Senaid Memić - ALL ABOUT

Post Reply
Haris.ba

#526 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

jefff wrote:Sa stanovišta političkog života i političkih gledišta to je tačno.
Ja kao običan smrtnik mogu samo reči to što sam rekao - sistem ne funkcionira.
Kad sistem ne funkcionira ne bori se u sistemu. Već se bori vansistemski. Valja SDP ima takve tekovine. :D
Al' malo sutra. Ne diraj interese i veze i vezice. Piši saopćenja i take gluposti. Pa i u takvom sistemu je Memić bio osuđen za vrijeđanje sudije. Jes da je pomilovan, ali bio je osuđen. Neće valjda bit druga sreća. :D

Shvaćam ja da SDP nikada od 1990 nije pobjedio na Ilidži. Pa i kad su u državi pobjeđivali. Znam i spiku SDP -ovaca da je to zbog "ruralnog" stanovništva i "Sandža". Ali, istini za volju, haj da stavimo po strani sve anomalije koje se dešavaju (mislim na uticaj na izbornu volju), SDP na Ilidži ništa i ne radi, i ne zna da radi. Kad bi sutra dobili vlast, bili bi gori od Memića. I to je velika uvreda, ali nažalost istina.
JThomas

#527 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by JThomas »

jest, da bi SDP perjanice odbile štoseve para od arapa ili turaka za još koji sprat ekstra. npr. damir hadžić da mu neko mahne buntom pred očima :D jašta bi. kako ne bi.
jefff

#528 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Haris.ba wrote:
Kad sistem ne funkcionira ne bori se u sistemu. Već se bori vansistemski. Valja SDP ima takve tekovine. :D
Al' malo sutra. Ne diraj interese i veze i vezice. Piši saopćenja i take gluposti. Pa i u takvom sistemu je Memić bio osuđen za vrijeđanje sudije. Jes da je pomilovan, ali bio je osuđen. Neće valjda bit druga sreća. :D

Shvaćam ja da SDP nikada od 1990 nije pobjedio na Ilidži. Pa i kad su u državi pobjeđivali. Znam i spiku SDP -ovaca da je to zbog "ruralnog" stanovništva i "Sandža". Ali, istini za volju, haj da stavimo po strani sve anomalije koje se dešavaju (mislim na uticaj na izbornu volju), SDP na Ilidži ništa i ne radi, i ne zna da radi. Kad bi sutra dobili vlast, bili bi gori od Memića. I to je velika uvreda, ali nažalost istina.
To je predrasuda. Ilidžanski SDP je jedna od jačih na kantonu sarajevskom te je pobjedio 2000. a moguće i više puta.
Jednostavnije ćemo objasniti stvar ako kažemo da SDA na ilidži ne dobija više od 30%. Ti podaci se daju provjeriti na stranici Izbor.ba.
Za opće izbore još od 1998. sa općine Ilidža najviše glasova dobijao je SDP, Stranka za BiH, DF i SBB. Za sve to vrijeme SDA je bila druga ili treća pa i četvrta.
Ali nisam ja ovdje advokat SDPa.
MOSALJOZE

#529 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Ako je ilidzanski SDP,jedan od jacih na kantonu,a ne mogu prismrditi SDA,na lokalnim izborima,kakvi su onda ostali.Što se tiče izbora načelnika na Ilidzi,za SDA nema zime,jer nije bitno koga ce predloziti,jer 99% ce pobijediti.Treba biti realan,i reci da njje sve tako crno,kao sto se misli.Pogotovo onaj period kada je rahmetli Amer Ć.bio na mjestu nacelnika,tada je mislim imao ogroman broj glasova,što pokazuje da je itekako bio sposoban
Haris.ba

#530 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

jefff wrote:
Haris.ba wrote:

