Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#52351 Re: Zeničani
Hocemo ih ukloniti glasajuci za njihov otpad?
https://www.youtube.com/watch?v=Gcmc7RJ ... Istinomjer
https://www.youtube.com/watch?v=LwHtELv ... eAkcijeBiH
- Kikibombona
#52352 Re: Zeničani
Glasat cemo za ono sto imamo na ponudi. Previse smo mi zatucan narod da bi imali bolji izbor.Casual's wrote: ↑04/07/2021 16:24 Hocemo ih ukloniti glasajuci za njihov otpad?
...
Ja cu glasati za NS, uz SDP jedina multikulturalna stranka.
Za koga ces ti glasati?
- Casual's
#52353 Re: Zeničani
Za stranku kojoj bude bitna samo Zenica i zenicki simboli.
- Kikibombona
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52355 Re: Zeničani
Zenički čelično do pobjede 
- Casual's
#52356 Re: Zeničani
Pa onda necu ni izaci na izbore, jednostavno je.Kikibombona wrote: ↑04/07/2021 16:41Pa ko je ta stranka?
Nije valjda da se stidis svog političkog izbora?
Ne kontam ovo mudrovanje koje zaista smrdi na SDA.
Ne zelim glasati za "manje zlo" a onda zmiriti na nedjela tog zla i pravdati svoj izbor.
Trenutno ne postoji opcija koja moze garantovati kvalitetne kandidate, sto ne znaci da je nece biti.
- Casual's
#52357 Re: Zeničani
Smijesan si
- Kikibombona
#52358 Re: Zeničani
Uvijek ce biti manje zlo dok procenat visokoobrazovanih ne bude 40%, ali ne sa diplomama iz Doboja i Kiseljaka. I to nije samo slucaj u BiH vec na cijelom Balkanu.Casual's wrote: ↑04/07/2021 17:34Pa onda necu ni izaci na izbore, jednostavno je.Kikibombona wrote: ↑04/07/2021 16:41
Pa ko je ta stranka?
Nije valjda da se stidis svog političkog izbora?
Ne kontam ovo mudrovanje koje zaista smrdi na SDA.
Ne zelim glasati za "manje zlo" a onda zmiriti na nedjela tog zla i pravdati svoj izbor.
Trenutno ne postoji opcija koja moze garantovati kvalitetne kandidate, sto ne znaci da je nece biti.
...
Vas nekolicina na ovom forumu, a niste uopste glupi i naivni, radite posao za SDA. Ne kazem da ste njihovi piuni vec da vase pisanje 100% ide njima u prilog. Imam provjerenu info da je Salko Zildzic armiji SDA botova sugerisao da na internetu forsiraju pricu kako su svi isti i da ne vrijedi glasati, uz obaveznu kritiku protivnika SDA.
SDA vise ne moze furati pricu o Aliji, o islamu, o odbrani BiH... sve je odavno otrcano, pa su pustili novu pricu: svi su isti, ne vrijedi glasati. A armija od 250 000 SDA uhljeba ce ispuniti obavezu, te sa satelitima, ponekim papkom, Covicem i Dodikom, formirati vlast.
- Casual's
#52359 Re: Zeničani
Radiš posao za SDA ako napišeš prije izbora da ako ćelavo govno bude kandidat SDA nema šta tražiti u Ze?
Smiješno.
Fuad nikada neće biti alternativa SDA. Fuad je SDA. Ne može ga opravdati ni 10.000 Kikija, Bata, Husetića, Dina itd..
Smiješno.
Fuad nikada neće biti alternativa SDA. Fuad je SDA. Ne može ga opravdati ni 10.000 Kikija, Bata, Husetića, Dina itd..
- Kikibombona
#52360 Re: Zeničani
Govorim o tvom pisanju u proteklih par mjeseci, ono sto pamtim. Ne nudis alternativu.
Ja pisem da je Fudo seljacina sa dna kace i da Zenica mora snaznije podrzati SDP-NS kako bi se napravila ravnoteza selo - grad.
Kada napises da su svi isti to je glas za SDA. Mislis da je Salko Zildzic slucajno sugerisao armiji botova da sire pricu kako su svi isti i da ne vrijedi glasati? Oni znaju da ih samo niska izlaznost moze spasiti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52361 Re: Zeničani
Dobar majstor za Ford kod nas? Neki na Bristu, ne znam ime, ako ko zna bio bih zahvalan 
-
Nivelacija
#52362 Re: Zeničani
Nisu svi isti i ne znam je li ti treba crtati.Kikibombona wrote: ↑04/07/2021 18:43Uvijek ce biti manje zlo dok procenat visokoobrazovanih ne bude 40%, ali ne sa diplomama iz Doboja i Kiseljaka. I to nije samo slucaj u BiH vec na cijelom Balkanu.
