Sefer Halilovic ili Rasim Delic
-
KENJAC
#526 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Dragi Boze ,ja mislio da teloportovanje postoji samo na filmu !
......
Nego .... Sefer Halilovic ili Rasim Delic ?
......
Nego .... Sefer Halilovic ili Rasim Delic ?
- Maraschino
#527 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
@junior3, evo se javlja jos jedan kome je zao kako ste bili kilavi. 
- Smail Aga Cengic
#528 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Posto si bezobrazan, a to je normalna reakcija onih priucenih kad im neko ko je sposobniji od njih ukaze na nkihovo neznanje, sad ces da dobijes imena onih koji su izasli iz Srebrenice, i to dana 18.4.1995.godine prema naredjenju od 1.3.1995. godine, helikopterom od Zepe za zenicu lete:SkyLimit wrote:Zašto bi ja na dvije teme postavljao iste stvari? Da udovoljim jednom paranoidu? Pa pronađi ih sam na temi o Korpusu ako te zanimaSmail Aga Cengic wrote: Cekam te naredbe ako postoje...ne vrdaj..
Naser Oric, Ramiz Becirovic, Ramo Cardakovic, Smajo Mandzic, Hajrulah Hasanovic, Senahid Jahic, Ejup Golic, Mesa Malic...
Da binti sta naucio nisam ti napisao njihove cinove niti jedinice, to sam pronadji kako bi sta naucio i vidio koliko je tu tvojih komandira ceta.
Stranka mora naci boljeg trola od tebe...
- Smail Aga Cengic
#529 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Ja mislim da kad se vama spomenu 5. i 2. Korpus ARBiH da vi i danas 22 godine poslije piskate u gace...junior3 wrote:Ti ko da se buniš što mi nismo završili rat.PM72 wrote:
Nisam se iznervirao nego ste imali šansu da rat završite za heftu samo niste imali testisa ili znanja pa je nakon nekoliko godina došlo do situacije da brojite mjesece do totalnog poraza.Lako je bilo Mladiću komandovati sa 400 tenkova a neprijatelj nema niti jednog.
da je rat trajao još godinu došlo bi do totalnog kolapsa VRS i RS.Zato je rat i stao.
Drugo ja to tema, ne da mi se bespotrebno raspravljati, ali se svakako ne slażem
- SkyLimit
#530 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
A većina ih se(npr. Bećirović i Golić) i vratila u Srebrenicu prije pada, Golić je čak i poginuo u proboju, i takvi i nisu izvučeni da se doškolavaju već recimo Golić da objasni optužbe da je počinio nekoliko ubistava u Srebrenici.Smail Aga Cengic wrote:Posto si bezobrazan, a to je normalna reakcija onih priucenih kad im neko ko je sposobniji od njih ukaze na nkihovo neznanje, sad ces da dobijes imena onih koji su izasli iz Srebrenice, i to dana 18.4.1995.godine prema naredjenju od 1.3.1995. godine, helikopterom od Zepe za zenicu lete:SkyLimit wrote:Zašto bi ja na dvije teme postavljao iste stvari? Da udovoljim jednom paranoidu? Pa pronađi ih sam na temi o Korpusu ako te zanimaSmail Aga Cengic wrote: Cekam te naredbe ako postoje...ne vrdaj..
Naser Oric, Ramiz Becirovic, Ramo Cardakovic, Smajo Mandzic, Hajrulah Hasanovic, Senahid Jahic, Ejup Golic, Mesa Malic...
Da binti sta naucio nisam ti napisao njihove cinove niti jedinice, to sam pronadji kako bi sta naucio i vidio koliko je tu tvojih komandira ceta.
