E bravo dječak, ovo se zove pisanje.dječak sa šibicama wrote:Pa to se ignorise, ako lupaju gluposti.Chisum wrote:Zna se vrlo dobro ko je ovdje poceo da sipanjem frustracija, i "objasnjavenjem Sarajeva" i koliko mi, jelte, "zudimo za nekim poput Zvalje".
(i to likovi koji koriste vec stoti nick na forumu s kojeg ih konstantno banuju.....)
Tema je tekla manje-vise normalnim tokom, komentarisao se odron od emisije, a onda se su poceli da se javljaju oni koji su u pljuvanju po necemu sto samo i zasluzuje pljuvanje, i koje se prije svega ticalo humora, odnosno - nepostojanja istog u ovom odronu od emisije, poceli da traze nasu "vjecnu frustraciju Neletom"... i zavrsili kao sto zavrse na svakoj temi.
Ko reaguje na glupost, znaci da ga pogadja ono sto je napisano. I mozda ima i malo istine u tome sto je napisano, a o tome cu malo kasnije.
Po meni, Nenadova emisija je bila sranje i prije nego je emitovana prva epizoda, kako moze valjati nesto sto on naziva Nadrealisti a veze nema sa humorom, dok sa TLN ne moze imati veze ni da se Nele posadi u saksiju. TLN je glas jednog vremena, koje je proslo, uz to je i prilicno dobra kopija Monti Pajtona koji je takodje vezan za odredjeni vremenski period, i ima svoje mjesto u istoriji kao prva uspjesna parodija na englesku ustogljenost i "sarenu proslost/istoriju", kojom se oni dice ali je istovremeno i njima samima smijesna i kritici podlozna. Kasnije je taj vid humora u Engleskoj postao normala (recimo Alan B'stard, Crna guja i ostali), tako da su Montijevci uradili svoj dio posla, i to je proslo svrseno vrijeme.
Olinjali kroner koristi nekadasnju slavu, nebi li jos malo para zaradio pod stare dane, a to sto pokusava iskoristiti jedino po cemu je poznat, sarajevsku shegu i taj period svog zivota, u sustini moze biti samo Neletov kompliment Sarajevu.
On nesvjesno komplimentira Sarajevu, bez kojeg je Nenad Jankovic samo ime u tel. imeniku. Niko i nista.
Mozemo sad do sutra o Sarajevu nekad i Sarajevu sada, da se vratim na ono gore neignorisano. Nazalost, Sarajevo nije vise ni S od nekadasnjeg Sarajeva, ne mislim sada na nacionalnu strukturu, vjersku, etnicku, i bilo kakvu drugu. Mislim na kulturnu prijestolnicu Jugoslavije, koja je danas spala na turbo folk kao glavni muzicki dogadjaj u gradu, a kulture nema ni u tragovima. Od grada koji je bio pojam kreativnosti, pretvorio se u proseljacenu kotlinu u kojoj omladina zaista govori onako kako su se u TLN sprdali sa papcima, dakle ocam` i slicno, i tu je covjek u pravu sto jest jest. Sarajevo je postalo ono sa cim se TLN zajebavala, ismijavala, sprdala, i to je po meni najveca tuga u svemu.
Nova Top Lista Nadrealista
Moderator: _BataZiv_0809
- zateznistub
#526 Re: Nova Top Lista Nadrealista
-
ArthurSpooner
#527 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Veliko Stopalo wrote:
vidish, ti se registrovao 2012. chisum 2009. a mene pitate koji je razlog mog boravka na forumu, mene koji sam na forumu od 2004. ili 2005. ne sjecham se vishe.
malo poshtovanja prema stariji diskutantima molichu lijepo.
a shto ne bih se ponovo registrovao kad na forumu ima osoba koje imaju vishe nickova istovremeno pa chak i same sa sobom prichaju.![]()
shizofrenija burazeru.
Pa ne idemo mi kod vas nego vi (tacnije ti i jos ih nekoliko na ovom forumu) kod nas. A ipak tvrdite da smo mi oni koji ne mozemo bez vas.
- JThomas
#528 Re: Nova Top Lista Nadrealista
ono, k'o ludi smo bez čerge na podforumu sport...
-
breuer
#529 Re: Nova Top Lista Nadrealista
slažem se da je nepotrebna polemika na obje strane kao i da je obostrano frustrirajuća...
