Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

em11r

#526 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by em11r »

citroen xm wrote:hehehehe jel ti to vidovita Džemila rekla šta ja posjedujem? Oooooo Gorane ograničeni čovječe. Reci nam Gorane, prosvijetli nas.

Neka, ne trebaju meni tvoja auta, meni ne služe za produžavanje ćune i hvaljenje po forumu. Da mi služe za produžavanje ćune kao tebi, sigurno ne bi kupovao Škodu. E moj Gorane, dozovi se, hladno je napolju pa bar sada ima hladne vode. Idi umij se malo. Možda progledaš malo dalje od sopstvenog nosa.
S cime ce produzit chunu ? Sa octaviom ?

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA
citroen xm

#527 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by citroen xm »

Ne fatam na auto, već na neke druge stvari. Ali vjerujem da ti ograničeni Goran to ne možeš shvatiti. Nego prima li se šta na Škodicu?
emko1234

#528 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

richa wrote:
emko1234 wrote:e vala pravi si primjer naveo.
samsung galaxy s2 i 4s.
apple je ko brand puno jaci od samsunga. samsung ko firma je puno veca od apple-a, tj ima siri spektar djelatnosti koji joj generalno donose vise para. al prodaji telefona, apple je puno jaci. poenta, primjer je katastrofa. bez daljnjeg s2 je dobar stavise odlican mobitel, al daleko od toga da je 4s precjenjen i da ne vrijedi koliko kosta.

paralela s ovom pricom: audi je i ko brand i ko automobilski proizvodjac veci i uspjesniji od jedna alfe romeo. prema tome, vise cijena koja bi mu se mogla spocitat i navest ko mana i koja obicno ide uz brand je ovaj put opravdana. nije to samo znak iza kojeg nema nista, nego puno ti stvari dobijes i imas kad kupujes nesto sto je brand, a boga mi kad iza tebe stoji gigant koji zaradi 135 milijardi za godinu, onda to nije samo brand, onda je to primjer uspjesnog poslovanja.
e sad to mozemo gledat s aspekta jednog prosjecnog hejtera njemacke autoindustrije kosto je recimo johntra, il citroen xm, a mozemo to gledat iz pristrasnog ugla nekoga ko vozi auta oz te grupacije kosto je vukojebina, gost1515, goran il ja. mozda je od ovih drugih goran najobjektivniji a spocitava mu se stosta sto po meni nije istina 95% stvari koje lik napise su ok i stoje.
prvo nisam spominjao 4s jer su u 5 deka nego jos losiji a skuplji, dakle ljudi naplacuju ime iako taj uredjaj nije bolji, sjeti se samo onih nokia prada i slicne gluposti koliko su kostale...Drugo ne bavi se apple samo prodajom telefona nego je njihov spektar proizvoda mnogo siri, al od onih sto kupe IP i smatraju to statusnim simbolom ne ocekujem sa znaju...I samsung proda mnogo vise telefona nego li apple, medjutim iphone se proda vise nego s3 recimo, al samsungu to nije jedini model kao appleu. Al opet kazem da ne ocekujem da ti to znas, al bar se onda nemoj praviti pametan.
i jos ne znam sto se ti javljas, covjek je rekao da ne zna ni za jedan takav slucaj i ja sam se osjecao duzan samo da mu pokazem da nije u pravu, a primjera ima jos koliko hoces.
Ne zelim da kazem da je goran duduk il nesto slicno vec samo da mu skrenem paznju da cijena nije jedini mjerilo kvaliteta...
vidis, ovakav me post iznervira do granice da bi ti rekao stvari koje ne trebam da kazem.
al krenimo redom, ako vec povlacis pitanje usporedbe iz te sfere (pametni telefoni) onda moras da znas sljedece.
apple iphone 4- samsung galaxy s
apple iphone 4s-samsung galaxy s2
apple iphone 5-samsung galaxy s3
e posto si naceo vec zanimljivu temu, mada je off upitanju, onda cu ti i reci.
imam i 5icu i s3. prvo sam uzeo s3, i bio sam fasciniram ice cream sendvicem, procesorom i slicnim stvarima, displej je strasan, i sve je za 5. al telefon u ruci odaje osjecaj jeftine plastike. kad uzmes 5icu u ruku, onda vidis zasto je razlika u cijeni najeftinijeg iphone i s3 barem 300 maraka.
moze neko pricat sta god hoce, pravi recenzije i pisat textove. cinjenica je da samo jedan jedini dodir kaze vise nego more rijeci. prema tome, ako ces mi vec drzat predavanje, onda moras ima oraha da bi to radio. a ovo sto ti pises su nebuloze, na ostatak tvoje replike se necu ni osvrtat jer si mi ti sad upravo uporedio golf 4 s pezoom 308.
Pustinjski_Vjetar

