To su ti originalni turci, Altaj planina je koljevka turanacatheTruePath wrote:Dobro pjeva taj Artur,ko su ovi altajci..kinezi pravoslavni?CungaLunga wrote:Interesantna muzika na Turkoviziji, evo malo iz Altaja![]()
Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Moderator: _BataZiv_0809
-
CungaLunga
#526 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
-
theTruePath
#527 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Koliko je ukupno zemalja napustilo Euroviziju? izgleda da ostaju samo zapadne zemlje,Balkan haman citav napustio
-
CungaLunga
#528 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Bulgarian broadcaster Bulgarian National Television (BNT), Croatian broadcaster Hrvatska radiotelevizija (HRT),[43][44] Cypriot broadcaster Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC)[45] and Serbian broadcaster Radio Television of Serbia (RTS)[46] announced that they are withdrawing from the 2014 contest.theTruePath wrote:Koliko je ukupno zemalja napustilo Euroviziju? izgleda da ostaju samo zapadne zemlje,Balkan haman citav napustio
Nece biti ni Ceske i Slovacke.
- Roland_Of_Gilead
#529 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Mislim da kenjaš malo previše. Ni mi u Hrvatskoj ove godine ne idemo na Eurosong, ne ide ni Srbija. I drago mi je radi toga. To natjecanje je najobičnija prevara za pranje novca u kojem različite države šalju "glazbenike" da ih "predstavljaju" u dobrom svjetlu. To što svi pjevaju na engleskom, što su sve pjesme pop, i što na taj festival uglavnom idu mentalno poremećeni ljudi koji bi inače bili poslani u ludnicu je potpuno u drugom planu. Trećerazredno smeće od festivala.It_is_a_Leclerc wrote:*ička mu materina, kad moram lajati u ovaj kasni čas, i Turkoviziji !
Pa dajte ljudi, jesmo li spali da se, umjesto sa Njemačkom, Britanijom, Irskom, Rusijom, Italijom, u muzici takmičimo sa Narodnom Republikom Tataristan, Kosovom, Kurdistanom, Uzbekistanom ?! Pa jel to čemu mi težimo ?! Bog te neće, što mi tlak ode na 200.
I ovaj BHRT. Pa ja otkad znam za sebe ta se Eurovizija gleda, i uvijek se navija za Bosnu, kletu se susjedi kad ne daju 12, ismijavaju se predstavnici onih tamo zapadnjaka što propadaju k'o u trećem srednje. I sad kao nemamo para za to. A imali smo 93. kad nam je umalo delegaciju šicnuo snajper na pisti, kad je bilo više struje na sceni eurovizije nego u cijeloj Bosni... Kad su se pojavili naši (mi slušali na radiju) kad se cijeli haustor nije iznesvjestio od radosti. Nije se ni čula pjesma, svi vikali - Bosna, Bosna !
(Nismo ni znali da je snimak, a ne prijenos. Čak nam nisu ni rekli koji smo, pa je nakon tri-četiri dana neko pročitao u novinama da smo među zadnjima bili. Ali, jbga, nije ni bilo bitno.)
I sad, kao, odjednom, umjesto Evropi koje smo se jedva dokopali, mi pljus u jebeni istočni Kavkaz ili gdje se već održava ovaj turski šou. A garant iza svega stoji politika. Nije Republici Srpskoj u interesu da BiH igdje ide. Uvjeren sam u to. Kao, nema se para za predstavljanje i promociju države, a ima za kupovinu srbijanskih šrot programa. Mrš !
Tvoje uvođenje politike u cijelu priču mi nema nekog smisla. Odustali smo i mi, i Srbija, i Slovenija, Češka, Luksemburg...
Gube ljudi interes za tu pizdariju.
Slažem se za ovo što si rekao o Turkoviziji. Natjecanje u kojima više od pola natjecatelja čine pokrajine Ruske Federacije i neke kravojebine poput Gaugazije za koje nitko u svijetu nikada nije čuo. To natjecanje će biti zanimljivije geografima nego ljubiteljima muzike.
- kingofsnake
#530 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Sranje od Evrovizije se plaća od para poreskih obveznika, tj. i mojim parama, i drago mi je da se ne ide. Parada kiča i anonimnih pjevača, sa užasnim pjesmama. Samo smo mi s Balkana slali "zvjezde".
Sranje od Turkovizije plaća Hayat, tj. njihovim parama, i boli me klinac šta se tamo dešava. Hayat svakako nit plaćam nit gledam.
Sranje od Turkovizije plaća Hayat, tj. njihovim parama, i boli me klinac šta se tamo dešava. Hayat svakako nit plaćam nit gledam.
-
theTruePath
#531 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Sve zanimljive drzave napustileBulgarian broadcaster Bulgarian National Television (BNT), Croatian broadcaster Hrvatska radiotelevizija (HRT),[43][44] Cypriot broadcaster Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC)[45] and Serbian broadcaster Radio Television of Serbia (RTS)[46] announced that they are withdrawing from the 2014 contest.
Nece biti ni Ceske i Slovacke.
- It_is_a_Leclerc
#532 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
"Odustajanje od kapitalnih televizijskih projekata u cilju navodnih ušteda na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, inicijativa je Olivere Dodik i članova iz Republike Srpske". SB
Šta sam vam rekao...
Eurovizija je dobro takmičenje koje je iznjedrilo na desetine hitova, i koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi. To što vama niko osim Štulića ili Balaševića (zavisno jelte kojem ste taboru bliži) nije dovoljno kvalitetan da postoji, a kamoli da se bavi muzikom, isključivo je vaša stvar. Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.
Šta sam vam rekao...
Eurovizija je dobro takmičenje koje je iznjedrilo na desetine hitova, i koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi. To što vama niko osim Štulića ili Balaševića (zavisno jelte kojem ste taboru bliži) nije dovoljno kvalitetan da postoji, a kamoli da se bavi muzikom, isključivo je vaša stvar. Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.
-
theTruePath
#533 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
jasta imai koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi.
ima u gay subkulturi
- forest gump
#534 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
It_is_a_Leclerc wrote:"Odustajanje od kapitalnih televizijskih projekata u cilju navodnih ušteda na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, inicijativa je Olivere Dodik i članova iz Republike Srpske". SB
Šta sam vam rekao...
Hajde nabroj 2 hita koja su izašla u zadnjih 20 godina?
-
CungaLunga
#535 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
It_is_a_Leclerc wrote:Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.

