joj vojne sile vise oruzja ima alipasinoAcid25 wrote:Momci nabrijani, obrijani, šta god...
Milorad Dodik ALL ABOUT
- BlueBlood
#52476 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- Alfons Kauders
#52477 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa sto se cudis sto nema reakcije kada si sam objasnio u cemu je fol?arzuhal wrote:Pa, svi mi znamo i svi stalno ponavljamo kako "znamo da MZ neće ništa uraditi", kako znamo iz naše bliske historije kako MZ (ne) djeluje i sl. Pa, ako to znamo, onda znamo i da je MZ djelovala, odnosno počela nekako djelovati tek onda kada je vidjela da se ovaj narod nije dao pobit i kada je ustao da se brani i nije pao na koljena.
Ergo, ako Dodik radi što hoće, ako se sistematski negira genocid a zločinci se slave kao heroji i vizionari, dočekuju s počastima i veličaju, ako se stalno poziva na otcjepljenje i najavljuje referendum u tu svrhu, Bošnjaci se frontalno prikazuju kao "muslimani koji provode Islamsku deklaraciju koja je temelj nastanku ISIL-a" i slične ublehe, ako se povratnicima negira pravo da govore bosanskim jezikom, ako patrijarh Irinej RS zove božijom državom, ako iz Srbije svako malo zapjenjeno laju Dačić, Vulin, Gicko Stefanović na svaku stvar u BiH, sve sa vojvodom Tomom Grobarom na čelu, itd. itd.
...ne znam zašto onda i bošnjački političari ne bi počeli praviti neka sranja, ne bi li konačno reagirala MZ, pa makar podijelili BiH ako im je to cilj. Jer - ponavljam, povijest nas uči! - MZ neće reagovati sve dok vidi da nama to sve odgovara, da trpimo, tolerišemo, da smo mi ok sa svime što se govori i što se radi, da se ne bunimo previše, itd. Pa što bi onda djelovala USA ili EU? Nema potrebe, osim ponekog pogodnog priopćenja na nivou ambasada kojim izražavaju svoju zabrinutost i izražavaju podršku integritetu i suverenitetu BiH.
Međutim, nekako vjerujem i ne mogu da se otmem dojmu da su baš oni, koji su ranije govorili kako "Bošnjaci ne trebaju da reaguju na Dodikove ispade i provokacije, da mu ne daju na važnosti, da mu se ne podiže rejting i da on baš time hoće da radikalizuje situaciju kako bi opet Srbi listom glasali za njega", isti oni koji se sada pitaju:"Pa šta čekaju bošnjački političari, što ne reaguju, hoćel još spustit hlače, još se bolje nagnut!?"
Po meni, vic i jest u tome da treba nekako još više podstaknuti srpski narod u RS-u da glasa za Dodika a ne da ne glasaju za njega...Dodik garantuje pustošenje RS-a i ja nekako vjerujem da će Dodik biti trajna vrijednost i kategorija srpskog naroda a Srpska - dokle mogne izdržat...
Dodika je potrebno po svaku cijenu odrzati na vlasti, cak i ako nas to odvede u duboku ustavnu krizu ili rat niskog identiteta. Nekad je za to potreban neko tipa Silajdzica ili Komsica da "mu nabacuje", a nekad neko ko je ko fol spreman na dogovor i kompromis, pa trpi gluposti, poput Izetbegovica i Lagumdzije.
Konstanta je Sarajevo vec 10 godina marljivo radi na spasavanju Dodika svaki put mu zatreba pomoc. Srecom, ovi u RS to ne kontaju i kako je krenulo, nikad nece ni skontat.
- arzuhal
#52478 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kakvi, jedina stvar u svemu je to što se - ne čudim. Čudim se onima što se sad čude. Čudna mi čuda, pihAlfons Kauders wrote:
Pa sto se cudis sto nema reakcije kada si sam objasnio u cemu je fol?![]()
Dodika je potrebno po svaku cijenu odrzati na vlasti, cak i ako nas to odvede u duboku ustavnu krizu ili rat niskog identiteta. Nekad je za to potreban neko tipa Silajdzica ili Komsica da "mu nabacuje", a nekad neko ko je ko fol spreman na dogovor i kompromis, pa trpi gluposti, poput Izetbegovica i Lagumdzije.
Konstanta je Sarajevo vec 10 godina marljivo radi na spasavanju Dodika svaki put mu zatreba pomoc. Srecom, ovi u RS to ne kontaju i kako je krenulo, nikad nece ni skontat.
