Slovenija vs BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:i tako...
:?
Mali_Vuk

#537 Re: Slovenija vs BiH

Post by Mali_Vuk »

prljavi Hare wrote:Uvede Katanec pred kraj nekakvog Strunu.Logično,bez strune nema salijevanja strave. :mrgreen:
A bježi jebote, kad su naši skandirali Džeki, ti si mi pao na pamet. Onaj fol, ooooooo Dževad Dževdooo :lol: :lol: :lol: :D
limeni

#538 Re: Slovenija vs BiH

Post by limeni »

pozdrav zlatku zahovicu, strucnjak svijetskog renomea..
Mali_Vuk

#539 Re: Slovenija vs BiH

Post by Mali_Vuk »

limeni wrote:pozdrav zlatku zahovicu, strucnjak svijetskog renomea..
E dobro si, gdje je onaj njegov intervju i prognoze prije utakmice? Ima li neko da postavi? :D :dance:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#540 Re: Slovenija vs BiH

Post by prljavi Hare »

Mali_Vuk wrote:
prljavi Hare wrote:Uvede Katanec pred kraj nekakvog Strunu.Logično,bez strune nema salijevanja strave. :mrgreen:
A bježi jebote, kad su naši skandirali Džeki, ti si mi pao na pamet. Onaj fol, ooooooo Dževad Dževdooo :lol: :lol: :lol: :D
:mrgreen:
Dionysios

#541 Re: Slovenija vs BiH

Post by Dionysios »

Edin H. wrote:
Yahel wrote:

Gotov si ako te hrle 1976 cuje :shock:
Ma hrle je negdje na letu za Hong Kong, komentarise posadu Air China :D vidio frajer svijeta.
solo2

#542 Re: Slovenija vs BiH

Post by solo2 »

moje vidjenje situacije

Lose:
kvalitetan zadnji vezni nam treba pravo, mozda Rahima moze jos koju odigrat ili zvati Cocu da dodje..
Ognjen i Spaha definitino na stoperska mjesta.. zukanovic.. tanko mozda da ide na lijevog beka ili zadnjeg veznog (pise da je igrao)?
Medunjanin i Zahirovic su vise smetali (Medunjanin van forme, Zahirovic slabo), Lulic i Stevanovic definitivno van forme

Dobro:
Begovic u velikoj formi - veceras je bila njegova noc i zbog toga dobar rezultat..
Dzeko i Ibisevic jako dobro mada mogu i moraju bolje
Pjanic.. sve pohvale
Stari

#543 Re: Slovenija vs BiH

Post by Stari »

Edin H. wrote:
Stari wrote:
Yahel wrote:quote="Starii Sve u svemu - jest prijateljska utakmica - .... ali 4-ta pobjeda u 4 utakmice ... reci cu to jos jednom ... Sloveniju tucemo sva 4 puta od 4 moguca .... Usadili smo im komplex .... i ubuduce ce Slovenija postavljati zastave na bandere kad uspiju odigrati nerjeseno sa nama.

Dragi su mi cudo jedno, osobito nakon sto su pokrali pare Ljubljanske banke i onda jos pokupovase poslije rata sve sto valja zahvaljujuci nasim korumpiranim politicarima.
Ali nije to tema.
Uglavnom dobili su sto se utakmice tice sto su trazili, mrsko mi je traziti, ali mislim da sam cak i rezultat pogodio.
U pravu si to nije tema ... ono birvaktile u ona davna vremena ... ne mogu sad lagati i reci da to nije tako bilo (kad jest) ...svi smo mi pomalo simpatisali Radnickog iz Nisa kad je isti igrao odlicno u UEFA-kupu ... kad je NK Rijeka razguzila Reala iz Madrida sam cak na momente otvoreno navijao za Rijecane ... Vjerovao sam da je isto tako bilo Nislija koji su simpatisali sa Zeljeznicarom iz Sarajeva onu noc kad se desila tragedija sa Videotonom ... Ali YBM-liga ... zajeb'o sam se ... svi smo mi imali mladalacki grijehova :D ... nekoliko decenija i nekoliko ratova nakon svega toga ...simpatisao sam Sloveniju u susretu protiv Srbije na EP2000 u BeNeLuxu - iskreno i bez pretvaranja... a kad sam vidio onaj gol sa pola igralista u proslim kvalifikacijama - pa ne mogu reci da mi je bilo krivo ... :D ...

A da ovo nije tema - istina ziva
Last edited by Stari on 06/02/2013 20:58, edited 1 time in total.
and

#544 Re: Slovenija vs BiH

Post by and »

Mr. Brightside wrote:
kamen spoticanja wrote:veceras je prvi put postalo ocito kolik igramo protocnije i brze bez misketa
zvjezdan je u zadnjih par godina bio uglavnom teret
bez Misketa ne možemo protiv iole ozbiljne reprezentacije, jer očigledno Medunjanin, Zahirović loptom kruže oko centra, ne i dalje, a Pjanić ovako rasterećeno i bez dva čuvara samo na prijateljskim tekmama.. :D
tako da taj "teret" treba biti neki pozitivni "rasteret", ne nužno od prve minute :D
upravo tako,da je miske bio mjesto medunjanina sve bi to bolje izgledalo.i ibro dvije lopte izgubi,sreća onu ne stiže kod 3 gola
iamia

#545 Re: Slovenija vs BiH

Post by iamia »

solo2 wrote:moje vidjenje situacije

Lose:
kvalitetan zadnji vezni nam treba pravo, mozda Rahima moze jos koju odigrat ili zvati Cocu da dodje..
Ognjen i Spaha definitino na stoperska mjesta.. zukanovic.. tanko mozda da ide na lijevog beka ili zadnjeg veznog (pise da je igrao)?
Medunjanin i Zahirovic su vise smetali (Medunjanin van forme, Zahirovic slabo), Lulic i Stevanovic definitivno van forme

Dobro:
Begovic u velikoj formi - veceras je bila njegova noc i zbog toga dobar rezultat..
Dzeko i Ibisevic jako dobro mada mogu i moraju bolje
Pjanic.. sve pohvale
potpisujem.
iamia

#546 Re: Slovenija vs BiH

Post by iamia »

miske je proslost.
sa njim bi imali jos jednog medzunanina veceras.
Mikady

#547 Re: Slovenija vs BiH

Post by Mikady »

iamia wrote:miske je proslost.
sa njim bi imali jos jednog medzunanina veceras.
Ne budi smijesan 8) jesi ti ikad igrao nogomet..
Rob_Atl

#548 Re: Slovenija vs BiH

Post by Rob_Atl »

Ma Miske ce biti dobar oko 70 minute da se ubaci ako zagusti, a nadam se da nam nece zagustiti mozda tamo neka u polufinalu svjetskog :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#549 Re: Slovenija vs BiH

Post by I am Happy »

Stari wrote:
Yahel wrote:

Nisi me razumio :)
Meni je drago zbog nasih Slovenaca i Svicaraca ;-)

Jos bi volio prijateljsku i protiv Svice :D
Mikady

#550 Re: Slovenija vs BiH

Post by Mikady »

Mikady wrote:
denimb wrote:

Najezio sam se jbt...kakav je poseban osjecaj bio gledati ovo '96.
Uvijek smo ih trpali a nema veceg meraka nego trpati slovence a oni su narod koje je uvijek nas bosance ismijavao u svakom pogledu :roll: i neka se nastavi ovaj niz protiv Slovenije u nogometu :) :bih:
Niz se nastavlja eeeeee Sarma Sarma :lol: trica, TRICA

:bih: DOMINACIJA
Post Reply