Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Locked
LouFerrigno

#526 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by LouFerrigno »

Nego, nije valjda tako da nijedan Bosanac ne smije da otvori temu o Bosanstvu na jednom banjaluckom ili mostarskom portalu? :-D Pa nije BiH samo 24%, nisu Bosanci samo ljudi muslimanskog etnickog nasljedja, zasto onda ne idete kod katolika i pravoslavaca da im to kazete?
Država

#527 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Država »

Ma što se kačite za Aliju i Bošnjački Sabor 1993? Ovo pitanje je pitanje nečeg drugog. Ja vas samo gledam kako lupetate da je M. Filipović zapravo "uveo" Bošnjaštvo 1993, a ni sami ne znate da je on sam kritikovao tu odluku jer je smatrao da se mora insistirati na tome da u BiH postoje samo Bošnjaci i to raznih vjeroispovjesti. Tunjo nema veze sa tim "uvođenjem" Bošnjaštva ba. Dalje, AKO MI NEKO NAĐE SAMO 5 SRBA U BIH KOJI ĆE SE IZJASNITI KAO BOSANCI, JA PRISTAJEM DA SE IZJASNIM KAO PROLJEĆE.

Eto...
karanana

#528 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by karanana »

LouFerrigno wrote:Nego, nije valjda tako da nijedan Bosanac ne smije da otvori temu o Bosanstvu na jednom banjaluckom ili mostarskom portalu? :-D Pa nije BiH samo 24%, nisu Bosanci samo ljudi muslimanskog etnickog nasljedja, zasto onda ne idete kod katolika i pravoslavaca da im to kazete?
prijatelju, rebranding je uradio svoje. sarajevo-x je bio muslimanski sajt. klix je najposjeceniji sajt u bih sa velikim brojem posjeta i iz republike srpske i iz herceg bosne. allaha mi. ajna i onaj drugi rebranding konsultant tako rekli.
drug_profi

#529 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by drug_profi »

LouFerrigno wrote:
drugi profil wrote:
LouFerrigno wrote: Covjece, ti ocigledno ne razumijes. Ako je Bosnjak oskrnavljen, a "Bosanac" to nije, zasto se pravoslavci i katolici ne izjasnjavaju kao Bosanci? Zasto su 95+% Bosanaca ljudi koji su muslimanskog porodicnog nasljedja?

Shvatis li ti da mene boli k*rac za reisa?
Boli i mene za reisa, a boli me i za Bosnjake.

Cuj Bosnjaci iz Sandzaka.
Po cemu je on Bosnjak?
Hajd mi reci po cemu?

Sta imamo zajednicko sto nas cini istom nacijom?
Sto ga stalno spominjes? Bukvalno svaki post ti je o njemu. Opsjednut si, ne valja ti to.

Sto se tice Bosnjaka iz Sandzaka: pa ne vidim da imaju manje zajednicko sa nama nego sto imaju BiH Srbi sa Srbijancima.
Meni se cini da si ga ti pomenuo, a ja se nadovezao. Opsjednut? Rekoh da me boli za njega, jer ne dopustam da me on na bilo kakav nacin predstavlja. Mozda sam opsjednut zeljom da ova zemlja bude normalna i da me nije stid onoga sto rade u moje ime.
Sandzaklije?
Sta lafe imate zajednicko osim religije? Cak su i obicaji drugaciji, jezik, kultura.
Slicniji mi je Srbin iz BanjaLuke nego Srbin islamske vjeroispovjeti iz Novog Pazara. Da se razumijemo, nemam ja nista protiv njih generalno, gledam ih od covjeka do covjeka, neki su mi i dobri i dragi prijatelji. Ali kako je on Bosnjak, jbt. Samo zbog religije, kao sto je samo zbog religije i onaj iz Kiseljaka postao Hrvat, i onaj sa Pala Srbin.
Palduma su nam davno podvalili, a obzirom da nas krasi velika pamet po cemu smo nadaleko poznati, i veleuvazeni reis (kojim sam opsjednut, ako niste primjetili), te Bosnjacki prvaci, i dalje drze taj kurs i njeguju jednacinu Bosnjak=islam.

