Željko Komšić osniva novu stranku

Locked
volta dzontra

#526 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

Corto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
Neka ga. Nek se igraju. Ali kad otpadne tocak, izgrebe se i izlize nemoj da mu se netko sjeti hrvatstva i stolice u kojoj je sjedio. Mislim da poslije ne bude "podli latini", "noz u ledja" i te fore....njegov narod s njim nema nikakve veze...ni kad je predmet obozavanja ali jednako tako ni poslije
Corto Maltese

#527 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
prljavi Hare wrote:
Pa jesi li klepio invalidninu? :-)
Naravno, pa neću valjda nakon tri i po godine neogreban izići iz rata, kao naši ljiljani Branković i Komšić?
Nisam na to mislio,više sam razmišljao o pitanju motiva.Čuo sam za kojekakve motive sa kojima su ljudi
otišli u rat,ali prvi puta čujem da je neko ratovao za invalidninu.
Vrlo morbidno nadporučniče! :mrgreen:
Jebi ga, do mene je! Uvijek zaboravim staviti odgovarajuće smajlije na kraju ironičnih rečenica, kako bi me mogli razumjeti i oni koji su tek na internetu naučili čitati.
levana

#528 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by levana »

Corto Maltese wrote:Biće veselja kad nam Željko, koji je u vlasti još od '98-me, za dvije godine, pravo iz predsjedničke fotelje krene sa parolom, "Dosta nam je bilo 16 godina loše vlasti!"
e, bas to je sustina. premda znam da je tvoj komentar ironija :wink: mene upravo to i cini skeptikom.
niko me ne moze uvjeriti da je neko ko je tako dugo prisutan u samom politickom vrhu i naravno i sam "radioaktivan", odjednom treba biti zdravo, avangardno, plodno tlo :roll:
sto se tice suradnika, mislim da ni tu nece biti velikih iznenadjenja. ovoga puta se usudjujem povjerovati mahalasu avdicu :-) nekako mi dijalektologija komsiceva u par navrata ovog intervjua vonja na poznato :-)
Coppertone

#529 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Coppertone »

Area_51 wrote:Ova zemlja ima 85 stranaka. Bas joj treba jos jedna, da bi bila demokratskija.
Kolega ispravio bih vas, imamo 190 registrovanih stranaka.
polovka

#530 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by polovka »

Corto Maltese wrote: Jebi ga, do mene je! Uvijek zaboravim staviti odgovarajuće smajlije na kraju ironičnih rečenica, kako bi me mogli razumjeti i oni koji su tek na internetu naučili čitati.
:mrgreen:
Majorizacija

#531 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Majorizacija »

Željko Komšić!
Možete mu samo pljunuti pod prozor!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#532 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

volta dzontra wrote:
Neka ga. Nek se igraju. Ali kad otpadne tocak, izgrebe se i izlize nemoj da mu se netko sjeti hrvatstva i stolice u kojoj je sjedio. Mislim da poslije ne bude "podli latini", "noz u ledja" i te fore....njegov narod s njim nema nikakve veze...ni kad je predmet obozavanja ali jednako tako ni poslije
Ma nek si se ti na vrijeme ogradio od takvih glasnogovorniče naroda. :wink:
Corto Maltese

#533 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

Majorizacija wrote:Željko Komšić!
E to jedino ne možemo! Znaš li na kojem spratu frajer stanuje?
DougHeffernan

#534 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by DougHeffernan »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Za nick i avatar :lol:
prljavi Hare

#535 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:
Jebi ga, do mene je! Uvijek zaboravim staviti odgovarajuće smajlije na kraju ironičnih rečenica, kako bi me mogli razumjeti i oni koji su tek na internetu naučili čitati.
Boli "ljiljan",je li? :mrgreen:
kamen spoticanja

#536 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by kamen spoticanja »

levana wrote:
e, bas to je sustina. premda znam da je tvoj komentar ironija :wink: mene upravo to i cini skeptikom.
niko me ne moze uvjeriti da je neko ko je tako dugo prisutan u samom politickom vrhu i naravno i sam "radioaktivan", odjednom treba biti zdravo, avangardno, plodno tlo :roll:
sto se tice suradnika, mislim da ni tu nece biti velikih iznenadjenja. ovoga puta se usudjujem povjerovati mahalasu avdicu :-) nekako mi dijalektologija komsiceva u par navrata ovog intervjua vonja na poznato :-)
ovo se mora priznati...sve je bilo spremno za intervju a i njega su jako dobro pripremili
volta dzontra

#537 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

prljavi Hare wrote:
volta dzontra wrote:
Ma nek si se ti na vrijeme ogradio od takvih glasnogovorniče naroda. :wink:
Nisam ja. Zeljko se ogradio sam u intervjuu ako si od ushicenja stigao poslusati :)
Corto Maltese

#538 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
Ne, boli me geler u desnoj nozi, onaj iz lijeve sam proljetos, nakon 19 i po godina, izvadio.
volta dzontra

#539 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
Mislim da cemo konacno saznati brizljivo cuvanu tajnu. Gdje, kako i za koji podvig je Zeljko dobio "ljiljana". Nakon ovakvog udara na politicku konkurenciju mozda prozborit ce netko
Corto Maltese