-
Pilaw_Pavlaka
#52479 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kontaju ovi iz SDS-a, barem veliki dio njih. Ponekad to konta i Vucic. Samo sto i Vucic i sam ima problem sa populizmom. Njih je NATO bombardovao i oni mroaju srbovati da bi se odrzali na vlasti. Pored toga je uvijek prisutan kompleks od ustasa i Turaka. Jedina politika koja Bosnjacima zaista odgovara je ova. Nisam bas ocekivao da su toliko glupi i da ce toliko otvoreno uci u konflikt sa Americkim interesima poput ovo sa migovima i tenkovima iz Rusije ali eto.Alfons Kauders wrote:Pa sto se cudis sto nema reakcije kada si sam objasnio u cemu je fol?arzuhal wrote:Pa, svi mi znamo i svi stalno ponavljamo kako "znamo da MZ neće ništa uraditi", kako znamo iz naše bliske historije kako MZ (ne) djeluje i sl. Pa, ako to znamo, onda znamo i da je MZ djelovala, odnosno počela nekako djelovati tek onda kada je vidjela da se ovaj narod nije dao pobit i kada je ustao da se brani i nije pao na koljena.
Ergo, ako Dodik radi što hoće, ako se sistematski negira genocid a zločinci se slave kao heroji i vizionari, dočekuju s počastima i veličaju, ako se stalno poziva na otcjepljenje i najavljuje referendum u tu svrhu, Bošnjaci se frontalno prikazuju kao "muslimani koji provode Islamsku deklaraciju koja je temelj nastanku ISIL-a" i slične ublehe, ako se povratnicima negira pravo da govore bosanskim jezikom, ako patrijarh Irinej RS zove božijom državom, ako iz Srbije svako malo zapjenjeno laju Dačić, Vulin, Gicko Stefanović na svaku stvar u BiH, sve sa vojvodom Tomom Grobarom na čelu, itd. itd.
...ne znam zašto onda i bošnjački političari ne bi počeli praviti neka sranja, ne bi li konačno reagirala MZ, pa makar podijelili BiH ako im je to cilj. Jer - ponavljam, povijest nas uči! - MZ neće reagovati sve dok vidi da nama to sve odgovara, da trpimo, tolerišemo, da smo mi ok sa svime što se govori i što se radi, da se ne bunimo previše, itd. Pa što bi onda djelovala USA ili EU? Nema potrebe, osim ponekog pogodnog priopćenja na nivou ambasada kojim izražavaju svoju zabrinutost i izražavaju podršku integritetu i suverenitetu BiH.
Međutim, nekako vjerujem i ne mogu da se otmem dojmu da su baš oni, koji su ranije govorili kako "Bošnjaci ne trebaju da reaguju na Dodikove ispade i provokacije, da mu ne daju na važnosti, da mu se ne podiže rejting i da on baš time hoće da radikalizuje situaciju kako bi opet Srbi listom glasali za njega", isti oni koji se sada pitaju:"Pa šta čekaju bošnjački političari, što ne reaguju, hoćel još spustit hlače, još se bolje nagnut!?"
Po meni, vic i jest u tome da treba nekako još više podstaknuti srpski narod u RS-u da glasa za Dodika a ne da ne glasaju za njega...Dodik garantuje pustošenje RS-a i ja nekako vjerujem da će Dodik biti trajna vrijednost i kategorija srpskog naroda a Srpska - dokle mogne izdržat...![]()
- studiorum_tuzlaensis
#52480 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To je to.palermo wrote:Previše kukanja i crnčenja.
Samo je jedna stvar bitna. Da li postoji unutar onih koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju svojom domovinom svijet o tome da smo je spremni braniti svim sredstvima. Ukoliko ta svijest postoji, ukoliko smo uvjereni u nju, onda je ovo što Dodik izvodi samo cirkuski perfomans bez ikakva smisla.
Ukoliko nismo spremni, i ukoliko nam Bosna i Hercegovina nije važna, onda je kukati nad njenom sudbinom samo obična demgogija.
a ja sam uvjeren da nam je važna. I da smo spremni to dokazati. Zlu ne trebalo
Ne znam za vas, ali mene uopće ne impresionira nijedna ova jedinica ili ove duge cijevi po Banjaluci, nisi mi ulijevaju neko strahopoštovanje. Pravi pičkin dim za FUP vjerujte mi. Imam nekako osjećaj da bi ih MUP KS jedinica za podršku sve skupa otpuhala jer znam neke ljude od tamo, i vjerujte nisu za zajebanciju.
Ja duboko vjerujem, i siguran sam da u ovoj državi ima PUNO LJUDI i PATRIOTA koji su spremni svoj život staviti na raspolaganje. I u gorim vremenima su ostali tu, ostaće i u ovim do konačne pobjede.