I molim te da me više ne citiraš, opet pokazuješ svoju opsesivnu paranoju kojoj su skloni svi teoretičari zavjera i prozivaš me da sam iz neke "stranke", sledeći put kad me budeš citirao to nek bude samo ako si odlučio konačno u ustanovu kod bivše kasarne Mirsad Fidahić u Solini pa želiš da ti srednim prvi razgovor, ili bolje da to ipak ostavimo za pp
- Smail Aga Cengic
#531 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Hahahaha nemoj plakat, necu ja tebi nista....kad nemas pojma o necemu, sjedi i suti.SkyLimit wrote:A većina ih se(npr. Bećirović i Golić) i vratila u Srebrenicu prije pada, Golić je čak i poginuo u proboju, i takvi i nisu izvučeni da se doškolavaju već recimo Golić da objasni optužbe da je počinio nekoliko ubistava u Srebrenici.Smail Aga Cengic wrote:Posto si bezobrazan, a to je normalna reakcija onih priucenih kad im neko ko je sposobniji od njih ukaze na nkihovo neznanje, sad ces da dobijes imena onih koji su izasli iz Srebrenice, i to dana 18.4.1995.godine prema naredjenju od 1.3.1995. godine, helikopterom od Zepe za zenicu lete:SkyLimit wrote:
Zašto bi ja na dvije teme postavljao iste stvari? Da udovoljim jednom paranoidu? Pa pronađi ih sam na temi o Korpusu ako te zanima
I molim te da me više ne citiraš, opet pokazuješ svoju opsesivnu paranoju kojoj su skloni svi teoretičari zavjera i prozivaš me da sam iz neke "stranke", sledeći put kad me budeš citirao to nek bude samo ako si odlučio konačno u ustanovu kod bivše kasarne Mirsad Fidahić u Solini pa želiš da ti srednim prvi razgovor, ili bolje da to ipak ostavimo za pp
Fali ti tvoja naredba i fale ti komandiri ceta da ih navedes, trole stranacki.
- SkyLimit
#532 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Dobit ćeš nešto drugo:Smail Aga Cengic wrote:
Ako sam ja u bilo kojoj Stranci dabogdi mi svi najmiliji pomrli od raka u najgorim mukama.
Ako ja nisam u bilo kojoj Stranci dabogda tvoji najmiliji pomrli od raka u najgorim mukama.
-
junior3
#533 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Nemoj više misliti bogati.Smail Aga Cengic wrote:Ja mislim da kad se vama spomenu 5. i 2. Korpus ARBiH da vi i danas 22 godine poslije piskate u gace...junior3 wrote: Ti ko da se buniš što mi nismo završili rat.
Drugo ja to tema, ne da mi se bespotrebno raspravljati, ali se svakako ne slażem
- Smail Aga Cengic
#534 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Cuj, ne moras ti biti u stranci da budes neciji troll, za odredjenu donaciju pises sta zeli onaj ko ti plati...SkyLimit wrote:Dobit ćeš nešto drugo:Smail Aga Cengic wrote:
Ako sam ja u bilo kojoj Stranci dabogdi mi svi najmiliji pomrli od raka u najgorim mukama.
Ako ja nisam u bilo kojoj Stranci dabogda tvoji najmiliji pomrli od raka u najgorim mukama.
A ne moras se ti meni kleti, dovoljno si sam kaznjen, samo bih ti preporucio da citas i slusas sta obrazovaniji i pametniji pricaju...
Vidis koliko si plitak, kosovac Zilic je htio i Nasera prebaciti tim letom kojim su se vratili ta dvojica, samo sto je Naser na jedna vrata usao a na druga izasao.
Taj helikopter je pao u Zepi....
- Smail Aga Cengic
#535 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Ima li igdje da ste vi od poslije pobune odredjenih hrvata zauzeli ili uzeli nesto od 2. Korpusa?junior3 wrote:Nemoj više misliti bogati.Smail Aga Cengic wrote:Ja mislim da kad se vama spomenu 5. i 2. Korpus ARBiH da vi i danas 22 godine poslije piskate u gace...junior3 wrote: Ti ko da se buniš što mi nismo završili rat.
- SkyLimit
#536 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Ovo je reći opremljenost(odnosi se na 1. Oklopnu brigadu 1KK VRS koja je djelovala oko Brčkog, Gradačca, uopćeno bila stacionirana oko "Koridora"):
I onda kažu, moglo se više
Svjetsko čudo je to kako Armija RBiH nije potpisala kapitulaciju.
Na početku raspada Jugoslavije i rata u BiH, brigada poseduje sledeća oklopna sredstva: 99 T-55, 26 M-84 (modernizovani ruski tenk T-72), 17 T-34 i 23 BVP (borbeno vozilo pešadije); u zbiru 142 tenka. Oklopni bataljon u čijem sastavu su se nalazili moderni tenkovi M-84, brigada je nasledila od 1. oklopne brigade Jugoslovenske narodne armije iz SR Slovenije (Vrhnik).
I onda kažu, moglo se više
-
KENJAC
#537 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Sve ja znam i razumijem ... Ali , Sefer Halilovic ili Rasim Delic ???
