Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phillie
#52326 Re: Zeničani
Iznenadila ih gradjevinska sezona
nisu znali da je ove godine.
-
channel10
#52327 Re: Zeničani
Sta fali kruznom u strosmajerovoj? To oni hoce dva puta da uzmu pare. Koliko znam ondje nema nikakvih grbi ni udubljenja. Fino je napravljeno i sad ce opet raskopati i onda sjebati pa ce za godinu ici opet isti radovi na istom mjestu.
Hvala nivelacija. Nisam mogao odmah na prvu skontati gdje je jer sam gledao preko telefona.
Sta ima u ponudi?
Hvala nivelacija. Nisam mogao odmah na prvu skontati gdje je jer sam gledao preko telefona.
Sta ima u ponudi?
- Casual's
#52328 Re: Zeničani
Nisu nikada cigle postavili nazad.channel10 wrote: ↑03/07/2021 14:52 Sta fali kruznom u strosmajerovoj? To oni hoce dva puta da uzmu pare. Koliko znam ondje nema nikakvih grbi ni udubljenja. Fino je napravljeno i sad ce opet raskopati i onda sjebati pa ce za godinu ici opet isti radovi na istom mjestu.
Sta ima u ponudi?
-
Nivelacija
#52329 Re: Zeničani
Treba obnoviti horizontalnu signalizaciju po cijelom gradu a prvenstveno na GGM.
Ma treba sve, sve je otislo u pm
Ma treba sve, sve je otislo u pm
- Kikibombona
#52330 Re: Zeničani
Tako sto ce glasati za SDP, NS i NiP. Posebno ovi sto ne vole Fudu.apsidejzi wrote: ↑03/07/2021 08:08Kako da ih kazni?Kikibombona wrote: ↑02/07/2021 19:39 Izdajnicka i dusmanska vlada ZDK prekinula saradnju sa Amerikom.
Ako Zenica ne kazni SDA sektu 2022. glupi smo kao kurcev glavic.
- Casual's
#52331 Re: Zeničani
Ti što ne vole Fudu ne glasaju za Fudine podguzne muhe. Nabrojani su u Zenici samo Fudini rakija i janjetina pajdaši.
SDA se može kazniti samo ukoliko se pojavi nova, zenička opcija (a to kakanjska inicijativa nikako nije).
SDA se može kazniti samo ukoliko se pojavi nova, zenička opcija (a to kakanjska inicijativa nikako nije).
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#52332 Re: Zeničani
Ma za koga, ti nabrojani 90% radi na drzavnoj sisiKikibombona wrote: ↑04/07/2021 12:44Tako sto ce glasati za SDP, NS i NiP. Posebno ovi sto ne vole Fudu.
-
doff
#52333 Re: Zeničani
SDP = poltronizirani KFKikibombona wrote: ↑04/07/2021 12:44Tako sto ce glasati za SDP, NS i NiP. Posebno ovi sto ne vole Fudu.
NS = totalno orijentirani
NiP = KF (od iste majke rođeni)
Šta se može promijeniti do sljedeće godine, isto se promijenilo od rata do danas.. Svaka nada je ugašena, a ugasili su je KF, Konakovići, Šepići i lažni socijaldemokrati
- Kikibombona
#52334 Re: Zeničani
Kako poltronizirani kada imas slucaj Babajica?doff wrote: ↑04/07/2021 13:00SDP = poltronizirani KFKikibombona wrote: ↑04/07/2021 12:44
Tako sto ce glasati za SDP, NS i NiP. Posebno ovi sto ne vole Fudu.
NS = totalno orijentirani
NiP = KF (od iste majke rođeni)
Šta se može promijeniti do sljedeće godine, isto se promijenilo od rata do danas.. Svaka nada je ugašena, a ugasili su je KF, Konakovići, Šepići i lažni socijaldemokrati
Premijer ZDK bi mogao biti iz SDP-a.
A ako su tebi svi isti, ako nisi SDA, zasto se smaras politikom? Nema nikakve logike.
