Već nekoliko dana u ulici Milana Preloga u naselju Hrasno ne radi javna rasvjeta. Kako nam je kazala jedna od stanarki, noću je potpuni mrak, bez ijedne svjetiljke, sve do raskrsnice s ulicom Azize Šaćirbegović.
- Sablasno je i ne usuđujem se bez prijeke potrebe navečer izlaziti vani. Obraćala sam se Centru za nadzor i upravljanje javnom rasvjetom KS, ali nisu ništa učinili da saniraju kvar. Situacija je pogodna za pljačkaše, a prije nekoliko dana komšinicu je kradljivac presreo na ulici i oteo joj torbu. Osjećam se kao da živim u srednjem vijeku ili da je ratno stanje - kazala nam je ona.
Kako saznajemo u Kantonu, nije riječ ni o kakvom kvaru, već je "Elektroprivreda BiH" isključila struju zbog kašnjenja uplate januarske fakture iz budžeta.
- Faktura u iznosu od 480.000 KM uplaćena je u petak. Nije riječ ni o kakvoj uštedi novca, a uplata zavisi od raspoloživih sredstava u budžetu. Iz istih razloga na još nekoliko lokacija u gradu javna rasvjeta je bilo isključena. Za rasvjetu u Kantonu godišnje treba oko šest miliona KM pa nam je cilj smanjiti potrošnju uvođenjem LED sijalica i sanacijom mreže. Prema studijama, time bi se uštedjelo do 70 posto energije i to bi koštalo 15-ak miliona maraka - naveli su u Kantonu.
Iluminacija mostova
Kompletna rasvjeta uskoro bi trebala prijeći u nadležnost Kantona. To se, prije svega, odnosi na rasvjetu i iluminaciju Baščaršije te mostova koji su do sada bili u nadležnosti Grada.
avaz
nova expertna vlada-suad zeljkovic
-
StupskaBitanga
#526 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Nema para ni za rasvjetu
- iPod
#527 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Pa gdje ce ih biti ? Valja podmiriti samostalne zastupnike, i ove sto se "kolebaju". Niko nije na prosloj sjednici ustao i rekao sto ce direktoru zavoda za osiguranje Gavrankapetanovicu poseban "managerski" fond od 1xx.xxx KM za posebne namjene ?
Nakon sto mu je odobren u skupstini "Haše" i Radeljaš su sve to aminovali jednim super velikim kezom od uha do uha
Nakon sto mu je odobren u skupstini "Haše" i Radeljaš su sve to aminovali jednim super velikim kezom od uha do uha
-
hizo ramidovic
#528 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
vi ne volite esu radeljasa jer je to cestit, posten i uspjesan covjek, a takodje i veliki ekspert.
da je bogdo vise ovakvih kao eso ova drzava bi bila raj na zemlji.
- hamza_sa
#529 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Reci da se salis!?!?!hizo ramidovic wrote:vi ne volite esu radeljasa jer je to cestit, posten i uspjesan covjek, a takodje i veliki ekspert.
-
hizo ramidovic
#530 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
covjek je o sebi pri sebi. niti koga dira niti se s kim svadja.hamza_sa wrote:Reci da se salis!?!?!hizo ramidovic wrote:vi ne volite esu radeljasa jer je to cestit, posten i uspjesan covjek, a takodje i veliki ekspert.
nema ni jednu sudsku presudu za kriminal, znaci da je sve zaradio posteno. i u cemu je problem? zasto ga ne volite? pa zato sto vi ne morete bit ko on, da vozite novi djip audi q7 i zato sto ste kokuzi, jel zato?
- seln
#531 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Zar nije BMW X6?hizo ramidovic wrote:zato sto vi ne morete bit ko on, da vozite novi djip audi q7
- Adriatic
#532 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Eso, i ti dobio internet?hizo ramidovic wrote:vi ne volite esu radeljasa jer je to cestit, posten i uspjesan covjek, a takodje i veliki ekspert.
-
hizo ramidovic
#533 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
nisam vam ja eso, samo realno govorim. on nije nista ukro, nije nikoga opljacko i sve sto je zaradio bilo je na posten nacin, sa svojih 10 prstiju i sa svojim mozgom. to nekome smeta pa zato pljuju po njemu. ako imate kakve dokaze za njegov kriminal bujrum u sud pa ga prijavite
- video
#534 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Jel to onaj shto je bio komadant logistichkog bataljona 2. Viteske Brigadehizo ramidovic wrote:vi ne volite esu radeljasa jer je to cestit, posten i uspjesan covjek, a takodje i veliki ekspert.
Pa taj je ukRo boga oca (tobe jarabi
Zar nije sa plehom i bizonom kupovao glasove za 50KM na izborima 2010
Ma razligu i ti on !!!