...
Vas nekolicina na ovom forumu, a niste uopste glupi i naivni, radite posao za SDA. Ne kazem da ste njihovi piuni vec da vase pisanje 100% ide njima u prilog. Imam provjerenu info da je Salko Zildzic armiji SDA botova sugerisao da na internetu forsiraju pricu kako su svi isti i da ne vrijedi glasati, uz obaveznu kritiku protivnika SDA.
SDA vise ne moze furati pricu o Aliji, o islamu, o odbrani BiH... sve je odavno otrcano, pa su pustili novu pricu: svi su isti, ne vrijedi glasati. A armija od 250 000 SDA uhljeba ce ispuniti obavezu, te sa satelitima, ponekim papkom, Covicem i Dodikom, formirati vlast.
SDA je manje zlo od otpada koji nastane od SDA.
Tipa Kasumovic. Ako ti nije sta jasno prodji kroz grad, prosetaj.
Ili glasaj za NS i SDP ili za SDA.
- Kikibombona
#52363 Re: Zeničani
Ti si posten za razliku od nekih. Otvoreno kazes da ces glasati za SDA i to je to.Nivelacija wrote: ↑04/07/2021 19:30Nisu svi isti i ne znam je li ti treba crtati.
SDA je manje zlo od otpada koji nastane od SDA.
Tipa Kasumovic. Ako ti nije sta jasno prodji kroz grad, prosetaj.
Ili glasaj za NS i SDP ili za SDA.
-
belfy
#52364 Re: Zeničani
40% visokoobrazovanih zvuci lijepo. i sa ovim procentom koji imamo trenutacno dosta ih se valja po birou za zaposljavanje. veci procenat bi sigurno obezbijedio i vece odseljavanje, osim ako ne pristanu da rade poslove ispod i van struke. onda njihova diploma nakon par godina ne vrijedi ni papira na kojem je napisana.
to se zove pravljenje kuce od krova i to je jednostavno pogresno...
- Kikibombona
#52365 Re: Zeničani
Mislio sam na kvalitetno obrazovanje. A kada imas kvalitetno obrazovanje ekonomija po automatizmu cvjeta, otvaraju se radna mjesta, dolazi do ekspanzije malih i srednjih preduzeća, do razvoja naprednih tehnologija itd.belfy wrote: ↑04/07/2021 21:26 40% visokoobrazovanih zvuci lijepo. i sa ovim procentom koji imamo trenutacno dosta ih se valja po birou za zaposljavanje. veci procenat bi sigurno obezbijedio i vece odseljavanje, osim ako ne pristanu da rade poslove ispod i van struke. onda njihova diploma nakon par godina ne vrijedi ni papira na kojem je napisana.
Napisao sam da pod tim ne mislim na diplome iz Sirokog i Kiseljaka, mada ni drzavni fakulteti nisu izvor narocitog znanja...
Jasno je da govorim o dalekoj budućnosti, necemu sto ce se desiti za 50-ak godina.
...
Do tada, kada smo na polju politike, jasno je da mozemo birati najmanje lose opcije. Nema dobrih niti ce biti u narednih nekoliko decenija. I to je slucaj na cijelom Balkanu, lose politike su direktna posljedica zatucanosti i nepismenosti.
...
Mi ovdje 30 godina imamo vladavinu SDA. Nuzne su promjene taman bile na gore, mada je gore od SDA skoro nemoguce. Nepromjenjivost stvara apatiju i uvjerenje da je bilo kakva promjena nemoguca sto podstice masovno iseljavanje. I crni djavo je manje zlo od SDA.
-
Nivelacija
#52366 Re: Zeničani
Apsolutno netacno otpad iz SDA koji je izasao da samostalno svoje interese ostvaruje je 10x vece zlo od SDA. To svako normalan vidi nakon 5 godina takve situacije u Zenici gdje je jedini uspjeh otpada SDA uhljebljenje 200 teskih krkana kakve ni SDA nema i bez stida ikakvog postavljanje zene da direktora doma zdravlja dok grad tone. Bitno je da se oni pofajtaju sa SDA skontao sta levati zenički vole pa ih uzima na foru.
Decko investicije? Projekti? Gdje zapelo.?
Sijalicu rasvjete za 5 godina zamijenio nisi.
Decko investicije? Projekti? Gdje zapelo.?