#529 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Pustinjski_Vjetar »

ybo majku kemko u svemu ekspert u sve-mu :lol: :mrgreen:
emko1234

#530 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

Pustinjski_Vjetar wrote:ybo majku kemko u svemu ekspert u sve-mu :lol: :mrgreen:
dje ce sa mnom forumske krtice ? :lol: :lol: :D
em11r

#531 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by em11r »

i plus jos gazda :)
jefferson

#532 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by jefferson »

Slozio bi se s emokom. Ja imam 4s a djevojka je trebala kupiti novi tel. Ma reko uzmi S3.
Sve OK, ali nista vise od jeftinog komada plastike, ni blizu 4s a o 5-ici ni porediti.
em11r

#533 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by em11r »

S3 je pravi smart phone a ajfon je samo modni/statusni dodatak.
richa

#534 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by richa »

emko1234 wrote:
richa wrote:
emko1234 wrote:e vala pravi si primjer naveo.
samsung galaxy s2 i 4s.
apple je ko brand puno jaci od samsunga. samsung ko firma je puno veca od apple-a, tj ima siri spektar djelatnosti koji joj generalno donose vise para. al prodaji telefona, apple je puno jaci. poenta, primjer je katastrofa. bez daljnjeg s2 je dobar stavise odlican mobitel, al daleko od toga da je 4s precjenjen i da ne vrijedi koliko kosta.

