Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
medo28

#526 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by medo28 »

citroen xm wrote:Mene zanima zašto Golf predstavlja češće nove modele nego kokurencija? Znate i sami da čim se pojavio G6 počela je priča kako se uveliko planira G7, pa skice, pa nagađanja. Šestica se pravila samo 4 godine....

Pa upravo zbog jače konkurencije...a G6 je izašao samo zbog novih modela motora znači malo facelift i par korekcija i to je to, a G7 je sasvim nov model, nove platforme, smanjenja teža, tehnološki dodatki...itd a motori ostaju isti kao u G6.
nidokralj

#527 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by nidokralj »

pa ne mozete porediti cijene u Njemackoj i bilo gdje drugo u svijetu (a pogotovo region).Naravno da ce tamo ta auta jeftinija biti.Pa tamo se proizvode,jaci je standard,veca drzava...Pa Njemacka ima najbolje trziste polovnih automobila u Evropi.Logicno :-)
citroen xm

#528 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Gost1515 wrote:

Haha "tvrdnje" :D pa taj Passat je zato značajno jeftiniji od prethodnika ...

i objasni mi ovo: prvo kažeš "Golf prečesto mijenja modele! fuj" pa onda "Passat je još uvjek onaj stari! fuj"

hajd dogovori se sam sa sobom .... :-)
Jest jeftiniji nijansu od preskupog prethodnika, tako da je i sadašnji preskup odnosno znatno skuplji od konkurencije koja za razliku od VW-a ima potpuno nove modele.

A na drugi dio tvog pitanja ću reći samo. I Golf i Pasat se često mijenjaju i VW ih takvim poput tebe prodaje kao nov model, a kada se malo bolje zaviri ispod kože dobija se razočarenje poput "novog" pasata koji je u stvari stari Pasat.

Ajd pokušavaj opet izvrtati moje rečenice kako bi pokušao da odbraniš neodbranivo.
eeddiinn

#529 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by eeddiinn »

johntra wrote:
eeddiinn wrote: Ne nisam kupio jettu već octaviu i nisam je platio skuplje. Šta sam ja to mogao kupiti za te pare osim fluecea koji je koštao isto ali se meni lično nije dopao, što neznači da se vlasnik fluecea neće navozati kao i ja. Da subjektivna procjena! Ne kupujem auto drugome nego sebi. I da moje auto nepati od bilo čega jer sam hvala Bogu mogao priuštiti novo, a onog trenutka kada počne neka se drugi bavi time.
bar u ovo vrijeme znaš da novo auto ne znači vožnja bez problema, ali ok...što se tiče ponude tih low budget auta za naša tržišta, imao si Ford Focus sedan, imao si Opel Astru Classic, imao si Toyotu Corollu (skuplja varijanta, znam), imao si Hyundai Elantru i ostale...ne kažem da su svi bili tu kad si kupovao auto, ali nije da nema izbora...
Niti jedno od ovih auta sa sličnim motorom i istom opremom nije bilo jeftinije od octavie već skuplje jer se neradi o osnovnoj veziji. Većina tih auta jeste u osnovnoj varijanti jeftinija ali kada se počne dodavati oprema i jači motori tada cijena enormno skače. A što to novo auto neznači vožnju bez problema? Šta ja to trebam da očekujem da će se desiti kada prelazim oko 10.000 do 12.000 km godišnje i aBd planiram ga zmjeniti kada mu bude između 5 i 7 godina? Da neće turbina riknuti ili lamela sa zmajcem i slično, što navodite kao boljku auta iz ovog koncerna???

Edit: I da kao polovnog prodat ću ga skuplje nego konkurente, meni je to bitno ja nekrijem.
Last edited by eeddiinn on 06/09/2012 12:49, edited 1 time in total.
citroen xm

#530 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

medo28 wrote:
Pa upravo zbog jače konkurencije...a G6 je izašao samo zbog novih modela motora znači malo facelift i par korekcija i to je to, a G7 je sasvim nov model, nove platforme, smanjenja teža, tehnološki dodatki...itd a motori ostaju isti kao u G6.
Dakle ono što ja tvrdim. Predstavili su dva nova Golfa, Golf 5 i sada Golf7. A u međuvremenu su prodavali redizajn kao potpuno novi model.
emko1234

