BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
BarbaDue

#52376 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Sinoć putem mobilnog interneta:

Image

A nekada ne mogu da otvorim stranicu :-)
drug_profi

#52377 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Dobro, a jesi li riješio taj zdravstveni problem?
Lamisil ili Mikokur krema.
:wink:
Cossack

#52378 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

drugi profil wrote:Dobro, a jesi li riješio taj zdravstveni problem?
Lamisil ili Mikokur krema.
:wink:
:lol: :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52379 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

šta je sa ovim bihnetovim internetom ovih dana :? svako malo prekidi nekakvi :roll:
Maharadza

#52380 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

JoseMujica wrote:šta je sa ovim bihnetovim internetom ovih dana :? svako malo prekidi nekakvi :roll:
Da nije Kifla naredio 'redukcije'?! :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52381 Re: BHTelecom All About

Post by JoseMujica »

Maharadza wrote:
JoseMujica wrote:šta je sa ovim bihnetovim internetom ovih dana :? svako malo prekidi nekakvi :roll:
Da nije Kifla naredio 'redukcije'?! :bih:

ko da mi se s makazama igra oko kabla DIFovac pokvareni :lol:
Dady

#52382 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

mirza_15 wrote:Nece. Koji modem je u pitanju?

Za ip adresu sam te pitao jer bh telecom radi cgnat za dual stack korisnike. Tu dobijes i ipv6 adresu, ali je ipv4 adresa natovana u bh telecom mrezi pa ne mozes raditi port forwarding.

P.S. IP adresu si vidio kada si se logovao na modem ili si koristio neku od stranica tipa what is my ip?

Edit: kod tebe nije dual stack ako ti je ta IP adresa.
Hvala još jednom.
Modem je ZTE zx v10w300.
Google mi je izbacio moj public IP, nisam gledao na modemu, pogasio sam mu WLAN i DHCP pa se moram spajati preko kabla.
mirza_15

#52383 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Dady wrote:

Za ip adresu sam te pitao jer bh telecom radi cgnat za dual stack korisnike. Tu dobijes i ipv6 adresu, ali je ipv4 adresa natovana u bh telecom mrezi pa ne mozes raditi port forwarding.

P.S. IP adresu si vidio kada si se logovao na modem ili si koristio neku od stranica tipa what is my ip?

Hvala još jednom.
Modem je ZTE zx v10w300.
Google mi je izbacio moj public IP, nisam gledao na modemu, pogasio sam mu WLAN i DHCP pa se moram spajati preko kabla.
Pogledaj adresu na modemu. Ona je bitna. A slobodno otidji na modem i pod pvc-om (vjerovatno 8/60) postavi bridge mod pa onda napravi pppoe konekciju na svom routeru. Nece to nikako uticati na ostale usluge.
Dady

#52384 Re: BHTelecom All About

Post by Dady »

mirza_15 wrote:
Dady wrote:

Hvala još jednom.
Modem je ZTE zx v10w300.
Pogledaj adresu na modemu. Ona je bitna. A slobodno otidji na modem i pod pvc-om (vjerovatno 8/60) postavi bridge mod pa onda napravi pppoe konekciju na svom routeru. Nece to nikako uticati na ostale usluge.
Radi sve u bridge modu :)
Javna IP adresa je 92.36.x.x
Radi i ddns i mogu izvana pristupiti svom domoticz serveru sto mi je najbitnije.
MTU mi je podešen na 1480. Ne znam je li to OK? DL mi je 7.5 Mbps, a prije je znao ici i do 12 ali nisam to provjeravao vec neko vrijeme.
alpha_lex

#52385 Re: BHTelecom All About

Post by alpha_lex »

I Engleska liga starta,a mi nemamo SK još...haahah :zzzz:
mirza_15

#52386 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Dady wrote: Radi sve u bridge modu :)
Javna IP adresa je 92.36.x.x
Radi i ddns i mogu izvana pristupiti svom domoticz serveru sto mi je najbitnije.
MTU mi je podešen na 1480. Ne znam je li to OK? DL mi je 7.5 Mbps, a prije je znao ici i do 12 ali nisam to provjeravao vec neko vrijeme.
Super. MTU mozes postaviti na 1492, ali moze da stoji i toliko. Nije ti to toliko bitno.
predstavnik

