Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

GungodessMissFortune

#52451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GungodessMissFortune »

palermo wrote: 12/12/2025 20:29 Mnogo bezveze ova rasprava.

Mene bi vise interesovalo hoce li (I je li) neko od ovih proBih politicara reagovati na nelegalni ulazak Plenkovica u BiH
Za tvoju informaciju nije nelegalno ušao, naš DKTP mu je dozovlio prelazak granice, čitajte više od naslova jbmu sve mu jbem.
swanfilter

#52452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

DonieBrasco wrote: 12/12/2025 20:37 Pazi ti ove price "ne treba visoki" a treba kada se namece izborni i imovina kako oni zele.
Oni furaju svoje kada im treba. Pa ako treba pred kamerama dva puta na dan mijenjati pricu. Ne obaziru se i je...e im se. A sto mi ni danas ne shvatamo, ko nas je...e ...
LSD

#52453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

palermo wrote: 12/12/2025 20:48
Jok svaki dan, samo onda kada je potrebno.

Recimo kada premijer vlade susjedne drzave ilegalno prelazi granicu i krsi zakon.
Nije nelegalo prosao, ali ti ne vidis daleko veci problem od prelaska granice.

To sto premijer i predsjednik Hrvatske (Plenkovic i Milanovic) izbjegavaju Sarajevo kao glavni grad u sirokom luku, ko da vlada kuga ovdje...koji ce radije obilaziti crkve po BL i skakati po Kupresu kao Milanovic, to krajnje nepostivanje ove drzave od samog vrha hrvatske diplomatije tebi izgleda nije neki problem :-)
Last edited by LSD on 12/12/2025 20:55, edited 1 time in total.
palermo

#52454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

GungodessMissFortune wrote: 12/12/2025 20:50

Mene bi vise interesovalo hoce li (I je li) neko od ovih proBih politicara reagovati na nelegalni ulazak Plenkovica u BiH
Za tvoju informaciju nije nelegalno ušao, naš DKTP mu je dozovlio prelazak granice, čitajte više od naslova jbmu sve mu jbem.
Pa jel usao na granicni prelaz ili preko sume I kakvog pasnjaka.
Pa mogli su onda usput I pitati , zasto je data dozvola da premijer jedne zemlje predje granicu preko suma I pasnjaka.
moimoi

#52455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Hakiz wrote: 12/12/2025 20:19
moimoi wrote: 12/12/2025 20:11 @Hakiz
Jasno je meni sta ti pokusavas.. tj stav koji zastupas.. samo kazem da realno od toga niko nema nista… tvrdoglavost niDje ne vodi. Al haj.
Šta je alternativa?
Prst u uho :D

Ma u pravu si.
Danguba

#52456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dulekrele wrote: 12/12/2025 19:55 Hrvati sau manjina u BiH i to je jasno i njima zato se propinju na zadnje noge kako bi to negirali. Jos samo to treba ugurati u ustav.
kako oni imaju zelju za trecim, cetvrtim tako mi trebamo pokazati da imamo vecu zelju da se ukinu entiteti i kantoni a ne samo se braniti i stalno biti u pasivi.
Reci ce, to je u Dejtonu. Da, isto kao i sto je trenutno uredjenje.
Ako cemo raspakivati, valjda i B/B imaju svoje zelje a to je GRADJANSKA BiH.
geoxx

#52457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

palermo wrote: 12/12/2025 20:46
geoxx wrote: 12/12/2025 20:41
palermo wrote: 12/12/2025 20:37

Pa je li ? Evo, imao je I priliku sad u Zagrebu.
Al nije morao jedino on. Mogao je I Becirovic, Komso....a sta bi falilo I Zukanu da progovori.

Jbg, lako je na Maksa Primorca I Zeljano Zovko lajati, oni su samo orudja glavnih baja....al de prigovori onom ko se stvarno nesto pita....
Najbolje da u glavi zamislis da su mu se nagovorili. Onako bas ostro. Da ti bude lakse.

Svakako sve dodje na isto, govorili - ne govorili.
Pa ne interesuje me da ja zamisljam. Interesuje me jesu li oni, kao predstavnici svih nas koji osjecaju ovu drzavu svojom.