Nele je Nele samo u Sarajevu...u Bg je on tek Nenad Jankovic, il kako se već zove i preziva

Nele je Nele samo u Sarajevu...u Bg je on tek Nenad Jankovic, il kako se već zove i preziva
-
VukSaTrebevica
#530 Re: Nova Top Lista Nadrealista
@Veliko Stopalo
Idi gledaj KK Bosna, a ja odoh Bamberga

Znaci postavljas granice izmedju nas i vas. A ljutis se na preCednika sto hoce odcjepljenje RS-aArthurSpooner wrote: Pa ne idemo mi kod vas nego vi (tacnije ti i jos ih nekoliko na ovom forumu) kod nas. A ipak tvrdite da smo mi oni koji ne mozemo bez vas.
-
kakavdanakneiskustvu
#531 Re: Nova Top Lista Nadrealista
zateznistub wrote:To problem faliti se sarajlijom a zivjeti negdje drugdje?kakavdanakneiskustvu wrote:dječak sa šibicama wrote:Nije vezano za temu, ali nije ni veliki broj postova, no moram napisati... malo je licemjerno zamjerati Coli sto mu je drazi Beograd od Sarajeva, i smatrati normalnim sto neki Fahro iz Novog Pazara vise voli Sarajevo nego rodnu Srbiju.
Nele voli Srbiju, Srbe, nije jedini, njegova stvar.
Po meni nije supak, ko ga jebe, njegov emotivni izbor.
slažem se,ja nisam čuo da se taj fahro hvali time da je iz novog pazara koliko se čola svako malo hvali da je sarajlija
što se time nije hvalio za vrijeme opsade "njegovog" sarajeva
-
VukSaTrebevica
#532 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Jesi l' normalan da te rokne nekokakavdanakneiskustvu wrote:
što se time nije hvalio za vrijeme rata
Last edited by VukSaTrebevica on 13/12/2012 20:33, edited 1 time in total.
- Veliko Stopalo
#533 Re: Nova Top Lista Nadrealista
shta ba kolutash tim ochima?ArthurSpooner wrote:Veliko Stopalo wrote:
vidish, ti se registrovao 2012. chisum 2009. a mene pitate koji je razlog mog boravka na forumu, mene koji sam na forumu od 2004. ili 2005. ne sjecham se vishe.
malo poshtovanja prema stariji diskutantima molichu lijepo.
a shto ne bih se ponovo registrovao kad na forumu ima osoba koje imaju vishe nickova istovremeno pa chak i same sa sobom prichaju.![]()
shizofrenija burazeru.
![]()
![]()
![]()
Dakle neces da odgovoris? Mi samo mislimo da je malo cudno da lik koji se registrira 3-4 puta mjesecno nekome govori da je pun frustracija.
Pa ne idemo mi kod vas nego vi (tacnije ti i jos ih nekoliko na ovom forumu) kod nas. A ipak tvrdite da smo mi oni koji ne mozemo bez vas.
- zateznistub
#534 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Ti si decko, ocito, bolestan.VukSaTrebevica wrote:@Veliko Stopalo
Znaci postavljas granice izmedju nas i vas. A ljutis se na preCednika sto hoce odcjepljenje RS-aArthurSpooner wrote: Pa ne idemo mi kod vas nego vi (tacnije ti i jos ih nekoliko na ovom forumu) kod nas. A ipak tvrdite da smo mi oni koji ne mozemo bez vas.
-
kakavdanakneiskustvu
#535 Re: Nova Top Lista Nadrealista
VukSaTrebevica wrote:Nije isto, ja sam Veliki Srbin u duši, ali nisam Četnikalanskoda wrote:Sezam nisi cetnikom ali jesi velikosrbinom, a meni je to isto.Četnika nema još od WW2 :thumbup:
otkud onda ovo?
http://www.vecernji.hr/vijesti/sluzbeno ... nak-458023
- Veliko Stopalo
#536 Re: Nova Top Lista Nadrealista
dok su u bosni bili pravi ljudi, svih vjera bosna je neshto i znachila, otkako je preuzeshe "patriote" igra derbi sa kk mladost mrkonjich grad.VukSaTrebevica wrote:@Veliko Stopalo
- bingov buraz
#537 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Uzecu sebi za pravo iako nisam Sarajlija da potvrdim da je kulturom Sarajevo u kurcu,ali kad brdjani koji su rusili taj grad lafo zabrinuto to komentarisu dodje mi da umrem od sege,pritom su bar 90% krivi sto je Sarajevo u kurcu jer su izazvali rat koji je napravio od Sehera to sto je danas,ironicno pa ipak i takvo poseljacito Sarajevo im svijetli iz njihovih brloga ko Las Vegas.