- Kikibombona
#52335 Re: Zeničani
Bobi, odlicno znamo da smo generalno smece od naroda uz rijetke izuzetke, a tih izuzetaka ima najmanje u politici.Bobi wrote: ↑04/07/2021 12:55Ma za koga, ti nabrojani 90% radi na drzavnoj sisiKikibombona wrote: ↑04/07/2021 12:44
Tako sto ce glasati za SDP, NS i NiP. Posebno ovi sto ne vole Fudu.,nema od njih ništa
.
...
Ako nista drugo, SDP je civilizacijski iskorak u odnosu na SDA. Kakva-takva multietnicka stranka, u kojoj ima mjesta za Sasu Magazinovica i Lanu Prlic. Rekoh, SDA je ideološki bliza Bagdadu nego Briselu.
- Kikibombona
#52336 Re: Zeničani
Kakav god bio SDP njihovi članovi nikad nisu imali ovakve poruke, a ovo je nacin razmisljanja prosjecnog SDA-ovca.
Ja ne znam kako ikome moze biti isto

Ja ne znam kako ikome moze biti isto

-
doff
#52337 Re: Zeničani
Babajic je ponizen, sad luta ko muha bez glave, ne znam da li si to primjetio?Kikibombona wrote: ↑04/07/2021 13:14Kako poltronizirani kada imas slucaj Babajica?
Premijer ZDK bi mogao biti iz SDP-a.
A ako su tebi svi isti, ako nisi SDA, zasto se smaras politikom? Nema nikakve logike.
I nije samo Babajić SDP, on je samo jedna kockica. SDP i dalje stoji iza KF-a
Njihov kapacitet smo vidjeli na prošlim općim izborima, šta su mogli a šta su napravili, i dalje ih smatras bitnim?
Gore od nezadovoljstva je kad se pomiriš s tim, i totalno se isključiš, nismo valjda dotle došli da i kritike zabranjujemo?
I opet kažem, nakon svih dogadjaja od rata, i dalje da vjerujemo u supernovu, nekoj novoj energiji?
- Casual's
#52338 Re: Zeničani
Babajića je stranka izdala. Dan poslije sjednice na kojoj je dao ostavku njegovi stranački pajdaši žderu i loču sa Fudom.
Naša stranka je dovoljno sa Sanjom pokazala koliko su nebitni u svemu, a i njoj se ne zaboravlja koliko je valjala Fudi kada je izradio NGG i doveo Turčina.
NiP na osnivačkoj sjednici kao VIP gosta poziva Fudu, a najveći domet NiP-a u Ze je grupni obilazak džamija i džumi (ništa drugačije nego A-SDA).
Naša stranka je dovoljno sa Sanjom pokazala koliko su nebitni u svemu, a i njoj se ne zaboravlja koliko je valjala Fudi kada je izradio NGG i doveo Turčina.
NiP na osnivačkoj sjednici kao VIP gosta poziva Fudu, a najveći domet NiP-a u Ze je grupni obilazak džamija i džumi (ništa drugačije nego A-SDA).
- Kikibombona
#52339 Re: Zeničani
Ovdje ne afirmises nikakvu politiku vec vodis kampanju protiv Fuada, od cega korist ima jedino SDA. Nisi napisao nijedan komentar o dusmanskoj SDA vladavini u ZDK. Amerika je prekinula sve veze sa dusmanskom vladom ZDK a ti o tome nisi napisao nijedan komentar. Kome ovo nije sumnjivo?doff wrote: ↑04/07/2021 13:29Babajic je ponizen, sad luta ko muha bez glave, ne znam da li si to primjetio?
I nije samo Babajić SDP, on je samo jedna kockica. SDP i dalje stoji iza KF-a
Njihov kapacitet smo vidjeli na prošlim općim izborima, šta su mogli a šta su napravili, i dalje ih smatras bitnim?
Gore od nezadovoljstva je kad se pomiriš s tim, i totalno se isključiš, nismo valjda dotle došli da i kritike zabranjujemo?
I opet kažem, nakon svih dogadjaja od rata, i dalje da vjerujemo u supernovu, nekoj novoj energiji?
