Djela koja izvode covjeka iz Islama

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
avicena

#526 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

kojeime wrote:
avicena wrote:To je zakon, jer islamski zakon zna šta se dešava kada se spoji alkohol i minica. Spašava žene od ponižavanja.
Ovo je nesto sto meni nije jasno. Zena treba biti pristojno obucena da ne bi izazivala muskarca. OK. Ali to onda znaci da je muskarac nesposoban da se kontrolise. Sto znaci da je muskarac slab. To proizilazi iz naredjenja zeni da ne smije izazivati. Sta to znaci, ako je muskarac religiozan, a zena ne smije da ga izaziva, je li to znaci da je nagon za seksom jaci od religiozne pristojnosti?.
Koliko je prošlo minuta između pasusa i pasusa, a da muški libido nije progovorio. :mrgreen:

kojeime wrote: Joj te utegnute i nekako mogu ignorisati, ali kada prodje pokrivena a u ljetnoj bluzi pa grudi lelujaju doslo mi da na islam predjem...
zambaklija

#527 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by zambaklija »

ja volim dobro popiti :D
kojeime

#528 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

avicena wrote:
kojeime wrote:
avicena wrote:To je zakon, jer islamski zakon zna šta se dešava kada se spoji alkohol i minica. Spašava žene od ponižavanja.
Ovo je nesto sto meni nije jasno. Zena treba biti pristojno obucena da ne bi izazivala muskarca. OK. Ali to onda znaci da je muskarac nesposoban da se kontrolise. Sto znaci da je muskarac slab. To proizilazi iz naredjenja zeni da ne smije izazivati. Sta to znaci, ako je muskarac religiozan, a zena ne smije da ga izaziva, je li to znaci da je nagon za seksom jaci od religiozne pristojnosti?.
Koliko je prošlo minuta između pasusa i pasusa, a da muški libido nije progovorio. :mrgreen:

kojeime wrote: Joj te utegnute i nekako mogu ignorisati, ali kada prodje pokrivena a u ljetnoj bluzi pa grudi lelujaju doslo mi da na islam predjem...
Pa je li ja stalno govorim o snazi nagona i biologije. Samo sam u skladu sa svojim rijecima.

I sram te bilo, ovo o bluzi i ostalom je samo bio estetski pristup. Kome li padaju nemoralne misli na pamet sada? :)

Ali da ima nesto kada je lice uokvireno maramom a tijelo dobilo malo slobode, ima. Taj kontrast konzervativnog i liberalnog je erotican.
Last edited by kojeime on 25/11/2012 19:11, edited 1 time in total.
nasa

#529 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

kojeime wrote:
nasa wrote:Ah tebe pa njima predstavlja prijetnju i mini suknja,sta ja tu mogu....vjerski orijentisana drzava i gotovo!
A za pokrivanje,pa ne znas ti da li se neka htjela pokriti pa joj isto tako muz neda,mislim da treba dozvoliti oboje bez pokrivanja lica i u muslimanskim i u nemuslimanskim zemljama!
PSJa sam mislila na zemlje u kojim je pokrivanje obavezno,kao Iran!
Naravno Naso. Ali zato ne treba kao argument potezati ni to sto ti kazes, kao ni to da se svaka pokriva dobrovoljno. U tome je stvar. Svaka ima svoje razloge zasto nesto radi ili ne radi i ne treba ih potezati kao argument ni pri ni contra.
Ali mi smo pricali o zemljama u kojima je zabranjeno pokrivanje i o onima u kojima je pokrivanje obavezno ,po islamu je pogresno oboje jer vjera je stvar izbora!
A ne ulazim u individualne razloge svake zene....
kojeime

