Kažu da se Fahraon već hvali po sarajevu da ima najveću četu forumaša u državi
LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
- iPod
#526 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Divna tema, mislim da je oborila sve rekorde po broju novoregistrovanih učesnika. Izgleda da kad gost procita ovu temu, odmah mu se javi zelja za registracijom i aktivnim ucescem.
-
Seawolf
#527 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Dino Mustafić je, kako kažete "neuporedivo poznatiji i ugledniji" od Lejle Somun-Krupalija, jer su pozorišni režiseri poznatiji od diplomiranih filologa (sa magistratom iz oblasti društveno-političkih nauka). To ih, nužno, ne čini i "uglednijim" (svaka čast gospodinu Mustafiću).Banksy wrote: Ko je nositelj liste za općinsko vijeće? Dino Mustafić? Zašto on nije kandidat za načelnika kad je neuporedivo poznatiji i ugledniji od anonimne S-K?
N.S. je za načelnike svih sarajevskih gradskih opština, kandidovala žene. Ako ništa, onda zbog toga, jedna od njih zaslužuje da bude načelnica.
Priznajem da sam i ja u prvo vrijeme, kada sam vidio ko su kandidati za načelnika opštine Centar, razmišljao da dam svoj glas Bećireviću. Ono, u smislu, da mi ne propadne glas.
Međutim, kada sam malo promislio, zaključio sam da, ako je već žena hrabro krenula na Vikića i Bećirevića, ko sam ja da joj zbog nekih kalkulacija o svome pojedinačnom glasu, uskratim povjerenje. Dakle, ja ću glasati za nju, pa makar bio jedini koji će to uraditi.
Uzgred, N.S. je mogao za načelnika opštine Centar, kandidovati i predsjednika stranke. On je "slobodan", tj. nema ga nigdje na listama za opštinska vijeća. A, ipak su se opredijelili za Lejlu. I drago mi je zbog toga.
Last edited by Seawolf on 09/08/2012 16:59, edited 1 time in total.
-
tigaro
#528 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
u covjece evo sad prođe ladumdžija životami ja ga pitam šta je bolan kakva je to sreća kaže on preuzeo sam klix
-
Doktor29
#529 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ja cekam isto, svi isto pisu ja vise nista ne razlikujemAkibh wrote:bogami ces se ti sam sa sobom posvadjat, ako nastavis...perodjetlic wrote:Ma dole SDA !!!tigaro wrote:to je taj alija što nam je obećao da ćemo jesti zlatnim kašikama to je taj alija što je prodao pola bosne to je taj alija što nas je u crno zavijo još barem jedno 200 god dobar vam je taj alija svaka mu ćast još nam ostavi svoga sinovca da nas on dokrajćixD
Vidi nemoj Aliju uzmati u kontext kao i Bakira
Alija je poseban a bakir je Chuck Noris ma on je pravi BH SERIF
-
Bosnjak333
#530 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Onda ti jarane zivis u nekoj drugoj drzavi ako ne vidis SBB-ovce na ulici svaki dan kako dijele letke i zavode narod...perodjetlic wrote:Joj joj joj vidis cim nekome nesto zasmeta odma se neko pravi pametan,pa ako cemo pricati o tome lafe moj imam druga koji radi za SDA i prima 500 KM zato sto 6 sati dnevno gleda gdje moze uliva se da nesto baljezga o SDA.iPod wrote:Divna tema, mislim da je oborila sve rekorde po broju novoregistrovanih učesnika. Izgleda da kad gost procita ovu temu, odmah mu se javi zelja za registracijom i aktivnim ucescem.
SDP ima neke svoje omladince pa sa njima to radi a iskreno ti ja licno ne vjerujem da fahro ima te forumase mlada je to stranka ipak bolan neznaju oni zamrzlame i carlame sto tvoji znaju. Pa polako ti si bolan cyber geek to je tvoj posao i pucaj lafe...
A sta fali i da neki SDAovac SDPovac SBBovac neko iz NS ili bilo koje druge stranke dodje i kaze sta misli dok god nikoga ne vrijedja,pa to je razmjena misljenja argumenata to je pozitivno.
Sad nemojte baljezganja vise molim vas dajte recite nesto konstruktivno a ne gluposti kojekakve...