Možda tako i treba da bude, da se uklone ove pičke sa vlasti jednom za sva vremena, a đikanija konačno protjera u maticu. Ali reče... zlu ne trebalo.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 09/01/2017 14:50, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#52481 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kolega Alfons, molim da ne podmecete
Cu PreCjednika drze ovi iz Sarajeva...pih
Da je u pitanju Ivanic, Sarovic ili neko drugi, pa hajde, ali PreCjednik....ma hajte molim vas

Cu PreCjednika drze ovi iz Sarajeva...pih
Da je u pitanju Ivanic, Sarovic ili neko drugi, pa hajde, ali PreCjednik....ma hajte molim vas
- commendatore
#52482 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
General War wrote:
ako je iko imo para imo je isil i rakete zapadne i para pa nista.... jebeno je prika moj srusit suhoj 3x
ne bi da dalje idem izvan teme al kako vec rekoh rujani su bombardovali kvazimuslimsnsku drzavu
- Alfons Kauders
#52483 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A u kurac, pogrijesio sam temu. Sorry...Tomahawk11 wrote:Kolega Alfons, molim da ne podmecete![]()
Cu PreCjednika drze ovi iz Sarajeva...pih![]()
Da je u pitanju Ivanic, Sarovic ili neko drugi, pa hajde, ali PreCjednik....ma hajte molim vas![]()
Guardian jedina nada protiv uvodjenja Islamske Deklaracije u lektiru i sunecenja po skolama!!!!!!
- arzuhal
- General War
#52485 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne bi da dalje idem izvan teme al kako vec rekoh rujani su bombardovali kvazimuslimsnsku drzavu[/quote]commendatore wrote:General War wrote:
ako je iko imo para imo je isil i rakete zapadne i para pa nista.... jebeno je prika moj srusit suhoj 3xjasta je...Pitaj turke
ni nemoj dalje...dosta sam cuo.
- General War
#52486 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Valjda po bibliotekamaAlfons Kauders wrote:A u kurac, pogrijesio sam temu. Sorry...Tomahawk11 wrote:Kolega Alfons, molim da ne podmecete![]()
Da je u pitanju Ivanic, Sarovic ili neko drugi, pa hajde, ali PreCjednik....ma hajte molim vas![]()
![]()
Guardian jedina nada protiv uvodjenja Islamske Deklaracije u lektiru i sunecenja po skolama!!!!!!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#52487 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobro je, ima nade za tebeAlfons Kauders wrote:A u kurac, pogrijesio sam temu. Sorry...Tomahawk11 wrote:Kolega Alfons, molim da ne podmecete![]()
![]()
Vec sam se bio prepao da si se i ti najeo hurmasica sa agdom iz Sarajeva....pa belaj
Ni Dzevad ti ne bi mogao pomoci. Prezauzet je organizacijom najveceg dana od svih dana
- arzuhal
#52488 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako Bakir ne skonta način da ne bude u Sarajevu kada bude dolazio Tomo Nikolić...
- Alfons Kauders
#52489 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Skolskim bibliotekama!General War wrote:Valjda po bibliotekamaAlfons Kauders wrote:A u kurac, pogrijesio sam temu. Sorry...Tomahawk11 wrote:Kolega Alfons, molim da ne podmecete![]()
![]()
Sta ono neko jutros rece? Da ce napraviti autogol jer ce ga narod procitati? Ljudi moji... Jeste li vi svjesni da je ovdje rijec o Srbima?
Trube... Uniforme... Puske... Zastave...
Jedan od Banjalučana je nakon održane parade kazao kako je Dodik drugi Tito.
"Ovo je sve bilo odlično, još sam pod emocijama i utiscima i ovog dana ću se sjećati do kraja života", poručio je naš sagovornik.
Sličnog mišljenja je još jedan Banjalučanin koji je kazao kako je on Dodikov čovjek te da je sve ispunilo njegova očekivanja.
"Hvala Dodiku i njegovima što su ovo uradili, sad će samo biti pritiska od zapada", izjavio je Banjalučanin.
Momir iz Banje Luke je kazao kako nakon parade ne osjeća ništa posebno te da je današnja svečanost normalna stvar.
"Nema ovdje nikakvih emocija, ovo je normalno i ovo treba da je normalno razmišljanje svakog Srbina. Sve što je normalno je normalno pa i ako neko želi da živi samostalno", kazao je Momir, a na pitanje šta je potrebno za bolje stanje u Republici Srpskoj je kazao:
"U Republici Srpskoj treba stvoriti dobru ekonomsku situaciju, a sve će doći po sebi. Međutim, to je problem u cijeloj Bosni i Hercegovini".
