FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#52326 Re: FC Barcelona

Post by mali_milojica »

LSD wrote:
mali_milojica wrote:
omar little wrote:kao da je blizina osvajanja lp garancija necega? treba trener koji je filozofski komplementaran barci, da se ekipa obnovi i stavi na noge za buducnost. u protivnom ce barca zavrsiti ko junajted.
Barcelona prvo treba prestati ici niz dlaku Messiju. Covjek je genije,takvog igraca Barcelona nece imati narednih 50 god,treba ga trpiti (ali ima granica).
Klubu je puno donio,ali ne moze se igrac pitati ko ce biti trener,ko ce doci,ko otici i svaku god dvije traziti povecanja plate.
30 mu je godina,ja bih ga slozio blentavim arapima dok jos zele za njega platiti 200mil
I slazem se,Barcelona treba trenera koji razumije filozofiju kluba,nacina igre,ali i da je ime koji moze igrace drzati na lancu. Prvenstveno Messija i Suareza.
E pa takvog nema trenutno u svijetu. Nema toga ko može njih držati na lancu duže od godine, svakoga bi sažvakali i ispljunuli.
Krojf je dva metra pod zemljom, a Pep u Cityu.
Pada mi na pamet Bielsa, ali on je previše lud i nepredvidiv da bi vodio neki veliki klub.
Ovaj Jardim iz Monaca je dobar. Napravio je ekipu koja daje 3-4 gola po utakmici.
Ali prvo i osnovno,mozda bolno (ali cini mi se jedini izbor) ,ali sto prije naprave lakse ce im biti. Zivjeti zivot bez Messija. Znam,predsjednika koji bi ga prodao bi razapeli navijaci,a nikome se ne gube izbori i predsjednicka pozicija. Ali sta sutra ili 2-3 godine.
LSD

#52327 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

mali_milojica wrote: Ovaj Jardim iz Monaca je dobar. Napravio je ekipu koja daje 3-4 gola po utakmici.
Ali prvo i osnovno,mozda bolno (ali cini mi se jedini izbor) ,ali sto prije naprave lakse ce im biti. Zivjeti zivot bez Messija. Znam,predsjednika koji bi ga prodao bi razapeli navijaci,a nikome se ne gube izbori i predsjednicka pozicija. Ali sta sutra ili 2-3 godine.
Moraš shvatiti, da je Messi igrac kojeg Barca nece nikad prodati.
Zaboravi pare, njegove godine, isplativost takvog transfera i sve moguce apskete. Sve je to sasvim logicno što pišeš, ali kad je Messi u pitanju, to odmah pada u vodu.
Barca ga nece prodati dok god on želi trčkarati po Kampu Novom, taman sjedio na centru i češkao jajca.
E jedino da njemu pukne film i kaže Odyebaus gospodo, odoh ja...ali šanse za tako nešto su ispod nule, to je SF scenario.... pa gdje bi bio bolje tretiran nego u Barci gdje ima status polubožanstva ;-) gdje god da ode valja mu se dokazivati iznova, a u Barci može trcati 3-4 kilometra po utakmici :-)
mali_milojica

#52328 Re: FC Barcelona

Post by mali_milojica »

LSD wrote:
mali_milojica wrote: Ovaj Jardim iz Monaca je dobar. Napravio je ekipu koja daje 3-4 gola po utakmici.
Moraš shvatiti, da je Messi igrac kojeg Barca nece nikad prodati.
Zaboravi pare, njegove godine, isplativost takvog transfera i sve moguce apskete. Sve je to sasvim logicno što pišeš, ali kad je Messi u pitanju, to odmah pada u vodu.
Barca ga nece prodati dok god on želi trčkarati po Kampu Novom, taman sjedio na centru i češkao jajca.
E jedino da njemu pukne film i kaže Odyebaus gospodo, odoh ja...ali šanse za tako nešto su ispod nule, to je SF scenario.... pa gdje i bio bolje tretiran nego u Barci gdje ima status polubožanstva ;-) gdje god da ode valja mu se dokazivati iznova, a u Barci može trcati 3-4 kilometra po utakmici :-) :lol:
Ma znam sve,ali onako malo naglas razmisljam :D
Samo trpi ekipa,klub. Moze on jos vode donijeti,ali za 2-3 godine :roll:
omar little

#52329 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

opet se messi prodaje. :D revolucionarno originalne ideje.
LSD

#52330 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

mali_milojica wrote: Ma znam sve,ali onako malo naglas razmisljam :D
Znamo svi da trpi, ali valja sad naci novog jirgeta koji ce trcati i raditi za njega.
Alvesa više nema, Rakitić ne može kao nekad...valjda nađu nekog crnca koji može trcati ko lud, plus znati igrati lopte :mrgreen:
skenderija04

#52331 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Jebo trenera
2002

#52332 Re: FC Barcelona

Post by 2002 »