#52387 Re: BHTelecom All About

Post by predstavnik »

Pise da se bonus plus za placene racune dodjeljuju svakog 10. Izgleda da nije tako
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#52388 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Da li je kome stigao e-racun na mail za 7 mjesec? :roll:
Hyperthalamus

#52389 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

suad-sarajevo wrote:Da li je kome stigao e-racun na mail za 7 mjesec? :roll:
Jeste meni za adsl i moju tv...nije za moj izbor i mobilnu.
suad-sarajevo

#52390 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

Mislio sam na mobilnu telefoniju, takođe. Ne znam šta im je? Obično dođe do 9 u mjesecu. :roll:
escobar__

#52391 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Moja TV jeste, mobilna još ne.
drug_profi

#52392 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

suad-sarajevo wrote:Mislio sam na mobilnu telefoniju, takođe. Ne znam šta im je? Obično dođe do 9 u mjesecu. :roll:
jednoj kcerki dosao u koverti, a meni, zeni i drugoj kcerki nije ni na mail.
Presmjesno je da posao koji obavlja računar čeka sredinu mjeseca da se izvrši. ja sam već sve režije za juli platio. A eto čekam račun koji bi po logici stvari trebao biti među prvima isporučen. I nije to samo sad, traje to tako neko vrijeme.
predstavnik

#52393 Re: BHTelecom All About

Post by predstavnik »

predstavnik wrote:Pise da se bonus plus za placene racune dodjeljuju svakog 10. Izgleda da nije tako
Radi li kod koga Bonus plus
drug_profi

#52394 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

predstavnik wrote:
predstavnik wrote:Pise da se bonus plus za placene racune dodjeljuju svakog 10. Izgleda da nije tako
Radi li kod koga Bonus plus
Već mjesec dana ne mogu da uđem u pregled računa, kao ni da se prijavim na bonus plus.
Uvijek mi izađe samo:
Došlo je do greške! Molimo pokušajte kasnije.

Pa sam zaključio da je komplet ta kuća jedna velika greška, ali na našu nesreću izbor je nikakav na ovom tržištu.
escobar__

#52395 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ja iskreno (bez zajebancije) ne znam više ni kako ta firma funkcioniše...

Nema modema, nema STB-ova, počesto nema ni telefona, ne radi portal, ne radi bonus... Jebo te šta kriminalci u vlasti napraviše od kompanije, to vješat treba majke mi...
suad-sarajevo

#52396 Re: BHTelecom All About

Post by suad-sarajevo »

drugi profil wrote:
suad-sarajevo wrote:Mislio sam na mobilnu telefoniju, takođe. Ne znam šta im je? Obično dođe do 9 u mjesecu. :roll:
jednoj kcerki dosao u koverti, a meni, zeni i drugoj kcerki nije ni na mail.
Presmjesno je da posao koji obavlja računar čeka sredinu mjeseca da se izvrši. ja sam već sve režije za juli platio. A eto čekam račun koji bi po logici stvari trebao biti među prvima isporučen. I nije to samo sad, traje to tako neko vrijeme.
Stvarno, kao što reče escobar, nekada se treba zapitati kako ovdje išta fercera kako treba. Pa, majku mu zar je toliko teško ispoštovati bar stvari koje direktno donose prihod u firmu, u ovom slučaju račune za ono što su ljudi potrošili.