paralela s ovom pricom: audi je i ko brand i ko automobilski proizvodjac veci i uspjesniji od jedna alfe romeo. prema tome, vise cijena koja bi mu se mogla spocitat i navest ko mana i koja obicno ide uz brand je ovaj put opravdana. nije to samo znak iza kojeg nema nista, nego puno ti stvari dobijes i imas kad kupujes nesto sto je brand, a boga mi kad iza tebe stoji gigant koji zaradi 135 milijardi za godinu, onda to nije samo brand, onda je to primjer uspjesnog poslovanja.
e sad to mozemo gledat s aspekta jednog prosjecnog hejtera njemacke autoindustrije kosto je recimo johntra, il citroen xm, a mozemo to gledat iz pristrasnog ugla nekoga ko vozi auta oz te grupacije kosto je vukojebina, gost1515, goran il ja. mozda je od ovih drugih goran najobjektivniji a spocitava mu se stosta sto po meni nije istina 95% stvari koje lik napise su ok i stoje.
prvo nisam spominjao 4s jer su u 5 deka nego jos losiji a skuplji, dakle ljudi naplacuju ime iako taj uredjaj nije bolji, sjeti se samo onih nokia prada i slicne gluposti koliko su kostale...Drugo ne bavi se apple samo prodajom telefona nego je njihov spektar proizvoda mnogo siri, al od onih sto kupe IP i smatraju to statusnim simbolom ne ocekujem sa znaju...I samsung proda mnogo vise telefona nego li apple, medjutim iphone se proda vise nego s3 recimo, al samsungu to nije jedini model kao appleu. Al opet kazem da ne ocekujem da ti to znas, al bar se onda nemoj praviti pametan.
i jos ne znam sto se ti javljas, covjek je rekao da ne zna ni za jedan takav slucaj i ja sam se osjecao duzan samo da mu pokazem da nije u pravu, a primjera ima jos koliko hoces.
Ne zelim da kazem da je goran duduk il nesto slicno vec samo da mu skrenem paznju da cijena nije jedini mjerilo kvaliteta...
vidis, ovakav me post iznervira do granice da bi ti rekao stvari koje ne trebam da kazem.
al krenimo redom, ako vec povlacis pitanje usporedbe iz te sfere (pametni telefoni) onda moras da znas sljedece.
apple iphone 4- samsung galaxy s
apple iphone 4s-samsung galaxy s2
apple iphone 5-samsung galaxy s3
e posto si naceo vec zanimljivu temu, mada je off upitanju, onda cu ti i reci.
imam i 5icu i s3. prvo sam uzeo s3, i bio sam fasciniram ice cream sendvicem, procesorom i slicnim stvarima, displej je strasan, i sve je za 5. al telefon u ruci odaje osjecaj jeftine plastike. kad uzmes 5icu u ruku, onda vidis zasto je razlika u cijeni najeftinijeg iphone i s3 barem 300 maraka.
moze neko pricat sta god hoce, pravi recenzije i pisat textove. cinjenica je da samo jedan jedini dodir kaze vise nego more rijeci. prema tome, ako ces mi vec drzat predavanje, onda moras ima oraha da bi to radio. a ovo sto ti pises su nebuloze, na ostatak tvoje replike se necu ni osvrtat jer si mi ti sad upravo uporedio golf 4 s pezoom 308.
Kralju, sahu, matu... Ajd polako.
Pojma ti nemas da ti iskreno kazem. S2 je jeftiniji od 4 (slovima cetvorke bez S-a) a bolji je koliko zelis. Jel se moze to uporedjivati i jel mozes reci skuplje je bolje? Mozes ako si teski debil.
Dalje, sto se tice 5ce stvarno odlican telefon i odaje utisak izuzetnog kvaliteta IZRADE, ali taj njegov kvalitet ne opravdava njegovu cijenu, jer sigurno nije kvalitetniji niti radi ni brze ni bolje od konkurencije pa da opravda cijenu koju ima, a ona je u najmanju ruku skoro 500KM visa. Da je samsung od kinder jaje plastike jeste i to stoji, da se i IP5 sveti sa svom svojim kvalitetom rauba od upotrebe rauba kao i ostali, ista stvar je i sa 4/4s staklo se nenormalno grebalo (ne moras kenjati da nije jer posjedujem/posjedovao sam sve uredjaje o kojima pricam)...

Ti se gubis i branis sve one stvari koje danasnji pozeri zele da opravdaju prvenstveno sebi, da sebi ne budu glupani pa onda ostale ljude oko sebe prave budalama, a ne kontaju da je obrnuta situacija.

I da, ne poredim ni golfa ni pezoa, nego poredim ova dva telefona u korelaciji Audi A3>Alfa 159, da ti i nacrtam Audi A3=IP 4, Alfa 159= S2... Ova oba jeftinija, a bolja i tu se sva prica zavrsava, jel sad kontas sta pokusavam objasniti...Evo jos jednom da napisem, skuplja stvar nije automatski bolja, kvalitetnija i statijaznamstajos, ali da je jedan od faktora jeste, ali nije iskljucivo visa cijena znak da je nesto bolje.