Sijalicu rasvjete za 5 godina zamijenio nisi.
- apsidejzi
#52367 Re: Zeničani
@Kikibombona a sto se ti ne ukljucis u politiku? Prve izbore bi vjerovatno bio "neprimjecen" ali bi kroz par krugova mogao izgraditi neko ime.
-
skoronikako
#52368 Re: Zeničani
Kako je glasanje za SDP alternativa Fuadu? To isto da uzmes Daciu jer zelis alternativu za loseg Renaulta.
- Ja_Ja
#52369 Re: Zeničani
SDP trenutno nije alternativa nikome. SDP je propustio ogromnu priliku da odradi reformu unutar stranke kada su krenuli sa cistkom ali je presudnu ulogu u tom propalom pokusaju imao Niksic koji je minirao citav proces. Sada su pali krc za usi i ne nude nista vrijedno pomena. Zenica je odlican primjer kako su pali i jos uvijek padaju (ovo dolazi od nekog ko je dao SDP-u glas prosle izbore). Zbog Niksiceve nesposobnosti ja ih ne vidim kao ozbiljnu opciju a o kantonu da i ne pricam. Tanki ko lizalo.
NS je smijurija u Zenici i Ze-DO kantonu. Onako jaki ljudi u Sarajevu a od stranke u Zenici su napravili sprdnju i reality tv. Renicku su morali poslati u pm nakon proslih izbora i ukoliko se nesto OZBILJNO ne desi do kraja godine nece dobiti ni 1000 glasova u kantonu.
I kao tako truhli bolji su od ucrvalih inicijativa i SDA. Eku i Mirada da stave bili bi bolja opcija od Fude i SDA. Ja sam pobornik toga da se glasa po cijenu zivota. Imam ja dva dobra “safa” sehida i poginulih boraca na mijesnom groblju i kao postovanje prema tim ljudima ako nista drugo izaci cu na izbore i glasati.
NS je smijurija u Zenici i Ze-DO kantonu. Onako jaki ljudi u Sarajevu a od stranke u Zenici su napravili sprdnju i reality tv. Renicku su morali poslati u pm nakon proslih izbora i ukoliko se nesto OZBILJNO ne desi do kraja godine nece dobiti ni 1000 glasova u kantonu.
I kao tako truhli bolji su od ucrvalih inicijativa i SDA. Eku i Mirada da stave bili bi bolja opcija od Fude i SDA. Ja sam pobornik toga da se glasa po cijenu zivota. Imam ja dva dobra “safa” sehida i poginulih boraca na mijesnom groblju i kao postovanje prema tim ljudima ako nista drugo izaci cu na izbore i glasati.
-
withpeace
#52370 Re: Zeničani
Niska politicka prepucavanja u Zenici su se svela na relaciji SDA - Fuad. Mislim da ce fudina prepotentnost i ruralizam iskljucivo njega kostati na sljedecim izborima. Jednostavno ne vidim nikoga ambicioznog u ovom gradu, da je bas ono gradski tip a uz to obrazovan. Ali mora se priznati da je SDA kao termit izjela ovaj grad, doslovno ga bacila na koljena i upucala. Sve dok se desavaju vec spomenuti konfikti na relaciji fudo-sda ne vidim neku svjetlu buducnost. Mentalitet nasih ljudi u gradu se sveo da fudo dobije respekt onog trenutka kada pljuje sda. Treba nam neko osvjezenje ma da cemo se nacekati na to, do tada gledamo ovo svaki dan.
- Kikibombona
#52371 Re: Zeničani
Nemam nijedan razlog da se bavim politikom. Za nase prilike imam dobra primanja i ne treba mi da vrsta koristi. Moja porodica je totalno apoliticna, skoro niko ne izlazi na izbore. Otac i majka nikad nisu glasali unatoc mome nagovaranju. Nemam ni predispozicije za politiku, nisam sklon mudrovanju, taktiziranju, a narocito ne laktanju i drugim perfidnostima. Nije to drustvo za mene.
A smatram da je politika najplemenitiji poziv ako je covjek dobronamjeran. Doktor moze pomoci nekolicini, politicar milionima. Medjutim, nije politika za svakoga... Kapa do poda postenom covjeku koji zagazi u politicku kanalizaciju. Ja ne bih mogao.
