kowalski1 wrote:sa pozicije tvog pogleda na svijet ja sam "žalosna sova"

ali ako misliš da je problem bosne ustav i da se nešto može promijeniti inicijativama kao suljagićeva, bojim se da si u krivu.
pogledaj odnos prema državi u hercegovini posljednjih par godina nakon onoga što je napravio sdp. oni su od prilično pasivne pozicije svoju politiku transformirali do toga da je potpuno legitimno pričati o trećem entitetu, trećem kanalu. čović je redovan gost dodiku na njegovim proslavama i sl. znači, bosna je (ovo uslovno) izgubila jedan ozbiljan hrvatski politički potencijal, i simbolički i suštinski, koji je, da je bilo pameti, mogao biti upotrijebljen u borbi za državu. ta stvar je završena. ostali su sa lijanovićima i onim ustašama iz lištice.
slična stvar se dešava u krajini. abdić profilira stranku na podobne i nepodobne i zaokružuje prostor za sledeće izbore. sa pozicije jednog bošnjaka iz npr. nekog sela proed kladuše koji je bio u armiji bih, to nije naivno. slična stvar će se desiti u rs.
ekstremizam najmanje odgovara onima koji žele bosnu, ja nemam vremena da ti objašnjavam zašto, ali dovoljno je da pogledaš kako stranci posmatraju ovaj prostor i vidjećeš da uvijek mora postojati crno bijela slika. u slučaju novog zaoštravanja koji više ne bi bio federalni zna se ko bi bio krivac.
Nepoznat mi je tvoj nick a mrsko mi pretrazivati tvoje prijasnje poruke da vidim jesi li samo neki u plejadi salonaca i hercegcetnicki internet bojovnik ili fakat mislis ovo sto govoris. Ali recimo da nisi tvoje rijeci su savrsena ilustracija servilne i podanicke politike o kojoj smo diskusovali par postova iznad.
Ne znam gdje bih prvo poceo od kolicine gluposti koje si naveo. Inicijativu za multietnicku gradjansku izbornu listu i motivisanje ljudi da iskoriste svoje ustavno i moralno pravo da svojim glasom na demokratskim izborima poboljsaju svoju poziciju nazivas ekstremizmom!? Sa koje si ti planete pao?
Nadalje tvrdis da je HDZ napravio zaokret u politici nakon sto je SDP iskoristio svoje demokratsko pravo da formira vlast po svim uzusima i ustava i parlamentarne demokracije. I sad ko biva izgubismo taj silni pro-bosanski potencijal!? HALO!? Gdje si ti zivio do prije godinu dana? Eki sad je lafo legitimno pricati o trecim entitetima i tim pizdarijama!? Temi o kojoj trube od dejtona na ovamo. Zaboravio erceg bosnu? Zaboravio Boban-Karadzic? Zaboravio samouprave? Zaboravio izlet iz ustava nakon izbora 2010? Zaboravio na koaliciju SNSD HDZ 2006-2010 koja je Bosnjake preglasala u vijecu ministara ama bas svaki put kad je Bosnjaku sefu neke od drzavnih agencija istekao mandat i kojeg je zamjenio Srbin ili Hrvat? Zaboravio na potpisivanje predizborne koalicije SNSD-HDZ pred izbore 2010?
Da ne duljim, klasicni kukavicluk i zabijanje glave u pijesak bezkicmenjaka.
Po tebi i takvim poput tebe legitimno je i normalno ocekivati iskoristavanje svih ustavnih mogucnosti blokada od strane srba i hrvata da urusavaju drzavu. To je normalno i to ne izaziva Bosnjacki radikalizam. Podrazumjeva se da ga Bosnjaci dudlaju jel? Iskoristiti entitetsko glasanje i blokirati stotine zakona, to je normalno. Iskoristiti dom naroda i pozivati se na vitalni nacionalni interes kad ceste ne prelazi preko HDZovog placa na kojem se neko mislio oparitit i to je normalno. Ne potpisati kredit EBRD za AC dok se HDZu ne obeca procenat, i to je normalno. Preglasati Bosnjake u VM takodjer dopusteno bez problema. Genocidom ociscen prostor prepustiti zlocincima "radi mira u kuci" je pozeljno?
Ali iskoristiti svoje ustavno pravo i izabrati Komsica umjesto troimene zivotinje Ive Mire Jovica. E to je ne normalno i nije u duhu "suzivota"!?
Ovdje prdis o HDZovim ministrima u Vladi FBiH i nepravdi. Jesi li ikad uopste zaustio i rekao sta o SNSDovim Bosnjacima u vladi cetniteta?
Nece moci lijepi moj. Necete dovijeka moci ovom narodu prodavadi muda za bubrege. Mi se ba pitamo ovdje. Mi imamo biracku masu koja moze nametati realnost a ne radikalni separatisti. Boli mene vise briga sta HDZ i njegovi glasaci misle, osjecaju i zele. Kad mognu ostvariti dvotrecinsku vecinu neka si izglasaju i treci i cetvrti i peti entitet ako zele. Do tada nek urlaju i do neba ako zele. Vi koji nemate muda i petlje zauzeti se za pravu stvar bar se maknite sa puta onima koji imaju i zele