Dakle, sjedi 1.
richa

#535 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by richa »

jefferson wrote:Slozio bi se s emokom. Ja imam 4s a djevojka je trebala kupiti novi tel. Ma reko uzmi S3.
Sve OK, ali nista vise od jeftinog komada plastike, ni blizu 4s a o 5-ici ni porediti.
Sve jeste, ali ti pricas o zavrsnoj obradi, a ne ukupnoj kvaliteti proizvoda, gdje je S3 i pored te kinder jaje plastike i dalje sve ukupno kvalitetniji uredjaj od 4S.
romeomoraprezivjeti

#536 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by romeomoraprezivjeti »

Emko,kad vec poredish samsung i iphone,znash li da dosta stvari u iphonu potice iz samsunga? Razlika u cijeni izmedju njih je velika,po meni neopravdana,a svi moguci testovi su potvrdili da je Samsung bolji. Znaci da je moguce ,da je nesto jeftinije a kvalitetnije. Ja postujem tvoj izbor,audi A4+iphone 5 = veca chuna.:{} Sala,sorry na offu.
emko1234

#537 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

75% dijelova koji idu u iphone nisu apple-ovi. sve ja to znam, imaju najmanju garanciju ako ne doplatis. al i dalje, iphone je iphone. imao sam i nokie, i xperie, i galaxy-a oba, i s2 i s3. ne kazem nista, sve su redom dobri telefoni.
jbg iphone na zapadu nije statusni simbol. preko verizona il atIt u americi ga mozes uzet za 200tinjak dolara.
to sto ovdje raja iphone izjednacava s nekim prestizem je po meni degeneracija naseg drustva i okruzenja.
u T mobile u njemackoj na ugovor od dvije godine i na mjesecnu pretplatu od 55 eura, dobijes iphone 5 koji u startu platis 70 eura i onda samo placas racune.
prema tome, prica o ajfonu ko o nekom produzetku kurca, bi trebala bit smijesna svakome koje je izasao iz ovog naseg jada i cemera.
drugi richa@ mozes ti poredit i nokiu 3310 i htc one x u teoriji. u praksi je onako kako sam ti ja napisao da jest. i ti to mozes prihvatit il ne, gore sam ti objasnio cijene
klix je danas prenio kako ce apple pustit u slobodnu prodaju i peticu bez ugovora. 16 gb u markama ce bit do 1000 maraka. to meni uopste nije puno za taj telefon. probao je i samsung s cijenom, al su je onda spsustili
po meni svaki apple-proizvod vrijedi svake marke. ako nista zbog onog osjecaja u ruci dok ga drzis.
richa

#538 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by richa »

emko1234 wrote:75% dijelova koji idu u iphone nisu apple-ovi. sve ja to znam, imaju najmanju garanciju ako ne doplatis. al i dalje, iphone je iphone. imao sam i nokie, i xperie, i galaxy-a oba, i s2 i s3. ne kazem nista, sve su redom dobri telefoni.
jbg iphone na zapadu nije statusni simbol. preko verizona il atIt u americi ga mozes uzet za 200tinjak dolara.
to sto ovdje raja iphone izjednacava s nekim prestizem je po meni degeneracija naseg drustva i okruzenja.
u T mobile u njemackoj na ugovor od dvije godine i na mjesecnu pretplatu od 55 eura, dobijes iphone 5 koji u startu platis 70 eura i onda samo placas racune.
prema tome, prica o ajfonu ko o nekom produzetku kurca, bi trebala bit smijesna svakome koje je izasao iz ovog naseg jada i cemera.
drugi richa@ mozes ti poredit i nokiu 3310 i htc one x u teoriji. u praksi je onako kako sam ti ja napisao da jest. i ti to mozes prihvatit il ne, gore sam ti objasnio cijene
klix je danas prenio kako ce apple pustit u slobodnu prodaju i peticu bez ugovora. 16 gb u markama ce bit do 1000 maraka. to meni uopste nije puno za taj telefon. probao je i samsung s cijenom, al su je onda spsustili
po meni svaki apple-proizvod vrijedi svake marke. ako nista zbog onog osjecaja u ruci dok ga drzis.
Opet ja tebi moram crtati, ne poredim ja nista, a sta ti poredis? Poredis telefone po jacini hardvera? A cijenu u ovom slucaju zaboravljas, ono za sta je goran zapeo ko....
Ona gore uporedba sto si ti napisao bi trebala biti sasvim Ok i tako bi se trebalo gledati, ja sam htio goranu napisati repliku na njegovo tumacenje da je visa cijena automatski nesto bolje. Jel se slazes da je S2 bolji od 4 (cetvorke bez S-a) iako je par desetina maraka jeftiniji od njega? I tih prodaja preko operatera se ostavi, ko zna ko je kakve uslove dobio od applea, samsunga, htca i kompanije pa prodaje telefone po odredjenim cijenama. Gledaj cijene u slobodnoj prodaji i samo ce ti se kazati. Evo ti jos bolji pimjer da nije sve u cijeni LG Nexus 4 kosta 300 i 350 € u zavisnosti od kolicine memorije. Nadji mi tako kvalitetan telefon za manju cijenu od toga...
Evo i jedan dokaz o kvaliteti IP5 poslije 2 mjeseca koristenja http://gizmodo.com/5963445/the-iphone-5 ... nths-later tako da nikako se ne mogu sloziti sa applefanbojevima (dosta su slicni postali i ovi VW fanbojevi) da je njihov proizvod najbolji na svijetu i da opravdava svaku marku, jer ne opravdava, ali na kraju vase pare...
BISCANIN2

