goran16v wrote:
Ti meni fakat nisi jasan ili fakat ne znas pa lupetas namapet ili to svjesno radis na blef pa racunas APP.
Prije svega starost modela se mjeri od dana kad je predstavljem kao 100% definisan i izradjen proizvod, a ne od dana kad se poceo proizvoditi, jer se nikad ne mora poceti proizvoditi, i tako je Fia Stilo, koji je predstavljen u Barceloni 7 dana prije Salona u Frankfurtu 2001. godine (poceo 11.09) predstavljem 4 (slovima: cetiri godine) i mjesec dana nakon Golfa IV (oktobar 1997), tako da te tvoje 3,5 produkcijske god mores okacit macku o rep.
Da zanemarimo to sto po tebi Fiat pravi pandan konkurentskom modelu koji je aktuelan preko 4 godine i svu bruku koja ide s takim potezom, sve i da Fiata Stila uporedis sa Golfom IV opet ne odgovaras na pitanje:
Po cemu je Fiat Stilo tehnicki bolji auto?
Osim sto sam procitao 2 info o dimenzijama i gepeku, sto nema veze za teh. rijesenjima sve ostalo se svodi na amatersku filozofiju bez ijednog argumenta.
A kad vec poredis sa G IV evo ti 2 parametra pa se igraj:
Golf IV je bio dostupan sa 22 motor u EU, odnosno 23 motora, od toga 7 dizela (6 TDI), 3 sa 6 cilindara i 2 sa pet colindara
Golf IV je bio dostupan sa 4WD (4Motion) pogonom u osnovnoj karoserijskoj izvedbi, te kao kabriolet.
Sto se tice gubitka sve je jasno, samo je tebi 40% vise od 50%.
da baš sad brojimo krvna zrnca, onda ćemo ovako...po tvojoj računici to ispada tri godine i 11 mjeseci, tako da sam ipak u pravu, to je manje od četiri godine...ali da je to i pet godina, kad mi nađeš informaciju da je napravljen da parira petici, kao što je nikada nećeš naći, tada, po logici stvari, koju ti svojom tvrdoglavošću i pokušajima da budeš najpametniji uvijek tako lijepo negiraš, Stilo je napravljen kako konkurent Golfu četvrte generacije...tačka, tu se nema šta dodati ni oduzeti, niti je to bilo kakva bruka, kao što ti misliš...
daj, zar misliš da u Golfu četiri benzinska motora od jedan kilovat razlike predstavljaju neku prednost? mogu i ja nabrojati pet varijanti 1,8 motora koje je imao Stilo...što se tiče dizela i pticama na grani je jasno koji je bolji, tako da u tu raspravu ne želim ulaziti...što se tiče top varijanti i šestaka, rekao sam već što ih FIAT nije imao, dovoljan je bio jedan petak...prednost Golfa jeste 4x4 varijanta, Stilo nije imao kabriolet varijantu, ali je imao crossover verziju, koja je rijetkost, ali se pravila...jbga, nekom je prostor u enterijeru bitan, ali i to je prednost, jer je nastala na osnovu tehničkih rješenja...
što se tiče opadanja cijene, tako lijepo zaboravljaš početne cijene mog auta i konkurentske...i znači, nakon svih silnih ubjeđivanja kako je Golf bolji od Stila, očekivao sam da će ta razlika biti barem 30 posto u korist Golfa, kad ono gle čuda ona jedva 10 posto...ne dao Bog da nađem koju TDI četvorku za osam ili devet milja, šta ćemo onda?