- iPod
#531 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Pa što mora baš 50 nickova registrovati i javljati se, previše jadno i providno. I kako onda da povjerujem u nešto što napiše, kad barem ne može koliko toliko biti principijelan i pošten da se javlja sa jednog nicka, već misli ako on napiše to isto 50 puta sa 50 razčičitih nickova da je to onda tako, tapija i ja treba da vjerujem u to... glupost.perodjetlic wrote:
A sta fali i da neki SDAovac SDPovac SBBovac neko iz NS ili bilo koje druge stranke dodje i kaze sta misli dok god nikoga ne vrijedja,pa to je razmjena misljenja argumenata to je pozitivno.
Na sličnom fazonu se zasniva i smeće zvano Dnevni Avaz, odron od novina....
A ovi SBB-ovci moraju da su dobili iste upute kako pisati po forumu, sve slično ili isto kao jaje jajetu
-
Doktor29
#532 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Oprosti ali kako ti ovo pises, ja nista ne razumjem od ovoga, gdje su tebi ovdje argumenti, za sta, koga...daj budi preciznijiperodjetlic wrote:Joj joj joj vidis cim nekome nesto zasmeta odma se neko pravi pametan,pa ako cemo pricati o tome lafe moj imam druga koji radi za SDA i prima 500 KM zato sto 6 sati dnevno gleda gdje moze uliva se da nesto baljezga o SDA.iPod wrote:Divna tema, mislim da je oborila sve rekorde po broju novoregistrovanih učesnika. Izgleda da kad gost procita ovu temu, odmah mu se javi zelja za registracijom i aktivnim ucescem.
SDP ima neke svoje omladince pa sa njima to radi a iskreno ti ja licno ne vjerujem da fahro ima te forumase mlada je to stranka ipak bolan neznaju oni zamrzlame i carlame sto tvoji znaju. Pa polako ti si bolan cyber geek to je tvoj posao i pucaj lafe...
Sad nemojte baljezganja vise molim vas dajte recite nesto konstruktivno a ne gluposti kojekakve...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#533 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Da. I zbog toga na jakog (a ovom "jakom" može knjiga da se ispiše) Koldžu dolazi Muharemović iz SDP-a čime se otvara prostor Ćudić Sabini da hladno pomete i jednog i drugog .Samo neka oni jedni drugima rade "ustupke". Jedino nisam provjeravala ko je kandidat SBB-a u Novom Sarajevu jer oni će (ukoliko ne bude baš velikih političkih potresa do oktobra) itekako profitirati i ići pozitivnom putanjom. Ukoliko imaju jakog kandidata/kinju za načelnika/icu , Novo Sarajevo bi već u oktobru moglo imati novo lice. Nadam se sa mnogo manje crvenila i s mnogo manje svijetlo zelene. Ove tamno-zelene će nekako pokriti nekomunistička a crvenaBanksy wrote:
Primjećujem da i na ovim, kao i na prošlim izborima, SDA i SDP ne diraju jedni drugima teritoriju. Na jakog (kriminalca) Bećirevića u Centru SDA šalje koga? na jakog Koldžu u Novom Sarajevu SDP Muharemovića.
Prošlih godina u pitanju je bio konkretan dogovor, moguće da je i ove.
-
Doktor29
#534 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Nevjerovatno je koliko ti imas nickova, zajednicko svakom je visok nivo nepismenosti i to te odaje, ne zelim ulaziti i komentarisati ovo sto pises jer malo sta se moze razumjeti iz toga a stvarno se trudimperodjetlic wrote:hehehe lafe a ti si 100% SDA SDP koalicioni ostatak posto vidim nesto imas protiv tog SBBa pa sta je majku mu stara?iPod wrote:Pa što mora baš 50 nickova registrovati i javljati se, previše jadno i providno. I kako onda da povjerujem u nešto što napiše, kad barem ne može koliko toliko biti principijelan i pošten da se javlja sa jednog nicka, već misli ako on napiše to isto 50 puta sa 50 razčičitih nickova da je to onda tako, tapija i ja treba da vjerujem u to... glupost.perodjetlic wrote:
A ovi SBB-ovci moraju da su dobili iste upute kako pisati po forumu, sve slično ili isto kao jaje jajetu
eto mi je sda ili sdp bolji garant nije. To govorim ne kao fanatik jedne stranke kao sto si ti nego kao lik koji komentarise i interesuje me misljenje drugih zato sam tu. A ti i ta komunisticka politika to macku ti orep.
Sad lafe nemoj bezveze kaljati svoju stranku vec je okaljana nemoj i dalje...
