Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#52426 Re: Pitamo Mehanicare ?
Onda ti je pretpostavka dobra. Planiraj posjetu električaru.
-
Peryton_
#52427 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hrkljus, samo mi je to jos trebalo. Hvala ipak
- drug_profi
#52428 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne mora biti da sam ja u pravu mada mislim da je to nizak napon punjenja
-
Al'din
#52429 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imas kod mene dezinfekciju ozonom, samo sto su forumasi zaboravili da spomenu a mnogi su koristili tu vrstu usluge
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#52430 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma ne cita raja,..a i ne slusa, spominjali te stotinu puta.. 
-
Al'din
#52431 Re: Pitamo Mehanicare ?
bezobrazluk ... je neš' više
-
Funkinbeats
#52432 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav svima
nasao sam kvar na skuteru, problem je sljedeci, vozim pali check engine, stajem zelim da ga ugasim, gasim ga vadim kljuc motor i dalje radi i tabla svjetli samo se far od avega ugasi
ulozak brave stavljen drugi da se isproba nije do toga i dalje tabla svjetli i motor radi jos nekih 10 sekundi i onda se sam ugasi, negdje kasni na gasenju
osim uloska brave ima li jos neato szo moze praviti ovu frku..
hvala
nasao sam kvar na skuteru, problem je sljedeci, vozim pali check engine, stajem zelim da ga ugasim, gasim ga vadim kljuc motor i dalje radi i tabla svjetli samo se far od avega ugasi
ulozak brave stavljen drugi da se isproba nije do toga i dalje tabla svjetli i motor radi jos nekih 10 sekundi i onda se sam ugasi, negdje kasni na gasenju
hvala
- skrbavi-admin
#52433 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kala Zenica je doktor za skutere.Funkinbeats wrote: ↑31/08/2024 21:49 Pozdrav svima
hvala
Al je i skup pa eto vidi
- ZoomZoomKiwi
#52434 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakav Kala bogte skinut će mu sve što valja sa skutera 
-
Peryton_
#52435 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ipak je akumulator. Auto je bilo kod dva elektricara i u ovlastenom gdje su skinuli regler, testirali alternator i anlaser, te sve odgovara specifikacijama. Pa valjda su upravu, mada je meni i dalje suhveli zasto je aku čučnuo toliko nakon samo godinu dana.
Kupio sam novi, ovaj napunio i prebacio u drugo, manje auto. Elem, kad sam mijenjao aku, sad mi u Octavii 2018, kad otkljucam auto, otkljucam sva vrata osim vozacevih, dok recimo kad zakljucam, zakljuca sva vrata. Da li postoji neki trik ili ce morat dijagnostika raditi svoje?
-
Throttle
-
kenomax
#52437 Re: Pitamo Mehanicare ?
Drugu danas crkao Touran 1.6 TDI uz Komar. 2010. Stisnuo ga da pretekne neke kamione valjda i samo odjednom se pojavila neka Glow Plug lampica, kako kaže motor "kahnuo" i na mjestu se ugasio. Nije se mogao upalit više. Samo verglao al ništa. Odšlepali ga al ništa prije sutra. Motoristi mu pomogli, kaže iz spremnika rashladne tekućine prokipjela voda izlazila kad su otvorili, a ventilator nije radio iz nekog razloga. Temperatura stajala na 90 stepeni. Šta bi to moglo bit? Kako je opisao zvuči ko havarija 
- kravamuzara
#52438 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na vauvau voli kazaljka biti na 90 i kad je stvarno 130.kenomax wrote: ↑01/09/2024 18:45 Drugu danas crkao Touran 1.6 TDI uz Komar. 2010. Stisnuo ga da pretekne neke kamione valjda i samo odjednom se pojavila neka Glow Plug lampica, kako kaže motor "kahnuo" i na mjestu se ugasio. Nije se mogao upalit više. Samo verglao al ništa. Odšlepali ga al ništa prije sutra. Motoristi mu pomogli, kaže iz spremnika rashladne tekućine prokipjela voda izlazila kad su otvorili, a ventilator nije radio iz nekog razloga. Temperatura stajala na 90 stepeni. Šta bi to moglo bit? Kako je opisao zvuči ko havarija![]()
I termostati su gotovo uvijek felericni.
Polovan motor i udri, taj je najvjerovatnije preko nivoa isplativog popravka.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#52439 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nesto oko dizni i goriva
Ako je bas tako kako si napisao, glasujem za VP pumpu prosutu i neka salavate uci da dizne nisu pokupile opiljke
Javi nam što je bilo
Ako je bas tako kako si napisao, glasujem za VP pumpu prosutu i neka salavate uci da dizne nisu pokupile opiljke
Javi nam što je bilo
-
preludezalude
#52441 Re: Pitamo Mehanicare ?