Uostalom, ne nagovaram ja vas da se izjasnajvate Bosancima, pa necu ni Hrvate i Srbe kojima se hebe za Bosnu, bas zahvaljujuci tome sto su Bosnjaci nakon rata sve poduzeli da im se i ogadi. Samo sam dosao da dam svoj komentar na naslov teme. Kad se neki uvazeni i cijenjeni nemusliman (mogao je to biti Komsic da nije postao Hrvat) izjasni javno da se osjeca Bosnjakom i da muslimani nemaju pravo da prisvoje to nacionalno ime, onda cemo razgovarati o tome da se sprijeci podjela Bosanskih patriota na ove i one.
Propast i katastrofa

#530 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Propast i katastrofa »

LouFerrigno wrote:Nego, nije valjda tako da nijedan Bosanac ne smije da otvori temu o Bosanstvu na jednom banjaluckom ili mostarskom portalu? :-D Pa nije BiH samo 24%, nisu Bosanci samo ljudi muslimanskog etnickog nasljedja, zasto onda ne idete kod katolika i pravoslavaca da im to kazete?
Ja misli da jedino ti shvatas sta time hoces da dokazes.
Evo kazem ti, otidji ti tamo pa otvori temu o Bosnjastvu. :lol: Jel' moze?
Bosnolog

#531 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Bosnolog »

Rima_amiR wrote:Kojeg li nakaradnog naslova! Kojih Bošnjaka? A šta je s Muslimanima? Nisu li oni legalni i legitimni sve dok na referendumu ne odluče drugačije? To što je nekakav bošnjački sabor iskoristio rat da - podržavajući Aliju Izetbegovića i njegovu kvislinško-kriminalnu bandu u sataniziranju temelja samoodrživosti RBiH! - promijeni i ime naroda, ne znači da se taj narod odrekao vlastitog mu identiteta. Međutim, Izetbegovićeva kvislinško-kriminalna banda je to ime ugradila u bosnocidni Dayton. Stoga je danas u panici, svjesna da je Dayton još u rukama OHR-a, te će biti potpuno ilegalan ukoliko se subjekti najbrojnijeg (i najdržavotvornijeg) uzorka bh-populacije masovno izjasne kao Muslimani. Naravno, Izetbegovićeva kvislinško-kriminalna banda je Muslimane nespremne gurnula u rat, potom u daytonski mir kao Bošnjake, ..., te u popis, oslanjajući se na osnovnu u "Islamskoj deklaraciji": "Narod koji spava može se probuditi samo udarcima." Naravno, s neprkosnovenim pravom i na život i na smrt, Izetbegovićeva kvislinško-kriminalna banda odlučuje o stanju "svog" naroda, te više niko - pa ni taj narod! - nije vlastan da joj se miješa.

Stoga predlažem, Muslimani moraju održati referendum prije najavljenog popisa (ili isti prolongirati do poslije referenduma), na kojem će odlučiti, npr. dvotrećinskom većinom, o premisama kolektivnog im identiteta. Smatram da je jedino ovakav pristup rješavanju ovog uistinu krucijalnog problema - koji im je nametnula Izetbegovićeva kvislinško-kriminalna banda! - legalan i legitiman.
:-) :-) :-) :-)
Musliman nije nacionalna niti narodna ili etnicka pripadnost vec komunisticka podvala kojom je trecom narodu po brojnosti u Srboslavijama podvaljen vjerski naziv "Musliman" za nacionalnu pripadnost, sto nema veze sa nacijom niti narodom, jer je svaki covjek na svijetu koji slijedi Islam "Musliman" sto bi bilo isto kao kada bi katolicima rekli da su nacija a ne Hrvatil ili pravoslavci a ne Srbi,.... :D
karanana

#532 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by karanana »

prije cu ja nakupit 5 srba koji ce se izjasniti kao bosanci negoli vi jednog srbina koji ce se izjasniti kao bosnjak
ušće

#533 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by ušće »