#530 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by kojeime »

nasa wrote:
kojeime wrote:
nasa wrote:Ah tebe pa njima predstavlja prijetnju i mini suknja,sta ja tu mogu....vjerski orijentisana drzava i gotovo!
A za pokrivanje,pa ne znas ti da li se neka htjela pokriti pa joj isto tako muz neda,mislim da treba dozvoliti oboje bez pokrivanja lica i u muslimanskim i u nemuslimanskim zemljama!
PSJa sam mislila na zemlje u kojim je pokrivanje obavezno,kao Iran!
Naravno Naso. Ali zato ne treba kao argument potezati ni to sto ti kazes, kao ni to da se svaka pokriva dobrovoljno. U tome je stvar. Svaka ima svoje razloge zasto nesto radi ili ne radi i ne treba ih potezati kao argument ni pri ni contra.
Ali mi smo pricali o zemljama u kojima je zabranjeno pokrivanje i o onima u kojima je pokrivanje obavezno ,po islamu je pogresno oboje jer vjera je stvar izbora!
A ne ulazim u individualne razloge svake zene....
Samo sto ne mozes islamski pristup uzeti kao relevantan u ocjenjivanju zakone sekularne zemlje
DaysleepeR

#531 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

u kojoj je to zemlji zabranjeno pokrivanje? jednu zemlju samo imenuj molim te?
nasa

#532 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

DaysleepeR wrote:u kojoj je to zemlji zabranjeno pokrivanje? jednu zemlju samo imenuj molim te?
Pa ako je zena pokrivena onda se ona ne moze otkriti zbog odlaska na fakultet kao sto je slucaj u Turskoj!
DaysleepeR

#533 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

nasa wrote:
DaysleepeR wrote:u kojoj je to zemlji zabranjeno pokrivanje? jednu zemlju samo imenuj molim te?
Pa ako je zena pokrivena onda se ona ne moze otkriti zbog odlaska na fakultet kao sto je slucaj u Turskoj!
ali ne može ni u saudiji pa ne vidim da tamo ima unhappy muslimsa! u čemu je problem?
miskin

#534 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

Joj te utegnute i nekako mogu ignorisati, ali kada prodje pokrivena a u ljetnoj bluzi pa grudi lelujaju doslo mi da na islam predjem...
ta " pokrivena" djevojka kojoj lelulaju :oops: nije shvatila cilj hidzaba, nista vise, ona ne zna na koju bi se stranu opredjelila i njen hidzab je neispravan.

Muski musliman također ne smije da se oblaci provokatvino sto bi bilo fitna za zene, zna se sta je avret kod oboje i kako treba da izgleda odjeca.
nasa

#535 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

miskin wrote:
Joj te utegnute i nekako mogu ignorisati, ali kada prodje pokrivena a u ljetnoj bluzi pa grudi lelujaju doslo mi da na islam predjem...
ta " pokrivena" djevojka kojoj lelulaju :oops: nije shvatila cilj hidzaba, nista vise, ona ne zna na koju bi se stranu opredjelila i njen hidzab je neispravan.

Muski musliman također ne smije da se oblaci provokatvino sto bi bilo fitna za zene, zna se sta je avret kod oboje i kako treba da izgleda odjeca.
Bosanskoj muslimanki koja se pokrije svojom voljom svaka cast i sta ima da komentarisete sta joj se nazire,jah eto nepokrivenim se ne nazire nista,pa sta onda reci za nepokrivene pravac lomaca
odr0n

#536 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by odr0n »

Jedna zanimljiva stvar. Bilo koji oblik pokrivanja žene ne može potpuno ispuniti uslov sakrivanja izazovnosti. Priznali to ili ne jer je u pitanju priroda, da budem malo direktinji, ne možeš sakriti obline, glas, ljepotu lica itd., i najmanja stvar od navedenih rekoh htjeli ili ne, pobudit će nagon i privlačnost, a gomilanje nagona je kao postaviti branu koja će puknuti kad tad, protiv prirode se ne može.
avicena

#537 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

miskin wrote:
Niko ne napada islam što je muškarcima zabranjeno zlato i svila. To još nisam pročitao ovdje kao diskriminaciju.

