BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ing-ecc

#52451 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Gray wrote: Pa koliko sam ja shvatio, valjda nije slobodan taj kraj koji ide u garažu, valjda je on spojen u ormarić BH Telecoma, odakle se mora odvojiti da bi bio slobodan :D
Ne znam sta znaci da nije slobodan ako na njemu nema nikakvog dolaznog signala znaci da nije spojen na mrezu BHT :?: :?
A evo i da uzmemo da je nesto na nekom 'ormaricu' kako izdvojiti jednu instalaciju (vlakno) od ukupno 96 koliko ih ima u optickom kablu :?:
Sta uraditi sa tom instalacijom ili vlaknom? Ostaviti u zraku?! :hm:
A 'ormaric' je otprilike ovakav:
Image
Gray

#52452 Re: BHTelecom All About

Post by Gray »

ing-ecc wrote:
Gray wrote: Pa koliko sam ja shvatio, valjda nije slobodan taj kraj koji ide u garažu, valjda je on spojen u ormarić BH Telecoma, odakle se mora odvojiti da bi bio slobodan :D
Ne znam sta znaci da nije slobodan ako na njemu nema nikakvog dolaznog signala znaci da nije spojen na mrezu BHT :?: :?
A evo i da uzmemo da je nesto na nekom 'ormaricu' kako izdvojiti jednu instalaciju (vlakno) od ukupno 96 koliko ih ima u optickom kablu :?:
Sta uraditi sa tom instalacijom ili vlaknom? Ostaviti u zraku?! :hm:
A 'ormaric' je otprilike ovakav:
Image

Pojma nemam, vjerovatno ima signala na njemu jer je spojen na BHT ormarić, samo ja ne primam signal jer nisam pretplatnik njihovih usluga.

U svkaom slučaju, oni bi trebali da znaju kako to ide jer oni to rade, ta pravila su još od 2008. usvojena i vidim dio o tome na web stranici.
zateznistub

#52453 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Ja bi dosad drito iz centrale Telemacha doteglio optički i ukopo ga do stana
ing-ecc

#52454 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

zateznistub wrote:Ja bi dosad drito iz centrale Telemacha doteglio optički i ukopo ga do stana
Pitanje je gdje je uopste sirokopojasni uredjaj (centrala) Telemacha :? a s kojeg bi trebalo ukljucivati telemachove korisnike.
Ova gore spomenuta podzemna garaza opremljena je samo BH T opremom :mrgreen:
Ja zato i pitam gdje eventualno 'odspojiti da bi se dalje prespajalo' :hm: Jer sta znaci izdvojena instalaccija ako u blizini nema pristupne tacke :?: :!:
MTV

#52455 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Ako je spojeno samo BHT opremom kako stanari mogu uzeti npr Logosoft?!
Pitam samo informativno.
tandrli

#52456 Re: BHTelecom All About

Post by tandrli »

Gray wrote:
Meni su iz Telemacha rekli da ja trebam uputiti zahtjev BH Telecomu, da mogu oni vjerovatno i bi.
de ti nama reci jesil ti otvaro kutiju u stanu na kojoj piše optički internet da li kablo ikako u njemu postoji...
jer čisto sumnjam da je neko išo po novogradnji i tek tako vario optiku u svakom stanu.

Tako da je moguće da kablo o kojem ti pričaš ne postoji

kao 2 nema nikakvog ustupanja infrastrukture iz jedne kutije u drugu .. jer vrlo lahko se desi da drugi oparater dođe otvori kutiju i isključi/poremeti uslugu koju daje konkurent. (mada nisam upoznat kako LOGOSOFT funkcioniše)

i kao 3-će optika u zgradama se ne vuče od dna zgrade, nego ide do svakog sprata pa onda se splita na stanove tog sprata

i nevidim problem da telemach u ovom slučaju da provuče optiku kroz postojeći bužir preko kojeg ti ide koaxijalni kabal za kablosku jer je optički kabal debljine 3x2mm i vrlo lahko se provuče, a provuko sam ih dosad par kilometara a i vario..
Last edited by tandrli on 17/08/2017 20:05, edited 1 time in total.
mirza_15

#52457 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

MTV wrote:Ako je spojeno samo BHT opremom kako stanari mogu uzeti npr Logosoft?!
Pitam samo informativno.
Da li logosoft igdje radi ftth? Ne znam za Novu Otoku ali pretpostavljam da koriste telefonske parice koje su vjerovatno postavljene prilikom izgradnje.

Ne znam ni da TM negdje radi ftth. Oni su uslugu nazvali GPON, ali koliko sam shvatio sa GPON-om kao tehnologijom se, za sada, nisu ni u putu sreli.
MTV

#52458 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

mirza_15 wrote:
MTV wrote:Ako je spojeno samo BHT opremom kako stanari mogu uzeti npr Logosoft?!
Pitam samo informativno.
Da li logosoft igdje radi ftth? Ne znam za Novu Otoku ali pretpostavljam da koriste telefonske parice koje su vjerovatno postavljene prilikom izgradnje.

