Stoji da je znalo biti problematicno kad se stane na sred raskrsnice, ali nema sanse da sada moze vise auta proci lijevo. Prodje onoliko koliko ih stane unutar raskrsnice, prije je jos 3-4 auta prolazilo dodatno. Cak ni produzenje intervala ne moze pomoci, dok god ima auta iz suprotnog smjera.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ateista
#52476 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- hopi
#52477 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ama 100 posto sada više skrene lijevo.Ateista wrote: ↑15/10/2025 20:28Stoji da je znalo biti problematicno kad se stane na sred raskrsnice, ali nema sanse da sada moze vise auta proci lijevo. Prodje onoliko koliko ih stane unutar raskrsnice, prije je jos 3-4 auta prolazilo dodatno. Cak ni produzenje intervala ne moze pomoci, dok god ima auta iz suprotnog smjera.
Jednostavno duže je zeleno za lijevo skretanje.
Iznenadim se Koji sam u redu a prođem na prvo zeleno, prije nema šanse.
- Ateista
#52478 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije mi jasno kako je moguce, koliko god da produze interval, proci ce onoliko auta koliko moze stati u raskrsnicu da ne smetaju onima koji idu pravo iz suprotnog smjera, jer nije toliko bitna duzina intervala ako ces samo duze stajati dok cekas da oni prodju. Govorim naravno o uobicajenim guzvama kad ima auta iz suprotnog smjera koje moras cekati, ako njih nema ili ih je malo, onda ce svakako pomoci produzenje intervala, a cini mi se da vecinom ima dosta auta koja idu pravo.hopi wrote: ↑16/10/2025 14:38Ama 100 posto sada više skrene lijevo.Ateista wrote: ↑15/10/2025 20:28Stoji da je znalo biti problematicno kad se stane na sred raskrsnice, ali nema sanse da sada moze vise auta proci lijevo. Prodje onoliko koliko ih stane unutar raskrsnice, prije je jos 3-4 auta prolazilo dodatno. Cak ni produzenje intervala ne moze pomoci, dok god ima auta iz suprotnog smjera.
Jednostavno duže je zeleno za lijevo skretanje.
Iznenadim se Koji sam u redu a prođem na prvo zeleno, prije nema šanse.
Jos odavno je bilo price o KT ovdje, i mislim da bi itekako trebao, ali obavezno turbo KT.
- hopi
#52479 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iskreno ne mogu Skontati šta hoćeš reći da prođu samo auta koja su u rasrkinici. Koja su iza semafora ne smiju iako je zeleno?
Uglavnom uđu možda 2-3 auta u rasrkincu, sačekaju ove iz suprotnog smjera, njima se upali crveno a zeleno solidno dugo gori da dobar broj auta skrene lijevo.
To je to.
Uglavnom uđu možda 2-3 auta u rasrkincu, sačekaju ove iz suprotnog smjera, njima se upali crveno a zeleno solidno dugo gori da dobar broj auta skrene lijevo.
To je to.
- Ateista
#52480 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prvi ide dokle moze, u neka doba stane zbog auta iz suprotnog smjera, i tada udje u rasrsnicu jos 3-4 auta iza, ostali ostanu prije semafora, iako im je zeleno ne mogu proci jer auta ispred stoje i cekaju. Auta iz suprotnog smjera stanu kad im se upali crveno i tada ovi sto su usli u raskrsnicu mogu proci, ali se onima koji su ostali iza semafora upali crveno i vise me mogu proci.hopi wrote: ↑16/10/2025 14:58 Iskreno ne mogu Skontati šta hoćeš reći da prođu samo auta koja su u rasrkinici. Koja su iza semafora ne smiju iako je zeleno?
To je to.
Jedino ako ostave zeleno za lijevo malo duze, kad se upali crveno onim iz suprotnog smjera da ovima za likevo jos traje, ako stvarno prodje vise auta mozda su tako uradili.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#52481 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jedva cekam da uvedu kamere za raskrsnice samo rafi supaka koji blokiraju, jer "moraju" proci, zelenoallahami 
- hopi
#52482 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa to ti kažem.Ateista wrote: ↑16/10/2025 18:11Prvi ide dokle moze, u neka doba stane zbog auta iz suprotnog smjera, i tada udje u rasrsnicu jos 3-4 auta iza, ostali ostanu prije semafora, iako im je zeleno ne mogu proci jer auta ispred stoje i cekaju. Auta iz suprotnog smjera stanu kad im se upali crveno i tada ovi sto su usli u raskrsnicu mogu proci, ali se onima koji su ostali iza semafora upali crveno i vise me mogu proci.hopi wrote: ↑16/10/2025 14:58 Iskreno ne mogu Skontati šta hoćeš reći da prođu samo auta koja su u rasrkinici. Koja su iza semafora ne smiju iako je zeleno?
To je to.