Pa kad dodje na isto, sto onda Dodo, Plenki, Covke, a bogami I Trump stalno nesto divane narodu.
Sta rade ovi nego povazdan divane. Opcenito. Bukvalno 30 godina nema konkretnog i pragmaticnog poltiicara, nego samo bezlicne saopstenlije. Ne kazem naravno da ta retorika nije bitna, ali u nas se sve svelo na to. Becirovic je na tome uzeo izbore. I opet ce, a lik sa politikom ko ja sa nuklearnom fizikom.
Last edited by geoxx on 12/12/2025 20:58, edited 1 time in total.
LSD

#52458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

Danguba wrote: 12/12/2025 20:56
dulekrele wrote: 12/12/2025 19:55 Hrvati sau manjina u BiH i to je jasno i njima zato se propinju na zadnje noge kako bi to negirali. Jos samo to treba ugurati u ustav.
kako oni imaju zelju za trecim, cetvrtim tako mi trebamo pokazati da imamo vecu zelju da se ukinu entiteti i kantoni a ne samo se braniti i stalno biti u pasivi.
Reci ce, to je u Dejtonu. Da, isto kao i sto je trenutno uredjenje.
Ako cemo raspakivati, valjda i B/B imaju svoje zelje a to je GRADJANSKA BiH.
:thumbup: :thumbup:
no_sekirli

#52459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Ima li gdje cijeli ovaj panel, da vidim sta je Dino govorio?

Draganceta sam uhvatio nakon setnje sa psom. Na ranu bi ga covjek stavio :D
Haris.ba

#52460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

no_sekirli wrote: 12/12/2025 20:49 Osnovni zajeb Dejtona je taj sto je za 3 naroda i Ostale, kao i sve gradjane drzava podijeljena na 2 dijela, i to na 2 entiteta koji imaju sve funkcije neovisne drzave, osim sto nemaju stolicu u UNu, pasose i jos neke sitnice. Cak su uveli i entitetsko drzavljanstvo, a ono kao fol entiteti. Nidje veze.

Pretpostavljam da su stranci kontali da ce se nakon nekog vremena, sudjenja zlocincima, obnove zemlje narod opitomiti i sam odraditi unutarnje preuredjenje, ali nisu racunali da ce poslijeratna konfuzija i ratni serifi dovesti do stvaranja enormne kolicine politicara koji ce svoj kriminal stititi na ime zastite naroda.

Da je cijela zemlja integrirana kao cjelina, ili kao 3, 4 ili, 17 kantona/regija/zupanija/kotara sve bi bilo drugacije
Bosna je podijeljena administrativno ovako totalno namjerno. Svi su u nekoj ravnotezi nemoci.

Da se htjela Bosna podijeliti na tih nekih 15ak kantona - podijelila bi se. 1994.je FBiH i pravljena sa tim ciljem.
Ali, odustalo se 1995.

I ovi sto zagovaraju treci entitet to rade u Cemerici ne objasnjavajuci a koji ce to biti drugi entitet. Hoce li Amerika dozvoliti da Bosnjaci se sami pitaju za vodjenje politickog zivota? Sumnjam.
Last edited by Haris.ba on 12/12/2025 21:02, edited 2 times in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

no_sekirli wrote: 12/12/2025 20:59 Ima li gdje cijeli ovaj panel, da vidim sta je Dino govorio?

Draganceta sam uhvatio nakon setnje sa psom. Na ranu bi ga covjek stavio :D
Namazan je on. Ko u mafijaskim filmovima. Naljubazniji lik je najgori.
palermo

#52462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

LSD wrote: 12/12/2025 20:54
palermo wrote: 12/12/2025 20:48
Jok svaki dan, samo onda kada je potrebno.

Recimo kada premijer vlade susjedne drzave ilegalno prelazi granicu i krsi zakon.
Nije nelegalo prosao, ali ti ne vidis daleko veci problem od prelaska granice.

To sto premijer i predsjednik Hrvatske (Plenkovic i Milanovic) izbjegavaju Sarajevo kao glavni grad u sirokom luku, ko da vlada kuga ovdje...koji ce radije obilaziti crkve po BL i skakati po Kupresu kao Milanovic, to krajnje nepostivanje ove drzave od samog vrha hrvatske diplomatije tebi izgleda nije neki problem :-)
Ne, ti ne vidis najveci problem. Plenki ce uvijek raditi ono sto moze i sto mu se dopusti.. Sto ne bi.

Najveci problem je sto je to postalo normalno. Normalno ovim proBiH politicarima, a izgleda normalno I obicnom narodu, koji me , evo ,ubjedjuju da to sto je jedan skutor stranacki zaposlen u nekom odjelu, potpisao befel da moze, daje odgovor na ova pitanja.
Danguba

#52463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Chloe wrote: 12/12/2025 20:07 Samo sam pohvatala da se iz nekog razloga prebrojavamo ... :lol:
.... a došla sam vidjeti kako prođe Dejton u Zg danas... :D
Vise od pola Krajine ima HR domovnicu i sada to pripisuju ukupnom broju Hrvata u BiH.
:D

Dejton u Zagrebu prodje kako su zamislili organizatori, pricat cemo kako nama(Hrvatima) odgovara.
U ime Bosnjaka pozvat cemo ex reisa Cerica da predstavlja muslimane iz ~BiH, da ih posmatramo kao vjersku zajednicu a ne kao narod/naciju.