#531 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

johntra wrote:
emko1234 wrote:johntra ostao si sam. i cetvorka je imala veliki kolor displej ko i stilo. imala je i dsg mjenjac. imala je i biksenon farove, imala dynaudio sistem, imala je integralni pogon, imala je motore od 90 do 250 ks. imala dizel motore od 90 do 150ks. imala je titulu lidera klase u prodaji na svim trzistima gdje se prodavala u toj klase, sem mozda u italiji.
nemoj zajebavat, svasta je imala cetvorka sto nije imao stilo. a o petici necu ni pricat.

i ono nije bila uvreda na nivuo uvrede koju si ti uputio meni. i rostilj i piva bi se mogli organizovat samo ako ne bude price o autima i ako jefferson dodje :D

drndalo kralju, nista ja usro nisam. eto kad izadje nova sedmica, pa fino otidi i vidi megana trulju koju nama prodaju, pa sjednes u citroena pa nakonn toga u brava i vidis sta je i kako je.
ma mogu ja i sam sa vama, nije mi prvi put... ;-)
nađi mi sliku serijskog displeja za navigaciju u boji za golf četiri, ja je ne mogu naći...znači serija, ne aftermarket ugradnja...što se tiče top verzija, rekao sam ti zašto Stilo nema jače verzije, pa zašto mu i ne treba DSG mjenjač...Imao je Stilo i Selespeed varijantu, mada ti misliš da je to smeće...ok, šta je sa GSM opcijom kod četvorke, šta je sa dvozonskom klimom? stakleni panorama krov? daj emko, ne kaki, znaš i sam da to nije bilo moguće napraviti 1997 godine...to za titula lidera klase isto dobro razmisli, nemoj brzati...
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... high_line/
jebote panorama. jaka stvar, ok za klimu sa dvije zone. al 97 je malo koje auto imalo ista od te opreme. prvi auto s ksenonima u toj klasi je bio golf. ja se nesto ne sjecam ksenona na stilu
Gost1515

#532 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Better Man wrote:
Gost1515 wrote:
Better Man wrote: Ispravka, Golf 6 nije na tržištu 4 godine, već 3 i par mjeseci. Kad je nešto dobro i kvalitetno, onda nema potrebe svakih par godina izbacivati novi model!
Znači ja ti ponudim nešto novo, bolje po istoj cijeni i ti kažeš "Fuj prevarantu!"

Jel to neka okultna logika iz Londona? :D
Rekao sam da kvalitetan i uspješan proizvod se ne povlaći sa tržišta nakon 3 godine i par mjeseci, već ostane na tržištu duplo duži period. Očito je da u VW nisu bili zadovoljni kvalitetom i prodajom 6-ice i kad uz to dodaš konkurenciju koja im je zadala zadaću, onda su požurili sa novim modelom.
ti si ono baš zabavan lik :D

Juli Evropa YTD:

1 VW Golf 278,470 -5%
4 Opel Astra 153,342 -18%
8 Ford Focus 160,225 -9%
10 Renault Megane 130,219 -13%
johntra

#533 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

emko1234 wrote: http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... high_line/
jebote panorama. jaka stvar, ok za klimu sa dvije zone. al 97 je malo koje auto imalo ista od te opreme. prvi auto s ksenonima u toj klasi je bio golf. ja se nesto ne sjecam ksenona na stilu
rekao sam seriju, ne aftermarket...vidiš da ima DVD player što znači da je naknadna ugradnja, sigurno je tad DVD player bio opcija :D ...ja sam zaista tražio seriju i ne postoji to kod Golfa, ali stvarni mislim da nema...da ima, bila bi neka oficijelna slika sa tom opcijom od strane VW...pa nekome je možda panorama merak da je ima, nekome je možda drago da zračne jastuke na stražnjim sjedišitima, da ima povlačenje stražnje klupe i tako to...Stilo je imao ksenone u doplati, naravno..
johntra

#534 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

eeddiinn wrote: Niti jedno od ovih auta sa sličnim motorom i istom opremom nije bilo jeftinije od octavie već skuplje jer se neradi o osnovnoj veziji. Većina tih auta jeste u osnovnoj varijanti jeftinija ali kada se počne dodavati oprema i jači motori tada cijena enormno skače. A što to novo auto neznači vožnju bez problema? Šta ja to trebam da očekujem da će se desiti kada prelazim oko 10.000 do 12.000 km godišnje i aBd planiram ga zmjeniti kada mu bude između 5 i 7 godina? Da neće turbina riknuti ili lamela sa zmajcem i slično, što navodite kao boljku auta iz ovog koncerna???