Jedino ako ostave zeleno za lijevo malo duze, kad se upali crveno onim iz suprotnog smjera da ovima za likevo jos traje, ako stvarno prodje vise auta mozda su tako uradili.
Bila si tri vozila u raskrnici.
Ja mozda iza semafora 4 5ti sta ja znam.
Prošao i ja i vozila iza mene.
Iznenadio se.
Promijenili su semafor način rada.,drugacije pušta.
I drugačije skroz pušta ove što lijevo skreću iz pravca zemaljskog muzeja prema ž. Stanici. Ali ih pušta dok je zeleno za vozila iz suprotnog smjera pa ih treba propustiti.
Opet i tu više prođe.
-
zdruzdjo
#52483 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Enigma zvana "Parking Ispred Trznih Centara".
Tacije Bingo CC kod gras-a. Taj parking ima impresivan broj mjesta i gore u podzemnoj garazi. Ali u nekim cudnim mentalnim sklopovima vlada filozofija: "daj da ga parkiram na traku za voznju ako ikako moze da ne moram preci 18 metara pjeske nego 10". Rekao bi covjek kako smo ultra poslovni i efikasni pa gledamo da se ustedi svaki korak, svaka kap goriva, svako zmiganje na zmigavcu...
Da ne pricamo o parkiranju neinvalida na mjesta za invalide. Ohhh to je tek prica za sebe. na tom parkingu vlada takav haos bas upravo zbog takvih krembila. iskreno ja uvijek prodjem glavnim putem bacim pogled ako ima mjesta. Ako nema, samo namotam u podzemnu garazu. Avaj, ne lezi vraze. I tu vlada, debiluk, malomlje.....
To se parkira uz zid, pored stubova.... tacnije gdje god moze, tako ogranicavjuci protok.
ista(ako ne i gora) stvar je na stupu u Bingu(ex mekur). Bas me zanima da li security-ji u tim trznim centrima imaju jurisdikciju da zovnu policiju za ovakve slucajeve. Bilo bi jos bolje da im dadnu mogucnost "klamfanja" nekim lisicama. Ili npr kad krene naplata da ti zaracunaju dupu tarifu.
Tacije Bingo CC kod gras-a. Taj parking ima impresivan broj mjesta i gore u podzemnoj garazi. Ali u nekim cudnim mentalnim sklopovima vlada filozofija: "daj da ga parkiram na traku za voznju ako ikako moze da ne moram preci 18 metara pjeske nego 10". Rekao bi covjek kako smo ultra poslovni i efikasni pa gledamo da se ustedi svaki korak, svaka kap goriva, svako zmiganje na zmigavcu...
Da ne pricamo o parkiranju neinvalida na mjesta za invalide. Ohhh to je tek prica za sebe. na tom parkingu vlada takav haos bas upravo zbog takvih krembila. iskreno ja uvijek prodjem glavnim putem bacim pogled ako ima mjesta. Ako nema, samo namotam u podzemnu garazu. Avaj, ne lezi vraze. I tu vlada, debiluk, malomlje.....
To se parkira uz zid, pored stubova.... tacnije gdje god moze, tako ogranicavjuci protok.
ista(ako ne i gora) stvar je na stupu u Bingu(ex mekur). Bas me zanima da li security-ji u tim trznim centrima imaju jurisdikciju da zovnu policiju za ovakve slucajeve. Bilo bi jos bolje da im dadnu mogucnost "klamfanja" nekim lisicama. Ili npr kad krene naplata da ti zaracunaju dupu tarifu.
Last edited by zdruzdjo on 18/10/2025 17:01, edited 3 times in total.
-
HelaS
#52484 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovaj bezobrazluk i drskost vozača kamiona s kadama i s mješalicama betona koji redovno voza uz Vraca i niz Vraca, kao ovaj vozač firme iz Istočnog Sarajeva. Pretovaren s najmanje 30 tona rasutog tereta juče popodne u vrijeme najveće špice, jedva se vukao uz Vraca. U jednom trenutku stao, ne može dalje... Policije niđe...

- hopi
#52485 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E baš sam danas bio na ovoj raskrsnici.Ateista wrote: ↑15/10/2025 20:28Stoji da je znalo biti problematicno kad se stane na sred raskrsnice, ali nema sanse da sada moze vise auta proci lijevo. Prodje onoliko koliko ih stane unutar raskrsnice, prije je jos 3-4 auta prolazilo dodatno. Cak ni produzenje intervala ne moze pomoci, dok god ima auta iz suprotnog smjera.
Išao sam krančevicevom pravo prema ž. stanici, stao na crveno, prvi u redu tako da sam imao dobar pogled na raskrsnicu.
Dva auta koja su stala u rasrkinici su dakako prošla, i poslije njih slovom i brojem još 11 vozila je skrenulo lijevo.
Ako ne vjeruješ, pozivam te kada ti bude na ruku da se sam uvjeriš.