#539 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by BISCANIN2 »

Evo da i ja kazem koju iako mi je mrsko ,jer mobitelima radim svaki dan,na seminare koje idem po sluzbi i u profi krugovima vezanim za mobitele 9300 i ili s3 sa jely se smatra najboljim smartom do sad ,znaci 9300 i je sluzbeno bez premca ,ja licno ga nisam uzeo sebi jer mi je ruzan odnosno izgle pa i osjecaj plasticnosti mi ne odgovara,recimo da je 9100 ili s2 puno bolji izgledom i jos cu g zadrzati ,IPHONE S5 nije opravdao ocekivanja po meni on je ispod 4s odnosno puno bolja investicija je kupiti 4s ,za manje para dobijes gotovo identican telefon,takdjoe od one x htc sam odustao zbog problema sa zvakanjem dispelya iako telefon mi izgleda ko zvijer , ako cemo gledati izgled i lezanje i osjecaj u ruci onda je motorola razer neprikosnovena sa materijalem od kelvara i izgledom i osjecajem kad je uzmes u ruku ali motorolja jos na 1.2 dual procesorimatako da i to otpada.
E sad kako kupiti a3 pored 159 ,cinjenica je da a3 ima bolje materijale u unutrasnjosti od 159,ali je i cinjenica da je audi takav luksuz dodatno naplatio i da je a3 izgledom i karakteristikama inferiornie auto od 159 .
I u ovom ogledu audi nema sanse ,jer za manje para dobijes bolje auto po svemu osim po kvaliteti materijala u unutrasnjosti.
emko1234

#540 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by emko1234 »