I koje su tvoje ideološke pozicije, da li si na strani multikulturalnog ili etno-vjerskog koncepta?
- Kikibombona
#52340 Re: Zeničani
Svi su losi i bice losi dok smo mi govnast narod. 99.9% ljudi bi se ugradilo da ima priliku.Casual's wrote: ↑04/07/2021 13:33 Babajića je stranka izdala. Dan poslije sjednice na kojoj je dao ostavku njegovi stranački pajdaši žderu i loču sa Fudom.
...
Medjutim, ne mogu se oteti utisku da ljudi kada izadju iz SDA potisnu sovinizam i vjerski fanatizam. I Fudo je primjer za to. Njega gotive mnogi nasi sugradjana Srbi i Hrvati, mnogi ateisti. I Konakovic u SA isto. SDA-ovci ga prekrstise u Gavrila, crtaju mu kokarde, nazivaju ga cetnikom.
E sad, jedino ako vam ne smeta SDA sovinizam i vjerski fanatizam, onda je to druga prica.
- Casual's
#52341 Re: Zeničani
Gradonačelnik koji na zvaničnom FB profilu ljudima odgovara sa MashAllah, Inshallah, Elhamdulilah je potisnuo šovinizam i vjerski fanatizam? Za govornicom se govori "selam alejk i dobar dan". De ba, mani. 
- Ja_Ja
#52342 Re: Zeničani
Na zalost moram da se slozim da SDP, NS I NIP nisu nikakve alternative. Iskreno se nadam da ce se pojaviti neka bolja opcija do izbora. Ukoliko se ne pojavi misljenja sam da su SDP, NS I NIP bolji izbor nego SDA, ASDA, DF, HDZ ILI KF i pored toga sto se ne radi o zdravim i kvalitetnim alternativama. Znaci ako covjek dodje do zida i primoran je da bira nekog od gore navedenih sad iz ove pozicije je jednostavno puno odgovornije da se bira SDP, NS ili NIP nego SDA ili KF.
Ne vidim (a mozda neko ponudi) dobar argument na osnovu cega bi se glas trebao dati SDA ili KF.
Ne vidim (a mozda neko ponudi) dobar argument na osnovu cega bi se glas trebao dati SDA ili KF.
- Kikibombona
#52343 Re: Zeničani
I ja kao 'militantni ateista' kazem 'masala'. Poznajem dosta divnih ljudi koji koriste te izraze, uključujući koji komsinicu koja je najbolja osoba koju poznajem. I to sto navodis nije nikakav vjerski fanatizam. Kako moze biti vjerski fanatik kada ga SDA-ovci optuzuju da pije alkohol i slicno? SDA botovi upravo na to udaraju, da je los musliman.
99% manjinskih naroda u Zenici ce podrzati Kasumovica samo da ne bude SDA koja je tvrda etno-vjerska stranka.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52344 Re: Zeničani
Huso je selamio, Fuče bas i ne 
- Kikibombona
#52345 Re: Zeničani
To su jedine alternative koje postoje. Necemo mi dozivjeti neku normalnu opciju sve dok smo los narod. Normalnih nema na cijelom Balkanu, a za to je razloga mnogo.Ja_Ja wrote: ↑04/07/2021 13:52 Na zalost moram da se slozim da SDP, NS I NIP nisu nikakve alternative. Iskreno se nadam da ce se pojaviti neka bolja opcija do izbora. Ukoliko se ne pojavi misljenja sam da su SDP, NS I NIP bolji izbor nego SDA, ASDA, DF, HDZ ILI KF i pored toga sto se ne radi o zdravim i kvalitetnim alternativama. Znaci ako covjek dodje do zida i primoran je da bira nekog od gore navedenih sad iz ove pozicije je jednostavno puno odgovornije da se bira SDP, NS ili NIP nego SDA ili KF.
...
Mi generalno imamo dvije opcije, koalicija oko SDA ili koalicija oko SDP
...