To je predrasuda. Ilidžanski SDP je jedna od jačih na kantonu sarajevskom te je pobjedio 2000. a moguće i više puta.
Jednostavnije ćemo objasniti stvar ako kažemo da SDA na ilidži ne dobija više od 30%. Ti podaci se daju provjeriti na stranici Izbor.ba.
Za opće izbore još od 1998. sa općine Ilidža najviše glasova dobijao je SDP, Stranka za BiH, DF i SBB. Za sve to vrijeme SDA je bila druga ili treća pa i četvrta.
Ali nisam ja ovdje advokat SDPa.
Ovo me podsjeća na članke iz novina iz Sovjetskog saveza. "Naš takmičar je bio najbolji u trci na 10.000 metara. Osvojio je veličanstvenu srebrnu medalju."
SDA je od 1990 bila član većine u Općinskom vijeću, i imala načelnika. I istina je da SDA ne osvaja apsolutnu većinu. Ljudi jednostavno znaju ponuditi manjim strankama zadovoljoljenje njihovih interesa. To se zove politika. Nije lijepa, ali takav je sistem. Da se mogao SBB, SDP, DF i Mahmutović dogovoriti da jedan od njihovih kandidata ne učestvuje, za načelnika ne bi bio izabran Memić. Ali, to je već drugi par rukava. Za načelnika na općinskim izborima pobjeđuje ko ima relativnu, a ne apsolutnu većinu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#531 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

a zašto kod nas ne postoji drugi krug izbora da se samo 2 lika susretnu
lafo štednja

to je medjunarodna zajednica barem 50% odgovorna za ovo stanje u državi
zašto nema drugi krug izbora???
mnogi naćelnici onda ne bi bili načelnici
Haris.ba

#532 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Black swan wrote:a zašto kod nas ne postoji drugi krug izbora da se samo 2 lika susretnu
lafo štednja

Jedva narod izađe na ove jedne izbore svake dvije godine. Pa ima u praksi pokazatelji kako je za vanredne izbore za načelnika. Uglavnom je izlaznost slaba. Oko 50% ukupnih birača.

MEMIĆ SENAID - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
28,24 Dobio mandat

GODINJAK SENAHID - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
20,22

SINANOVIĆ MUSTAFA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
18,07

MAHMUTOVIĆ HUSEIN - NAPREDNA DEMOKRATSKA STRANKA
15,60

LAKOTA RASIM - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH
14,87

KRESO ENVER - BPS-SEFER HALILOVIĆ
1,79

KEREŠ JASMIR - BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA - BNS
1,20
Truba

#533 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

pa nek izađe 25% u drugom krugu i nek biraju između dva lika
a ne 50% između 6

mislim da je poštenije izmedju 2 lika birati
Haris.ba

#534 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Jasno je meni. Za izbor za predstavnika stanara u zgradi moraš imati apsoulutnu većinu, a za načelnika i člana predsjedništva ne moraš. Ja mislim da je sada bolje ovako kako jeste. Nego bezveze trošiti pare na drugi krug izbora. Ima argumenata za i protiv. U biti bi trebalo gledati društvene okolnisti, i na osnovu toga birati izborni sistem. Nama su izbori ogađeni. Tako da ne znam da li bi drugi krug izbora bio dobro rješenje. Sa aspekta povećanja demokratičnosti da. Ali, kod nas treba što jednostavnije. Pa vidiš da kako političari mogu uveli bi zatvorene liste i spojili općinske i opće izbore. Da ikako mogu ukinuli bi izbore, da ih nije strah međunarodne zajednice. Svi stručnjaci govore da je rak rana izbornog sistema birački odbori, a političari se toga i ne dotiču.
Truba

#535 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

eto u januaru je odluka o odgađanju izbora na lokalnom
i spajanju s općim 2018
dakle problemi na biračkim mjestima već se vide... gužve jer će stariji ljudi dugo glasati sa 4-5 ogromnih listova...
isto smo kao u maksmagnusu ne bi me čudilo da pokušaju izbore ukinuti
jefff

#536 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Na općinske izbore izlazi oko 40% biračkog tijela a na prošle općinske je izašlo oko 50% na IlIdži.
jefff

#537 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Haris.ba wrote:
Black swan wrote:a zašto kod nas ne postoji drugi krug izbora da se samo 2 lika susretnu
lafo štednja

Jedva narod izađe na ove jedne izbore svake dvije godine. Pa ima u praksi pokazatelji kako je za vanredne izbore za načelnika. Uglavnom je izlaznost slaba. Oko 50% ukupnih birača.