- Kikibombona
#52372 Re: Zeničani
U narednih 10 godina, minimalno toliko, necemo imati kvalitetnu opciju. Rekao bih da necemo za 50, ali da ne idemo tako daleko...Ja_Ja wrote: ↑05/07/2021 00:58 SDP trenutno nije alternativa nikome. SDP je propustio ogromnu priliku da odradi reformu unutar stranke kada su krenuli sa cistkom ali je presudnu ulogu u tom propalom pokusaju imao Niksic koji je minirao citav proces. Sada su pali krc za usi i ne nude nista vrijedno pomena. Zenica je odlican primjer kako su pali i jos uvijek padaju (ovo dolazi od nekog ko je dao SDP-u glas prosle izbore). Zbog Niksiceve nesposobnosti ja ih ne vidim kao ozbiljnu opciju a o kantonu da i ne pricam. Tanki ko lizalo.
Iz ovakvog naroda ne moze nastati stranka slovenackog ili norveskog kvaliteta. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje. Pogledaj stranke u drugim balkanskim drzavama, ima li ijedna za koju mozes reci da je kvalitetna, od Grcke pa do Srbije? Nema nijedna. I nece zadugo biti. Da ne govorim o narodima koji su gori od nas, u Južnoj Americi, Africi ili Aziji.
...
Imamo sto imamo i izmedju toga odgovorni gradjani trebaju izabrati najbolje. Salko Zildzic je sugerisao SDA botovskoj mrezi da forsiraju pricu kako su svi isti, kako ne vrijedi izlaziti na izbore i sl. Cilj je demotivisati ljude, ubiti u njima svaku nadu, kako bi izlaznost bila sto manja.
...
Mi u ZDK imamo dvije opcije:
1. Podrzati SDA-HDZ tridesetogodisnju vladavinu
2. Glasati za opoziciju
Idealne opcije nema i nece je biti.
- apsidejzi
#52373 Re: Zeničani
Ovo je i razlog zasto imamo izbor izmedju SDA i Fuada te blijede SDP/NS. Svako ko je iole posten iz ovih razloga ne zeli da se bavi politikom i onda ostaju oni koji jesu skloni mudrovanju taktiziranju, laktanju i raznim perfidnostima. Na kraju ce neko morati ili se ni jedna cesta nece izgraditi i mi cemo vazda po forumu i facebooku mudrovati.Kikibombona wrote: ↑05/07/2021 07:15Nemam ni predispozicije za politiku, nisam sklon mudrovanju, taktiziranju, a narocito ne laktanju i drugim perfidnostima. Nije to drustvo za mene.
- Kikibombona
#52374 Re: Zeničani
Jbg jarane, isplivao na povrsinu najveca govna, a normalni ljudi se uglavnom povukli. Sto bi rekao Rambo, od rata su gore posljedice rata.apsidejzi wrote: ↑05/07/2021 08:39Ovo je i razlog zasto imamo izbor izmedju SDA i Fuada te blijede SDP/NS. Svako ko je iole posten iz ovih razloga ne zeli da se bavi politikom i onda ostaju oni koji jesu skloni mudrovanju taktiziranju, laktanju i raznim perfidnostima. Na kraju ce neko morati ili se ni jedna cesta nece izgraditi i mi cemo vazda po forumu i facebooku mudrovati.
Poznajem ljude koji su dosta kvalitetniji od mene a kojima ne pada na pamet da se uključe u politiku. Imaju dobra primanja, porodicne biznise, ne zele ulaziti u fajt sa Ramom, Patkovicem, Kelesturom i slicnima. I tesko da mozes nesto drastično promijeniti kada je omjer normalan vs nenormalan 1/10, zna se ko bude gubitnik. I na sve to slijede najprizemnije uvrede SDA portala, botova i nepismene sirotinje.
Sanja Renic, zena limitiranog znanja, a svi mi imamo limite, dozivljava najgore uvrede koje nicim nije zasluzila. Zena se trudi i doprinosi koliko moze. Nije nista ukrala. I za Alana kazu da je ok momak. Upoznao sam rahmetli Melihu Salcinovic uz ciju pomoc sam progurao inicijativu za svoju mahalu. Izuzetno prijatna zena. I mladi iz NS koji su bili na listi za prosle izbore, mahom su obrazovani, normalne gradske face. Svi oni dobijaju etikete izdajnika, pete kolone, pedera itd.
Ljudi nece tu politiku. Hoce konzervativno sa aromom vjere. Kada bi na celo NS stavio najbolje liberale iz Svedske i Norveske u Zenici bi se borili za cenzus. Tu se vise ne radi o kvalitetu, o postanju, vec se radi o ideologiji.
...
Brze promjene ce se desiti za par decenija kada izumru ratne generacije. Ti ljudi su trajno kontaminirani i sa njima je nemoguce pokrenuti progresivne ideje. Zele zadrzati postojece stanje i protive se svakoj promjeni. Cine apsolutnu većinu stanovnistva i bez njih je nemoguce promijeniti vlast.