Sta ces Beli Grad daleko a hoce ih nazvati i Bosancima tamo na njihovim forumima,preostaje rembrandovani kljix.Neka ih interesantnije je.
Eto analiza makhsuz (ovu rijec procitati sa naglaskom Muse Kesedzije)za anadolca debeljka
Sta ces Beli Grad daleko a hoce ih nazvati i Bosancima tamo na njihovim forumima,preostaje rembrandovani kljix.Neka ih interesantnije je.
Eto analiza makhsuz (ovu rijec procitati sa naglaskom Muse Kesedzije)za anadolca debeljka
Last edited by bingov buraz on 13/12/2012 20:39, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#538 Re: Nova Top Lista Nadrealista
VukSaTrebevica wrote:Jesi l' normalan da te rokne nekokakavdanakneiskustvu wrote:
što se time nije hvalio za vrijeme rataZnam likove koji su popili batin u BG-u jer su pricali "sarajevskim" naglaskom a Srbi bili, psovali im majke balijske
neki beograđani su javno govorili o opsadi sarajeva,pa su ostali živi
ma nije moguće da se to dešavalo u beogradu
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 13/12/2012 20:40, edited 1 time in total.
-
ArthurSpooner
#539 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Ko smije i ne smije na forum je stvar moderatora, i mislim da su se vec izjasnili po pitanju tebe par puta.Veliko Stopalo wrote: shta ba kolutash tim ochima?ko se registruje 3-4 puta mjesechno? ko ste to vi a ko smo to mi? gdje pishe ko smije na ovaj forum koji je btw. forum privatne web stranice. mislim chak da su vlasnici hrvati a ne boshhnjaci ako vech govorimo u tim kategorijama. dakle, otkud tebi pravo da ti nekome neshto odredjujesh gdje che ko pisati? i za kraj da li si ti normalan?
Vidis, meni ne bi palo na pamet da se registriram na pale-x (ili sta god imate tamo) a kamo li da se tamo vracam svakih par dana samo da bi rekao ljudima tamo da su frustrirani i da ne mogu bez mene. Osjecao bi se prilicno glupo, iskren da budem.
Ko je rekao da se ljutim? Neka samo krene vise, dosadio je vise i Bogu i narodu sa rijecima.VukSaTrebevica wrote:
Znaci postavljas granice izmedju nas i vas. A ljutis se na preCednika sto hoce odcjepljenje RS-a
Last edited by ArthurSpooner on 13/12/2012 20:41, edited 2 times in total.
-
ArthurSpooner
#540 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Opa, i opet je "gradjanin".Veliko Stopalo wrote:
dok su u bosni bili pravi ljudi, svih vjera bosna je neshto i znachila, otkako je preuzeshe "patriote" igra derbi sa kk mladost mrkonjich grad.
A maloprije:
moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
e nechemo tako dino. ipak je ovo evropa a ne mala azija.
E cetalji, ko vas ne zna
- zateznistub
#541 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Sta je trebao, nositi ljiljane i vikati s'a je ba?kakavdanakneiskustvu wrote: što se time nije hvalio za vrijeme opsade "njegovog" sarajeva
- Veliko Stopalo
#542 Re: Nova Top Lista Nadrealista
kakve ja veze imam sa palama? shta ti imash da vodish moderatorski posao i da mislish u njihovo ime, ko da oni ne znaju za mene. chak su mi neki od njih i dobrodoshlicu pozhelili. nisam ja banovan zbog vrijedjanja nekoga nego shto sam chak i sam trazhio da me banuju, impulsivan, pa se predomislim. ne mogu ja bez sarajeva, i pojedinih ljudi, bez te vode i tog zraka, ma koliko zagadjen bio.ArthurSpooner wrote:Ko smije i ne smije na forum je stvar moderatora, i mislim da su se vec izjasnili po pitanju tebe par puta.Veliko Stopalo wrote: shta ba kolutash tim ochima?ko se registruje 3-4 puta mjesechno? ko ste to vi a ko smo to mi? gdje pishe ko smije na ovaj forum koji je btw. forum privatne web stranice. mislim chak da su vlasnici hrvati a ne boshhnjaci ako vech govorimo u tim kategorijama. dakle, otkud tebi pravo da ti nekome neshto odredjujesh gdje che ko pisati? i za kraj da li si ti normalan?
Vidis, meni ne bi palo na pamet da se registriram na pale-x (ili sta god imate tamo) a kamo li da se tamo vratim svakih par dana samo da bi rekao ljudima tamo da su frustrirani i da ne mogu bez mene. Osjecao bi se prilicno glupo, iskreno da budem.
