Danas sam bio sa sinom od jedne tete iz opstine. Kaze da mu ja mati rekla da ce dnevnica biti oko 50 km
POsao-Popis stanovnistva
Moderator: anex
- gnjev
#526 Re: POsao-Popis stanovnistva
Peti obrazac je za cjelokupno domacinstvo ? Popisuje se i zemljiste i stoka koliko sam skonto iz clanka .
Danas sam bio sa sinom od jedne tete iz opstine. Kaze da mu ja mati rekla da ce dnevnica biti oko 50 km
- kurty
#527 Re: POsao-Popis stanovnistva
eto kad ovi sto su izabrani dobiju oblasti i tacan broj stanova i osoba koje ce popisivati, odmah ce znati koliko ce moci zaraditi...gnjev wrote:Peti obrazac je za cjelokupno domacinstvo ? Popisuje se i zemljiste i stoka koliko sam skonto iz clanka .
a kazem ti... negdje ce se zadrzati pola sata, negdje dva sata... isto kao kad su izbori... dodje covjek i ispuni cetri listica za pola minute, a poslije njega uleti neko ko sjedi po 20minuta i popunjava listice
-
GoodTaste
#528 Re: POsao-Popis stanovnistva
Koliko li ce instruktorima biti dnevnica kad je popisivacima 50km ? 
- lavorpunvode
#529 Re: POsao-Popis stanovnistva
ovako meni rece djevojka koja ce raditi na obuci popisivaca. svaki popisivac ce dobiti odredjeni broj domacinstava, ako sam je dobro shvatila na dnevnoj bazi, i zvanicno ce raditi od 9 do 21h, s tim da ce to varirati ukoliko recimo prije obavi zadati posao, radno vrijeme ce mu biti krace.
Svaki popisivac radi sam za sebe i ne ide se u paru kako su mi neki ranije govorili, ali ukoliko je popisivac spor, onda ce mu se dodjeliti jos neko iz rezerve da ide s njim, i u tom slucaju ce mu i zarada biti manja, s obzirom da ce posao jednog obavljati 2 popisivaca..
Svaki popisivac radi sam za sebe i ne ide se u paru kako su mi neki ranije govorili, ali ukoliko je popisivac spor, onda ce mu se dodjeliti jos neko iz rezerve da ide s njim, i u tom slucaju ce mu i zarada biti manja, s obzirom da ce posao jednog obavljati 2 popisivaca..
- perfect_guy
#530 Re: POsao-Popis stanovnistva
75 KM po popisivaču, a svaki bi trebao biti odgovoran za 7-10 popisivačaGoodTaste wrote:Koliko li ce instruktorima biti dnevnica kad je popisivacima 50km ?
- lavorpunvode
#531 Re: POsao-Popis stanovnistva
mislllllim da to nece ici tako... obrasci ce morati biti popunjeni iskljucivo od strane popisivaca..kurty wrote: danas je sve mnogo lakse... raja vec sad moze naci obrasce i popuniti ih..
-
agbonlahor
#532 Re: POsao-Popis stanovnistva
Jel neko ima konkretno info. koliko se dana ovo sve radi, i kako ce biti placeno, malo mi je bezze da neka osoba zaradi 50 km po danu * dana koliko se radi, a druga uspije da nadje 2 domacinstva i ostali niko vise da mu ne otvori vrata ili da odbiju da rade anketu...
a i ja sam cuo da instruktori dobijaju po 75 km po popisivacu i u prsjeku ce dobiti 7 do 10 popisivaca.. i ako me racunica sluzi to je 525 km do 750 km...
a i ja sam cuo da instruktori dobijaju po 75 km po popisivacu i u prsjeku ce dobiti 7 do 10 popisivaca.. i ako me racunica sluzi to je 525 km do 750 km...
- lavorpunvode
#533 Re: POsao-Popis stanovnistva
popisu se sva domacinstva MORAJU odazvati i ucestvovati u istom, protiv onih koji odbiju da ucestvuju moze biti pokrenut sudski postupak. Nije to bas obicna anketa.agbonlahor wrote:Jel neko ima konkretno info. koliko se dana ovo sve radi, i kako ce biti placeno, malo mi je bezze da neka osoba zaradi 50 km po danu * dana koliko se radi, a druga uspije da nadje 2 domacinstva i ostali niko vise da mu ne otvori vrata ili da odbiju da rade anketu...
