hank wrote:@medonja kralju, lupas ko maksim po diviziji.
stavio si primjer auta koje ima pogon 4x4, koje je neki krizanac suv-i monovolumena. jedina slicnost ovog auta s tvojim je sto je dizel, sto je skoda i sto imate 6 brzina.
sve ostalo je nebo i zemlja. ovo auto nije napravljeno za brzina i ubrzanja. pogledaj mu raspon u 4. brzini. ide 178 na sat, a 5. i 6. postize krajnju brzinu s tim sto 6. ne moze vise nego mu padnu okretaju.
dakle nema veze s vezom. tvoj auto 4. ne moze ici preko 150-160, ako moze i toliko.
jel ti vidiš ovdje svoju apsurdnu glupost
neki križanac suv-a monovolumena znači NIJE sportsko auto, a sa 4. dolazi do 178
a RS je sportsko auto a ne može doći do 178. sa 4.
alo, saberi se
by the way, sve iz vw police sa istim motorom ima pripadajući mjenjač, i vjerovatno sličan ili isti dijagram mjenjača, čak bez obzira o kojem modelu i marki je riječ, da li vw, škoda, seat ili audi
hank wrote:
ono sto sam ti ja govorio u svom postu a sto ti nisi razumio je da skoda fabija imala ona 130 il 650 konja, s jednim mjenjacem ce u svakoj brzini ici isto. dakle i ova sa 130 i ako je nacipujes na 650, ici ce drugom 80 na sat, s tim sto ce ova prva tu brzinu navlacit za 5-6 sekunda, a ova druga ce je navuci za 2 sekunde.
da bi bilo kakav drugaciji rezlutat napravio, moras promjenit komplet mjenjac.
ajd jadan pročitaj moje prethodne postove, gdje sam lijepo napisao da normalno nema razlike SA ISTIM MJENJAČEM i da povećanjem snage i obrtnog nećeš poboljšati dijagram mjenjača, nego samo ubrzanja i međuubrzanja, ajd čitaj sve jadan, pa onda lupetaj