Itd...
- forest gump
#536 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Evrovizija je bila ozbiljno takmičenje možda negdje do 1988. Nakon toga pederluk žešći.
- It_is_a_Leclerc
#537 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Malo je više od dva. "Insieme" (poznatija kao "Unite, unite Europe"), "Molitva", "My number one", "Everyway that I can".forest gump wrote:It_is_a_Leclerc wrote:"Odustajanje od kapitalnih televizijskih projekata u cilju navodnih ušteda na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, inicijativa je Olivere Dodik i članova iz Republike Srpske". SB
Šta sam vam rekao...
Na našim prostorima "Lejla", "Lane moje", "Crno i belo".
To je onako bez wikipedie. Sjetio bih se ja još da je malo zaroviti.
- It_is_a_Leclerc
#538 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Ne znam sjećaš li se, ali Mia Martina je tada, zajedno sa Lily, Sabinom, Mikom, Igorom V., Ružicom Čavić i grupom "Divlje Ruže" bila dosta poznato lice pop scene u BiH i česti učesnik raznih festivala. To što je sada idiot ne mijenja tu činjenicu.CungaLunga wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Za HR ne znam, ali BiH se uvijek trudila poslati ozbiljne pjesme, ozbiljne izvođače i potruditi se da našu domovinu predstavi u što boljem svjetlu.
Itd...
Deen... Hmm.. Tu smo očito pokušali da slijedimo logiku ovog @thetruepath o gej subkulturi, pa smo propali k'o sećija.
- It_is_a_Leclerc
#539 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Jeste. A na zadnja tri-četiri izdanja stalno pobjeđuje cura. Da su gejevi tako jaki, valjda bi muškog gurali.theTruePath wrote:jasta imai koje ima svoje mjesto u evropskoj kulturi.
ima u gay subkulturi
- aCme
#540 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Iiiiiiii 7 smo mjesto

- Logovan
#541 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Nikog ovo ne interesuje.aCme wrote:Iiiiiiii 7 smo mjesto
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
- It_is_a_Leclerc
#542 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
A pobijedio Azerbejdžan...
Dobri Hayat-Bošnjani mislili kako Turci nemaju prečeg do nas, pa da će nas pogurati da pobijedimo u konkurenciji nebitnih satelitskih pokrajina iz kavkaske regije, diktatura i pseudodržava.

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#543 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
a kele kele?It_is_a_Leclerc wrote:Malo je više od dva. "Insieme" (poznatija kao "Unite, unite Europe"), "Molitva", "My number one", "Everyway that I can".forest gump wrote:It_is_a_Leclerc wrote:"Odustajanje od kapitalnih televizijskih projekata u cilju navodnih ušteda na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, inicijativa je Olivere Dodik i članova iz Republike Srpske". SB
Šta sam vam rekao...
Na našim prostorima "Lejla", "Lane moje", "Crno i belo".
To je onako bez wikipedie. Sjetio bih se ja još da je malo zaroviti.
- aCme
#544 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
A eto nek se nađeNikog ovo ne interesuje.
Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#545 Re: Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)
Hayat je privatna prćija pa nek sa svojim parama rade šta hoće ali bih ih trebalo tužiti ukoliko oni ničim izazvani samoinicijativno "predstavljaju Bosnu i Hercegovinu". Oni je ne predstavljaju , oni mogu predstavljati samo Hayat televiziju.kingofsnake wrote:Sranje od Evrovizije se plaća od para poreskih obveznika, tj. i mojim parama, i drago mi je da se ne ide. Parada kiča i anonimnih pjevača, sa užasnim pjesmama. Samo smo mi s Balkana slali "zvjezde".
BHT ima zadatak da javno predstavlja zemlju u okviru evrovizijske razmjene. Evrovizija je idealan teren za to i u Zakon bi se trebalo unijeti da se MORA ići na Evroviziju jer ne postoje nikakve kvalifikacije.
Država od 4 miliona stanovnika mora imati toliko snage da se jednom godišnje predstavi kao jednaka među ostalim u banalnoj stvari koja nam realno ide od ruke - u pjevanju.