-
KENJAC
#539 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Majke ti dje nalazis ove dokumente, i kad ih vec objavljujes, sto su imena precrtana ?
- pirpa
#540 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
sto se tice ove dokumentacije i imena koja su precrtana, precrtana su od strane autora.ja stim veze nemam 
- Point.
#541 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Ni jedan ni drugi nego samo Atif Dudakovic i Mehmed Alagic, dva casna generala. Posebno je prema Alagicu nanesena velika nepravda od profiterskih uhljupa koji su ga tretirali kao najveceg zlocinca.
-
Us and them
#542 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Sefer je inzistirao da u operaciji "Neretva 93" u Hercegovini učestvuju dijelovi 9. brdske i 10. brdske iako je upozoravan da se radi o nepouzdanim jedinicama i nudile mu se druge, on nije htio ni čuti. Znamo kako je završilo.
- pirpa
#543 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Imaš li kakav dokument ili izjavu relevantne osobe iz tog doba koja potvrđuje da je Sefer insistirao...?Us and them wrote:Sefer je inzistirao da u operaciji "Neretva 93" u Hercegovini učestvuju dijelovi 9. brdske i 10. brdske iako je upozoravan da se radi o nepouzdanim jedinicama i nudile mu se druge, on nije htio ni čuti. Znamo kako je završilo.
Sta je radio u ta doba Rasim D. I Alija delimustafic u Hercegovini...
-
sahara1428
#544 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
SEFER ILI RASIM
Znam samo da je jedan odbranio svoju čast pred ICTY, a drugi je osuđeni ratni zločinac pred istim sudom, presuda je potvrđena u apelacionom postupku, nažalost
Znam samo da je jedan odbranio svoju čast pred ICTY, a drugi je osuđeni ratni zločinac pred istim sudom, presuda je potvrđena u apelacionom postupku, nažalost
-
Us and them
#545 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Ja bih recimo mogao nabrajati šta mi se sve nije sviđalo kod Alije i Rasima ali to ne znači da ja ne poštujem funkcije koje su oni obnašali, jer ako ja volim Republiku BiH i Armiju Republike BiH kako je onda moguće da njih dvojica koji su bili na čelu te države i vojske nisu baš ništa valjali?
Čelić selo malo dva generala dalo'(R. Delić i Hazim Šadić)
Čelić selo malo dva generala dalo'(R. Delić i Hazim Šadić)
Sedma godišnjica smrti generala Rasima Delića: Komandant iz Čelića koji je predvodio ponosnu Armiju RBiH
Članovi porodice, prijatelji i predstavnici vlasti danas su se, u povodu sedme godišnjice od smrti, prisjetili armijskog generala Rasima Delića koji je bio komandant Generalštaba Armije Republike Bosne i Hercegovine.
Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na Šehidskom mezarju Kovači odali su počast Deliću, ali i svim njegovim saborcima i komandantima koji su dali živote za slobodu BiH.O liku i djelu Delića govorio je nekadašnji general Armije RBiH Sulejman Vranj koji je naglasio važnost ovog čovjeka podsjećajući da njegovo cjeloživotno učenje i predanost nauci.
– Generala Delića nikada nisam zatekao bez knjige, kad god sam ga obilazio bila mu je u rukama – istakao je Vranj.
Također, u vezi s tim, istakao je njegove uspjehe u vojnim školama, ali i njegovu skromnost tokom čitavog života.
Rasim Delić je rođen 4. februara 1949. godine u Čeliću. Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja otišao je na Vojnu akademiju Kopnene vojske u Beogradu koju je završio 1971. godine od kada je i stupio u službu JNA.
Tokom 1970-ih i 1980-ih bio je na dužnosti u različitim artiljerijskim jedinicama JNA u većem broju garnizona i komandovao najvećim formacijskim artiljerijskim jedinicama. Dvogodišnju školu za komandni kadar završio je 1989. godine.
U činu potpukovnika napustio je visoku oficirsku dužnost u komandi 4. korpusa JNA u Sarajevu i početkom aprila 1992. godine uključio se u Teritorijalnu odbranu Republike BiH. Od početka agresije na Republiku BiH pa do juna 1993. godine obavljao je dužnost komandanta IKM GPŠ Armije RBiH u Visokom.
Od 8. juna 1993. godine do kraja rata bio je komandant Generalštaba Armije RBiH.