- gnjev
#534 Re: POsao-Popis stanovnistva
Poslije treceg puta da ne bude zabune. Znaci duzan si 3 puta otici provjeriti ima li koga kuci u 3 razlicita dana.lavorpunvode wrote:popisu se sva domacinstva MORAJU odazvati i ucestvovati u istom, protiv onih koji odbiju da ucestvuju moze biti pokrenut sudski postupak. Nije to bas obicna anketa.agbonlahor wrote:Jel neko ima konkretno info. koliko se dana ovo sve radi, i kako ce biti placeno, malo mi je bezze da neka osoba zaradi 50 km po danu * dana koliko se radi, a druga uspije da nadje 2 domacinstva i ostali niko vise da mu ne otvori vrata ili da odbiju da rade anketu...
-
diablo23
#535 Re: POsao-Popis stanovnistva
E zato sam ja bio na preliminarnoj listi pa nisam primljen, ne znam samo kako se ne mogu zaliti sto nisam na konacnoj listi, valjda sam se trebao zaliti sto sam bio na preliminarnoj listi?!Potočna pastrmka wrote:Ja ne mogu da vjerujem da sam primljen. wow.
Na preliminarnoj listi od 1142 kandidata nije me bilo na mapi, a na danasnjpj listi od 713 sam ušao. Ovo je za vjerovali ili ne.
Doduše pisao sam žalbu a imao sam osnova, završen fax, nezaposlen.
Štele nisam imao ni jedan gram. Al eto opet Bog da nafaku.
Stvarno sam iznenadjen.![]()
-
agbonlahor
#536 Re: POsao-Popis stanovnistva
Koliko se dana ukupno radi POPIS... to me sad interesuje konkretno... da vidim odokativno kolik a ce biti zarada popisivacima,
posto SVI vec znaju kako ce ici zarada instruktorima.. i koji je posao uopsteno instruktorima, da "laprdaju" popisivacima kako da obavljaju posao, ili ce biti puno vise od price 
- sarajlija80
#537 Re: POsao-Popis stanovnistva
.diablo23 wrote:E zato sam ja bio na preliminarnoj listi pa nisam primljen, ne znam samo kako se ne mogu zaliti sto nisam na konacnoj listi, valjda sam se trebao zaliti sto sam bio na preliminarnoj listi?!Potočna pastrmka wrote:Ja ne mogu da vjerujem da sam primljen. wow.
Na preliminarnoj listi od 1142 kandidata nije me bilo na mapi, a na danasnjpj listi od 713 sam ušao. Ovo je za vjerovali ili ne.
Doduše pisao sam žalbu a imao sam osnova, završen fax, nezaposlen.
Štele nisam imao ni jedan gram. Al eto opet Bog da nafaku.
Stvarno sam iznenadjen.![]()
A to da nisi imao stelu, to ti okaci macku o rep, jer kako neko ko nije bio ni na preliminarnoj listi moze biti na konacnoj, osim ako te neko preko stele nije ubacio. Uostalom, sta mislis da su radili 5 dana vise od ostalih opstina nego ubacivali svoje kandidate, zato sam ja ispusio koji nemam stele. Jebes ti ovu drzavu, bitno je samo da si podoban, a ne i sposoban.
Ova drzava je pravljena za ljude alijnog sistema i ljude oko njih
- perfect_guy
#538 Re: POsao-Popis stanovnistva
15 dana, a popisivači ne idu na dnevnicu, nego po ispunjenom obrascu. Dobiješ svoju zonu, imaš neki broj stanova i osoba koje trebaš popisati. E sad je fazon što ne znaš koliko je osoba u kojem stanu dok ne izađeš na teren.agbonlahor wrote:Koliko se dana ukupno radi POPIS... to me sad interesuje konkretno... da vidim odokativno kolik a ce biti zarada popisivacima,posto SVI vec znaju kako ce ici zarada instruktorima.. i koji je posao uopsteno instruktorima, da "laprdaju" popisivacima kako da obavljaju posao, ili ce biti puno vise od price
-
FrozenCastle
#539 Re: POsao-Popis stanovnistva
Čovjek govori da će raja popuniti obrasce radi sebe, da popisivači brže da unose podatke sa tih papira kako bi se skratilo ometanje kućnog mira. Da ne bi sve ličilo kao na ispovijedanje na kućnom pragu...svakako nije prijatna aktivnost.lavorpunvode wrote:mislllllim da to nece ici tako... obrasci ce morati biti popunjeni iskljucivo od strane popisivaca..kurty wrote: danas je sve mnogo lakse... raja vec sad moze naci obrasce i popuniti ih..
