English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ultima_palabra

#52401 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

[yt][/yt]
LSD wrote: 07/08/2023 17:00

Trpac manjih klubova :mrgreen: mislim zabit ce on svojih 30 komada, natrpati sirotinju i donijeti titulu svom klub. Vrlo koristan.

Nesto poput poljskog panja Lewandowskog koji ce trpati Mainzu, Bochumu i sl. (to jest sad Cadizu ili Alavesu), utakmice sa manjim pritiskom - ali cim dođe jaci ozbiljniji protivnik, cim je veca utakmica sa vecim ulogom, bolje ih ne stavljati da igraju vec probati neku drugu opciju :mrgreen:
Nije to toliko do njih koliko je to prevazidjena pozicija na najvisem nivou. Najbolji treneri i ekipe se znaju postaviti i zatvoriti taj tip igraca.
Leopard_SA

#52402 Re: English Premier League

Post by Leopard_SA »

ultima_palabra wrote: 07/08/2023 17:40 Nije to toliko do njih koliko je to prevazidjena pozicija na najvisem nivou. Najbolji treneri i ekipe se znaju postaviti i zatvoriti taj tip igraca.
Da je prevazidjena pozicija, ne bi bilo ovoliko interesovanje za tim tipom igraca na najvisem nivou. Evo, Bayern je zadnju sezonu odigrao bez pravog centarfora pa su BL spasavali u zadnjem kolu…
JohnnyS

#52403 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

auspuhc wrote: 07/08/2023 16:48
MarlboroGold wrote: 06/08/2023 09:27 Tottenham i ova saga oko Bayerna i Kane-a... Levy je stvarno teški idiot.
Nude ti 100m za napadača koji ima 30 godina, koji želi napustiti klub, kojem ističe ugovor sljedećeg ljeta i ti se zajebavaš.
Kakav luzerski mentalitet.
Luzerski mentalitet bi bio pustiti najboljeg igraca. Englezi imaju toliko novca da ce prezivjeti i ako odbiju ovakve ponude, a Tottenham bez Kanea nije ekipa za prvih deset na tabeli.

Meni Kane nija jasan. Vise ce mu za reputaciju znaciti da postavi rekorde u Engleskoj nego trofej miki maus lige koju Bayern osvaja vec deceniju i bez njega.
A meni je i to drkanje na taj rekord nešto što ne kontam. Rekord će mu netko kad tad srušiti, a trofeji ostaju
auspuhc

#52404 Re: English Premier League

Post by auspuhc »

JohnnyS wrote: 07/08/2023 17:49
auspuhc wrote: 07/08/2023 16:48

Luzerski mentalitet bi bio pustiti najboljeg igraca. Englezi imaju toliko novca da ce prezivjeti i ako odbiju ovakve ponude, a Tottenham bez Kanea nije ekipa za prvih deset na tabeli.

Meni Kane nija jasan. Vise ce mu za reputaciju znaciti da postavi rekorde u Engleskoj nego trofej miki maus lige koju Bayern osvaja vec deceniju i bez njega.
A meni je i to drkanje na taj rekord nešto što ne kontam. Rekord će mu netko kad tad srušiti, a trofeji ostaju
Ja ti kazem da taj trofej nikog ne zanima. Bayern moze staviti nekog forumasa odavde u napad i osvojiti domacu ligu. Eto Rice je mogao preci tamo pa se odlucio za veci izazov i Arsenal.
Zoooka

#52405 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Soton :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zoooka

#52406 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Gledam malo Liverpool. Priznajem da sam malo pogrijesio oko odbrane redsa kada sam rekao da nisu top 6. Nisu ni top 10.
Zoooka

#52407 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Doak :run: :run: Zasto se vise ne pise o ovom talentu? Nevjerovatno da ima 17 godina. Gospodin Jurgene zrtvuj sezonu ionako nema nista od nje, prodaj Salaha uzmi pare i forsiraj malog Bena. Buduci superstar
jeza u ledja

#52408 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Izgleda da uvode u ligi glupo pravilo mjerenja svakog prdeza da bi produzili vrijeme na kraju 90 minuta, u stilu minulog Svjetskog prvenstva. Sjecate se koliko su tu utakmice bile produzivane.
Ja se isto sjecam koliko mi je odahnulo kad sam skontao da ipak nece ovu glupost raditi u EPL.