- iPod
#535 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ok, samo se nemoj ljutiti neću više pisati da je Dnevni Avaz smećeperodjetlic wrote: hehehe lafe a ti si 100% SDA SDP koalicioni ostatak posto vidim nesto imas protiv tog SBBa pa sta je majku mu stara?
eto mi je sda ili sdp bolji garant nije. To govorim ne kao fanatik jedne stranke kao sto si ti nego kao lik koji komentarise i interesuje me misljenje drugih zato sam tu. A ti i ta komunisticka politika to macku ti orep.
Sad lafe nemoj bezveze kaljati svoju stranku vec je okaljana nemoj i dalje...
Otkud to da sam SDA-ovac ? Pa valjda ima još nas razumnih u SDP-u kojima se gadi podvala u obliku SBB-a.
-
Hadzira
#536 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Evo ja nisam SBB i mrzim Fahru i sva ta sranja oko avaza ali me interesuje da mi neko odgovori sta konkrento nudi koja politicka stranka ZNACI PLATFORMA te strankeiPod wrote:Pa što mora baš 50 nickova registrovati i javljati se, previše jadno i providno. I kako onda da povjerujem u nešto što napiše, kad barem ne može koliko toliko biti principijelan i pošten da se javlja sa jednog nicka, već misli ako on napiše to isto 50 puta sa 50 razčičitih nickova da je to onda tako, tapija i ja treba da vjerujem u to... glupost.perodjetlic wrote:
-
Doktor29
#537 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Cuo sam da je ta cura ok skroz, imamo jednu zajednicku prijateljicu..kakve su joj sanse da nesto napravi jer onaj Koldzo iz Pastete iskacetvsabina wrote:Da. I zbog toga na jakog (a ovom "jakom" može knjiga da se ispiše) Koldžu dolazi Muharemović iz SDP-a čime se otvara prostor Ćudić Sabini da hladno pomete i jednog i drugog .Samo neka oni jedni drugima rade "ustupke". Jedino nisam provjeravala ko je kandidat SBB-a u Novom Sarajevu jer oni će (ukoliko ne bude baš velikih političkih potresa do oktobra) itekako profitirati i ići pozitivnom putanjom. Ukoliko imaju jakog kandidata/kinju za načelnika/icu , Novo Sarajevo bi već u oktobru moglo imati novo lice. Nadam se sa mnogo manje crvenila i s mnogo manje svijetlo zelene. Ove tamno-zelene će nekako pokriti nekomunistička a crvenaBanksy wrote:
Primjećujem da i na ovim, kao i na prošlim izborima, SDA i SDP ne diraju jedni drugima teritoriju. Na jakog (kriminalca) Bećirevića u Centru SDA šalje koga? na jakog Koldžu u Novom Sarajevu SDP Muharemovića.
Prošlih godina u pitanju je bio konkretan dogovor, moguće da je i ove..
-
Hadzira
#538 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ko je kandidat SBB za nacelnika u N Sarajevu da li neko zna?Doktor29 wrote:Cuo sam da je ta cura ok skroz, imamo jednu zajednicku prijateljicu..kakve su joj sanse da nesto napravi jer onaj Koldzo iz Pastete iskacetvsabina wrote:Da. I zbog toga na jakog (a ovom "jakom" može knjiga da se ispiše) Koldžu dolazi Muharemović iz SDP-a čime se otvara prostor Ćudić Sabini da hladno pomete i jednog i drugog .Samo neka oni jedni drugima rade "ustupke". Jedino nisam provjeravala ko je kandidat SBB-a u Novom Sarajevu jer oni će (ukoliko ne bude baš velikih političkih potresa do oktobra) itekako profitirati i ići pozitivnom putanjom. Ukoliko imaju jakog kandidata/kinju za načelnika/icu , Novo Sarajevo bi već u oktobru moglo imati novo lice. Nadam se sa mnogo manje crvenila i s mnogo manje svijetlo zelene. Ove tamno-zelene će nekako pokriti nekomunistička a crvenaBanksy wrote:
- sabina1
#539 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