Potpuno isti slucaj sam imao na svom Mercedesu. Stalno napon punjenja bio na donjoj granici, stalno akumulator bio napunjen samo do pola. Elektronika stalno nakon prvog paljenja u danu enemogucavala na krace vrijeme koristenje pojedinih potrosaca dok se napon akumulatora ne stabilizuje. Test akumulatora bio ok. Zamjenjen regler...nista se nije dobilo. Punjenje radilo ali mjerenje pokazalo da puni vrlo malom amperazom kao da je akumulator pun. I dok sam kuburio s tim par mjeseci...jedno jutro akumulator osvanu mrtav. Napon pao na 10,5V i ne moze se napuniti. Bio star samo godinu dana. U garanciji zamijenim za novi i gle cuda, sa novim punjenje radi normalno, napon u jutro dobar, vise ne gasi potrosace zbog niskog napona. Punjenje radi kako treba. Znaci, citavo vrijeme me zezao akumulator koji u autu nije mogao da se napuni preko 50%. Jednostavno elektronika auta vidila nekako da je pun akumulator i nije punjenje radilo kako treba. BTW...akumulator je bio Banner.Peryton_ wrote: ↑01/09/2024 13:32Ipak je akumulator. Auto je bilo kod dva elektricara i u ovlastenom gdje su skinuli regler, testirali alternator i anlaser, te sve odgovara specifikacijama. Pa valjda su upravu, mada je meni i dalje suhveli zasto je aku čučnuo toliko nakon samo godinu dana.
Kupio sam novi, ovaj napunio i prebacio u drugo, manje auto. Elem, kad sam mijenjao aku, sad mi u Octavii 2018, kad otkljucam auto, otkljucam sva vrata osim vozacevih, dok recimo kad zakljucam, zakljuca sva vrata. Da li postoji neki trik ili ce morat dijagnostika raditi svoje?
- Optimist
#52442 Re: Pitamo Mehanicare ?
I ja tipujem na ovo.
Ako se pumpa sasula i napravila opiljke, oni su gotovo sigurno gurnuli spenu u dizne.
Tako da je to skupa igranka.
Ali eto, nadati se da nije najgore.
-
Peryton_
#52443 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jeste da, ali meni i na potpuno novom aku izbacuje na voltmetru 13.5V. Dobio sam preporuku za jos jednog majstora. Ako kome nije mrsko a ima auto koje je malo novijeg datuma, neka izmjeri sa upaljenim autom voltažu.preludezalude wrote: ↑01/09/2024 22:17Potpuno isti slucaj sam imao na svom Mercedesu. Stalno napon punjenja bio na donjoj granici, stalno akumulator bio napunjen samo do pola. Elektronika stalno nakon prvog paljenja u danu enemogucavala na krace vrijeme koristenje pojedinih potrosaca dok se napon akumulatora ne stabilizuje. Test akumulatora bio ok. Zamjenjen regler...nista se nije dobilo. Punjenje radilo ali mjerenje pokazalo da puni vrlo malom amperazom kao da je akumulator pun. I dok sam kuburio s tim par mjeseci...jedno jutro akumulator osvanu mrtav. Napon pao na 10,5V i ne moze se napuniti. Bio star samo godinu dana. U garanciji zamijenim za novi i gle cuda, sa novim punjenje radi normalno, napon u jutro dobar, vise ne gasi potrosace zbog niskog napona. Punjenje radi kako treba. Znaci, citavo vrijeme me zezao akumulator koji u autu nije mogao da se napuni preko 50%. Jednostavno elektronika auta vidila nekako da je pun akumulator i nije punjenje radilo kako treba. BTW...akumulator je bio Banner.Peryton_ wrote: ↑01/09/2024 13:32Ipak je akumulator. Auto je bilo kod dva elektricara i u ovlastenom gdje su skinuli regler, testirali alternator i anlaser, te sve odgovara specifikacijama. Pa valjda su upravu, mada je meni i dalje suhveli zasto je aku čučnuo toliko nakon samo godinu dana.
- semsasuljakovic
#52444 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesi riješio problem? S obzirom da imam identičan, a prije 20 dana je rađen mali servis tj. mijenjan filter u autu, ali nikakvog napretka nema. Bukvalno tek kad upalim auto tako zasmrdi, i onda provjetrim 30-ak sekundi i nakon toga je sve OK.artur morgan wrote: ↑29/08/2024 09:09 Dezinfekcija auto klime, iskustva ?
Cuje se neki gadno neugodan miris nakon startanja motora iz ventilacije, te nakon toga nema vise. Mislio probati sa onim sprejom sto se ostavi u autu 15 tak min dok klima radi.
- semsasuljakovic
#52445 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nije baš tema za mehaničare, ali ne znam gdje da postavim.
Jedan dan došao na parking i ne mogu otključati Golfa 7 tj. ne radi daljinsko otključavanje. Sreća pa sam znao onaj fazon sa manuelnim otključavanjem. Rekoh sebi do baterije je.
Nakon par dana probam, radi ključ.. Ali hajde reko promijenit ću bateriju svakako. Promijenio bateriju, odmah probam - radi. Sljedeći dan - ne radi. Očito do baterije nije, a pojma nemam šta bi moglo biti.
Imam drugi tj. rezervni, ali lagodnije se osjećam ako znam da imam 2 funkcionalna ključa.