MEMIĆ SENAID - SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
28,24 Dobio mandat

GODINJAK SENAHID - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
20,22

SINANOVIĆ MUSTAFA - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
18,07

MAHMUTOVIĆ HUSEIN - NAPREDNA DEMOKRATSKA STRANKA
15,60

LAKOTA RASIM - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BOSNE I HERCEGOVINE - SBB BIH
14,87

KRESO ENVER - BPS-SEFER HALILOVIĆ
1,79

KEREŠ JASMIR - BOSANSKOHERCEGOVAČKA NARODNA STRANKA - BNS
1,20
Da još malo razbijemo predrasude o Ilidži.

Opći izbori 2010. Za predsjedništvo.

KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 8892
SILAJDŽIĆ HARIS - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 6526
RADONČIĆ FAHRUDIN - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 6013
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 3470
IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 1312

Opći izbori 2010. Za kanton.

01182 SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 5292
00008 SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 5155
00090 SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 5052
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 4172
00001 BPS - SEFER HALILOVIĆ 1575
00502 NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 1325
00730 SDU BIH - SOCIJALDEMOKRATSKA UNIJA BOSNE I HERCEGOVINE 1087
00036 BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 849
01203 NAŠA STRANKA - NOVA SOCIJALISTIČKA PARTIJA ZDRAVKO KRSMANOVIĆ 776
01185 STRANKA KOKUZA - SKOK 503
00513 STRANKA PENZIONERA - UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE 409
_Reds_

#538 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Pa to govori činjenici da je lokalni SDP na Ilidži slab.

Da na lokalnim izborima gubi.

Zašto gubi, zato što je SDP Ilidžu sveo na Pejton, Centar i ponešto okolo. A zna se gdje najviše ljudi živi. SDA dobija izbore najviše zahvaljujući Osjeku, Blažuju i Rakovici.

Dakle Istočna Bosna.
Truba

#539 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

može se reći da SDP izbore dobiva u MZ gdje ima još titovih pionira od 80 godina a
gubi gdje su puna obdaništa SDA jurišnika

:D
što je i pošteno
jednima vrijeme ističe drugima počinje
jefff

#540 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

_Reds_ wrote:Pa to govori činjenici da je lokalni SDP na Ilidži slab.

Zašto gubi, zato što je SDP Ilidžu sveo na Pejton, Centar i ponešto okolo. A zna se gdje najviše ljudi živi. SDA dobija izbore najviše zahvaljujući Osjeku, Blažuju i Rakovici.

Dakle Istočna Bosna.
I to je predrasuda. Otvori stranicu Izbori.ba tamo imaš podatke za svako biračko mjesto. Rakovica je podjeljena na 3. ali je SDA na svkome lošije prošla nego u Lužanima ili Hrasnici I i II.
Svi podaci postoje, jasni i precizni. Ništa se ne da slagati.
_Reds_

#541 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

jefff wrote:
_Reds_ wrote:Pa to govori činjenici da je lokalni SDP na Ilidži slab.

Dakle Istočna Bosna.
I to je predrasuda. Otvori stranicu Izbori.ba tamo imaš podatke za svako biračko mjesto. Rakovica je podjeljena na 3. ali je SDA na svkome lošije prošla nego u Lužanima ili Hrasnici I i II.
Svi podaci postoje, jasni i precizni. Ništa se ne da slagati.
Pa eto daj ti podatke, ali sa opcinskih izbora, pusti mi opste izbore.