richa wrote:
emko1234 wrote:75% dijelova koji idu u iphone nisu apple-ovi. sve ja to znam, imaju najmanju garanciju ako ne doplatis. al i dalje, iphone je iphone. imao sam i nokie, i xperie, i galaxy-a oba, i s2 i s3. ne kazem nista, sve su redom dobri telefoni.
Opet ja tebi moram crtati, ne poredim ja nista, a sta ti poredis? Poredis telefone po jacini hardvera? A cijenu u ovom slucaju zaboravljas, ono za sta je goran zapeo ko....
Ona gore uporedba sto si ti napisao bi trebala biti sasvim Ok i tako bi se trebalo gledati, ja sam htio goranu napisati repliku na njegovo tumacenje da je visa cijena automatski nesto bolje. Jel se slazes da je S2 bolji od 4 (cetvorke bez S-a) iako je par desetina maraka jeftiniji od njega? I tih prodaja preko operatera se ostavi, ko zna ko je kakve uslove dobio od applea, samsunga, htca i kompanije pa prodaje telefone po odredjenim cijenama. Gledaj cijene u slobodnoj prodaji i samo ce ti se kazati. Evo ti jos bolji pimjer da nije sve u cijeni LG Nexus 4 kosta 300 i 350 € u zavisnosti od kolicine memorije. Nadji mi tako kvalitetan telefon za manju cijenu od toga...
Evo i jedan dokaz o kvaliteti IP5 poslije 2 mjeseca koristenja http://gizmodo.com/5963445/the-iphone-5 ... nths-later tako da nikako se ne mogu sloziti sa applefanbojevima (dosta su slicni postali i ovi VW fanbojevi) da je njihov proizvod najbolji na svijetu i da opravdava svaku marku, jer ne opravdava, ali na kraju vase pare...
ne poredim ti po hardveru, nego i po softweru. gledam chipset, ram, procesore, i ostalo sto ide. tehnika mi je slaba strana, i volim da vidim. i citam i receznije i gledam testove prije nego sto nesto kupim.
moras priznat da je apple od tako fus proizvoda koji nema nista svoje haman, kosto je iphone napravio svjetski hit.
drugo ios ko zaseban software koji korsti samo jedna kompanija je napravio ono sto je android mogao napravit kad je svoju platoformu dao 5 razlicith proizvodjaca i onda su je oni popularizovali. kazem ti, koristim oba mobitela i vidim i dobre i lose strane obje platforme.
sto se tice s2 i cetvorke, ako uzmemo samo cijenu u obzir i mogucnosti samih uredjaja konkretno, onda je bolje uzet s2. al to je ako kupujes uredjaj za pare koje imas u ruci. ja sam uzeo peticu u njemackoj. platio je je fabricki otkljucanu, najslabiju 640 eura. s3 sam uzeo kod nas, i platio malo preko 900km. razlika u cijeni je 400 maraka. al po meni je iphone uspio ono sto samsung ganja godinama, napravio je ime. i pazi, nokia vertu je ime. tj nokia je ime iza vertua, al to je klinac od mobitela isto ko drugi slicni primjerci, iza kojih stoji velika kompanija.
hocu da ti kazem da iphone ne bi bio godinama u vrhu prodaje da je los, il da nije dobar il cak bolji od pribliznih i slicnih uredjaja.
pa nije niko budala da za kutiju od poliranog almunija i magnezija da 1200 maraka ako ona ne vrijedi nicemu.
goran16v

#541 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ne fatam na auto, već na neke druge stvari. Ali vjerujem da ti ograničeni Goran to ne možeš shvatiti. Nego prima li se šta na Škodicu?
Primaju ga vozaci tatinih auta.
richa

#542 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by richa »

emko1234 wrote:
richa wrote:
ne poredim ti po hardveru, nego i po softweru. gledam chipset, ram, procesore, i ostalo sto ide. tehnika mi je slaba strana, i volim da vidim. i citam i receznije i gledam testove prije nego sto nesto kupim.
moras priznat da je apple od tako fus proizvoda koji nema nista svoje haman, kosto je iphone napravio svjetski hit.
drugo ios ko zaseban software koji korsti samo jedna kompanija je napravio ono sto je android mogao napravit kad je svoju platoformu dao 5 razlicith proizvodjaca i onda su je oni popularizovali. kazem ti, koristim oba mobitela i vidim i dobre i lose strane obje platforme.
sto se tice s2 i cetvorke, ako uzmemo samo cijenu u obzir i mogucnosti samih uredjaja konkretno, onda je bolje uzet s2. al to je ako kupujes uredjaj za pare koje imas u ruci. ja sam uzeo peticu u njemackoj. platio je je fabricki otkljucanu, najslabiju 640 eura. s3 sam uzeo kod nas, i platio malo preko 900km. razlika u cijeni je 400 maraka. al po meni je iphone uspio ono sto samsung ganja godinama, napravio je ime. i pazi, nokia vertu je ime. tj nokia je ime iza vertua, al to je klinac od mobitela isto ko drugi slicni primjerci, iza kojih stoji velika kompanija.
hocu da ti kazem da iphone ne bi bio godinama u vrhu prodaje da je los, il da nije dobar il cak bolji od pribliznih i slicnih uredjaja.
pa nije niko budala da za kutiju od poliranog almunija i magnezija da 1200 maraka ako ona ne vrijedi nicemu.
Mozemo ovako do sutra se raspravljati i ubjedjivati ti mene kako je IP opradana kupovina, a dok god ima takvih slicnih tebi meni ce viti dobro i prodaja nece stati...Al da ne idemo vise u off samo sam zelio naglasiti da postoji nesto sto je jeftinije, a bolje od skupljeg uredjaja, i da cijena nije jedini pokazatelj kvaliteta. Goran je to naravno vidio, al suti ko zaliven.
azdralovic