E za to trebaju imati m.d. do koljena a oni to nemaju ...Lakše je mrtvom Aliji pišati na grob kao ovaj Zelengorski miš mekinjaš ...
miki.ba

#534 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by miki.ba »

Pocitelj wrote:
Država wrote:Ma što se kačite za Aliju i Bošnjački Sabor 1993? Ovo pitanje je pitanje nečeg drugog. Ja vas samo gledam kako lupetate da je M. Filipović zapravo "uveo" Bošnjaštvo 1993, a ni sami ne znate da je on sam kritikovao tu odluku jer je smatrao da se mora insistirati na tome da u BiH postoje samo Bošnjaci i to raznih vjeroispovjesti. Tunjo nema veze sa tim "uvođenjem" Bošnjaštva ba. Dalje, AKO MI NEKO NAĐE SAMO 5 SRBA U BIH KOJI ĆE SE IZJASNITI KAO BOSANCI, JA PRISTAJEM DA SE IZJASNIM KAO PROLJEĆE.

Eto...
Evo i ja se pridruzujem pozivu, stim da se ne odricem bosnjastva ali cu se zato skinut go i pišat sa radoncicevog tornja, naravno ukoliko nafataju 5 srba koji ce se izjasnit bosancima.
Možel vako, ti i ja se nađemo i nakon što cuješ ono što ne vjeruješ ja te slikam golog i stavim sliku ovdje naforum?
karanana

#535 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by karanana »

nek i cura bude u slici, allaha ti.
LouFerrigno

#536 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by LouFerrigno »

Propast i katastrofa wrote: Evo kazem ti, otidji ti tamo pa otvori temu o Bosnjastvu. :lol: Jel' moze?
A zasto bih to radio? Pa ja sam po vasoj logici fildzanista i kao takav me zanima samo 24% zemlje. Ali vi ste oni koji tvrdite da ste lijek za cjelovitu BiH, da se razlikujete od Bosnjaka u tome sto vas zanima svaki dio ove zemlje, i katolicki i pravoslavni dijelovi.

Zato me i zanima sto ne idete kod pravoslavaca i katolika da dijelite te vase ideje sa njima?
miki.ba

#537 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by miki.ba »

karanana wrote:nek i cura bude u slici, allaha ti.
Valja :thumbup:
Last edited by miki.ba on 27/10/2012 00:04, edited 1 time in total.
Propast i katastrofa

#538 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Pocitelj wrote:I da se razumijemo bosnjacima nije ni cilj da nekoga tjera u bosnjastvo.
Pa ostavite Bosance na miru i mirna Bosna :mrgreen:
Država

#539 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Država »

miki.ba wrote:
Možel vako, ti i ja se nađemo i nakon što cuješ ono što ne vjeruješ ja te slikam golog i stavim sliku ovdje naforum?
Nemam vala problem stim da slikam gologuz, ali mislim da nema razloga da se nalazimo. Što se mene tiče, više nikada neću popušiti foru koju mi spreme u Beogradskoj kuhinji.

Laku noć.

:bih:
Revolucionar ★

#540 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by Revolucionar ★ »

Izjasnit cu se kao Ilir, pripadnik Daorsa !
cindrlimindrli

#541 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by cindrlimindrli »

drugi profil wrote:ne nagovaram ja vas da se izjasnajvate Bosancima, pa necu ni Hrvate i Srbe kojima se hebe za Bosnu, bas zahvaljujuci tome sto su Bosnjaci nakon rata sve poduzeli da im se i ogadi.
Wow, Bosnje ogadile Bosnu Srbima i Hrvatima nakon rata pa je sad ne `ebu? Na ovoj konstrukciji bi ti pozavidio
i rajko vasic. Pa ko ih nagovori da je razvaljuju tenkovima?
Propast i katastrofa

#542 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Revolucionar ★ wrote:Izjasnit cu se kao Ilir, pripadnik Daorsa !
Izjasnit cu se kako hocu, samo da ne bude kontra reisa
LouFerrigno

#543 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by LouFerrigno »

cindrlimindrli wrote: Pa ko ih nagovori da je razvaljuju tenkovima?
Alija i Tunjo valjda :lol:
cindrlimindrli