...Sabinu ne znam a Koldžu više površno....no on je upravo zbog tog "paštetizma" i velikog broja boračkih organizacija u Novom Sarajevu te velikog broja donacija , stipendija...OPŠTINSKIM SREDSTVIMA sve to uspio pretvoriti u VLASTITU PROMOCIJU...dakle klasičan trik...jedino mu ne sporim da je non-stop na nogama sveprisutan i vidljiv ..za razliku od mnogih načelnika u BiH (čišćenje snijega , hortikultura , nogometne utakmice i sl.) no njegov angažman je potpuno prosječan , bez savremenih i funkcionalnih riješenja u domenu saobraćaja , javne čistoće , sigurnosti , kulturnog razvoja...totalno prosječan , dosadan i nemaštovit načelnik bez smisla za vođenje Opštine uz katastrofalne greške u nekim pitanjima..tu je uvijek POTENCIJALNI sukob interesa .....zbog tog mislim da bi ga Sabina (njen blog čitam ) s lakoćom trebala pomesti na izborima samo da građani RAZMISLE ali to je problem BiH gdje se glasa navijački ili egzistencijalno ili po navici...Doktor29 wrote:Cuo sam da je ta cura ok skroz, imamo jednu zajednicku prijateljicu..kakve su joj sanse da nesto napravi jer onaj Koldzo iz Pastete iskacetvsabina wrote:Da. I zbog toga na jakog (a ovom "jakom" može knjiga da se ispiše) Koldžu dolazi Muharemović iz SDP-a čime se otvara prostor Ćudić Sabini da hladno pomete i jednog i drugog .Samo neka oni jedni drugima rade "ustupke". Jedino nisam provjeravala ko je kandidat SBB-a u Novom Sarajevu jer oni će (ukoliko ne bude baš velikih političkih potresa do oktobra) itekako profitirati i ići pozitivnom putanjom. Ukoliko imaju jakog kandidata/kinju za načelnika/icu , Novo Sarajevo bi već u oktobru moglo imati novo lice. Nadam se sa mnogo manje crvenila i s mnogo manje svijetlo zelene. Ove tamno-zelene će nekako pokriti nekomunistička a crvenaBanksy wrote:
Muharemovića ne znam..muški članovi porodice kažu da je bio odličan nogometaš i to je to...ne znam pažljivo ću ga slušati za vrijeme kampanje...e ne znam ko je SBB-ovac/ka dok ostale partije ne razmatram jer smatram da neće preći cenzus...dakle subjektivna procjena u Novom Sarajevu SBB pa NS pa SDA pa SDP....
-
Seawolf
#540 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Kandidat SBB-a za načelnika opštine Novo Sarajevo je Mirza Hulusić, diplomirani arhitekta, rođen 1982-e u Tuzli.tvsabina wrote:... e ne znam ko je SBB-ovac/ka dok ostale partije ne razmatram jer smatram da neće preći cenzus...dakle subjektivna procjena u Novom Sarajevu SBB pa NS pa SDA pa SDP....
Nadam se da će kod vas pobijediti Sabina, a kod nas Lejla, pa da se naše dvije opštine izdvoje iz sastava Kantona (a i države, dok se ista ne normalizuje).
Pozdrav.
-
Doktor29
#541 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Pored svega sto si navela mislim da Sabina ima male sanse, on je trenutno i najpoznatiji nacelnik u kantonu koliko ja mogu primjetiti, slusam na radiu danas da i ovaj iz Novog Grada dijeli neke pakete humanitarne, ja ne kontam te fore jos uvjek ali ok..
-
Doktor29
#542 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
To je u domenu naucne fantastike, na zalostSeawolf wrote:Kandidat SBB-a za načelnika opštine Novo Sarajevo je Mirza Hulusić, diplomirani arhitekta, rođen 1982-e u Tuzli.tvsabina wrote:... e ne znam ko je SBB-ovac/ka dok ostale partije ne razmatram jer smatram da neće preći cenzus...dakle subjektivna procjena u Novom Sarajevu SBB pa NS pa SDA pa SDP....
Nadam se da će kod vas pobijediti Sabina, a kod nas Lejla, pa da se naše dvije opštine izdvoje iz sastava Kantona (a i države, dok se ista ne normalizuje).
Pozdrav.
-
Hadzira
#543 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Onda je ocigledno da sbb sprema nesto slicno kao sa Vikicem cim jos ne izlaze u javnost sa imenom kandidata za nacelnika u N Sarajevu. Sasvim sigurno da nisu naivni, ali moj glas ide nekom sasvim drugom pa makar me i pozitivno iznenadili sa nekim mladim covjekom ili zenom
- sabina1
#544 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ovo za izdvajanje je zanimljivo ali mislim da ni Lejla ni Sabina nisu za to. Svi smo mi Sarajevo i svi smo mi Bosna i Hercegovina.Seawolf wrote:Kandidat SBB-a za načelnika opštine Novo Sarajevo je Mirza Hulusić, diplomirani arhitekta, rođen 1982-e u Tuzli.tvsabina wrote:... e ne znam ko je SBB-ovac/ka dok ostale partije ne razmatram jer smatram da neće preći cenzus...dakle subjektivna procjena u Novom Sarajevu SBB pa NS pa SDA pa SDP....