Od susjeda nista novo niti prijateljsko.
HelaS

#52464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

no_sekirli wrote: 12/12/2025 20:49 Osnovni zajeb Dejtona je taj sto je za 3 naroda i Ostale, kao i sve gradjane drzava podijeljena na 2 dijela, i to na 2 entiteta koji imaju sve funkcije neovisne drzave, osim sto nemaju stolicu u UNu, pasose i jos neke sitnice. Cak su uveli i entitetsko drzavljanstvo, a ono kao fol entiteti. Nidje veze.

Pretpostavljam da su stranci kontali da ce se nakon nekog vremena, sudjenja zlocincima, obnove zemlje narod opitomiti i sam odraditi unutarnje preuredjenje, ali nisu racunali da ce poslijeratna konfuzija i ratni serifi dovesti do stvaranja enormne kolicine politicara koji ce svoj kriminal stititi na ime zastite naroda.

Da je cijela zemlja integrirana kao cjelina, ili kao 3, 4 ili, 17 kantona/regija/zupanija/kotara sve bi bilo drugacije
Šta bi bilo drugačije? Za koga... Unatoč svemu nabrojanom, svim neobičnim karakteristikam Daytona, BiH je država sa jednom valutom, jednim vanjskim ministarstvom, jednom odbranom i jednom vanjskom trgovinom. Što je najbitnije - funkcionira. Ima sve osobine neovisne države iako nam nad glavama sjedi VP, ima međunarodno priznat status u UN i u Svijetu, ima svoje ime... Šta mi smeta što ima entitetsko državljanstvo kad je pasoš BiH. Što mi smeta što oba entiteta imaju svoje vlasti. Smeta politikama tih entiteta jer nemaju otvorenu mogućnost za vlast na njihov način. Vidjeli smo kako je SDA vladala državom na njihov način, godinama.. Kome treba takva država i takva vlast :-)
BiH prometuje ogroman novac, i privatnim sektorom i javni. Privatni je privatni, ali problem je javni novac koji svaka vlast želi usmjeriti na svoju stranu, najmanje ga ima izvan njihovih interesa. To je problem naše države, korupcija i formiranje i forsiranje vlastitih interesa od strane politika koje vode državu, na svakom nivou. Imamo ogromne resurse na raspolaganju, ne znamo ih koristiti svima u korist. Nije nama kriv Dayton za stanje koje trpimo, krivi smo sami sebi jer smo se samo doveli u ovakvu situaciju.
statixx

#52465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Bosnjacki politicari mastaju da im se Covic obraca onako kako to radi prema Dodiku....pusti snovi....a principi opcenito ko Komsicev obraz. :lol:
Haris.ba

#52466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Danguba wrote: 12/12/2025 21:06 U ime Bosnjaka pozvat cemo ex reisa Cerica da predstavlja muslimane iz ~BiH, da ih posmatramo kao vjersku zajednicu a ne kao narod/naciju.
U Zagrebu je mvp ako te zanima demokratski legitimitet.
Danguba

#52467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Haris.ba wrote: 12/12/2025 21:08
Danguba wrote: 12/12/2025 21:06 U ime Bosnjaka pozvat cemo ex reisa Cerica da predstavlja muslimane iz ~BiH, da ih posmatramo kao vjersku zajednicu a ne kao narod/naciju.
U Zagrebu je mvp ako te zanima demokratski legitimitet.
Da, izdaleka se vidi jer je skakao preko kozlica. :D
To je njihovo cvijece. :izet:
Poslije Neuma gace su mu jos na dole.
no_sekirli

#52468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Haris.ba wrote: 12/12/2025 21:00

Bosna je podijeljena administrativno ovako totalno namjerno. Svi su u nekoj ravnotezi nemoci.

Da se htjela Bosna podijeliti na tih nekih 15ak kantona - podijelila bi se. 1994.je FBiH i pravljena sa tim ciljem.
Ali, odustalo se 1995.

I ovi sto zagovaraju treci entitet to rade u Cemerici ne objasnjavajuci a koji ce to biti drugi entitet. Hoce li Amerika dozvoliti da Bosnjaci se sami pitaju za vodjenje politickog zivota? Sumnjam.
Mislis, Bosna i Hercegovina je podijeljena :D

Slazem se s tobom, i opet ponavljam da smatram da su svi, pa i domaci politicari tada kontali da ce to sve jedan dan biti popeglano, kao i 1945., ali pretpostavka je majka svih zajeba.