Btw, najvece MZ na Ilidzi su cini mi se Hrasnica II, Osjek, S.Kolonija i vjerovatno sada tamo gdje je Tibra.
Bianconeri1988

#542 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Bianconeri1988 »

smrdim/nacelnik-opcine-ilidza ... red-ulice/
Načelnik općine Ilidža Senaid Memić tvrdi kako nema nikakve ingerencije kada je u pitanju otvaranje novih kladionica, pa predlaže da se sve zatvore.

Memić je ovo kazao nakon što smo ga pitali zašto se veliki broj kladionica i kafića gdje se prodaju alkohol i cigarete nalaze odmah ispred osnovnih i srednjih škola na Ilidži, a mi smo ih izbrojali u krugu od 50 metara čak 13. On smatra da ovakvi objekti loše utječu na djecu.

– Kladionice ne samo da loše utječu na djecu, već i na odrasle. Da imamo državu kako treba, to bi bilo zabranjeno, a mi ćemo još malo početi igrati pokera nasred ulice. To je sve prevara, niti su porezi niti prihodi kako treba, država ništa od toga nema, to je prava mafija koja drži ovu državu – kaže Memić i dodaje kako on po tom pitanju ništa ne može učiniti.

Memić prebacuje problem na druge i kaže da o ”blizini kladionica, ali i kafića treba više računa voditi Ministarstvo obrazovanja KS”.

– Lokalna zajednica nema ništa s tim, mi nemamo uopće nadležnosti, odobrenja za takve lopovluke izdaje neko drugi, to je na većim nivoima vlasti. Rad kladionica reguliše sud. Mi nemamo ni adekvatnu mogućnost da vršimo inspekcijski nadzor, to radi Kantonalna uprava za inspekcijske poslove – pravda se Memić.

U neposrednoj blizini mnogih osnovnih i srednjih škola na cijelom području Kantona Sarajevo nalaze se kafići, prodavnice alkohola, sportske kladionice i trafike gdje se prodaju cigarete.

Teško je povjerovati da se načelnik jedne općine apsolutno ne pita koji će se objekti nalaziti u blizini škola i kako će izgledati općina kojom on upravlja.
Haris.ba

#543 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Bianconeri1988 wrote:smrdim/nacelnik-opcine-ilidza ... red-ulice/
Načelnik općine Ilidža Senaid Memić tvrdi kako nema nikakve ingerencije kada je u pitanju otvaranje novih kladionica, pa predlaže da se sve zatvore.

....

Teško je povjerovati da se načelnik jedne općine apsolutno ne pita koji će se objekti nalaziti u blizini škola i kako će izgledati općina kojom on upravlja.
A onda ide: smrdim/porazno-kladionice-oku ... ivna-mapa/

"Nema zakonskog ograničenja

Iz Ministarstva finansija FBiH su za Faktor.ba potvrdili da važećim zakonom nije propisana najmanja udaljenost kladionica od osnovnih i srednjih škola, dok je za automat klubove propisano da se ne smiju nalaziti u neposrednoj blizini vjerskih, historijskih i obrazovnih ustanova i objekata."

Ispade da branim Memića. :D Ali, evo - ista stranica - malo se ibrete kako se načelnik ništa ne pita, a zakonom se ništa ne pita. Ali, bitno se napisati tekst. :run:

I ima mjesta na Ilidži koja nisu udaljena od škola koliko treba, a imaju automate. Ali, to je veća nauka za novinara istražiti.
jefff

#544 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Igra je da se izmjeste škole a ova čudesa ostanu. Na mjestu škole niknuti će neke poslovne zgrade u korist sandžačke mafije, Memića i a la Memića i već dobro poznatih osobenosti. Mislim da smo to nekada prije apsolvirali na ovoj temi. Ko će njima stati u kraj.
Truba

