Neka ga. Nek se igraju. Ali kad otpadne tocak, izgrebe se i izlize nemoj da mu se netko sjeti hrvatstva i stolice u kojoj je sjedio. Mislim da poslije ne bude "podli latini", "noz u ledja" i te fore....njegov narod s njim nema nikakve veze...ni kad je predmet obozavanja ali jednako tako ni poslijeCorto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
Željko Komšić osniva novu stranku
- volta dzontra
#526 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
- Corto Maltese
#527 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Jebi ga, do mene je! Uvijek zaboravim staviti odgovarajuće smajlije na kraju ironičnih rečenica, kako bi me mogli razumjeti i oni koji su tek na internetu naučili čitati.prljavi Hare wrote:Nisam na to mislio,više sam razmišljao o pitanju motiva.Čuo sam za kojekakve motive sa kojima su ljudiCorto Maltese wrote:Naravno, pa neću valjda nakon tri i po godine neogreban izići iz rata, kao naši ljiljani Branković i Komšić?prljavi Hare wrote:
Pa jesi li klepio invalidninu?
otišli u rat,ali prvi puta čujem da je neko ratovao za invalidninu.
Vrlo morbidno nadporučniče!
-
levana
#528 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
e, bas to je sustina. premda znam da je tvoj komentar ironijaCorto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
niko me ne moze uvjeriti da je neko ko je tako dugo prisutan u samom politickom vrhu i naravno i sam "radioaktivan", odjednom treba biti zdravo, avangardno, plodno tlo
sto se tice suradnika, mislim da ni tu nece biti velikih iznenadjenja. ovoga puta se usudjujem povjerovati mahalasu avdicu
- Coppertone
#529 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Kolega ispravio bih vas, imamo 190 registrovanih stranaka.Area_51 wrote:Ova zemlja ima 85 stranaka. Bas joj treba jos jedna, da bi bila demokratskija.
-
polovka
#530 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Corto Maltese wrote: Jebi ga, do mene je! Uvijek zaboravim staviti odgovarajuće smajlije na kraju ironičnih rečenica, kako bi me mogli razumjeti i oni koji su tek na internetu naučili čitati.
- Majorizacija
#531 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Željko Komšić!
Možete mu samo pljunuti pod prozor!
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#532 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ma nek si se ti na vrijeme ogradio od takvih glasnogovorniče naroda.volta dzontra wrote:Neka ga. Nek se igraju. Ali kad otpadne tocak, izgrebe se i izlize nemoj da mu se netko sjeti hrvatstva i stolice u kojoj je sjedio. Mislim da poslije ne bude "podli latini", "noz u ledja" i te fore....njegov narod s njim nema nikakve veze...ni kad je predmet obozavanja ali jednako tako ni poslijeCorto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
- Corto Maltese
#533 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
E to jedino ne možemo! Znaš li na kojem spratu frajer stanuje?Majorizacija wrote:Željko Komšić!
-
DougHeffernan
#534 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Majorizacija wrote:Željko Komšić!
- prljavi Hare
#535 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Boli "ljiljan",je li?Corto Maltese wrote:
Jebi ga, do mene je! Uvijek zaboravim staviti odgovarajuće smajlije na kraju ironičnih rečenica, kako bi me mogli razumjeti i oni koji su tek na internetu naučili čitati.
- kamen spoticanja
#536 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
ovo se mora priznati...sve je bilo spremno za intervju a i njega su jako dobro pripremililevana wrote:e, bas to je sustina. premda znam da je tvoj komentar ironijaCorto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"mene upravo to i cini skeptikom.
niko me ne moze uvjeriti da je neko ko je tako dugo prisutan u samom politickom vrhu i naravno i sam "radioaktivan", odjednom treba biti zdravo, avangardno, plodno tlo![]()
sto se tice suradnika, mislim da ni tu nece biti velikih iznenadjenja. ovoga puta se usudjujem povjerovati mahalasu avdicunekako mi dijalektologija komsiceva u par navrata ovog intervjua vonja na poznato
- volta dzontra
#537 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nisam ja. Zeljko se ogradio sam u intervjuu ako si od ushicenja stigao poslusatiprljavi Hare wrote:Ma nek si se ti na vrijeme ogradio od takvih glasnogovorniče naroda.volta dzontra wrote:Neka ga. Nek se igraju. Ali kad otpadne tocak, izgrebe se i izlize nemoj da mu se netko sjeti hrvatstva i stolice u kojoj je sjedio. Mislim da poslije ne bude "podli latini", "noz u ledja" i te fore....njegov narod s njim nema nikakve veze...ni kad je predmet obozavanja ali jednako tako ni poslijeCorto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
- Corto Maltese
#538 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ne, boli me geler u desnoj nozi, onaj iz lijeve sam proljetos, nakon 19 i po godina, izvadio.prljavi Hare wrote:Boli "ljiljan",je li?Corto Maltese wrote:
Jebi ga, do mene je! Uvijek zaboravim staviti odgovarajuće smajlije na kraju ironičnih rečenica, kako bi me mogli razumjeti i oni koji su tek na internetu naučili čitati.