Krenula je pljacka narodne imovine i "pametni" ljudi skontase da je ovo super okvir za kriminal bez posljedica.
Svi ovi neobvezujuci paneli, su laprdanje i pisanje niz vjetar.
Sudstvo je najveci problem ove drzave i dok se to ne digne barem pola stepenice vise, nema napretka ni milimetra.
swanfilter

#52469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Mada Trojka konstitutivnih ne bi na to pristala, zapadnjaci su morali Ostale pod svaku cijenu vec u Daytonu uciniti legitimnim. Da ne kazem, da bi i Ostali kao cetvrti bili konstitutivni. Ovako smo zakovani, odnosno legalizirana su tri tora koji imaju svaku mogucu ustavnu i zakonsku podlogu. Ostali postoje samo na papiru. U svakom drugom pogledu svoja prava traze sudskim putem. I onda sud nalaze Trojci da izvrsava presude. Kukulele. ...
Zlocin&Kazna

#52470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Zlocin&Kazna »

Ako bi kojim ludim i nesretnim slučajem i došlo do priče o 3.entitetu, realno to bi bio ovaj Zapadno Hercegovački kanton i možda Desetka. Pitanje je zašto bi HDZ pristao na to. Doduše oni su i u ratu sjebali većinu Hrvata time što su ih ubijedili da su Grude srce BH Hrvata.
Danguba

#52471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

DonieBrasco wrote: 12/12/2025 20:37 Pazi ti ove price "ne treba visoki" a treba kada se namece izborni i imovina kako oni zele.
:shock: :shock:

Ubode co'jk nakon tisucu postova. :thumbup: :lol:
Haris.ba

#52472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Zlocin&Kazna wrote: 12/12/2025 21:13 Ako bi kojim ludim i nesretnim slučajem i došlo do priče o 3.entitetu, realno to bi bio ovaj Zapadno Hercegovački kanton i možda Desetka. Pitanje je zašto bi HDZ pristao na to. Doduše oni su i u ratu sjebali većinu Hrvata time što su ih ubijedili da su Grude srce BH Hrvata.
Ljudi jos zive u ubjedjenju da ce praviti neke enklave po Bosni u kojima ce se pitati.
Danguba

#52473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

GungodessMissFortune wrote: 12/12/2025 20:50

Za sve se pitala Kristo i Bosnjak(ali ne m nego H).
U nekim stvarima oni ne traze suglasnost a kada im nesto ne pase, aj kuku pomagaj ugrozba.
problemnatravunu

#52474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by problemnatravunu »

Ma nisu ni ti zadrti HDZovci u to uvjereni , znaju oni da od toga nema ništa , ali se dobro živi, vlada i krade na toj tematici , to je to :evil:
no_sekirli

#52475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

HelaS wrote: 12/12/2025 21:07

Šta bi bilo drugačije? Za koga... Unatoč svemu nabrojanom, svim neobičnim karakteristikam Daytona, BiH je država sa jednom valutom, jednim vanjskim ministarstvom, jednom odbranom i jednom vanjskom trgovinom. Što je najbitnije - funkcionira. Ima sve osobine neovisne države iako nam nad glavama sjedi VP, ima međunarodno priznat status u UN i u Svijetu, ima svoje ime... Šta mi smeta što ima entitetsko državljanstvo kad je pasoš BiH. Što mi smeta što oba entiteta imaju svoje vlasti. Smeta politikama tih entiteta jer nemaju otvorenu mogućnost za vlast na njihov način. Vidjeli smo kako je SDA vladala državom na njihov način, godinama.. Kome treba takva država i takva vlast :-)
BiH prometuje ogroman novac, i privatnim sektorom i javni. Privatni je privatni, ali problem je javni novac koji svaka vlast želi usmjeriti na svoju stranu, najmanje ga ima izvan njihovih interesa. To je problem naše države, korupcija i formiranje i forsiranje vlastitih interesa od strane politika koje vode državu, na svakom nivou. Imamo ogromne resurse na raspolaganju, ne znamo ih koristiti svima u korist. Nije nama kriv Dayton za stanje koje trpimo, krivi smo sami sebi jer smo se samo doveli u ovakvu situaciju.
Jednom valutom, jer sam vec rekao da je kriminalc, ovaj politicarima glavni i osnovni motiv novac. Oko podjele plijena nikad nema svadje.
To ostalo sto si spomenuo, obranu, vanjske poslove, trgovinu nisi u pravu, i to ne funkcionira. A da je tako, vidimo sto Dodikovi ambasadori ne postivaju nista sta MVP kaze, ne podnose izvjestaje, nisu cak u stanju ni zastavu zamijeniti na zgradama. Za OS BiH smo vidjeli kad je Ministar poslao naredbu nedavno.
Primjera je milion.
Entitetsko drzavljanstvo je samo korak do neke imaginarne drzave, a znamo koje. Kako ces imati drzavljanstvo entiteta, ako entitet nije drzava? Zbog cega se to onda nije nazvalo entitetstvo?
Post Reply