Ali se zajebah... :roll:
vaučer

#52409 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Umjesto da propisno kažnjavaju igrače i ekipe koje odugovlače s igrom. Jer to je jedini stvarni problem s vremenom, za koji već imaju odgovor. Ovo je tipično englesko rješenje koje će poništiti/korigirati nakon sezone ili kraće.
Zoooka

#52410 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Zasto Liverpool ne zaganja Laportea ? 8 opcija u Cityu, ali vjerujem da bi u Liverpoolu bio prva i da bi ga City pustio za nekih 40 miliona
vaučer

#52411 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Jer rijetko izvaljuju takve cifre za igrače na pragu 30-tih.
vicious

#52412 Re: English Premier League

Post by vicious »

vaučer wrote: 08/08/2023 08:28 Umjesto da propisno kažnjavaju igrače i ekipe koje odugovlače s igrom. Jer to je jedini stvarni problem s vremenom, za koji već imaju odgovor. Ovo je tipično englesko rješenje koje će poništiti/korigirati nakon sezone ili kraće.
A kako ces kazniti igraca koji se izlezava zbog grceva, povrede...? Ne moze se dokazati da mu nije nista. :D
Meni je super ono s nadoknadom od 10+ minuta, pa nek leže do sutra.
Osmi Socrates

#52413 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Sva nova pravila su, što se mene tiče, super.

Osoblje sa klupe ne smije ulaziti na teren ni na poluvremenu ni na kraju utakmice. :thumbup:

Igrači i osoblje koje agresivno traže žute kartone za protivničke igrače će dobijati žute kartone. Konačno. :thumbup:
Osmi Socrates

#52414 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Okruživanje sudije, pogotovo od strane više igrača, odmah žuti kartoni. :thumbup:

Ne smije se više prilaziti sudijama previše blizu, a kamoli unositi im se u lice. :thumbup:
Osmi Socrates

#52415 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Jedino mi je ovo pravilo da se povrijeđeni igrač ne može vratiti u igru minimum 30 sekundi nakon nastavka igre u sivoj zoni. Može se desiti i duže od 30 sekundi, u zavisnosti od procjene sudije. Teško je procijeniti ko simulira povredu, a ko je stvarno povrijeđen.
BHF_Manijak

#52416 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Sve je to super sto si ti nabrojao, a sta cemo sa kurcinama od sudija, koji glume nakve autoritete i kurcevitost na terenu, a u sustini samo su jedno obicno bahato zasticeno smece koje veze s vezom nema? Ko ce njima u kraj stati?

Je li urodilo ista plodom ono sto su u Holandiji uveli, da i sudije daju izjave nakon utakmice? Pa daj debile pred kamere, pa da i njima neko majku majcinu jebe, a ne da su zasticeni kao polarni medvjedi!
Najveca prevara engleskog fudbala su ovi majmuni u crnom!
Osmi Socrates

#52417 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Prvo smanjiti pritisak na sudije, pa onda se može dalje ići, što se tiče kvalitete suđenja.

Sve ove promjene su uvedene da se pojača sportski duh takmičenja i da se igrači, a bogami i treneri, prestanu ponašati kao kreteni. Sve ovo je davno trebalo biti uvedeno u fudbal. U drugim sportovima odavno već sudije imaju pravo kažnjavati slične prekršaje.
jeza u ledja

#52418 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

vicious wrote: 08/08/2023 12:45
vaučer wrote: 08/08/2023 08:28 Umjesto da propisno kažnjavaju igrače i ekipe koje odugovlače s igrom. Jer to je jedini stvarni problem s vremenom, za koji već imaju odgovor. Ovo je tipično englesko rješenje koje će poništiti/korigirati nakon sezone ili kraće.
A kako ces kazniti igraca koji se izlezava zbog grceva, povrede...? Ne moze se dokazati da mu nije nista. :D
Meni je super ono s nadoknadom od 10+ minuta, pa nek leže do sutra.
Pa produzivanje nije samo za izlezavanje, vec za bilo kakvo zaustavljanje igre.
Izlezavanje je vec uveliko smanjeno u odnosu na neka stara vremena, ne znam kako ga misle jos skratiti?
Samo ce produziti igru do toga da ce izgledati kao kosarka, ili regularna utakmica sa produzecima.