"One imaju isto toliko prava koliko i dužnosti, prema zakonu." (El-Bekare, 228.)
DaysleepeR

#538 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

zato što svila odavno nije luksuz. toliko o vječnoj knjizi.
fatamorgana

#539 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by fatamorgana »

odr0n wrote:Jedna zanimljiva stvar. Bilo koji oblik pokrivanja žene ne može potpuno ispuniti uslov sakrivanja izazovnosti. Priznali to ili ne jer je u pitanju priroda, da budem malo direktinji, ne možeš sakriti obline, glas, ljepotu lica itd., i najmanja stvar od navedenih rekoh htjeli ili ne, pobudit će nagon i privlačnost, a gomilanje nagona je kao postaviti branu koja će puknuti kad tad, protiv prirode se ne može.
Pogoto kad vidiš pokrivenu ženu našminkanu .... negdje sam to već bio napisao, meni ne smetaju ni našminkane ni pokrivene ni one u bikiniju ... no ako je namjera pokrivanja žene bila da se ne izaziva požuda kod muškarca te time zaštiti i žena onda je šminka kod pokrivene žene zapravo kontroproduktivna i kontradiktorna prvobitnoj namjeri i svrsi ....
nasa

#540 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
odr0n wrote:Jedna zanimljiva stvar. Bilo koji oblik pokrivanja žene ne može potpuno ispuniti uslov sakrivanja izazovnosti. Priznali to ili ne jer je u pitanju priroda, da budem malo direktinji, ne možeš sakriti obline, glas, ljepotu lica itd., i najmanja stvar od navedenih rekoh htjeli ili ne, pobudit će nagon i privlačnost, a gomilanje nagona je kao postaviti branu koja će puknuti kad tad, protiv prirode se ne može.
Pogoto kad vidiš pokrivenu ženu našminkanu .... negdje sam to već bio napisao, meni ne smetaju ni našminkane ni pokrivene ni one u bikiniju ... no ako je namjera pokrivanja žene bila da se ne izaziva požuda kod muškarca te time zaštiti i žena onda je šminka kod pokrivene žene zapravo kontroproduktivna i kontradiktorna prvobitnoj namjeri i svrsi ....
Eh kad bi mi vodili ozbiljnu pricu oko bilo cega...nije tu stvar samo o hidzabu vec o cjelokupnom nacinu zivota i niz drugih propisa koji svakodnevni zivot u muslimanskim zemljama cine potpuno drgcijim nego je to slucaj u BiH
U BiH je zeni koja se pokrije veliki pritisak i okoline koja je razlicite vecinom od nje te i ona pod tim popusti,zato ne treba osudjivati sto taj hidzab nekad pomalo odstupa i od propisa u nasoj zemlji,a i nije samo kod nas vec svugdje gdje je mjesano drustvo....
avicena

#541 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by avicena »

DaysleepeR wrote:zato što svila odavno nije luksuz. toliko o vječnoj knjizi.
Nema veze sa luksuzom nego što to kinđurenje umanjuje muževnost muškarca. Zamisli Obamu u svilenom sakou i svilenim hlačama.
miskin

#542 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

nasa wrote:
miskin wrote:

Bosanskoj muslimanki koja se pokrije svojom voljom svaka cast i sta ima da komentarisete sta joj se nazire,jah eto nepokrivenim se ne nazire nista,pa sta onda reci za nepokrivene pravac lomaca
Apsolutno se slazem, ali ako je ta ista djevojka smogla snage i ponosa da stavi hidzab, i ona je svjesna toga da ce se samim time razlikovati od drustva u kojem zivi, zasto to ne uradi na propisan nacin, a ne da se utegne, svasta sam viđao ovdje po Zenici. Nije hidzab samo stavit maramu na glavu.
DaysleepeR

#543 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by DaysleepeR »

avicena wrote:
DaysleepeR wrote:zato što svila odavno nije luksuz. toliko o vječnoj knjizi.
Nema veze sa luksuzom nego što to kinđurenje umanjuje muževnost muškarca. Zamisli Obamu u svilenom sakou i svilenim hlačama.
to je neko novo tumačenje očigledno? kad je izašla nova verzija? jesu li i podvrnute nogavice isto fashion statement?