Edit: I da kao polovnog prodat ću ga skuplje nego konkurente, meni je to bitno ja nekrijem.
isto kao što ja tebe shvatam da ti je to jedini cilj kupovine automobila iz VW programa, molim te da i ti mene shvatiš da mi cijena kupovine i prodaje nikada nije igrala značajnu ulogu...tako će vjerovatno biti i sada...nit sam neki guzonja, niti imam para na bacanje, ali to mi jednostavno nije bitno...
što se tiče problema sa zamajcem i turbinama, to nisam ja izmislio, nego su to iskustva raznih vlasnika tih vozila sa tim motorom...ima na nekoliko tema već objašnjeno šta je problem i zašto je to nastalo...
emko1234

#535 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

johntra wrote:
emko1234 wrote: http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... high_line/
rekao sam seriju, ne aftermarket...vidiš da ima DVD player što znači da je naknadna ugradnja, sigurno je tad DVD player bio opcija :D ...ja sam zaista tražio seriju i ne postoji to kod Golfa, ali stvarni mislim da nema...da ima, bila bi neka oficijelna slika sa tom opcijom od strane VW...pa nekome je možda panorama merak da je ima, nekome je možda drago da zračne jastuke na stražnjim sjedišitima, da ima povlačenje stražnje klupe i tako to...Stilo je imao ksenone u doplati, naravno..
brate ovo je fabricka navigacija, sad cu ti naci sliku kako izgleda. to sto je levat napisao da ima dvd i tv to je isto ko kad neko kod nas prodaje megana expression s manuelnom klimom u opisu napise full oprema.
evo ti slike orginalne vw navigacije za golfa IV
http://kuniseins.ku.funpic.de/CdcEmu/Gr ... VW_MFD.jpg
http://www.vwvortex.com/gallery/albums/ ... pe/009.jpg
medo28

#536 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by medo28 »

citroen xm wrote:
medo28 wrote:
Dakle ono što ja tvrdim. Predstavili su dva nova Golfa, Golf 5 i sada Golf7. A u međuvremenu su prodavali redizajn kao potpuno novi model.
Pa može se i tako razumijeti zato sam napisao... zavisi šta neko očekuje od "novog" modela - za mene je nov motor dosta bitnija stvar od sitnica po plehu... a ovaj što kaže da nisu zadovoljni prodajom? Pa golf je naprodavaniji auto u evropi i čini mi se treči u svijetu (a polo je tu negdje do njega). Evo link iz topgear-gdje testiraju golfa V r32 i bmw keca, dosta stvari objašnjeno u odnosu cijena/kvaliteta... http://www.youtube.com/watch?v=MXyD1SGaiiE
Industrialyzer

#537 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:johntra ostao si sam. i cetvorka je imala veliki kolor displej ko i stilo. imala je i dsg mjenjac. imala je i biksenon farove, imala dynaudio sistem, imala je integralni pogon, imala je motore od 90 do 250 ks. imala dizel motore od 90 do 150ks. imala je titulu lidera klase u prodaji na svim trzistima gdje se prodavala u toj klase, sem mozda u italiji.
nemoj zajebavat, svasta je imala cetvorka sto nije imao stilo. a o petici necu ni pricat.

i ono nije bila uvreda na nivuo uvrede koju si ti uputio meni. i rostilj i piva bi se mogli organizovat samo ako ne bude price o autima i ako jefferson dodje :D

drndalo kralju, nista ja usro nisam. eto kad izadje nova sedmica, pa fino otidi i vidi megana trulju koju nama prodaju, pa sjednes u citroena pa nakonn toga u brava i vidis sta je i kako je.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Je li Megane RS trulja :lol:
eeddiinn