I ovdje je izbor izmedju multikulturalizma i etno-vjerskog nacionalizma. Pa sta je kome srcu milije. A pogledajte ko najzesce brani jedinstvenu i gradjansku BiH u EU... LIBERALI I ZELENI.
-
doff
#52346 Re: Zeničani
Komentarisem lokalni nivo, koji je meni najvažniji, jer sve potrebe završavam u lokalnoj zajednici. U Kanton za života nisam ušao, nisam imao ama baš nikakve potrebe. SDA je u Zenici trenutno marginalna, opozicija su.Kikibombona wrote: ↑04/07/2021 13:38
Ovdje ne afirmises nikakvu politiku vec vodis kampanju protiv Fuada, od cega korist ima jedino SDA. Nisi napisao nijedan komentar o dusmanskoj SDA vladavini u ZDK. Amerika je prekinula sve veze sa dusmanskom vladom ZDK a ti o tome nisi napisao nijedan komentar. Kome ovo nije sumnjivo?
I koje su tvoje ideološke pozicije, da li si na strani multikulturalnog ili etno-vjerskog koncepta?
Komentarisem ublehaša koji je gotovo sve slagao, ali narod ga voli jer socno ofira SDA, i iza to ofiraze krije svu svoju nesposobnost.
O realizacijama svih njegovih obećanja nema potrebe više pisati. Kao ima desetine projekata al gdje su realizacije, a samim tim gdje je lova?
Spominjes Amerika je prekinula sve veze sa ovom Vladom. A ja te pitam, kakve su to veze prije bile, koje su se aktivnosti vodile, projekti? Daj mi jedan značajan.
Rušenje ilegalne gradnje u Zenici. Region pisao o sramoti na zgradi, ovaj kmet to ne ruši, slijep na oči. Ne ruši ni adelmova 3 sprata, ne ruši ni zgradu terasa, odnosno 2 sprata, nit ruši zgradu megagradnje koja je i bez kompletno izgrađena bez građevinske dozvole i još su cestu sjebali, nit da je zakrpe. Al se hvali srusenim kućicama na trgu rudara, malim obrtnicima, a ovim krupnim ne smije, ili je nešto drugo po srijedi...i onda nas pvdje ocjenjujete terminom kako je on manje zlo.
Valjda je nama bitnija Vlada ZDK, a ne nasa lokalna zajednica, i obećana evropska Zenica, sa lažnim projektima i utrosenim sredstvima.
- Kikibombona
#52347 Re: Zeničani
Sve sto kazes za Fudo negativno ja se slazem.doff wrote: ↑04/07/2021 14:07Komentarisem lokalni nivo, koji je meni najvažniji, jer sve potrebe završavam u lokalnoj zajednici. U Kanton za života nisam ušao, nisam imao ama baš nikakve potrebe. SDA je u Zenici trenutno marginalna, opozicija su.
Komentarisem ublehaša koji je gotovo sve slagao, ali narod ga voli jer socno ofira SDA, i iza to ofiraze krije svu svoju nesposobnost.
O realizacijama svih njegovih obećanja nema potrebe više pisati. Kao ima desetine projekata al gdje su realizacije, a samim tim gdje je lova?
Spominjes Amerika je prekinula sve veze sa ovom Vladom. A ja te pitam, kakve su to veze prije bile, koje su se aktivnosti vodile, projekti? Daj mi jedan značajan.
Rušenje ilegalne gradnje u Zenici. Region pisao o sramoti na zgradi, ovaj kmet to ne ruši, slijep na oči. Ne ruši ni adelmova 3 sprata, ne ruši ni zgradu terasa, odnosno 2 sprata, nit ruši zgradu megagradnje koja je i bez kompletno izgrađena bez građevinske dozvole i još su cestu sjebali, nit da je zakrpe. Al se hvali srusenim kućicama na trgu rudara, malim obrtnicima, a ovim krupnim ne smije, ili je nešto drugo po srijedi...i onda nas pvdje ocjenjujete terminom kako je on manje zlo.
Valjda je nama bitnija Vlada ZDK, a ne nasa lokalna zajednica, i obećana evropska Zenica, sa lažnim projektima i utrosenim sredstvima.
