Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
CungaLunga

#526 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by CungaLunga »

theTruePath wrote:
CungaLunga wrote:Interesantna muzika na Turkoviziji, evo malo iz Altaja :D

Dobro pjeva taj Artur,ko su ovi altajci..kinezi pravoslavni? :D
To su ti originalni turci, Altaj planina je koljevka turanaca :D
theTruePath

#527 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by theTruePath »

Koliko je ukupno zemalja napustilo Euroviziju? izgleda da ostaju samo zapadne zemlje,Balkan haman citav napustio
CungaLunga

#528 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by CungaLunga »

theTruePath wrote:Koliko je ukupno zemalja napustilo Euroviziju? izgleda da ostaju samo zapadne zemlje,Balkan haman citav napustio
Bulgarian broadcaster Bulgarian National Television (BNT), Croatian broadcaster Hrvatska radiotelevizija (HRT),[43][44] Cypriot broadcaster Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC)[45] and Serbian broadcaster Radio Television of Serbia (RTS)[46] announced that they are withdrawing from the 2014 contest.

Nece biti ni Ceske i Slovacke.
Roland_Of_Gilead

#529 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by Roland_Of_Gilead »

It_is_a_Leclerc wrote:*ička mu materina, kad moram lajati u ovaj kasni čas, i Turkoviziji !
Pa dajte ljudi, jesmo li spali da se, umjesto sa Njemačkom, Britanijom, Irskom, Rusijom, Italijom, u muzici takmičimo sa Narodnom Republikom Tataristan, Kosovom, Kurdistanom, Uzbekistanom ?! Pa jel to čemu mi težimo ?! Bog te neće, što mi tlak ode na 200.

I ovaj BHRT. Pa ja otkad znam za sebe ta se Eurovizija gleda, i uvijek se navija za Bosnu, kletu se susjedi kad ne daju 12, ismijavaju se predstavnici onih tamo zapadnjaka što propadaju k'o u trećem srednje. I sad kao nemamo para za to. A imali smo 93. kad nam je umalo delegaciju šicnuo snajper na pisti, kad je bilo više struje na sceni eurovizije nego u cijeloj Bosni... Kad su se pojavili naši (mi slušali na radiju) kad se cijeli haustor nije iznesvjestio od radosti. Nije se ni čula pjesma, svi vikali - Bosna, Bosna !
(Nismo ni znali da je snimak, a ne prijenos. Čak nam nisu ni rekli koji smo, pa je nakon tri-četiri dana neko pročitao u novinama da smo među zadnjima bili. Ali, jbga, nije ni bilo bitno.)

I sad, kao, odjednom, umjesto Evropi koje smo se jedva dokopali, mi pljus u jebeni istočni Kavkaz ili gdje se već održava ovaj turski šou. A garant iza svega stoji politika. Nije Republici Srpskoj u interesu da BiH igdje ide. Uvjeren sam u to. Kao, nema se para za predstavljanje i promociju države, a ima za kupovinu srbijanskih šrot programa. Mrš !
Mislim da kenjaš malo previše. Ni mi u Hrvatskoj ove godine ne idemo na Eurosong, ne ide ni Srbija. I drago mi je radi toga. To natjecanje je najobičnija prevara za pranje novca u kojem različite države šalju "glazbenike" da ih "predstavljaju" u dobrom svjetlu. To što svi pjevaju na engleskom, što su sve pjesme pop, i što na taj festival uglavnom idu mentalno poremećeni ljudi koji bi inače bili poslani u ludnicu je potpuno u drugom planu. Trećerazredno smeće od festivala.

Tvoje uvođenje politike u cijelu priču mi nema nekog smisla. Odustali smo i mi, i Srbija, i Slovenija, Češka, Luksemburg...
Gube ljudi interes za tu pizdariju.

Slažem se za ovo što si rekao o Turkoviziji. Natjecanje u kojima više od pola natjecatelja čine pokrajine Ruske Federacije i neke kravojebine poput Gaugazije za koje nitko u svijetu nikada nije čuo. To natjecanje će biti zanimljivije geografima nego ljubiteljima muzike.
kingofsnake

#530 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by kingofsnake »

Sranje od Evrovizije se plaća od para poreskih obveznika, tj. i mojim parama, i drago mi je da se ne ide. Parada kiča i anonimnih pjevača, sa užasnim pjesmama. Samo smo mi s Balkana slali "zvjezde".

Sranje od Turkovizije plaća Hayat, tj. njihovim parama, i boli me klinac šta se tamo dešava. Hayat svakako nit plaćam nit gledam.
theTruePath

#531 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by theTruePath »

Bulgarian broadcaster Bulgarian National Television (BNT), Croatian broadcaster Hrvatska radiotelevizija (HRT),[43][44] Cypriot broadcaster Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC)[45] and Serbian broadcaster Radio Television of Serbia (RTS)[46] announced that they are withdrawing from the 2014 contest.

Nece biti ni Ceske i Slovacke.
Sve zanimljive drzave napustile :D
It_is_a_Leclerc

#532 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by It_is_a_Leclerc »

"Odustajanje od kapitalnih televizijskih projekata u cilju navodnih ušteda na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, inicijativa je Olivere Dodik i članova iz Republike Srpske". SB

Šta sam vam rekao...