Delić je prvi u Armiji RBiH proizveden u čin generala od Vrhovne komande oružanih snaga (Predsjedništva RBiH) u decembru 1993. godine. Nakon završetka rata u BiH Delić je bio komandant Zajedničke komande Vojske Federacije BiH, sve do penzionisanja u septembru 2000. godine.
Doktorirao je 2004. godine na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Sarajevu na temu ”Nastanak, razvoj i uloga Armije Republike BiH u odbrani BiH”.
Obilježavanju godišnjice prisustvovali su predstavnici Vlade FBiH, Ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH, federalnih i kantonalnih boračkih udruženja te boračkih udruženja iz rodnog Ćelića i iz Visokog.
http://nezavisni.ba/sedma-godisnjica-sm ... miju-rbih/
- pirpa
#547 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
jesi li ti u kakvim rodbinskim vezama sa Rasimom D. 
-
Us and them
#548 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Samo ne volim lažljivce. Evo ja tražim da neko iznese jednu laž od strane Delića dok su Sefer i njegov dostojni potomak odavno raskrinkani kao veliki lažovi čije se tvrdnje uglavnom poklapaju sa onim velikosrpskim. Nije on džabe Boris.
- pirpa
#549 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
evo iznjecu ti ja Rasimovu laz, mada sam je vec nekoliko puta na ovoj temi iznosio a ti si je ignorisao i nastavio po svom...Us and them wrote:Samo ne volim lažljivce. Evo ja tražim da neko iznese jednu laž od strane Delića dok su Sefer i njegov dostojni potomak odavno raskrinkani kao veliki lažovi čije se tvrdnje uglavnom poklapaju sa onim velikosrpskim. Nije on džabe Boris.
Rasim delic se nije dobrovoljno prikljucio PL BiH ili armiji BiH, vec je zarobljen od strane pripadnika PL 12. aprila 1992. na Zlatištu na kojem je ukopavao artiljeriju iz koje su cetnici granatirali Sarajevo...
druga stvar...
http://www.icty.org/x/cases/halilovic/c ... ic_BCS.pdfPretresno vijeće je konstatovalo da učesnici sastanka odrţanog u Zenici, 21. i 22. augusta 1993., kojim je
predsjedavao komandant Štaba Vrhovne komande, Rasim Delić, nisu raspravljali o "Operaciji Neretva". To
je bio sastanak na kojem su komandanti korpusa izvijestili o situaciji u njihovim zonama odgovornosti i
izrazili svoju zabrinutost zbog tadašnjeg i budućeg pravca razvoja sukoba. Pretresno vijeće je dalje
ustanovilo da na tom sastanku ni Sefer Halilović, niti bilo ko drugi, nije imenovan za komandanta
"Operacije Neretva" ili bilo koje druge operacije. Nadalje, Pretresno vijeće je utvrdilo da je nakon
sastanka u Zenici, Sefer Halilović, izmeĎu ostalog, izvršavao zadatke reorganizovanja i prepotčinjavanja
jedinica i da je to obavljao u skladu s nareĎenjem koje je 1. septembra izdao Rasim Delić.
pošto se ti ovde predstavljaš kao neki veliki strateg i znalac vojne doktrine, šta misliš da bi se desilo sa Sarajevom da Sefer nije naredio/odobrio napad na Pofaliće..
-
ušće
#550 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
@pirpa
Mora da si ti onao malo Seferovo govno što babu fali kao da je sam Allhah
Tvoj general je najveće zlo koje se moglo dogoditi Bošnjačkom narodu ,on zaslužan za Pofaličku bitku ,kako te nije stid jado jedan ...
Seferu Haliloviću želim samo najgore, dabogda ga stigle kletve Fočanskih majki ...Kako nas lijepo založi na Poljinama ...jebem mu sve do 10 koljena ...dabogda mu se meso od kosti odvajale a ne mogao umrijeti ...
Mora da si ti onao malo Seferovo govno što babu fali kao da je sam Allhah
Tvoj general je najveće zlo koje se moglo dogoditi Bošnjačkom narodu ,on zaslužan za Pofaličku bitku ,kako te nije stid jado jedan ...
Seferu Haliloviću želim samo najgore, dabogda ga stigle kletve Fočanskih majki ...Kako nas lijepo založi na Poljinama ...jebem mu sve do 10 koljena ...dabogda mu se meso od kosti odvajale a ne mogao umrijeti ...