A nekada ne mogu da otvorim stranicu
Moderator: Benq

drugi profil wrote:Dobro, a jesi li riješio taj zdravstveni problem?
Lamisil ili Mikokur krema.
Da nije Kifla naredio 'redukcije'?!JoseMujica wrote:šta je sa ovim bihnetovim internetom ovih danasvako malo prekidi nekakvi
Maharadza wrote:Da nije Kifla naredio 'redukcije'?!JoseMujica wrote:šta je sa ovim bihnetovim internetom ovih danasvako malo prekidi nekakvi
Hvala još jednom.mirza_15 wrote:Nece. Koji modem je u pitanju?
Za ip adresu sam te pitao jer bh telecom radi cgnat za dual stack korisnike. Tu dobijes i ipv6 adresu, ali je ipv4 adresa natovana u bh telecom mrezi pa ne mozes raditi port forwarding.
P.S. IP adresu si vidio kada si se logovao na modem ili si koristio neku od stranica tipa what is my ip?
Edit: kod tebe nije dual stack ako ti je ta IP adresa.
Pogledaj adresu na modemu. Ona je bitna. A slobodno otidji na modem i pod pvc-om (vjerovatno 8/60) postavi bridge mod pa onda napravi pppoe konekciju na svom routeru. Nece to nikako uticati na ostale usluge.Dady wrote:Hvala još jednom.mirza_15 wrote:Nece. Koji modem je u pitanju?
Za ip adresu sam te pitao jer bh telecom radi cgnat za dual stack korisnike. Tu dobijes i ipv6 adresu, ali je ipv4 adresa natovana u bh telecom mrezi pa ne mozes raditi port forwarding.
P.S. IP adresu si vidio kada si se logovao na modem ili si koristio neku od stranica tipa what is my ip?
Modem je ZTE zx v10w300.
Google mi je izbacio moj public IP, nisam gledao na modemu, pogasio sam mu WLAN i DHCP pa se moram spajati preko kabla.
Radi sve u bridge modumirza_15 wrote:Pogledaj adresu na modemu. Ona je bitna. A slobodno otidji na modem i pod pvc-om (vjerovatno 8/60) postavi bridge mod pa onda napravi pppoe konekciju na svom routeru. Nece to nikako uticati na ostale usluge.Dady wrote:Hvala još jednom.mirza_15 wrote:Nece. Koji modem je u pitanju?
Modem je ZTE zx v10w300.
Google mi je izbacio moj public IP, nisam gledao na modemu, pogasio sam mu WLAN i DHCP pa se moram spajati preko kabla.
Super. MTU mozes postaviti na 1492, ali moze da stoji i toliko. Nije ti to toliko bitno.Dady wrote: Radi sve u bridge modu
Javna IP adresa je 92.36.x.x
Radi i ddns i mogu izvana pristupiti svom domoticz serveru sto mi je najbitnije.
MTU mi je podešen na 1480. Ne znam je li to OK? DL mi je 7.5 Mbps, a prije je znao ici i do 12 ali nisam to provjeravao vec neko vrijeme.
Jeste meni za adsl i moju tv...nije za moj izbor i mobilnu.suad-sarajevo wrote:Da li je kome stigao e-racun na mail za 7 mjesec?
jednoj kcerki dosao u koverti, a meni, zeni i drugoj kcerki nije ni na mail.suad-sarajevo wrote:Mislio sam na mobilnu telefoniju, takođe. Ne znam šta im je? Obično dođe do 9 u mjesecu.
Radi li kod koga Bonus pluspredstavnik wrote:Pise da se bonus plus za placene racune dodjeljuju svakog 10. Izgleda da nije tako
Već mjesec dana ne mogu da uđem u pregled računa, kao ni da se prijavim na bonus plus.predstavnik wrote:Radi li kod koga Bonus pluspredstavnik wrote:Pise da se bonus plus za placene racune dodjeljuju svakog 10. Izgleda da nije tako
Stvarno, kao što reče escobar, nekada se treba zapitati kako ovdje išta fercera kako treba. Pa, majku mu zar je toliko teško ispoštovati bar stvari koje direktno donose prihod u firmu, u ovom slučaju račune za ono što su ljudi potrošili.drugi profil wrote:jednoj kcerki dosao u koverti, a meni, zeni i drugoj kcerki nije ni na mail.suad-sarajevo wrote:Mislio sam na mobilnu telefoniju, takođe. Ne znam šta im je? Obično dođe do 9 u mjesecu.
Presmjesno je da posao koji obavlja računar čeka sredinu mjeseca da se izvrši. ja sam već sve režije za juli platio. A eto čekam račun koji bi po logici stvari trebao biti među prvima isporučen. I nije to samo sad, traje to tako neko vrijeme.
+1made_in_sarajevo wrote:posto na email ako je mimo sablonskih odgovora i pitanja ne zele odgovoriti, volio bi ako mogu mirza ili ing da izmahalaju sta se desava sa ponudama u BHT? ovo fakat bez zajebancije pitam, gledam mtel nabavio Alcatel Idol 4S, u telekomu ocigledno i ne pomisljaju na njega, zapitam se nekad jel znaju da je i izasao uopste, tableta nema ni na mapi,a drze ih na stranici uredno, eto svako malo se raja zali za modem ili STB, meni su kuci donijeli fiksni telefon polovan koji je ocuvan, kazu nemamo na stanju ni jedan i ne znamo kad ce biti. jarane cuj ne znas kad ce biti pa sta radite onda,a da ne znate uslove i rokove poslovanja sa dobavljacima.
opet kazem bez zajebancije pitam, jel neko bolji, skuplji, jeftiniji ne zanima me, zanima me konkretno sta se desava vise, meni na poslovni email ne zele odgovoriti vec sedmicu dana,a i zato cu im sad svima redom sloziti od do. kad ne platimo racun ekspresno ugase i zovu prijete tuzbama, kad ih ja konkretno pitam sta su mu dali u znak zahvalnosti za 20 godina koristenja usluga tad im vjerovatno ne radi email.