#540 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

volta dzontra wrote:
prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
Mislim da cemo konacno saznati brizljivo cuvanu tajnu. Gdje, kako i za koji podvig je Zeljko dobio "ljiljana". Nakon ovakvog udara na politicku konkurenciju mozda prozborit ce netko
Dobio ga je za uspješne pregovore koji su se odvijali prilikom zauzimanja jednog od HVO rovova iznad Vareša, što pitaš?
Last edited by Corto Maltese on 11/10/2012 23:54, edited 1 time in total.
convict

#541 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by convict »

Komšić bez sumnje uživa ogromnu podršku i popularnost. Njegova buduća stranka? Pa, mislim da bi morao privući bar još 10ak prepoznatljivih lica da bi takav projekat imao kakav-takav uspjeh. Pitanje je i kako će se pozicionirati, a da ne bude doživljen kao SDP satelit (kako mu već predviđa kamen spoticanja) ili kao anti SDP (kao što je SDU).

Po meni, idealno bi bilo da se kandiduje ispred neke od postojećih stranaka.
law2

#542 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by law2 »

+1 glas
volta dzontra

#543 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

@Corto

Dobio ga je za uspješne pregovore koji su se odvijali u jednom od HVO rovova iznad Vareša,što pitaš?
To sam cuo ali mi prosto nevjerojatno. Pricali su mi ljudi iz Varesa da su cekali da se predaju prvima koji naidju. Da je naislo lovacko drustvo "prepelica" oni bi se predali. Dopizdilo im sjedit u sumi a Herceg-Bosna daleko :)
Northstar

#544 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Northstar »

pino silvestre wrote:
bogumila wrote:ne znam bas kako ce proci na izborima, ali ne bi bilo lose da umjesto sdp dodje jedna jaka ali normalna soc-dem stranka. ovi sad nisu dobri u glavi. zive svi u nekom paralelnom univerzumu gdje je tito ziv a zlatko mu je zamjenik. gdje se narodi i narodnosti vole a omladina gradi pruge. gdje je partija pocetak i kraj, razlog sto svijet postoji.
:lol: :thumbup: :thumbup:
Bit ce to vrlo komplikovano.Stranku bi trebao osnovati sto prije jer treba barem godina da uspostavi kakve takve mjesne odbore i opcinske organizacije koje ce odradjivati terenske poslove za izbore. Upravo tu je tajna uspjeha SDA, masinerija na terenu. Isto tako mora razviti neku medijsku strategiju, odnosno, naci adekvatan medij da ga podrzava pa makar TV1 i Face TV za pocetak.Tu mislim da ima neku prodju.Ostalo ce ili su poklopili SDA, SDP i Utemeljitelj.

Bojim se da ako bude drzao Amira Ibrovica, sadasnjeg sefa kabineta, uza sebe propast ce prije nego pocne. Taj sto takne upropasti kad je trijezan, a kad je pijan unistava sve ko cunami stim sto je ovo prvo stanje rijetkost. Drugo, treba od pocetka da zauzme distancu od nadolazecih mladih lavova koji ce mu se slitati.To ce biti tesko jer i Zeljko ima taj cip da voli da mu se ljudi nadju pri ruci kao sto to fura Lagumdzija sa Masicem, Selimovicem, Magazinovicem, Hadzicem i dr.

Bit ce tu jos nekih imena koja nisu dobra za razvoj stranke.Emir Suljagic zbog psihicke labilnosti, Reuf Bajrovic zbog nesposobnosti da uskladi svoje ambicije i intelektualne i dr. kapacitete, te Hanka Vajzovic koju je doveo u SDP i na listu 2010. godine preko reda, a koja ne zna sta znaci biti lojalan ako se ponudi prava usluga.
prljavi Hare

#545 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:
Dobio ga je za uspješne pregovore koji su se odvijali u jednom od HVO rovova iznad Vareša, što pitaš?
Ja upravo krenuo da napišem da je @Corto prava adresa za to pitanja(čovjek se tim primjerkom "ljiljana" bavi
na profesionalnoj osnovi),a on me preduhitri. :lol:

Ma ne sekirajte se,događale su se i strašnije stvari od Željka i buduće mu stranke,nije to razlog da ne
prospavate noć. :wink:
Corto Maltese

#546 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by Corto Maltese »

A sad stvarno laku noć! Nismo svi predsjednici, ima nas koji moramo sutra, i bilo kojeg drugog radnog dana, na vrijeme i trijezne glave stići na posao.
prljavi Hare

#547 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:A sad stvarno laku noć! Nismo svi predsjednici, ima nas koji moramo sutra, i bilo kojeg drugog radnog dana, na vrijeme i trijezne glave stići na posao.
Laku noć i tebi!
novi.dan.nova.nafaka

#548 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by novi.dan.nova.nafaka »

:-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#549 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by plain vanilla »

dobro je, vec ima grupa na Facebooku
znaci, idemo do pobjede
volta dzontra

#550 Re: Željko Komšić osniva novu stranku

Post by volta dzontra »

Zeljko, kralju, sahu, padisahu...uvijek si donosio osmijeh na nasa lica. Bez pajde poput tebe politika je dosadna. Ti uveseljavas i pristalice i protivnike....svakoga na svoj nacin...nisi los coek...znas se podruziti, lupiti svasta, razveseliti i staro i mlado....sve najbolje u buducoj karijeri novog Utemeljitelja....i laku noc...
Locked