Ko je rekao da se ljutim? Neka samo krene vise, dosadio je vise i Bogu i narodu sa rijecima.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#543 Re: Nova Top Lista Nadrealista
khmleet wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/veliki-s ... /110313088VukSaTrebevica wrote:Nije isto, ja sam Veliki Srbin u duši, ali nisam Četnikalanskoda wrote:Sezam nisi cetnikom ali jesi velikosrbinom, a meni je to isto.Četnika nema još od WW2
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/84758-o ... radom.html
-
ArthurSpooner
#544 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Lijepo je da bar to priznas.Veliko Stopalo wrote:
kakve ja veze imam sa palama? shta ti imash da vodish moderatorski posao i da mislish u njihovo ime, ko da oni ne znaju za mene. chak su mi neki od njih i dobrodoshlicu pozhelili. nisam ja banovan zbog vrijedjanja nekoga nego shto sam chak i sam trazhio da me banuju, impulsivan, pa se predomislim. ne mogu ja bez sarajeva, i pojedinih ljudi, bez te vode i tog zraka, ma koliko zagadjen bio.
A moderatori rade odlican posao i bez mene, bar po pitanju cetnika
-
VukSaTrebevica
#545 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Veliko Stopalo wrote: ne mogu ja bez sarajeva, i pojedinih ljudi, bez te vode i tog zraka, ma koliko zagadjen bio.
- Veliko Stopalo
#546 Re: Nova Top Lista Nadrealista
to je odgovor chisumu, ako sam ja chetalj s mokrog onda je on seldzhuk.ArthurSpooner wrote:Opa, i opet je "gradjanin".Veliko Stopalo wrote:
dok su u bosni bili pravi ljudi, svih vjera bosna je neshto i znachila, otkako je preuzeshe "patriote" igra derbi sa kk mladost mrkonjich grad.
A maloprije:
moji vijekovima zhive na ovim prostorima, evropskim, nose imena sa stechaka bosanskih dok chisumovi nose imena iz anadolije a glume starosjedioce.
e nechemo tako dino. ipak je ovo evropa a ne mala azija.
E cetalji, ko vas ne zna![]()
-
Borsallino
#547 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Bamjega jaroVeliko Stopalo wrote:ironija prijatelju, ironija.Borsallino wrote:Borsallino wrote:Talking aboud old & new TLN :
Pa malo infromacija za novopecene :
TLN 80_ih Rezija : Vuk Janjic , Mladen Materic , Goran Ciric Ciro
Istih 80 osniva se pokret New Primitivs
2012 Novi Nadrealisti se snimaju u BG
Sasvim Sluicajno !!
svi chetnici, pitaj miru purivatru.
-------------------------------------------------------------------------
Ja ti Informacija Miru Purivatru mrtvog rodjenog Ekonomistu i mrtvog sad Fundamentalistu vraca mu se karma pa redovno pravi djecu po Seheru uzas od covjeka vazda bi pa nek pali vas sad levate a fala bogu ima ih nemozes ih izbrojat.
1) zivi u Parizu 2) zivi u Amsterdamu 3) zivi u Pragu, sve chetnicki gradovi bacali granate po Sarajevu . TUGO Z BOGOMja sam na tvojoj strani.
![]()
.Vozdrica !
Last edited by Borsallino on 14/12/2012 11:25, edited 4 times in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#548 Re: Nova Top Lista Nadrealista
zateznistub wrote:Sta je trebao, nositi ljiljane i vikati s'a je ba?kakavdanakneiskustvu wrote: što se time nije hvalio za vrijeme opsade "njegovog" sarajeva
mogao je npr. kao ivica osim postupiti,puno beograđana koji nikad prije rata nisu bili u sarajevu je javno govorilo o opsadi sarajeva,o umiješanosti srbije u ratu u bih,znači ljudi koji nikakve veze nemaju sa sarajevom,ali hajd ko ga jebe,nije on ni tema
-
ArthurSpooner
#549 Re: Nova Top Lista Nadrealista
Mislim da svi koji su bili na forumu neko vrijeme znaju ko je Chisum a ko si tiVeliko Stopalo wrote: to je odgovor chisumu, ako sam ja chetalj s mokrog onda je on seldzhuk.
- Veliko Stopalo
#550 Re: Nova Top Lista Nadrealista
fabulozno.ArthurSpooner wrote:Mislim da svi koji su bili na forumu neko vrijeme znaju ko je Chisum a ko si tiVeliko Stopalo wrote: to je odgovor chisumu, ako sam ja chetalj s mokrog onda je on seldzhuk.