Ne znam ni da TM negdje radi ftth. Oni su uslugu nazvali GPON, ali koliko sam shvatio sa GPON-om kao tehnologijom se, za sada, nisu ni u putu sreli.
FTTH u "starogradnji" NE. A za Novu Otoku sam pitao jer sam mislio da ima samo optika bez tel parica.
mirza_15

#52459 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Iskreno ne znam pa necu da lupam, ali pretpostavljam da je tako. Nije dovoljan samo opticki kabal kao instalacija pa da se po njemu pusti usluga. Treba taj kabal na nesto spojiti i na jednoj i na drugoj strani, a tom tehnologijom ne raspolaze logosoft, a mislim ni tm.
Gray

#52460 Re: BHTelecom All About

Post by Gray »

Nisam iz te struke tako da nemam pojma o čemu govorite, ali vidjet ćemo šta će uraditi ljudi.
Gray

#52461 Re: BHTelecom All About

Post by Gray »

Pitam samo informativno.
Mislim da je logosoft također provukao svoje kablove
Gray

#52462 Re: BHTelecom All About

Post by Gray »

ing-ecc wrote:
zateznistub wrote:Ja bi dosad drito iz centrale Telemacha doteglio optički i ukopo ga do stana
Pitanje je gdje je uopste sirokopojasni uredjaj (centrala) Telemacha :? a s kojeg bi trebalo ukljucivati telemachove korisnike.
Ova gore spomenuta podzemna garaza opremljena je samo BH T opremom :mrgreen:
Ja zato i pitam gdje eventualno 'odspojiti da bi se dalje prespajalo' :hm: Jer sta znaci izdvojena instalaccija ako u blizini nema pristupne tacke :?: :!:

Pojma nemam, vjerovatno će provuci svoje kablove dotle i napraviti pristupnu tačku
made_in_sarajevo

#52463 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

zar nije logicno i normalno da u zgradi postoji jedna instalacije bilo koje vrste,a da se operateri u ovom slucaju mjenjaju na pristupnim tackama to jest u ormari koji se nalaze u zgradi? :D

napokon jedna normalna stvar iz BHT,a ima sigurno 3 godine kad sam se svadjao i govorio da ovo treba

Pratite 112. vječiti derbi putem naše nove Pay-Per-View usluge potpuno BESPLATNO

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5999c172b0d.html
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#52464 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

made_in_sarajevo wrote:napokon jedna normalna stvar iz BHT,a ima sigurno 3 godine kad sam se svadjao i govorio da ovo treba

Pratite 112. vječiti derbi putem naše nove Pay-Per-View usluge potpuno BESPLATNO

Jedino ne valja aplikacija. Štopa, puca, sama spusti rezoluciju da se ne može gledati..... Inače super stvar, samo loše realizovana.
k4mi

#52465 Re: BHTelecom All About

Post by k4mi »

Pitar sa Kariba wrote:
made_in_sarajevo wrote:napokon jedna normalna stvar iz BHT,a ima sigurno 3 godine kad sam se svadjao i govorio da ovo treba

Jedino ne valja aplikacija. Štopa, puca, sama spusti rezoluciju da se ne može gledati..... Inače super stvar, samo loše realizovana.
Vjerovatno ce to popraviti ako vec idu sa ovom Pay-per-view varijatnom.
Del_Boy1

#52466 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Konačno je krenula dodjela bonus plus bodova. :D
BarbaDue

#52467 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Super...Gdje se mogu podići :mrgreen:
Del_Boy1

#52468 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Nema dizanja, oročeno do nove godine. :-D
drug_profi

#52469 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Del_Boy1 wrote:Konačno je krenula dodjela bonus plus bodova. :D
A jel krenula prijava? Ima dva mjeseca ne može preko portala, ako je ikada i mogla...
Del_Boy1

#52470 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Ja sam se i prijavio preko portala, odma nekako kad je krenulo, ali mi bilo izbacilo da idem do najbližeg šaltera da potpišem neke papire, ja nisam odma otišao jer sam čekao da mi ugovor isteče pa da uzmem telefon uz novi ugovor i ujedno potpišem i te papire za bonus plus, a onda mi 21.7 dođe poruka da nije potrebno da idem do šaltera i da mi je aktiviran taj bonus.
Ali_G

#52471 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Skinuo sam mojatv aplikaciju i trazi mi na pocetku neki kod. Koji je to kod? Nema sta nisam pokusavao al ne prolazi
Del_Boy1

#52472 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Vjerovatno si skinuo za moja tv multiscreen, taj kod se nalazi u podešavanjima STB-a. Tebi je možda trebala Moja WebTV, ako si to skidao zbog utakmica.
Last edited by Del_Boy1 on 19/08/2017 21:08, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#52473 Re: BHTelecom All About

Vidim zali se raja pravl na web moja tv, stopa da se ne moze gledati, kvalitet slike 0. Jebiga urade dobru stvar koju moraju necim zajebati. Odavno je vec ovako, ja iz firme gledam tekmu neku Sarajeva i cim se nakaci ljudi stopa, kao da stream neko radi
ado_sar

#52474 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

made_in_sarajevo wrote:Vidim zali se raja pravl na web moja tv, stopa da se ne moze gledati, kvalitet slike 0. Jebiga urade dobru stvar koju moraju necim zajebati. Odavno je vec ovako, ja iz firme gledam tekmu neku Sarajeva i cim se nakaci ljudi stopa, kao da stream neko radi
Provjeri ti svoj internet. Kod mene mlijeko
made_in_sarajevo

#52475 Re: BHTelecom All About

ado_sar wrote:
made_in_sarajevo wrote:Vidim zali se raja pravl na web moja tv, stopa da se ne moze gledati, kvalitet slike 0. Jebiga urade dobru stvar koju moraju necim zajebati. Odavno je vec ovako, ja iz firme gledam tekmu neku Sarajeva i cim se nakaci ljudi stopa, kao da stream neko radi
Provjeri ti svoj internet. Kod mene mlijeko
Lik.na telemach sa 50mbita internetom nr moze da gleda moja web tv, meni na moja tv kuci vec 10ak puta stopa slika
Locked