#543 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by azdralovic »

Lud i ponosan wrote:Ja sam ovdje napisao vrlo dobro poredjenje, ali, valjda, kako to ne odgovara teoriji pojedinaca, niko nista... :D

Porsche Cayenne vs VW/Audi ekvivalenti.... Da li cijena Porsche-a znaci da nude veci kvalitet, ili je nesto drugo u pitanju? :-D

Da li je prva generacija Cayenna uopste bila toliko superiornija od Touarega, koliko to cijena tvrdi? Bas me interesuje ogovor...
ne zaboravi i ono neizostavno a to je ime :D jebes mu mater vw i porsche nije ni slicno,igra i prestiz neku ulogu ... ali za pocetak racunaj sta od opreme imas u cayenne u startu u odnosu na touarega...
Don Zivconi

#544 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Don Zivconi »

Vezano za IPhone vec sam na jednom postu pomenuo da je to samo pitanje marketinga i budala koje ce radi nekog "brenda" dati enormnu svotu novca da bi mogli reci pa slusaj ja imam IPhone pa zbog njega ljudi u redu cekaju po dvadeset dana :-) . IPhone je odlicno uradjen sto se tice zavrsne obrade ali boluje od dosta djecijih bolesti narocito ovaj novi model, slazem se da je bolja investicija 4s nego 5-tica. Mislim da je samsung gs2 puno bolji od oba ova modela i cak od preglomaznog sg3 kojem display puca kao na IPhonu4 dok su ljudi to na IP5 rijesili bolje. Vezano za procesore koje koriste svi ovi modeli dvojezgrene ili sa cetiri jezgre eto jedan od marketinskih trikova koje opet samo dalabu moze da plati, navedite mi koja aplikacija koristi dvojezgrene procesore odnosno koje su napravljene za iste?

kad odgovorite skontat ce te sta ste kupili ;), kupili ste reklamu
azdralovic

#545 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by azdralovic »

Don Zivconi wrote:Vezano za IPhone vec sam na jednom postu pomenuo da je to samo pitanje marketinga i budala koje ce radi nekog "brenda" dati enormnu svotu novca da bi mogli reci pa slusaj ja imam IPhone pa zbog njega ljudi u redu cekaju po dvadeset dana :-) . IPhone je odlicno uradjen sto se tice zavrsne obrade ali boluje od dosta djecijih bolesti narocito ovaj novi model, slazem se da je bolja investicija 4s nego 5-tica. Mislim da je samsung gs2 puno bolji od oba ova modela i cak od preglomaznog sg3 kojem display puca kao na IPhonu4 dok su ljudi to na IP5 rijesili bolje. Vezano za procesore koje koriste svi ovi modeli dvojezgrene ili sa cetiri jezgre eto jedan od marketinskih trikova koje opet samo dalabu moze da plati, navedite mi koja aplikacija koristi dvojezgrene procesore odnosno koje su napravljene za iste?