#538 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by eeddiinn »

johntra wrote: isto kao što ja tebe shvatam da ti je to jedini cilj kupovine automobila iz VW programa, molim te da i ti mene shvatiš da mi cijena kupovine i prodaje nikada nije igrala značajnu ulogu...tako će vjerovatno biti i sada...nit sam neki guzonja, niti imam para na bacanje, ali to mi jednostavno nije bitno...
što se tiče problema sa zamajcem i turbinama, to nisam ja izmislio, nego su to iskustva raznih vlasnika tih vozila sa tim motorom...ima na nekoliko tema već objašnjeno šta je problem i zašto je to nastalo...
Ti si opet izvukao pogrešan zaključak. Ja nisam rekao da mi je to jedini cilj kupovine ali kao dodatni benefit sigurno jeste. Ja sam kupio auto koje se meni sviđa i za koje smatram da će zadovoljiti moje potrebe iz cjenovnog ranga koji sam mogao priuštiti, a to što ću ga prodati skuplje je samo dodatni plus ali ne i jedini cilj kupovine kao što ti navodiš.
Također ja nisam na bilo koji način pokušao da tvoj način izbora osporim ali jesam tvoju izjavu da je stilo bolji od golfa i činjenice koje si u prilog toj tvrdnji iznosio.
Ja činjenicu da postoji problem sa turbinom i zamjacem nisam pobijao ali sam rakao da me netangira u smislu da ću zamjeniti auto prije nego pređe dovoljno kilometara da se takve stvari počnu događati. Kada čujem da se nekome ko je prešao manje od 100.000 desi takvo nešto onda se možda i zabrinem ali do tada me boli đon što se to dešava na izvozanim primjecima iz uvoza.
emko1234

#539 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by emko1234 »

Industrialyzer wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Je li Megane RS trulja :lol:
ako mu pozadi pise rs generation onda jest.
citroen xm

#540 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Taj ne postoji, gledaj bilo koji Megan al da je original Francuz, a ne Turčin. Mada za cijenu po kojoj se nudi i za prosječnog vozača i ovaj Turčin je dobar.
Last edited by citroen xm on 06/09/2012 13:44, edited 1 time in total.
drndalo

#541 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

Ma pustite Emka, kada pocne da se pravi Audi RS4 Generation u fabrici u Turskoj, prvi ce biti da ga kupi, i bice odlican... :mrgreen:
charrrmed

#542 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by charrrmed »

.
goran16v

#543 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote: odgovor je bio na već nekoliko postova, samo što sad i slabije paziš, valjda u želji da mi odgovoriš sa nečim, što uopšte ne drži vodu...
da ponovim, i da sam kupio mlađeg Stila, opet bi ga poredio sa četvorkom, kratko i jasno...to je auto koje je napravljeno da njemu bude konkurent, ne petici, je li to tako teško skontati?...Golf 4 je imao samo nešto više od tri godine produkcije kad je predstavljen Stilo, ne četiri...meni, a vjerujem i ostalima, je to logično samo tebi nije...
sad sa tim ŠBB-KBB stvarima, šta bi bilo da sam kupio tricu, zaista se gubiš...znači, poredimo istu generaciju auta, ja platio manje od Golfa, i vozio se isto kao vlasnik Golfa koji ga je platio skuplje, a time ništa, ama baš, ništa posebno nije dobio...ja izgubio haman pola, vlasnik Golfa izgubio 40 posto, i šta je tu teško za skontati?
da, procesor je greška inžinjera, jer je bila bespotrebna...na Bravi je procesor stajao na drugom mjestu, dok su ga ovi stavili na motor...naravno, vjerovatno nisu znali da će se pregrijavati, ali su se ušutili, kako bi mogli kupiti kajmak od prodaje novih procesora...nisu oni prvi ni zadnji koji su se ušutili na taj način...
Ti meni fakat nisi jasan ili fakat ne znas pa lupetas namapet ili to svjesno radis na blef pa racunas APP.
Prije svega starost modela se mjeri od dana kad je predstavljem kao 100% definisan i izradjen proizvod, a ne od dana kad se poceo proizvoditi, jer se nikad ne mora poceti proizvoditi, i tako je Fia Stilo, koji je predstavljen u Barceloni 7 dana prije Salona u Frankfurtu 2001. godine (poceo 11.09) predstavljem 4 (slovima: cetiri godine) i mjesec dana nakon Golfa IV (oktobar 1997), tako da te tvoje 3,5 produkcijske god mores okacit macku o rep.
Da zanemarimo to sto po tebi Fiat pravi pandan konkurentskom modelu koji je aktuelan preko 4 godine i svu bruku koja ide s takim potezom, sve i da Fiata Stila uporedis sa Golfom IV opet ne odgovaras na pitanje:
Po cemu je Fiat Stilo tehnicki bolji auto?
Osim sto sam procitao 2 info o dimenzijama i gepeku, sto nema veze za teh. rijesenjima sve ostalo se svodi na amatersku filozofiju bez ijednog argumenta.
A kad vec poredis sa G IV evo ti 2 parametra pa se igraj:
Golf IV je bio dostupan sa 22 motor u EU, odnosno 23 motora, od toga 7 dizela (6 TDI), 3 sa 6 cilindara i 2 sa pet colindara
Golf IV je bio dostupan sa 4WD (4Motion) pogonom u osnovnoj karoserijskoj izvedbi, te kao kabriolet.
Sto se tice gubitka sve je jasno, samo je tebi 40% vise od 50%.
citroen xm