Na SP smo vidjeli da ono 90 minuta vise nema nikakvog smisla, jer ne znas hoce li utakmica trajati jos 5 ili jos 20 minuta. A s obzirom da statisticki veci broj golova pada na kraju utakmice, komotno dodje ko cijeli jedan novi dio utakmice.

Tamo dodje neki streber i racuna kao "60 minuta efektivne igre". Imam osjecaj da ti ljudi nikad nisu igrali fudbal, ono u stilu sta rade ostalih 30 minuta. Pa hodas, hvatas dah, stojis. Ne desava se utakmica samo tamo gdje leti lopta. Ovi valjda ocekuju da svih 22 igraca svo vrijeme, doslovce, trce za loptom svih 90 minuta. :roll:

Inace svako pravilo koje se uvede samo pomaze jacim ekipama, sa jacim i duzim rosterom. Od 5 izmjena do 15 minuta produzetaka...
merk030

#52419 Re: English Premier League

Post by merk030 »

Ja bih uveo da malo strožije kontrolišu padavičare. Tokom utakmice nek VAR sudije zabilježe situacije gdje je bilo glume, i naknadno kazna, ako pređe 5 puta onda suspenzija.
Zoooka

#52420 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Ma da se to kažnjava Kane ne bi odigrao 5 utakmica u sezoni
vaučer

#52421 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Osmi Socrates wrote: 08/08/2023 13:33 Prvo smanjiti pritisak na sudije, pa onda se može dalje ići, što se tiče kvalitete suđenja.

Sve ove promjene su uvedene da se pojača sportski duh takmičenja i da se igrači, a bogami i treneri, prestanu ponašati kao kreteni. Sve ovo je davno trebalo biti uvedeno u fudbal. U drugim sportovima odavno već sudije imaju pravo kažnjavati slične prekršaje.
Sudije već imaju opciju kažnjavanja tog ponašanja. Tko im je kriv što ne koriste to i ne definiraju pravila, nego od utakmice do utakmice. Igrači i treneri nemaju nikakvu opciju protestiranja protiv lošeg suđenja. Niti jednu. Ne smiju komentirati na utakmici, s terena ili s linije. Ne smiju komentirati nakon utakmice ni na pres konferenciji kao ni na privatnim društvenim mrežama. Može klub pisati prigovor o kojem odlučuje organizacija sudija - dakle zaštićeni kao krave u Indiji. Zbog tog i jesu ovako loši. Jer ne snose nikakvu odgovornost za loše predstave i nikom se ne pravdaju. A ti bi dodatno stegnuo igrače i trenere a sudije ništa? Jebeš to.
BHF_Manijak

#52422 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

vaučer wrote: 08/08/2023 15:16
Osmi Socrates wrote: 08/08/2023 13:33 Prvo smanjiti pritisak na sudije, pa onda se može dalje ići, što se tiče kvalitete suđenja.

Sudije već imaju opciju kažnjavanja tog ponašanja. Tko im je kriv što ne koriste to i ne definiraju pravila, nego od utakmice do utakmice. Igrači i treneri nemaju nikakvu opciju protestiranja protiv lošeg suđenja. Niti jednu. Ne smiju komentirati na utakmici, s terena ili s linije. Ne smiju komentirati nakon utakmice ni na pres konferenciji kao ni na privatnim društvenim mrežama. Može klub pisati prigovor o kojem odlučuje organizacija sudija - dakle zaštićeni kao krave u Indiji. Zbog tog i jesu ovako loši. Jer ne snose nikakvu odgovornost za loše predstave i nikom se ne pravdaju. A ti bi dodatno stegnuo igrače i trenere a sudije ništa? Jebeš to.
Pa o tome mu govorim, a on bi karao ove koje su svakako karani.
jeza u ledja

#52423 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

U 95% slucajeva se ne moze sa sigurnoscu procjeniti da li neko glumi povredu ili ne.

Jedino ako ga nije ni dotakao.

Ne mozes ti kao sudija procjeniti jel ovaj opravdano lezi na travi 5 minuta jer je dobio udarac u glavu.
breba

#52424 Re: English Premier League

Post by breba »

Ali sudija može procijeniti kad neko leži pet minuta, izađe sa terena i nakon 5 sekundi je spreman da se vrati.
drug_profi

#52425 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Sudije su u rangu bozanstva. Nit ga smijes pigledati, niti komentarisati.

Zato im se i iebe hoce li sudjenje biti pošteno
Post Reply