...
Najbolje u ovom trenutku sto mozemo izvuci je kohabitacija ljevice i liberala (SDP i NS) sa otpadnicima iz SDA. I tako djelovati na njih, nametati evropske vrijednosti. Pogledaj Konakovica koliko je meksi od kada je u savezu sa SDP i NS.
- apsidejzi
#52375 Re: Zeničani
Boldirano si 100% upravu. Ja cesto razmisljam sto se ja ne bih ukljucio i onda mi naumpadne: Za koga? Nas narod je konzervativna desnica i takve i biraju i samo takvi mogu proci na izborima.Ti mozes biti liberal koji ima lijeve ili centralne stavove ali ces definitivno popusiti na izborima. Al onda s druge strane, ne mozes vjecno ni sutiti jer se nista nece samo od sebe promijeniti.Kikibombona wrote: ↑05/07/2021 09:24Jbg jarane, isplivao na povrsinu najveca govna, a normalni ljudi se uglavnom povukli. Sto bi rekao Rambo, od rata su gore posljedice rata.apsidejzi wrote: ↑05/07/2021 08:39Ovo je i razlog zasto imamo izbor izmedju SDA i Fuada te blijede SDP/NS. Svako ko je iole posten iz ovih razloga ne zeli da se bavi politikom i onda ostaju oni koji jesu skloni mudrovanju taktiziranju, laktanju i raznim perfidnostima. Na kraju ce neko morati ili se ni jedna cesta nece izgraditi i mi cemo vazda po forumu i facebooku mudrovati.
Poznajem ljude koji su dosta kvalitetniji od mene a kojima ne pada na pamet da se uključe u politiku. Imaju dobra primanja, porodicne biznise, ne zele ulaziti u fajt sa Ramom, Patkovicem, Kelesturom i slicnima. I tesko da mozes nesto drastično promijeniti kada je omjer normalan vs nenormalan 1/10, zna se ko bude gubitnik. I na sve to slijede najprizemnije uvrede SDA portala, botova i nepismene sirotinje.
Sanja Renic, zena limitiranog znanja, a svi mi imamo limite, dozivljava najgore uvrede koje nicim nije zasluzila. Zena se trudi i doprinosi koliko moze. Nije nista ukrala. I za Alana kazu da je ok momak. Upoznao sam rahmetli Melihu Salcinovic uz ciju pomoc sam progurao inicijativu za svoju mahalu. Izuzetno prijatna zena. I mladi iz NS koji su bili na listi za prosle izbore, mahom su obrazovani, normalne gradske face. Svi oni dobijaju etikete izdajnika, pete kolone, pedera itd.
Ljudi nece tu politiku. Hoce konzervativno sa aromom vjere. Kada bi na celo NS stavio najbolje liberale iz Svedske i Norveske u Zenici bi se borili za cenzus. Tu se vise ne radi o kvalitetu, o postanju, vec se radi o ideologiji.
...
Brze promjene ce se desiti za par decenija kada izumru ratne generacije. Ti ljudi su trajno kontaminirani i sa njima je nemoguce pokrenuti progresivne ideje. Zele zadrzati postojece stanje i protive se svakoj promjeni. Cine apsolutnu većinu stanovnistva i bez njih je nemoguce promijeniti vlast.
...
Najbolje u ovom trenutku sto mozemo izvuci je kohabitacija ljevice i liberala (SDP i NS) sa otpadnicima iz SDA. I tako djelovati na njih, nametati evropske vrijednosti. Pogledaj Konakovica koliko je meksi od kada je u savezu sa SDP i NS.To je pozitivan napredak na ideološkom, civilizacijskom planu.
TU sam i ja negdje izmedju letargije zbog naroda kojeg imamo i anksioznosti zbog te letargije. Ne zna covjek bil odustao il bi pokusao da se bori, i onda se sve svodi na to: Haj neko ce drugi valjda doci. I onda dodje Fudo i ti pomislis evo ga. Necu se ja boriti ali cu mu dati glas i navijati za njega da ove stuce. Na kraju se ispostavi da si bio dopola upravu. Ove jest stukao al je postao kao oni. Ustvari nije postao nego je oduvijek i bio kao oni al nema veze sad...
Ja za iduce izbore zaista ne vidim neku liberalnu opciju osim eventualno Babajica mada ne znam koliko je on samostalan. Ovo sa Bogicem je pokazalo da direktive ipak iz Sarajeva dolaze...