- Adriatic
#535 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Stvarno ne moRemo.hizo ramidovic wrote:covjek je o sebi pri sebi. niti koga dira niti se s kim svadja.hamza_sa wrote:Reci da se salis!?!?!hizo ramidovic wrote:vi ne volite esu radeljasa jer je to cestit, posten i uspjesan covjek, a takodje i veliki ekspert.
nema ni jednu sudsku presudu za kriminal, znaci da je sve zaradio posteno. i u cemu je problem? zasto ga ne volite? pa zato sto vi ne morete bit ko on, da vozite novi djip audi q7 i zato sto ste kokuzi, jel zato?
- madner
#536 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Eso je zaista najposteniji covjek u ovoj vladi sa prezimenom Radeljas!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#537 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
haj'te se umijte. zar ne vidite sarkazam u postovima?
- MuaDib
#538 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Sad je meni jasno što SDA prosipa priču o Distriktu Sarajevo.
Oni misle da će se time kroz ukidanje Kantona Sarajevo, zaboraviti njihov kriminal vrijedan par milijardi KM.
E pa neće, nek budu sigurni u to. Ova posljednja pljačka im možda ide od ruke, ali ne zauvjek.
Oni misle da će se time kroz ukidanje Kantona Sarajevo, zaboraviti njihov kriminal vrijedan par milijardi KM.
E pa neće, nek budu sigurni u to. Ova posljednja pljačka im možda ide od ruke, ali ne zauvjek.
-
hizo ramidovic
#539 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
eso je bio komadant bataljona, nije bio dezerter. u najtezim trenucima za ovaj grad i drzavu, eso je rizikovo svoj zivot, mogo je i poginut.
to sto je kupovo glasove nije problem, neko je bar zaradio 50 km i mogo je nahranit djecu, a sta su ostali davali, kurku za uho? osim toga, eso je i veliki humanista, koliko je ljudima on podijelio sadake, to niko nezna
zato mu mnogi zavide, ali na njihovu zalost, eso nema nijedne mrlje u svojoj karijeri i zato nekim smeta, ali mu nemogu nista
to sto je kupovo glasove nije problem, neko je bar zaradio 50 km i mogo je nahranit djecu, a sta su ostali davali, kurku za uho? osim toga, eso je i veliki humanista, koliko je ljudima on podijelio sadake, to niko nezna
zato mu mnogi zavide, ali na njihovu zalost, eso nema nijedne mrlje u svojoj karijeri i zato nekim smeta, ali mu nemogu nista
- Chmoljo
#540 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
u idućem postu manje sarkazma, ok?hizo ramidovic wrote:eso je bio komadant bataljona, nije bio dezerter. u najtezim trenucima za ovaj grad i drzavu, eso je rizikovo svoj zivot, mogo je i poginut.
-
drvopilač
#541 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
PUŠI KURČINU BALIJO
-
hizo ramidovic
#542 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
ja samo govorim što jestChmoljo wrote:u idućem postu manje sarkazma, ok?hizo ramidovic wrote:eso je bio komadant bataljona, nije bio dezerter. u najtezim trenucima za ovaj grad i drzavu, eso je rizikovo svoj zivot, mogo je i poginut.
- Chmoljo
#543 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
samo dobrim jaranima.drvopilač wrote:PUŠI KURČINU BALIJO
upozoren si, do tebe jehizo ramidovic wrote:ja samo govorim što jest
-
StupskaBitanga
#544 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
dream team u akciji
"To znači da se plaće dozvoljavaju, materijalni troškovi i topli obroci. To će ići, ali su zabranjena kapitalna ulaganja dok se ne zna ko je vlasnik KCUS-a. Znat će se to na Skupštini KS", kazao je Radeljaš.
On kaže da je problem "što ovaj Zavod ne zna kome da prebaci novac, jer Damir Aganović nije direktor Kliničkog centra".
"Nije dostavio potrebnu dokumentaciju. Kome ćemo dostaviti novac, nelegalnoj osobi", kazao je Radeljaš. On je kazao da je na današnji sastanak pozvao članove Sindikata KCUS-a, ali da se odazvala jedna osoba.
Direktor kantonalnog Zavoda Faris Gavrankapetanović kazao je novinarima da je Zavod zdravstvenog osiguranja "pustio 1. aprila sve tranše za platu i jednokratnu naknadu svim ustanovama osim KCUS-a s obzirom na sporije punjenje našeg budžeta i uplaćivanje doprinosa unutar KS, ali plata ide prema dinamici punjenja i neupitna je".
On je kazao da zabrinjava dug KCUS-a prema dobavljačima koji raste "iz sata u sat".
"Imamo ogroman pritisak. U dva navrata smo ponudili određene kompenzacije koje, nažalost, nisu primljene. Bojim se da u ovom trenutku nismo ni u stanju pokriti te obaveze prema dobavljačima. Tu je i više stotina uposlenika u veledrogerijama i drugim firmama i ustanovama koje sarađuju s KCUS-om", kazao je.