BTW. mislim da Obama barem nosi svilenu kravatu.
nasa

#544 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

miskin wrote:
nasa wrote:
miskin wrote:

Apsolutno se slazem, ali ako je ta ista djevojka smogla snage i ponosa da stavi hidzab, i ona je svjesna toga da ce se samim time razlikovati od drustva u kojem zivi, zasto to ne uradi na propisan nacin, a ne da se utegne, svasta sam viđao ovdje po Zenici. Nije hidzab samo stavit maramu na glavu.
Znam na sta mislis,ali ne zelim da komentarisem lose o pokrivenim zenama u BiH i tome kako bi se mogle bolje pokriti ,bas ko da smo mi neko visokomoralno drustvo ima puno gorih pojava i stvari pa i medju zenama koje se izjasnjavaju kao muslimanke od ove oko hidzaba,ne vidim da se lose prica o njima ...
fatamorgana

#545 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by fatamorgana »

nasa wrote:
fatamorgana wrote:
Eh kad bi mi vodili ozbiljnu pricu oko bilo cega...
Naso, vazda nešto izvrdavaš, ja sam ovo ozbiljno napisao, bar ovaj put ako ništa, :D
nasa

#546 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

fatamorgana wrote:
nasa wrote:
Eh kad bi mi vodili ozbiljnu pricu oko bilo cega...
Naso, vazda nešto izvrdavaš, ja sam ovo ozbiljno napisao, bar ovaj put ako ništa, :D
:lol: :thumbup:
Ma ne volim moralisati drugima...i sebe ne mogu da sredim kako Bog zapovijeda...e da jos nalazim mane pokrivenim,ne ide
miskin

#547 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

Znam na sta mislis,ali ne zelim da komentarisem lose o pokrivenim zenama u BiH i tome kako bi se mogle bolje pokriti ,bas ko da smo mi neko visokomoralno drustvo ima puno gorih pojava i stvari pa i medju zenama koje se izjasnjavaju kao muslimanke od ove oko hidzaba,ne vidim da se lose prica o njima ...
Ako ti tako kazes. :)

Hocu samo da kazem da se moze izgledati lijepo i pristojno bez utezanja i ostalih stvari, jer to ne prilici djevojci koja se boji Allaha i nada se Njegovoj nagradi zbog propisa kojeg je izvrsila, nista vise-nista manje
nasa

#548 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by nasa »

miskin wrote:
Ako ti tako kazes. :)

Hocu samo da kazem da se moze izgledati lijepo i pristojno bez utezanja i ostalih stvari, jer to ne prilici djevojci koja se boji Allaha i nada se Njegovoj nagradi zbog propisa kojeg je izvrsila, nista vise-nista manje
Kako se zove ono sa stujom elektro sok sta li :-? eh to su trebali propisati umjesto hidzaba pa cim ti pridje kakav da ga odmah oboris na zemlju,meni bi vise to odgovaralo....
A jeste treba se pristojno oblaciti ,oba spola.....
Cossack

#549 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by Cossack »

Još uvijek isti ćafiri ordiniraju po temi... :thumbup:
miskin

#550 Re: Djela koja izvode covjeka iz Islama

Post by miskin »

Kako se zove ono sa stujom elektro sok sta li :-? eh to su trebali propisati umjesto hidzaba pa cim ti pridje kakav da ga odmah oboris na zemlju,meni bi vise to odgovaralo....
A jeste treba se pristojno oblaciti ,oba spola.....
Ja te onda ne bih volio sresti na ulici ni pod razno, zaobisao bih te u sirokom luku.
Post Reply