- volta dzontra
#539 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mislim da cemo konacno saznati brizljivo cuvanu tajnu. Gdje, kako i za koji podvig je Zeljko dobio "ljiljana". Nakon ovakvog udara na politicku konkurenciju mozda prozborit ce netkoprljavi Hare wrote:Boli "ljiljan",je li?Corto Maltese wrote:
- Corto Maltese
#540 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Dobio ga je za uspješne pregovore koji su se odvijali prilikom zauzimanja jednog od HVO rovova iznad Vareša, što pitaš?volta dzontra wrote:Mislim da cemo konacno saznati brizljivo cuvanu tajnu. Gdje, kako i za koji podvig je Zeljko dobio "ljiljana". Nakon ovakvog udara na politicku konkurenciju mozda prozborit ce netkoprljavi Hare wrote:Boli "ljiljan",je li?Corto Maltese wrote:
Last edited by Corto Maltese on 11/10/2012 23:54, edited 1 time in total.
-
convict
#541 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Komšić bez sumnje uživa ogromnu podršku i popularnost. Njegova buduća stranka? Pa, mislim da bi morao privući bar još 10ak prepoznatljivih lica da bi takav projekat imao kakav-takav uspjeh. Pitanje je i kako će se pozicionirati, a da ne bude doživljen kao SDP satelit (kako mu već predviđa kamen spoticanja) ili kao anti SDP (kao što je SDU).
Po meni, idealno bi bilo da se kandiduje ispred neke od postojećih stranaka.
Po meni, idealno bi bilo da se kandiduje ispred neke od postojećih stranaka.
- volta dzontra
#543 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
To sam cuo ali mi prosto nevjerojatno. Pricali su mi ljudi iz Varesa da su cekali da se predaju prvima koji naidju. Da je naislo lovacko drustvo "prepelica" oni bi se predali. Dopizdilo im sjedit u sumi a Herceg-Bosna daleko@Corto
Dobio ga je za uspješne pregovore koji su se odvijali u jednom od HVO rovova iznad Vareša,što pitaš?
- Northstar
#544 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Bit ce to vrlo komplikovano.Stranku bi trebao osnovati sto prije jer treba barem godina da uspostavi kakve takve mjesne odbore i opcinske organizacije koje ce odradjivati terenske poslove za izbore. Upravo tu je tajna uspjeha SDA, masinerija na terenu. Isto tako mora razviti neku medijsku strategiju, odnosno, naci adekvatan medij da ga podrzava pa makar TV1 i Face TV za pocetak.Tu mislim da ima neku prodju.Ostalo ce ili su poklopili SDA, SDP i Utemeljitelj.pino silvestre wrote:bogumila wrote:ne znam bas kako ce proci na izborima, ali ne bi bilo lose da umjesto sdp dodje jedna jaka ali normalna soc-dem stranka. ovi sad nisu dobri u glavi. zive svi u nekom paralelnom univerzumu gdje je tito ziv a zlatko mu je zamjenik. gdje se narodi i narodnosti vole a omladina gradi pruge. gdje je partija pocetak i kraj, razlog sto svijet postoji.![]()
![]()
Bojim se da ako bude drzao Amira Ibrovica, sadasnjeg sefa kabineta, uza sebe propast ce prije nego pocne. Taj sto takne upropasti kad je trijezan, a kad je pijan unistava sve ko cunami stim sto je ovo prvo stanje rijetkost. Drugo, treba od pocetka da zauzme distancu od nadolazecih mladih lavova koji ce mu se slitati.To ce biti tesko jer i Zeljko ima taj cip da voli da mu se ljudi nadju pri ruci kao sto to fura Lagumdzija sa Masicem, Selimovicem, Magazinovicem, Hadzicem i dr.
Bit ce tu jos nekih imena koja nisu dobra za razvoj stranke.Emir Suljagic zbog psihicke labilnosti, Reuf Bajrovic zbog nesposobnosti da uskladi svoje ambicije i intelektualne i dr. kapacitete, te Hanka Vajzovic koju je doveo u SDP i na listu 2010. godine preko reda, a koja ne zna sta znaci biti lojalan ako se ponudi prava usluga.
- prljavi Hare
#545 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ja upravo krenuo da napišem da je @Corto prava adresa za to pitanja(čovjek se tim primjerkom "ljiljana" baviCorto Maltese wrote:
Dobio ga je za uspješne pregovore koji su se odvijali u jednom od HVO rovova iznad Vareša, što pitaš?
na profesionalnoj osnovi),a on me preduhitri.
Ma ne sekirajte se,događale su se i strašnije stvari od Željka i buduće mu stranke,nije to razlog da ne
prospavate noć.
- Corto Maltese
#546 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A sad stvarno laku noć! Nismo svi predsjednici, ima nas koji moramo sutra, i bilo kojeg drugog radnog dana, na vrijeme i trijezne glave stići na posao.
- prljavi Hare
#547 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Laku noć i tebi!Corto Maltese wrote:A sad stvarno laku noć! Nismo svi predsjednici, ima nas koji moramo sutra, i bilo kojeg drugog radnog dana, na vrijeme i trijezne glave stići na posao.
- novi.dan.nova.nafaka
#548 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Majorizacija wrote:Željko Komšić!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#549 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
dobro je, vec ima grupa na Facebooku
znaci, idemo do pobjede
znaci, idemo do pobjede
- volta dzontra
#550 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Zeljko, kralju, sahu, padisahu...uvijek si donosio osmijeh na nasa lica. Bez pajde poput tebe politika je dosadna. Ti uveseljavas i pristalice i protivnike....svakoga na svoj nacin...nisi los coek...znas se podruziti, lupiti svasta, razveseliti i staro i mlado....sve najbolje u buducoj karijeri novog Utemeljitelja....i laku noc...