#545 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Truba »

jedino nas štiti fizika
i aerodrom
dakle ne mogu potplatiti zakone prirode da dvije zgrade prave na istom mjestu i istom prostoru
takodjer ne mogu ići u vis jer smetaju avionima a nemaju klingonski stealth mode :D

uostalom što će djeci škola kad ne uče :D
jefff

#546 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by jefff »

Memić him djeli stipendije ko dedo Mraz.
_Reds_

#547 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by _Reds_ »

Black swan wrote:jedino nas štiti fizika
i aerodrom
dakle ne mogu potplatiti zakone prirode da dvije zgrade prave na istom mjestu i istom prostoru
takodjer ne mogu ići u vis jer smetaju avionima a nemaju klingonski stealth mode :D

uostalom što će djeci škola kad ne uče :D
To za visinu nisam siguran, ona zgrda u sklopu Hollywooda je vec tu visinu probila, Panamera je visinom zaklonila Luzane sa jedne strane, sad Luzane zatvaraju sa druge, čuh da se tamo gdje je Cilimara bila pravi neboder od 13 spratova.
Haris.ba

#548 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Ih, a tek kad saznate šta se planira sa strane Lužana gdje je vodozaštitna zona. :D

Za gradnju koja smeta aerodromu dozvolu daje Agencija za civilno zrakoplovstvo. Valjda se tako zove.
Tako, ne sekirajte se.

A to što panamera ima više spratova nego ostatak zgrada - žaliti se jedino upravi vodovoda.
MOSALJOZE

#549 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by MOSALJOZE »

Haris.ba wrote:Ih, a tek kad saznate šta se planira sa strane Lužana gdje je vodozaštitna zona. :D

Za gradnju koja smeta aerodromu dozvolu daje Agencija za civilno zrakoplovstvo. Valjda se tako zove.
Tako, ne sekirajte se.

A to što panamera ima više spratova nego ostatak zgrada - žaliti se jedino upravi vodovoda.
A šta je PLANIRANO uz Željeznicu :evil:
statixx

#550 Re: Senaid Memić - ALL ABOUT

Post by statixx »

Bianconeri1988 wrote:smrdim/nacelnik-opcine-ilidza ... red-ulice/

Memić je ovo kazao nakon što smo ga pitali zašto se veliki broj kladionica i kafića gdje se prodaju alkohol i cigarete nalaze odmah ispred osnovnih i srednjih škola na Ilidži, a mi smo ih izbrojali u krugu od 50 metara čak 13. On smatra da ovakvi objekti loše utječu na djecu.

– Kladionice ne samo da loše utječu na djecu, već i na odrasle. Da imamo državu kako treba, to bi bilo zabranjeno, a mi ćemo još malo početi igrati pokera nasred ulice. To je sve prevara, niti su porezi niti prihodi kako treba, država ništa od toga nema, to je prava mafija koja drži ovu državu – kaže Memić i dodaje kako on po tom pitanju ništa ne može učiniti.

Memić prebacuje problem na druge i kaže da o ”blizini kladionica, ali i kafića treba više računa voditi Ministarstvo obrazovanja KS”.

– Lokalna zajednica nema ništa s tim, mi nemamo uopće nadležnosti, odobrenja za takve lopovluke izdaje neko drugi, to je na većim nivoima vlasti. Rad kladionica reguliše sud. Mi nemamo ni adekvatnu mogućnost da vršimo inspekcijski nadzor, to radi Kantonalna uprava za inspekcijske poslove – pravda se Memić.

U neposrednoj blizini mnogih osnovnih i srednjih škola na cijelom području Kantona Sarajevo nalaze se kafići, prodavnice alkohola, sportske kladionice i trafike gdje se prodaju cigarete.

A jesu li ga pitali sta se ono podize na platou ispred KSC-a. :-) :(
Post Reply