hvala sto si nas prosvjetlio... mijenjam iphone za 3310 ako ima neko zainteresovan, osjecam se prevareno sa apple-om kad i 3310 radi ko mobitel -.-
takodjer za pitanje budala ne zaboravi da taj koncept funkcionise samo kod nas, u americi je jednako jeftin kao i svi drugi proizvodjaci...
i da , dual core nije napravljen zbog potreba jedne aplikacije(jer realno ni nema je koja trazi toliko CPU) vec za pokretanje njih nekoliko, a i ne zaboravi da os postaje sve zahtjevniji i zahtjevniji ...

da se vratimo na alfa vs audi
Don Zivconi

#546 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by Don Zivconi »

azdralovic wrote:
Don Zivconi wrote:Vezano za IPhone vec sam na jednom postu pomenuo da je to samo pitanje marketinga i budala koje ce radi nekog "brenda" dati enormnu svotu novca da bi mogli reci pa slusaj ja imam IPhone pa zbog njega ljudi u redu cekaju po dvadeset dana :-) . IPhone je odlicno uradjen sto se tice zavrsne obrade ali boluje od dosta djecijih bolesti narocito ovaj novi model, slazem se da je bolja investicija 4s nego 5-tica. Mislim da je samsung gs2 puno bolji od oba ova modela i cak od preglomaznog sg3 kojem display puca kao na IPhonu4 dok su ljudi to na IP5 rijesili bolje. Vezano za procesore koje koriste svi ovi modeli dvojezgrene ili sa cetiri jezgre eto jedan od marketinskih trikova koje opet samo dalabu moze da plati, navedite mi koja aplikacija koristi dvojezgrene procesore odnosno koje su napravljene za iste?

hvala sto si nas prosvjetlio... mijenjam iphone za 3310 ako ima neko zainteresovan, osjecam se prevareno sa apple-om kad i 3310 radi ko mobitel -.-
takodjer za pitanje budala ne zaboravi da taj koncept funkcionise samo kod nas, u americi je jednako jeftin kao i svi drugi proizvodjaci...
i da , dual core nije napravljen zbog potreba jedne aplikacije(jer realno ni nema je koja trazi toliko CPU) vec za pokretanje njih nekoliko, a i ne zaboravi da os postaje sve zahtjevniji i zahtjevniji ...

da se vratimo na alfa vs audi
znaci nema aplikacije :mrgreen: uzmes iphone i mazni se sa njim u vugla ;-)

p.s dvojezgreni procesori se koriste za igre i multimediju, za video da bi se mogao snimati u fullHD rezoluciji i neke animacije koje se koriste tipa live wpaper znaci sve same ublehaske gluposti koje trose bateriju kada koriste drugu jezgru procesora ;)
citroen xm

#547 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Primaju ga vozaci tatinih auta.
Vidim trebalo ti j više od 10 sati da smisliš tako pametan odgovor. Popravljaš se Gorane, popravljaš.
Nego šta kažu trebe, jel plastika fakat odaje utisak da je Škodica plaćena više od 40000 KM? :lol:
palamuda

#548 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by palamuda »

Audi a3 naravno, kakva je ovo dilema, Alfa je unazad par godina postala što je bio BMW tamo negdje iza rata, a to je džiber za volanom kako god okreneš, jer Alfa liječi sve komplekse, mali penis, veliku i koockastu glavu , uska ramena, nedostatak žena, malo sutra.
Audi je bio i ostao premium proizvod za ovaj Talijanski lego.
johntra

#549 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by johntra »

A BMW kod nas danas voze doktori, naučnici, magistri i ostala intelektualna elita... :lol:
ne palamudi, života ti...
sorcerer

#550 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi

Post by sorcerer »

moj jedan jaran je kupio bmw-a iz njemacke,baba ga vozila
Post Reply