...
Ja zato agitujem kod ljudi da izadju na izbore i podrze SDP-NS. Neka sto vise ljudi podrzi multikulturalne opcije kako Fudo ne bi bio bog i batina u ZDK.
...
I nisi mi odgovorio, koje su tvoje ideološke pozicije?
-
Nivelacija
#52348 Re: Zeničani
Ako ne bude kvalitete i neke ideje od SDP i NS onda biram manje zlo tj SDA a ne otpad od SDA kojoj je jedini cilj zena za direktoricu bolnice i rat, osvete svojoj dojucerasnjoj stranci.
Ko glasa nakon 5 godina takvog rezima i vladanja Zenicom taj ima veliki problem u glavi.
Ko glasa nakon 5 godina takvog rezima i vladanja Zenicom taj ima veliki problem u glavi.
- Casual's
#52349 Re: Zeničani
Meni kao vjerniku od Bajrama do Bajrama smeta "Mashallah", "Hairli", "Inshallah" u prepisci gradonačelnika sa građanima na njegovoj zvaničnoj FB stranici. Isto mi smeta "selam alejk" za govornicom.Kikibombona wrote: ↑04/07/2021 13:58 I ja kao 'militantni ateista' kazem 'masala'. Poznajem dosta divnih ljudi koji koriste te izraze, uključujući koji komsinicu koja je najbolja osoba koju poznajem. I to sto navodis nije nikakav vjerski fanatizam. Kako moze biti vjerski fanatik kada ga SDA-ovci optuzuju da pije alkohol i slicno? SDA botovi upravo na to udaraju, da je los musliman.
99% manjinskih naroda u Zenici ce podrzati Kasumovica samo da ne bude SDA koja je tvrda etno-vjerska stranka.
Dakle, neko koga SDA optužuje da pije alkohol ne može biti vjerski fanatik? Majko draga.
Mislim, daleko od toga da je on vjerski fanatik. On je debil, mamlaz, krme, konj, peder, sve, ali vjerski fanatik nije. On je brlja fanatik. Vjerske stvari koristi samo da se svidi svom biračkom tijelu. Isto je radio dok je bio SDA, isto i sad radi. Dakle, nije odustao od tog dijela.
Previše ideš u tu kontra SDA priču pa ne vidiš šta druga strana radi.
- Kikibombona
#52350 Re: Zeničani
Fudo je seljak covjek. Jbg, nije rodjen u Parizu vec u nekakvoj vukojebini. Tipičan bosanski seljak.Casual's wrote: ↑04/07/2021 15:51Meni kao vjerniku od Bajrama do Bajrama smeta "Mashallah", "Hairli", "Inshallah" u prepisci gradonačelnika sa građanima na njegovoj zvaničnoj FB stranici. Isto mi smeta "selam alejk" za govornicom.
Dakle, neko koga SDA optužuje da pije alkohol ne može biti vjerski fanatik? Majko draga.![]()
Mislim, daleko od toga da je on vjerski fanatik. On je debil, mamlaz, krme, konj, peder, sve, ali vjerski fanatik nije. On je brlja fanatik. Vjerske stvari koristi samo da se svidi svom biračkom tijelu. Isto je radio dok je bio SDA, isto i sad radi. Dakle, nije odustao od tog dijela.
Previše ideš u tu kontra SDA priču pa ne vidiš šta druga strana radi.
S druge strane, SDA je izrasla iz ideologije mladih muslimana, opcinjena ihvanijskim pokretom, turskom AKP. Skoro potpuno kontrolisu IZ BiH. Veoma cesto sire govor mrznje. Njihovi portali poput SAFF-a i STAV-a su legla vjerskog ekstremizma. Kasumovicu broje pive na stolu, Konakovicu crtaju kokarde, a Hadzifejzovica krste u Nenada.
Sutra ce i tebe nazvati vlahom ako iskocis iz matrice. Od njihA veceg zla nema i obaveza je svakog odgovornog gradjanina, pro-evropskih shvatanja, da ih uklonimo sa svih nivoa vlasti.