#544 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by cindrlimindrli »

miki.ba wrote:Može i tako al da ispoštuješ dogovor, pa covjece ja u široj familiji imam bar 10 katolika i pravoslavaca koji ce se sigurno izjasniti kao Bosanci.
Sve je to u redu, samo ne znam za sta je bitno u ukupnom dojmu BiH drustva? Haj` ovako, navedi mi bar
jedan politicki pokret, nevladinu organizaciju, sportsko drustvo...kod Srba i Hrvata kroz koje se oni identifikuju
sa Bosnom i Hercegovinom?
cyprus

#545 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by cyprus »

Nije baš precizno reći da su Bošnjaci samo vratili svoje historijsko ime 1993. godine... Oni ga nisu vratili, nego odabrali (kad kažem oni, mislim na njihove intelektualne lidere)... A Bošnjaci iz 19. stoljeća i ranije nisu isti narod kao moderni Bošnjaci... Samo je ime isto...
LouFerrigno

#546 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by LouFerrigno »

cyprus wrote:. A Bošnjaci iz 19. stoljeća i ranije nisu isti narod kao moderni Bošnjaci... Samo je ime isto...
Jes....bas apsolutno nista drugo osim imena nemaju zajednickog :-)
karanana

#547 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by karanana »

cindrlimindrli wrote:
miki.ba wrote:Može i tako al da ispoštuješ dogovor, pa covjece ja u široj familiji imam bar 10 katolika i pravoslavaca koji ce se sigurno izjasniti kao Bosanci.
Sve je to u redu, samo ne znam za sta je bitno u ukupnom dojmu BiH drustva? Haj` ovako, navedi mi bar
jedan politicki pokret, nevladinu organizaciju, sportsko drustvo...kod Srba i Hrvata kroz koje se oni identifikuju
sa Bosnom i Hercegovinom?
pa je onda ovo izgovor da se niko ne treba identificirati sa bosnom i hercegovinom?
cyprus

#548 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by cyprus »

LouFerrigno wrote:
cyprus wrote:. A Bošnjaci iz 19. stoljeća i ranije nisu isti narod kao moderni Bošnjaci... Samo je ime isto...
Jes....bas apsolutno nista drugo osim imena nemaju zajednickog :-)
Imaju zajedničko, ali to nije isti narod...
drug_profi

#549 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by drug_profi »

cindrlimindrli wrote:
drugi profil wrote:ne nagovaram ja vas da se izjasnajvate Bosancima, pa necu ni Hrvate i Srbe kojima se hebe za Bosnu, bas zahvaljujuci tome sto su Bosnjaci nakon rata sve poduzeli da im se i ogadi.
Wow, Bosnje ogadile Bosnu Srbima i Hrvatima nakon rata pa je sad ne `ebu? Na ovoj konstrukciji bi ti pozavidio
i rajko vasic. Pa ko ih nagovori da je razvaljuju tenkovima?
wow jarane, jesu razvaljivali, nema sta, ali sta su Bosnjaci uradili da Srbi i Hrvati zele zajedncku drzavu?
Nisu li hrvati glasali na refernedumu za nezavisnost? Znaci 92 su bili za tu drzavu, najednom su promijenili afinitete, nije samo Franjo za to kriv. Srbi su prisiljeni dejtonom da ostanu tu, a onda umjesto da Bosnjaci koji kao vole ovu BiH prihvate taj Dejton, postuju samo ono sto njima pase, a svako malo bosnjacki lideri govore o ukidanju RS. Meni malo izgleda kao da tu neko nekom prijeti, jbg.
Ako me razumijes sta hocu da kazem.
LouFerrigno

#550 Re: Kako Spriječiti Raskol Bošnjaka na Popisu 2013

Post by LouFerrigno »

cyprus wrote:
Imaju zajedničko, ali to nije isti narod...
Nisu ni Norvezani i Vikinzi vise isti narod, pa se Norvezani opet identificiraju sa njima. Pa? Vremena se mijenjaju, ljudi se mijenjaju.
Locked