Eurovizija je dobro takmičenje koje je iznjedrilo na desetine hitova, i koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi. To što vama niko osim Štulića ili Balaševića (zavisno jelte kojem ste taboru bliži) nije dovoljno kvalitetan da postoji, a kamoli da se bavi muzikom, isključivo je vaša stvar. Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.
theTruePath

#533 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by theTruePath »

i koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi.
jasta ima

ima u gay subkulturi
forest gump

#534 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by forest gump »

It_is_a_Leclerc wrote:"Odustajanje od kapitalnih televizijskih projekata u cilju navodnih ušteda na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, inicijativa je Olivere Dodik i članova iz Republike Srpske". SB

Šta sam vam rekao...

Eurovizija je dobro takmičenje koje je iznjedrilo na desetine hitova, i koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi. To što vama niko osim Štulića ili Balaševića (zavisno jelte kojem ste taboru bliži) nije dovoljno kvalitetan da postoji, a kamoli da se bavi muzikom, isključivo je vaša stvar. Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.

Hajde nabroj 2 hita koja su izašla u zadnjih 20 godina?
CungaLunga

#535 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by CungaLunga »

It_is_a_Leclerc wrote:Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.
Image

Image

Itd... :D
forest gump

#536 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by forest gump »

Evrovizija je bila ozbiljno takmičenje možda negdje do 1988. Nakon toga pederluk žešći.
It_is_a_Leclerc

#537 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

forest gump wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:"Odustajanje od kapitalnih televizijskih projekata u cilju navodnih ušteda na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, inicijativa je Olivere Dodik i članova iz Republike Srpske". SB

Šta sam vam rekao...

Malo je više od dva. "Insieme" (poznatija kao "Unite, unite Europe"), "Molitva", "My number one", "Everyway that I can".
Na našim prostorima "Lejla", "Lane moje", "Crno i belo".
To je onako bez wikipedie. Sjetio bih se ja još da je malo zaroviti.
It_is_a_Leclerc

#538 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

CungaLunga wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.

Itd... :D
Ne znam sjećaš li se, ali Mia Martina je tada, zajedno sa Lily, Sabinom, Mikom, Igorom V., Ružicom Čavić i grupom "Divlje Ruže" bila dosta poznato lice pop scene u BiH i česti učesnik raznih festivala. To što je sada idiot ne mijenja tu činjenicu.
Deen... Hmm.. Tu smo očito pokušali da slijedimo logiku ovog @thetruepath o gej subkulturi, pa smo propali k'o sećija.
It_is_a_Leclerc

#539 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

theTruePath wrote:
i koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi.
jasta ima

ima u gay subkulturi
Jeste. A na zadnja tri-četiri izdanja stalno pobjeđuje cura. Da su gejevi tako jaki, valjda bi muškog gurali.
aCme

#540 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by aCme »

Iiiiiiii 7 smo mjesto
:D
Logovan

#541 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by Logovan »

aCme wrote:Iiiiiiii 7 smo mjesto
:D
Nikog ovo ne interesuje. :lol:

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
It_is_a_Leclerc

#542 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

A pobijedio Azerbejdžan... :lol: Dobri Hayat-Bošnjani mislili kako Turci nemaju prečeg do nas, pa da će nas pogurati da pobijedimo u konkurenciji nebitnih satelitskih pokrajina iz kavkaske regije, diktatura i pseudodržava.

:lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#543 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by Velkoski »

It_is_a_Leclerc wrote:
forest gump wrote:

Šta sam vam rekao...

Malo je više od dva. "Insieme" (poznatija kao "Unite, unite Europe"), "Molitva", "My number one", "Everyway that I can".
Na našim prostorima "Lejla", "Lane moje", "Crno i belo".
To je onako bez wikipedie. Sjetio bih se ja još da je malo zaroviti.
a kele kele?
aCme

#544 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by aCme »

Nikog ovo ne interesuje. :lol:

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
A eto nek se nađe :D :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#545 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Post by sabina1 »

kingofsnake wrote:Sranje od Evrovizije se plaća od para poreskih obveznika, tj. i mojim parama, i drago mi je da se ne ide. Parada kiča i anonimnih pjevača, sa užasnim pjesmama. Samo smo mi s Balkana slali "zvjezde".

Sranje od Turkovizije plaća Hayat, tj. njihovim parama, i boli me klinac šta se tamo dešava. Hayat svakako nit plaćam nit gledam.
Hayat je privatna prćija pa nek sa svojim parama rade šta hoće ali bih ih trebalo tužiti ukoliko oni ničim izazvani samoinicijativno "predstavljaju Bosnu i Hercegovinu". Oni je ne predstavljaju , oni mogu predstavljati samo Hayat televiziju.

BHT ima zadatak da javno predstavlja zemlju u okviru evrovizijske razmjene. Evrovizija je idealan teren za to i u Zakon bi se trebalo unijeti da se MORA ići na Evroviziju jer ne postoje nikakve kvalifikacije.
Država od 4 miliona stanovnika mora imati toliko snage da se jednom godišnje predstavi kao jednaka među ostalim u banalnoj stvari koja nam realno ide od ruke - u pjevanju.
Post Reply