Banjalučanka Zora nakon 25 godina postojanja entiteta Republika Srpska kaže kako zbog toga osjeti toplinu oko srca.
"Veliko poštivanje za Dodika koji čuva Republiku Srpsku. Ja sam se borila, srce sam operisala, ledeno mi je bilo 25 godina, a danas mi je jako toplo i vruće. Svima u Republici Srpskoj želim zdravlje, a posebno Dodiku na njegovim zlatnim riječima", poručila je Zora.
- arzuhal
#52490 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Alfons Kauders wrote:... Jeste li vi svjesni da je ovdje rijec o Srbima?
Trube... Uniforme... Puske... Zastave...Ozbiljno, da li ste svjesni da je ovdje rijec o Srbima? Znate li ista o njima?
![]()
- Kejn
#52491 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Parada je odlično prošla!
Sad samo treba izdržati pritisak NATO-a, Istanbula, Meke i Medine
P.S. RUSIJO POMOZI!!!!

Sad samo treba izdržati pritisak NATO-a, Istanbula, Meke i Medine
P.S. RUSIJO POMOZI!!!!

- It_is_a_Leclerc
#52492 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dakle, Mladen Ivanić, uprkos mojim očekivanjima, pod svaku cijenu hoće biti Dodik poslije Dodika. Ovo kršenje odluke Predsjedništva i Ministarstva odbrane sa angažmanom pripadnika OSBiH defacto je izazivanje oružane pobune protiv države, i da smo mi neki ozbiljan sistem i ozbiljna država, Mladena Ivanića bi automatizmom uhapsili pripadnici vojne policije. No, eto... Nismo, pa to nam je, što nam je.
Srpski narod na čelu s Dodikom nezaustavljivo srlja u ambis nasilja u ovoj državi. Ne postoji ni minimum prostora za dogovor, za kompromis. Politika - sve ili ništa, stalno guranje prstiju u otvorene i krvareće rane jednog naroda na kraju će nas odvesti tamo gdje niko ne želi da idemo. Mi već 20 godina očekujemo saradnika, zdrav razum iz tog naroda, ali dobijamo samo grđe i gore šarlatane, ad hoc politikante i nacionaliste koji bi spalili državu do temelja za svoju fotelju.
Dvije stvari je jako bitno naglasiti. Prva, da mirnog razdruživanja nema. Ovo je država u kojoj se na svadbama puca iz automatskog oružja, pa taman posla da se država podijeli u miru. Tim više što ovo nije "združena" država, barem ne po odredbama Dejtona, pa nema ni razdruživanja. Druga stvar koju je bitno naglasiti je da je krajnje vrijeme da Bošnjaci dobiju odgovornu i sposobnu političku figuru na čelu, koja će, bez panike i pretjerivanja, znati odgovoriti na provokacije i eventualnu krizu, Dotad, bojim se, nećemo imati gdje i kuda.
Srpski narod na čelu s Dodikom nezaustavljivo srlja u ambis nasilja u ovoj državi. Ne postoji ni minimum prostora za dogovor, za kompromis. Politika - sve ili ništa, stalno guranje prstiju u otvorene i krvareće rane jednog naroda na kraju će nas odvesti tamo gdje niko ne želi da idemo. Mi već 20 godina očekujemo saradnika, zdrav razum iz tog naroda, ali dobijamo samo grđe i gore šarlatane, ad hoc politikante i nacionaliste koji bi spalili državu do temelja za svoju fotelju.
Dvije stvari je jako bitno naglasiti. Prva, da mirnog razdruživanja nema. Ovo je država u kojoj se na svadbama puca iz automatskog oružja, pa taman posla da se država podijeli u miru. Tim više što ovo nije "združena" država, barem ne po odredbama Dejtona, pa nema ni razdruživanja. Druga stvar koju je bitno naglasiti je da je krajnje vrijeme da Bošnjaci dobiju odgovornu i sposobnu političku figuru na čelu, koja će, bez panike i pretjerivanja, znati odgovoriti na provokacije i eventualnu krizu, Dotad, bojim se, nećemo imati gdje i kuda.
-
sarajevo999999
#52493 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da je ta granica sistematsko fizicko zlostavljanje povratnika.Point. wrote:Dokle sutiti? Ovo danas je bio mini drzavni udar. Koja je granica do koje se moze trpiti i ignorisati?sarajevo999999 wrote:Ko im jebe mater, šaka jada. Najbolje što možemo uraditi je ignore.