#544 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Eto recimo samo da je taj JTD za klasu bolji od TDI motora i daleko savremeniji od njega.
goran16v

#546 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Eto recimo samo da je taj JTD za klasu bolji od TDI motora i daleko savremeniji od njega.
Jel to pouzdana informacija isto kao da ne postoji trica skuplja od 5,5k KM?
drndalo

#547 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by drndalo »

goran16v wrote:Sto se tice gubitka sve je jasno, samo je tebi 40% vise od 50%.
Ako cemo pravo, 40% gubitka od npr. 13.000 KM (pretpostavljena cijena nekog Golfa nekoliko hiljada skupljeg od npr. Stila uporedivih godina, kilometara i karakteristika) je 5200 KM, dok je u isto vrijeme 50% od npr. 10.000 = 5.000 KM... Procentni racun zavisi od pocetne cijene kao sto znamo...

Ovim ne mislim reci da je u pravu ni Goran, ni Johntra... Neka svako odluci sta mu se vise i koliko isplati... :wink:
citroen xm

#548 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
Jel to pouzdana informacija isto kao da ne postoji trica skuplja od 5,5k KM?

Pa dovoljno je reći da je taj motor sa savremenom tehnologijom direktnog ubrizgavanja(što je i izum zamisli Fiat-a). A znamo kakve prednosti u vožnji, kultivisanosti i potrošnji nosi ta tehnologija u odnosu na prastaru pumpa-dizna koju je imao VW sve do par godina u nazad.

A što se tiče trica, odlično. Idem sutra da postavim u oglase jedan od mojih automobila Audi 80 cc, razmišljam da ga cijenim 8000 KM. Tada će i stvarno biti takav Audi skuplji od 2500 KM, a to što ga niko neće kupiti jer nije budala da da tolike pare za to auto, ma koga to briga.Važno je da postoji u oglasima.
johntra

