Nijedna politicka partija u BiH nema IDEOLOGIJU, a SVE imaju naciju tako da ti je prica besmislena...Opetja033 wrote:talić wrote:Ne mogu nikako da ne napomenem da je najveća greška međunarodne zajednice bila što poslije rata nije zabranila rad svi nacionalističkih stranaka.
Zabranjen je NDP i ostale nacionalističke partije poslije II svjetskog i ne vidim razliku između tih i ovih naših koje su nas uvele u rat.![]()
![]()
![]()
Pa nije ti ovo '45 da se uvodi jednoumlje i jednopartijski sistem. A tebi aferim ako ne vidis razliku izmedju HDZ-a, SDS-a, nacionalsocijalista iz Njemacke, fasista iz Spanije na jednoj strani i SDA na drugoj. Sram te bilo svih onih sehida i palih boraca koji su bili clanovi i simpatizeri SDA, koji su dali svoje zivote da bi ti danas mogao ovakve gluposti da pises. A sve to dok je tvoj Veliko Vozd glumio "slucajnog prolaznika". Shvatam ja da si frustriran, da moras plakati ovdje po forumu jer vas je SDA razbucala, ponizila i vratila na pravo mjesto. Mislim, razumijem to sto pateticno kukas sada po forumu. Ali i u porazu moras imati stila, naravno to je za vas sljedbenike Velikog Vozda pomalo neshvatljivo ali i to je politika.
Razumijem ja i da si shvatio da je jedini nacin da SDP u nekom odrzivom kontinuitetu ima vlast jeste da se zabrani djelovanje SDA. Ali drugacija su sada vremena. Ti imas tri opcije: da izadjes iz totalitarnog mraka koji vlada u tvom umu i pomiris se sa demokratijom, da zivis isfrustriran time sto tvoja politicka opcija nikada nece moci imati snagu koju ima SDA ili da pakujes kofere i selis se u neki jednopartijski raj na zemlji - poput Sjeverne Koreje, Kube, Sirije (tamo moras pozuriti) i slicnis egzoticnih destinacija.
Ja ne vidim razliku izmedju tih tvojih i onih bivsih mojih... To nepostojanje razlike je razlog samara koji je sdp dobio, a kako se stvari odvijaju, nece bit posljednji...
I nemoj o jednopartijskom sistemu, barem dok ovi tvoji (i jedni i drugi) ne uspiju barem okrecit ono sto je jednopartijski sistem stvorio...