Ako baš budu isli u krajnosti, zna se sta nam je raditi. Do tad, pustiti neka se sramote ovim paradama sa 100 zastarjelih puškica
- SkyLimit
#52494 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kaže ova stuha iz Nacionalne fronte: "Francuska, kao i Republika Srpska, ima problem sa islamom."
- arzuhal
- BHCluster
#52496 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako nista ima sad izgovor da ne bude prisutan.arzuhal wrote:Ako Bakir ne skonta način da ne bude u Sarajevu kada bude dolazio Tomo Nikolić...
Last edited by BHCluster on 09/01/2017 15:16, edited 1 time in total.
- General War
#52497 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Fahro?It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, Mladen Ivanić, uprkos mojim očekivanjima, pod svaku cijenu hoće biti Dodik poslije Dodika. Ovo kršenje odluke Predsjedništva i Ministarstva odbrane sa angažmanom pripadnika OSBiH defacto je izazivanje oružane pobune protiv države, i da smo mi neki ozbiljan sistem i ozbiljna država, Mladena Ivanića bi automatizmom uhapsili pripadnici vojne policije. No, eto... Nismo, pa to nam je, što nam je.
- commendatore
#52498 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
more a ima i komandnog iskustva - pravio je nekad u ratu kafe po generalštabuGeneral War wrote:Fahro?It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, Mladen Ivanić, uprkos mojim očekivanjima, pod svaku cijenu hoće biti Dodik poslije Dodika. Ovo kršenje odluke Predsjedništva i Ministarstva odbrane sa angažmanom pripadnika OSBiH defacto je izazivanje oružane pobune protiv države, i da smo mi neki ozbiljan sistem i ozbiljna država, Mladena Ivanića bi automatizmom uhapsili pripadnici vojne policije. No, eto... Nismo, pa to nam je, što nam je.
- General War
#52499 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...ma njoj se nije svidjla obrezana cuna..pa zatoSkyLimit wrote:Kaže ova stuha iz Nacionalne fronte: "Francuska, kao i Republika Srpska, ima problem sa islamom."
-
sizifinho
#52500 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ko je sumnjao u Izetbegovic politiku, ova tisina i indolenciia mu je potvrdila pravilo.
Taj covjek je odlucio podijeliti ovu saku jada, uzet sebi svoj dio i sa zenom pazariti na njemu. Bosno i Herco, jadna drzavo bolesno jadnog naroda koji dopusta da se pisaju po njemu a evo bogami i seru.
Kazu "za borbu spremni"...
ma ko je ba za borbu spreman? Ja znam da ja nisam. Tj. da ne zelim. Ja sam covjek intelektualnih ruta i da su se te iste intelektualne rute ucinjene a moj identitet, uprkos njima, ipak bude ugrozen- izasao bih na bojno polje ako treba sa tupim escajg nozem. Ovako, kad vidim sta smo sve dopustili sebi, kad bih vidio kuhanje - kartu i bjezanija vani.
Zovite me pickicom, kukavicom i izdajnikom- ali za koga da se borim? Za ove sto biraju SDA? Za ove sto ne znaju zahtjevati nista vec u tisini sutjeti i trpiti? Sutra me zovnite da protestujem gladju ili ako treba i udar kakav - eto me.
Za pola godine mi recite da uzmem pusku i branim grad, kanton, federaciju, drzavu koja nije htjela sebe braniti, dok je mogla...jok ja.
Taj covjek je odlucio podijeliti ovu saku jada, uzet sebi svoj dio i sa zenom pazariti na njemu. Bosno i Herco, jadna drzavo bolesno jadnog naroda koji dopusta da se pisaju po njemu a evo bogami i seru.
Kazu "za borbu spremni"...
ma ko je ba za borbu spreman? Ja znam da ja nisam. Tj. da ne zelim. Ja sam covjek intelektualnih ruta i da su se te iste intelektualne rute ucinjene a moj identitet, uprkos njima, ipak bude ugrozen- izasao bih na bojno polje ako treba sa tupim escajg nozem. Ovako, kad vidim sta smo sve dopustili sebi, kad bih vidio kuhanje - kartu i bjezanija vani.
Zovite me pickicom, kukavicom i izdajnikom- ali za koga da se borim? Za ove sto biraju SDA? Za ove sto ne znaju zahtjevati nista vec u tisini sutjeti i trpiti? Sutra me zovnite da protestujem gladju ili ako treba i udar kakav - eto me.
Za pola godine mi recite da uzmem pusku i branim grad, kanton, federaciju, drzavu koja nije htjela sebe braniti, dok je mogla...jok ja.