#549 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

goran16v wrote:
Ti meni fakat nisi jasan ili fakat ne znas pa lupetas namapet ili to svjesno radis na blef pa racunas APP.
Prije svega starost modela se mjeri od dana kad je predstavljem kao 100% definisan i izradjen proizvod, a ne od dana kad se poceo proizvoditi, jer se nikad ne mora poceti proizvoditi, i tako je Fia Stilo, koji je predstavljen u Barceloni 7 dana prije Salona u Frankfurtu 2001. godine (poceo 11.09) predstavljem 4 (slovima: cetiri godine) i mjesec dana nakon Golfa IV (oktobar 1997), tako da te tvoje 3,5 produkcijske god mores okacit macku o rep.
Da zanemarimo to sto po tebi Fiat pravi pandan konkurentskom modelu koji je aktuelan preko 4 godine i svu bruku koja ide s takim potezom, sve i da Fiata Stila uporedis sa Golfom IV opet ne odgovaras na pitanje:
Osim sto sam procitao 2 info o dimenzijama i gepeku, sto nema veze za teh. rijesenjima sve ostalo se svodi na amatersku filozofiju bez ijednog argumenta.
Golf IV je bio dostupan sa 22 motor u EU, odnosno 23 motora, od toga 7 dizela (6 TDI), 3 sa 6 cilindara i 2 sa pet colindara
Golf IV je bio dostupan sa 4WD (4Motion) pogonom u osnovnoj karoserijskoj izvedbi, te kao kabriolet.
da baš sad brojimo krvna zrnca, onda ćemo ovako...po tvojoj računici to ispada tri godine i 11 mjeseci, tako da sam ipak u pravu, to je manje od četiri godine...ali da je to i pet godina, kad mi nađeš informaciju da je napravljen da parira petici, kao što je nikada nećeš naći, tada, po logici stvari, koju ti svojom tvrdoglavošću i pokušajima da budeš najpametniji uvijek tako lijepo negiraš, Stilo je napravljen kako konkurent Golfu četvrte generacije...tačka, tu se nema šta dodati ni oduzeti, niti je to bilo kakva bruka, kao što ti misliš...
daj, zar misliš da u Golfu četiri benzinska motora od jedan kilovat razlike predstavljaju neku prednost? mogu i ja nabrojati pet varijanti 1,8 motora koje je imao Stilo...što se tiče dizela i pticama na grani je jasno koji je bolji, tako da u tu raspravu ne želim ulaziti...što se tiče top varijanti i šestaka, rekao sam već što ih FIAT nije imao, dovoljan je bio jedan petak...prednost Golfa jeste 4x4 varijanta, Stilo nije imao kabriolet varijantu, ali je imao crossover verziju, koja je rijetkost, ali se pravila...jbga, nekom je prostor u enterijeru bitan, ali i to je prednost, jer je nastala na osnovu tehničkih rješenja...
što se tiče opadanja cijene, tako lijepo zaboravljaš početne cijene mog auta i konkurentske...i znači, nakon svih silnih ubjeđivanja kako je Golf bolji od Stila, očekivao sam da će ta razlika biti barem 30 posto u korist Golfa, kad ono gle čuda ona jedva 10 posto...ne dao Bog da nađem koju TDI četvorku za osam ili devet milja, šta ćemo onda?
goran16v

#550 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by goran16v »

johntra wrote:
goran16v wrote:
da baš sad brojimo krvna zrnca, onda ćemo ovako...po tvojoj računici to ispada tri godine i 11 mjeseci, tako da sam ipak u pravu, to je manje od četiri godine...ali da je to i pet godina, kad mi nađeš informaciju da je napravljen da parira petici, kao što je nikada nećeš naći, tada, po logici stvari, koju ti svojom tvrdoglavošću i pokušajima da budeš najpametniji uvijek tako lijepo negiraš, Stilo je napravljen kako konkurent Golfu četvrte generacije...tačka, tu se nema šta dodati ni oduzeti, niti je to bilo kakva bruka, kao što ti misliš...
daj, zar misliš da u Golfu četiri benzinska motora od jedan kilovat razlike predstavljaju neku prednost? mogu i ja nabrojati pet varijanti 1,8 motora koje je imao Stilo...što se tiče dizela i pticama na grani je jasno koji je bolji, tako da u tu raspravu ne želim ulaziti...što se tiče top varijanti i šestaka, rekao sam već što ih FIAT nije imao, dovoljan je bio jedan petak...prednost Golfa jeste 4x4 varijanta, Stilo nije imao kabriolet varijantu, ali je imao crossover verziju, koja je rijetkost, ali se pravila...jbga, nekom je prostor u enterijeru bitan, ali i to je prednost, jer je nastala na osnovu tehničkih rješenja...
što se tiče opadanja cijene, tako lijepo zaboravljaš početne cijene mog auta i konkurentske...i znači, nakon svih silnih ubjeđivanja kako je Golf bolji od Stila, očekivao sam da će ta razlika biti barem 30 posto u korist Golfa, kad ono gle čuda ona jedva 10 posto...ne dao Bog da nađem koju TDI četvorku za osam ili devet milja, šta ćemo onda?
U pravu si, nije 4 god i 1 mjesec nego 3 god i 11, sto je opet blize 4 god nego 3,5 koliko si tvrdio, tako da nisi u pravu.
Analogno, kad nadjes informaciju da je stilo konkurent G-IV tu ce biti tacka. Dakle...?
Jos uvijek cekam tvoj odgovor po cemu je Stilo tehnicki bolji auto od Golfa. Dakle...?
Post Reply