Pozdrav.
Srdačan pozdrav
P.S hvala na informacijama o SBB-u
Last edited by sabina1 on 09/08/2012 17:48, edited 1 time in total.
-
Doktor29
#545 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Sad ti covjek napisa ime kandidata, kako ce ga kriti kada ga je morao odavno prijaviti za CIPS...sta trolate bez veze i ne citate nistaHadzira wrote:Onda je ocigledno da sbb sprema nesto slicno kao sa Vikicem cim jos ne izlaze u javnost sa imenom kandidata za nacelnika u N Sarajevu. Sasvim sigurno da nisu naivni, ali moj glas ide nekom sasvim drugom pa makar me i pozitivno iznenadili sa nekim mladim covjekom ili zenom
Last edited by Doktor29 on 09/08/2012 17:49, edited 1 time in total.
-
Hadzira
#546 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Nisam uspjela nista naci o tom kandidatu a zivo me interesuje sta to on nudi bolje od dosadasnjeg?Seawolf wrote:Kandidat SBB-a za načelnika opštine Novo Sarajevo je Mirza Hulusić, diplomirani arhitekta, rođen 1982-e u Tuzli.tvsabina wrote:... e ne znam ko je SBB-ovac/ka dok ostale partije ne razmatram jer smatram da neće preći cenzus...dakle subjektivna procjena u Novom Sarajevu SBB pa NS pa SDA pa SDP....
Pozdrav.
- iPod
#547 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma kako neće, Dnevni Avaz će svakog dana pisati u slucaju da njihov kandidat pobjedi o tome kako je to najbolji načelnik ikada na svijetu, kako svi kradu, samo on dijeli i pametno gazduje resursima općine.Hadzira wrote: Nisam uspjela nista naci o tom kandidatu a zivo me interesuje sta to on nudi bolje od dosadasnjeg?
-
Doktor29
#548 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ma vidis da trola cijelo vrijeme, prica kako ga kriju jos uvjek a morali predati prijave na CIPS jos prije 20 dana ili viseiPod wrote:Ma kako neće, Dnevni Avaz će svakog dana pisati u slucaju da njihov kandidat pobjedi o tome kako je to najbolji načelnik ikada na svijetu, kako svi kradu, samo on dijeli i pametno gazduje resursima općine.Hadzira wrote: Nisam uspjela nista naci o tom kandidatu a zivo me interesuje sta to on nudi bolje od dosadasnjeg?
-
Seawolf
#549 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Ne bojte se, neće vas SBB iznenaditi ženom, kao kandidatom i za jednu značajniju političku funkciju.Hadzira wrote:Onda je ocigledno da sbb sprema nesto slicno kao sa Vikicem cim jos ne izlaze u javnost sa imenom kandidata za nacelnika u N Sarajevu. Sasvim sigurno da nisu naivni, ali moj glas ide nekom sasvim drugom pa makar me i pozitivno iznenadili sa nekim mladim covjekom ili zenom
- sabina1
#550 Re: LOKALNI IZBORI 2012. KANTON SARAJEVO
Doktore ja vjerujem da će Sabina pobijediti i sa merakom ću glasati za nju čak i ako me demantuju rezultati izbora.Doktor29 wrote:To je u domenu naucne fantastike, na zalostSeawolf wrote:Kandidat SBB-a za načelnika opštine Novo Sarajevo je Mirza Hulusić, diplomirani arhitekta, rođen 1982-e u Tuzli.tvsabina wrote:... e ne znam ko je SBB-ovac/ka dok ostale partije ne razmatram jer smatram da neće preći cenzus...dakle subjektivna procjena u Novom Sarajevu SBB pa NS pa SDA pa SDP....
Pozdrav.
Nakon svih ovih godina u Bosni i Hercegovini ništa me ne može razočarati.
Čak i ako Sabina izgubi (a neće) , glasom prenosimo PORUKU ovima koji nam kidaju živote već 20 godina i desnima i lijevima i tamno-svijetlo zelenim i crvenim , da NAS IMA koji ŽELIMO kvalitet svugdje za sva vremana pa i na lokalnom nivou jer je on tamo potreban. Kao i poduzetne i vrijedne osobe.Obrazovane i savjesne.
Novo Sarajevo ima takav potencijal da može biti UBJEDLJIVO najrazvijenija opština u BiH.
A mi imamo - BiH prosjek
Last edited by sabina1 on 09/08/2012 17:56, edited 1 time in total.