Gavrankapetanović je poručio novom rukovodstvu KCUS-a da shvati ozbiljnost situacije u kojoj je ta medicinska ustanova, a da će im oni maksimalno pomoći u prevazilaženju problema.
"Želimo da novi menadžment maturira, da shvati ozbiljnost situacije. Vrijeme koje dolazi bit će izuzetno teško i maksimalno želimo pomoći našim kolegama", poručio je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Faris Gavrankapetanović.
On je naglasio da Zavod zdravstvenog osiguranja KS finansira zdravstvenu zaštitu za osiguranike iz Kantona Sarajevo, a "dijelom sudjeluje u prijemu pacijenata iz drugih kantona".
-
StupskaBitanga
#545 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Brod puca
Ministar Asim Džambasović podnio ostavku
Ministar za boračka pitanja u Vladi Kantona Sarajevo Asim Džambasović podnijet će ostavku na ovu funkciju iz, kako je novinarima kazao premijer KS Suad Zeljković, privatnih razloga.
Džambasović je na ovu funkciju imenovan iz Bosanskohercegovačke partije (BPS), a za njegovo mjesto bit će predložen Faid Hećo.
Da bi ova odluka postala punopravna potrebno je da se o njoj izjasne zastupnici u Skupštini KS na sjednici, koja bi trebala biti zakazana sljedeće sedmice.
klix
-
zoro3
#546 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Čestitam experti.....
6.Aprila autobusi iz Banja Luke prevoze građane Sarajeva
Nema dalje
6.Aprila autobusi iz Banja Luke prevoze građane Sarajeva
Nema dalje
-
StupskaBitanga
#547 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Pitanje
Kako oni koji imaju 3 sprata ili više kuće i svi su na jednom satu će plaćati vodu? ili u zgradama? Ti ljudi troše kao autopraonica
SDA/SDU/BPS
Kako oni koji imaju 3 sprata ili više kuće i svi su na jednom satu će plaćati vodu? ili u zgradama? Ti ljudi troše kao autopraonica
SDA/SDU/BPS
Računi za vodu veći od 30 do 50 posto?
Onim građanima koji racionalno troše vodu, odnosno koji ne pređu pet kubika mjesečno neće biti veći računi za vodu. Za ostale planirano je povećanje od 30 do 50 posto
Racionalno trošiti vodu
Vlada Kantona Sarajevo vrlo brzo će razmatrati povećanje cijene vode. Ovo je za Oslobođenje potvrdio Zlatko Petrović, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, dodajući da građani neće osjetiti planirano povećanje.
- Onim građanima koji racionalno troše vodu, odnosno koji ne pređu pet kubika mjesečno neće biti veći računi za vodu. Za ostale planirano je povećanje od 30 do 50 posto. Sada je kubik vode 1,22 marke, tako da će doći do nove korekcije. Najalarmantnije stanje je u Vodovodu i kanalizaciji jer mjesečno račun za potrošnju struje za pumpanje i prepumpavanje vode iznosi 800 hiljada maraka i mi moramo ove troškove pokriti na neki način cijenom vode, kazao je Petrović.
- Sve što radimo oko kredita EBRD-a u smislu povećanja energetske efikasnosti postrojenja pumpi biće za racionalniju potrošnju vode, a suština smanjenja utroška struje je kroz smanjenje gubitaka u mreži, rekao je ministar Petrović
-
StupskaBitanga
#548 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Evo Demokratska fronta kao dio kola zvanog Vlada odmah jaše
Poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Peđa Kojović (Naša stranka) prije nekoliko trenutaka napisao je na svom Twitter profilu kako su povećane plate za profesionalne poslanike u Skupštini KS za čak 700 KM.
"Za 700 km povecane plate za profesionalne poslanike u SKS. Svaka cast SDA, ex-SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici", napisao je Kojović.
-
megaman4
#549 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
nikada više ne smije se dozvoliti ovakvim ljudima da uzmu vlast u bilo kojem dijelu BiH, ne bitno iz koje stranke dolazio, a ovoj vladi poručujem: DABOGDA GAZAP BILI, I DABOGDA VAS POGODILE MUKE KOJE SU NAROD POGODILE, ZA LIJEKA VAM TREBALO...
2014. vas neće biti lopuše jedne, čuj da vam narod krpi, ono što ste vi pokrali, ali ima boga, samo polako, neće ni vi dovijeka....
2014. vas neće biti lopuše jedne, čuj da vam narod krpi, ono što ste vi pokrali, ali ima boga, samo polako, neće ni vi dovijeka....
- iPod
#550 Re: nova expertna vlada-suad zeljkovic
Mišljenja sam da treba još gore da bude pa da se ovaj narod već jednom odluči izaći na ulice i da se obračunamo sa bagrom koja se krije iza nekih poslaničkih, ministarskih i premijerskih fotelja.