- Ateista
#52486 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vjerujem ti, samo mi nije jasno kako i zasto, probacu i ja obratiti paznju kad budem tuda isao.hopi wrote: ↑18/10/2025 16:31E baš sam danas bio na ovoj raskrsnici.Ateista wrote: ↑15/10/2025 20:28Stoji da je znalo biti problematicno kad se stane na sred raskrsnice, ali nema sanse da sada moze vise auta proci lijevo. Prodje onoliko koliko ih stane unutar raskrsnice, prije je jos 3-4 auta prolazilo dodatno. Cak ni produzenje intervala ne moze pomoci, dok god ima auta iz suprotnog smjera.
Išao sam krančevicevom pravo prema ž. stanici, stao na crveno, prvi u redu tako da sam imao dobar pogled na raskrsnicu.
Dva auta koja su stala u rasrkinici su dakako prošla, i poslije njih slovom i brojem još 11 vozila je skrenulo lijevo.
Ako ne vjeruješ, pozivam te kada ti bude na ruku da se sam uvjeriš.
-
zigson
#52487 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da rezimiramo

- escobar__
#52488 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Golf, osim Audija, uvijek ima prednost. 
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#52489 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Plavi, retard da ne moze bit veci, za nase ljude i generalno ljude je semafor najbolji, jer su A)glupi i B)bezobrazni
-
BadBoy
-
kakaljin
#52491 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Plavi je retard jer treba izaci na izlaz a ne da nastavlja i napravi belaj u kruznomEvolution_IV wrote: ↑19/10/2025 11:19 Plavi, retard da ne moze bit veci, za nase ljude i generalno ljude je semafor najbolji, jer su A)glupi i B)bezobrazni
-
kakaljin
#52492 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Navlace raju da sto vise sudara bude i da bude sto vise zastoja umjesto da bude sto lakse svima i lakse proci kroz kruzne tokove jer su kruzni tokovi namjenjenji sto lakse proci kroz njega.
Zasto su onda napravljene dvije trake na izlazu ako se nece obadvije koristiti?
- hopi
- kabal1337
#52494 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
danas mi se slicna situacija dogodila
-
TLOP
#52495 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne smijes mu to zabranit ako je tek usao u kruzni
Mora imat pravo dva izlaza da ide
Meni nema nista mrze nego kad dam zmigavac da se hocu prestrojit iz unutrasnje u vanjsku, jer planiram izaci na sljedecem izlazu
A idiot koji se tek treba ukljucit se zaleti u mene pa se moram cupat da se ne sudarimo
- escobar__
#52496 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vaše nije da razmišljate je li plavi ovdje mora izaći ili ne već da ga propustite, a tek nakon što prođe i isključite se iz kružnog toka.
- hopi
#52497 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovako kako sam predložio bi sve savršeno jasno biloTLOP wrote: ↑19/10/2025 17:28Ne smijes mu to zabranit ako je tek usao u kruzni
Meni nema nista mrze nego kad dam zmigavac da se hocu prestrojit iz unutrasnje u vanjsku, jer planiram izaci na sljedecem izlazu
A idiot koji se tek treba ukljucit se zaleti u mene pa se moram cupat da se ne sudarimo
Izlaziš na prvi izlaz vanjska
Bilo koji drugo unutrašnja
Puna linija na svakom izlazu
Odgovarajuća vertikalna i hor signalizacija
Nema greške, u slučaju sudara savršeno jasno ko je kriv, nema priče ko je ušao na kojem izlazu
Sigurnije a ubrzan protok vozila
Nema na čemu
- amidzazeher
#52498 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nije ni cudo sto vecina vozi vanjskom, jer je uvijek po njihovoj logici ovaj iz unutrasnje kriv, dzaba što im prije ulaza u kruzni znak pokazuje kako se trebaju ponašati.TLOP wrote: ↑19/10/2025 17:28 Ne smijes mu to zabranit ako je tek usao u kruzni
- Laplace
#52499 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Novi kružni u Visokom je dobro označen i prvih nekoliko mjeseci je sve teklo glatko i brzo. Ali, u posljednje vrijeme su se pojavili ovi ljubitelji kruženja vanjskom i počeli stvarati rizične situacije kakvih ranije nije bilo.
Znači, jasno je označeno iz koje trake ćeš ući u kružni tok ako ćeš izaći na prvi, a iz koje ako ćeš na drugi, treći ili se vratiti nazad. I svi su to poštovali dok se nisu počeli pojavljivati pametnjakovići koji znaju bolje od inženjera.
Znači, jasno je označeno iz koje trake ćeš ući u kružni tok ako ćeš izaći na prvi, a iz koje ako ćeš na drugi, treći ili se vratiti nazad. I svi su to poštovali dok se nisu počeli pojavljivati pametnjakovići koji znaju bolje od inženjera.
- drug_profi
#52500 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo iscrtati kružni tako da te desna vodi na prvi izlaz i sve je riješeno.
Nikakvih nejasnoća više ne bi bilo.
Nikakvih nejasnoća više ne bi bilo.