- gnjev
#540 Re: POsao-Popis stanovnistva
Eh sad sta mene muci sta ako ufuram negdje u nekakvu nestabilnu porodicu nasilnu ko ce da me brani
Jel trebam imat kakvo oruzje kod sebe 
- lavorpunvode
#541 Re: POsao-Popis stanovnistva
fkt sam i ja ovo kontala.. jos je muskarcima u neku ruku lahko.gnjev wrote:Eh sad sta mene muci sta ako ufuram negdje u nekakvu nestabilnu porodicu nasilnu ko ce da me braniJel trebam imat kakvo oruzje kod sebe
-
FrozenCastle
#542 Re: POsao-Popis stanovnistva
To je svakako problem, jer ljudi ima raznih a svakome moraš pokucati na vrata. Valjda te neće niko oteti.
Naravno da ne smiješ imati oružje. Možeš reći nekome koga znaš, ako mu se ne javiš za sat vremena neka zove policiju.
Naravno da ne smiješ imati oružje. Možeš reći nekome koga znaš, ako mu se ne javiš za sat vremena neka zove policiju.
- lavorpunvode
#543 Re: POsao-Popis stanovnistva
ihhh... sta s tobom mogu uraditi za sat vremena..šefica wrote:To je svakako problem, jer ljudi ima raznih a svakome moraš pokucati na vrata. Valjda te neće niko oteti.![]()
-
FrozenCastle
#544 Re: POsao-Popis stanovnistva
Možeš ti i kraće intervale poziva. Samo dajem ideju. 
-
lolol
#545 Re: POsao-Popis stanovnistva
Haha vjerovatno ako se ne vratimo taj dan da ce nas sutra dan poceti traziti jer znaju na koje smo adrese trebali da odemo
kud ces bolje
-
DON_eARL
#546 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zna li neko da li je pripremljen prevoz popisivača?
- gnjev
#547 Re: POsao-Popis stanovnistva
Zar ima i to ? Hocel djelit kakve sendvice ? Imal kakav afterparty i to ?DON_eARL wrote:Zna li neko da li je pripremljen prevoz popisivača?
- insaneinthebrain
#548 Re: POsao-Popis stanovnistva
bice svaki dan porcija graha za rucak i casa vodegnjev wrote:Zar ima i to ? Hocel djelit kakve sendvice ? Imal kakav afterparty i to ?DON_eARL wrote:Zna li neko da li je pripremljen prevoz popisivača?
ako nista valjda ce nas te porodice sto posjetimo pocastiti necim. sok, kolaci,keksi i slicno
-
maxell_sarajevo
#549 Re: POsao-Popis stanovnistva
Opština Centar ima oko 70000 st., a popisivaca ce biti oko 320, znaci zarada negdje oko 300 do 350KM, a opet ne mora znaciti neko ce imati naselje koje je gusce naseljeno, a neko ce kuce ispod Trebevica.
Mene zanima da li mi biramo vrijeme kada cemo ici popisivati ili bas moramo raditi od 9 do 21h?Možemo li praviti pauze, otici kuci odmoriti pa za sat-dva opet na popis?
Mene zanima da li mi biramo vrijeme kada cemo ici popisivati ili bas moramo raditi od 9 do 21h?Možemo li praviti pauze, otici kuci odmoriti pa za sat-dva opet na popis?
- lavorpunvode
#550 Re: POsao-Popis stanovnistva
opet nezvanicno, ali meni rekose da nisi strogo vezan za taj termin, u smislu da moras sve vrijeme provesti na terenu, bitno je samo da stignes popisati predvidjeni broj domacinstava za taj dan, a tvoje je za koliko ces to stici obaviti.maxell_sarajevo wrote:Opština Centar ima oko 70000 st., a popisivaca ce biti oko 320, znaci zarada negdje oko 300 do 350KM, a opet ne mora znaciti neko ce imati naselje koje je gusce naseljeno, a neko ce kuce ispod Trebevica.