Jedan dan došao na parking i ne mogu otključati Golfa 7 tj. ne radi daljinsko otključavanje. Sreća pa sam znao onaj fazon sa manuelnim otključavanjem. Rekoh sebi do baterije je.
Nakon par dana probam, radi ključ.. Ali hajde reko promijenit ću bateriju svakako. Promijenio bateriju, odmah probam - radi. Sljedeći dan - ne radi. Očito do baterije nije, a pojma nemam šta bi moglo biti.
Imam drugi tj. rezervni, ali lagodnije se osjećam ako znam da imam 2 funkcionalna ključa.
- -Chesterfield-
#52446 Re: Pitamo Mehanicare ?
Čitajući vaše probleme sinoć sam naručio ovaj tester iz Kine. Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!preludezalude wrote: ↑01/09/2024 22:17Potpuno isti slucaj sam imao na svom Mercedesu. Stalno napon punjenja bio na donjoj granici, stalno akumulator bio napunjen samo do pola. Elektronika stalno nakon prvog paljenja u danu enemogucavala na krace vrijeme koristenje pojedinih potrosaca dok se napon akumulatora ne stabilizuje. Test akumulatora bio ok. Zamjenjen regler...nista se nije dobilo. Punjenje radilo ali mjerenje pokazalo da puni vrlo malom amperazom kao da je akumulator pun. I dok sam kuburio s tim par mjeseci...jedno jutro akumulator osvanu mrtav. Napon pao na 10,5V i ne moze se napuniti. Bio star samo godinu dana. U garanciji zamijenim za novi i gle cuda, sa novim punjenje radi normalno, napon u jutro dobar, vise ne gasi potrosace zbog niskog napona. Punjenje radi kako treba. Znaci, citavo vrijeme me zezao akumulator koji u autu nije mogao da se napuni preko 50%. Jednostavno elektronika auta vidila nekako da je pun akumulator i nije punjenje radilo kako treba. BTW...akumulator je bio Banner.Peryton_ wrote: ↑01/09/2024 13:32Ipak je akumulator. Auto je bilo kod dva elektricara i u ovlastenom gdje su skinuli regler, testirali alternator i anlaser, te sve odgovara specifikacijama. Pa valjda su upravu, mada je meni i dalje suhveli zasto je aku čučnuo toliko nakon samo godinu dana.
€30.67 | KONNWEI KW208 Battery Tester 12V Automotive Battery Charger Inspection Tools 100 to 2000CCA Cranking Charging Circut Analyzer
https://a.aliexpress.com/_EG1982z
Na OLX se cijena kreće oko 100 KM. Valjda nije neko smeće u pitanju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#52447 Re: Pitamo Mehanicare ?
Samo dezinfekcija...ozon, za, pocetak kod @Al'dinsemsasuljakovic wrote: ↑02/09/2024 07:21Jesi riješio problem? S obzirom da imam identičan, a prije 20 dana je rađen mali servis tj. mijenjan filter u autu, ali nikakvog napretka nema. Bukvalno tek kad upalim auto tako zasmrdi, i onda provjetrim 30-ak sekundi i nakon toga je sve OK.artur morgan wrote: ↑29/08/2024 09:09 Dezinfekcija auto klime, iskustva ?
Cuje se neki gadno neugodan miris nakon startanja motora iz ventilacije, te nakon toga nema vise. Mislio probati sa onim sprejom sto se ostavi u autu 15 tak min dok klima radi.
- drug_profi
#52448 Re: Pitamo Mehanicare ?
Aldin vam je sad u Kasindolskoj. Lako dostupan, sa normalnim cijenama.
-
preludezalude
#52449 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dobro ozonirati i rijesit ces problem. Nemoj dzabe se zajebavati sa tim sprejom, ne moze to pomoci.semsasuljakovic wrote: ↑02/09/2024 07:21Jesi riješio problem? S obzirom da imam identičan, a prije 20 dana je rađen mali servis tj. mijenjan filter u autu, ali nikakvog napretka nema. Bukvalno tek kad upalim auto tako zasmrdi, i onda provjetrim 30-ak sekundi i nakon toga je sve OK.artur morgan wrote: ↑29/08/2024 09:09 Dezinfekcija auto klime, iskustva ?
- semsasuljakovic
#52450 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala. Kod lokalnog dilera autodijelovima sam na prošlom autu radio ozoniranje + punjenje klime u paketu, 50 KM je ukupno. Pa ću otići kod njega da mi to odradi.preludezalude wrote: ↑02/09/2024 11:21Dobro ozonirati i rijesit ces problem. Nemoj dzabe se zajebavati sa tim sprejom, ne moze to pomoci.semsasuljakovic wrote: ↑02/09/2024 07:21Jesi riješio problem? S obzirom da imam identičan, a prije 20 dana je rađen mali servis tj. mijenjan filter u autu, ali nikakvog napretka nema. Bukvalno tek kad upalim auto tako zasmrdi, i onda provjetrim 30-ak sekundi i nakon toga je sve OK.artur morgan wrote: ↑29/08/2024 09:09 Dezinfekcija auto klime, iskustva ?