E, svašta. :?
made_in_sarajevo

#52397 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

posto na email ako je mimo sablonskih odgovora i pitanja ne zele odgovoriti, volio bi ako mogu mirza ili ing da izmahalaju sta se desava sa ponudama u BHT? ovo fakat bez zajebancije pitam, gledam mtel nabavio Alcatel Idol 4S, u telekomu ocigledno i ne pomisljaju na njega, zapitam se nekad jel znaju da je i izasao uopste, tableta nema ni na mapi,a drze ih na stranici uredno, eto svako malo se raja zali za modem ili STB, meni su kuci donijeli fiksni telefon polovan koji je ocuvan, kazu nemamo na stanju ni jedan i ne znamo kad ce biti. jarane cuj ne znas kad ce biti pa sta radite onda,a da ne znate uslove i rokove poslovanja sa dobavljacima.

opet kazem bez zajebancije pitam, jel neko bolji, skuplji, jeftiniji ne zanima me, zanima me konkretno sta se desava vise, meni na poslovni email ne zele odgovoriti vec sedmicu dana,a i zato cu im sad svima redom sloziti od do. kad ne platimo racun ekspresno ugase i zovu prijete tuzbama, kad ih ja konkretno pitam sta su mu dali u znak zahvalnosti za 20 godina koristenja usluga tad im vjerovatno ne radi email.
escobar__

#52398 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Trenutno dominantna tema u i oko Telekoma je ko će se i koliko ugradit u njegovu prodaju, te ko će u nečiji džep ponudit više - Turci, Slovenci ili neko treći.
ala7

#52399 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

made_in_sarajevo wrote:posto na email ako je mimo sablonskih odgovora i pitanja ne zele odgovoriti, volio bi ako mogu mirza ili ing da izmahalaju sta se desava sa ponudama u BHT? ovo fakat bez zajebancije pitam, gledam mtel nabavio Alcatel Idol 4S, u telekomu ocigledno i ne pomisljaju na njega, zapitam se nekad jel znaju da je i izasao uopste, tableta nema ni na mapi,a drze ih na stranici uredno, eto svako malo se raja zali za modem ili STB, meni su kuci donijeli fiksni telefon polovan koji je ocuvan, kazu nemamo na stanju ni jedan i ne znamo kad ce biti. jarane cuj ne znas kad ce biti pa sta radite onda,a da ne znate uslove i rokove poslovanja sa dobavljacima.

opet kazem bez zajebancije pitam, jel neko bolji, skuplji, jeftiniji ne zanima me, zanima me konkretno sta se desava vise, meni na poslovni email ne zele odgovoriti vec sedmicu dana,a i zato cu im sad svima redom sloziti od do. kad ne platimo racun ekspresno ugase i zovu prijete tuzbama, kad ih ja konkretno pitam sta su mu dali u znak zahvalnosti za 20 godina koristenja usluga tad im vjerovatno ne radi email.
+1

Isti odgovor želim čuti.. Ponuda na MojMini očajna, bolja onda ultra ponuda. 17,00 ovako plaćam za nekih 500MB i 15 kredita kao, gdje su obračinsku stavili na 60 sekundi..užas..
A kad bi bio na ultri uradio bi slijedeće:
-napunio 5,00KM kredita za pozive
-svake sedmice aktivirao 1GB (3 KM) što na kraju mjeseca (4 sedmice) iznosi 12,00KM
Ukupno sve mj3secno 17,00 sa 5km kredita i 4 GB interneta.. Nemoj da neko počne pa imaš pogodnosti minute, uređaji, da mu ne bi nekoga spomenuo slučajno..

Zar je to logikq firme da neko ko nije ostavio ime i prezime registrovao broj, postpaid korosnik čitaj siguran korisnik, koji potpisuje ugovore pa da ima bolju ponudu od nekoga ko uzme broj na trafici i smije ti se u facu jer si prešao na pretplatu.. Popišam se na inžinjere i pozicije koje obnašaju 90% zaposlenih u BH Telecomu..

Šta se dešava sa tom firmom?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#52400 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Šta će se dešavati, u životu je održavaju još ovih par entuzijasta kao @Mirza i @ing i još par njih te naslijeđeni monopol. Uostalom kao i sva naša JP. Nažalost na to se svelo, umjesto da su jel' "lokomotiva progresa". A realno sve su preduslove imali. :-)
Locked