Ovaj Jardim iz Monaca se pravo uklapa u Barcinu filozofiju, i njemu odbrana ka*ina ko i Barci :lol:
Od City-a primio 6 komada u dvomecu :lol:
Tito_i_Partija

#52333 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Pa i Pep je primio toliko, sto znaci da je perfektan. :P
skenderija04

#52334 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
Znamo svi da trpi, ali valja sad naci novog jirgeta koji ce trcati i raditi za njega.
Alvesa više nema, Rakitić ne može kao nekad...valjda nađu nekog crnca koji može trcati ko lud, plus znati igrati lopte :mrgreen:
Ljudi, da li vi stvarno mislite da Messi predstavlja Barceoni problem?
LSD

#52335 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:
Ne može najbolji strijelac i asistent u historiji La Lige (ne samo Barce) biti ikakav problem. Messi je i sad u tekucoj sezoni Primere najbolji strijelac i asistent.
Ali je problem što nema trenera koji ce natjerati Barcu da trci i izvuci ono najbolje iz Messija.
mali_milojica

#52336 Re: FC Barcelona

Post by mali_milojica »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:
Ne znam za LSD,ali ja mislim da da.
U neku ruku postao je veci od trenera,ekipe,predsjednika,kluba.
Ponavljam,covjek je genij i trebat ce Barceloni dugo da nauci zivjeti bez njega. Sto se prije pocnu navikavati i spremati zamjenu,taj period ce trajati manje i bezbolnije.
skenderija04

#52337 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

mali_milojica wrote: Ne znam za LSD,ali ja mislim da da.
Ponavljam,covjek je genij i trebat ce Barceloni dugo da nauci zivjeti bez njega. Sto se prije pocnu navikavati i spremati zamjenu,taj period ce trajati manje i bezbolnije.
Druze, 29 godina mu je. Samo!
Neka igra do kada on bude htio.
Sta da ga prodaju? Sta ce sa tim parama?
mali_milojica

#52338 Re: FC Barcelona

Post by mali_milojica »

skenderija04 wrote:
Za 3mj punih 30,ulazi u 31 god zivota.
Neka igra,ne moraju ga prodati,ali sto prije pocnu sa zamjenom,lakse ce biti igrati bez njega za 3 god
Vertig0

#52339 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Image
Ne budalite.
Tomahawk11
Globalni moderator

#52340 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Tesko je za ovakvog igraca naci zamjenu.
Pogotovo jos dok igra o tome pricati, razmisljati.
Ne ide. Nikako.
Da ga prodas za 200 miliona, a sta si dobio...nista.
A puno izgubio.
Nije to nekakav Diego Costa, pa ono, hajmo zaraditi na njemu, a i on hoce rado u Kinu.
mali_milojica

#52341 Re: FC Barcelona

Post by mali_milojica »

Naravno da se Messi ne moze zamjeniti.
Ali sta poslije njega? Kljuc u bravu? Zivjeti na lovorikama i sjecati se dobrih starih vremena?
Naravno,naci ces zamjenu. Kakvu? To neka u Barceloni odluce.
Govorim iskljucivo o nekom manje bezbolnom periodu kad se covjek povuce,nekoga dovesti,pa ga pomalo dozirqti i uvoditi u sistem.
Logovan

#52342 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

skenderija04 wrote:
Kako misliš neka igra do kad on bude htio? On da određuje koliko će igrati, bez obzira na prikazane igre na terenu? :skoljka: :D

30 mu je godina, neka se počnu spremati za njegov odlazak.
ultima_palabra

#52343 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Dogodine ide SP, ako će ponoviti onu nezainteresovanost kao prije prošlog Mundijala, možda i ima računice da ga prodaju.

Mada bi period prilagođavanja vjerovatno bio dug i bolan.
skenderija04

#52344 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Logovan wrote:
skenderija04 wrote:
Kako misliš neka igra do kad on bude htio? On da određuje koliko će igrati, bez obzira na prikazane igre na terenu? :skoljka: :D

30 mu je godina, neka se počnu spremati za njegov odlazak.
On ima jos 4 godine vrhunskog fudbala.

Eto sad da ga stave na prodaju, svi oni kpji ga osporavaju bili bi prvi u redu za kupovinu bez obzira na cijenu.

Messi bi trebao zavrsiti karijeru tamo gdje je i poceo.I mora biti tretiran kako zasluzuje
Tomahawk11
Globalni moderator

#52345 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Da...ne valja vise za Barcu, al bi mogao u United, jelde :mrgreen:
ifus

#52346 Re: FC Barcelona

Post by ifus »

Poznanik bio u Rimu, inače Zukanovićev prijatelj koji ga je ugostio u gradu i odveo na trening Vučice. Igrači, naravno, vrijedno rade, treniraju, sve divno krasno, ali nigdje ne vidi Tottija - kralj pije kafu i zeza se dok se ovi znoje. Naravoučenije: legende se ne prodaju, već same odu kad vide da je vakat.
skenderija04

#52347 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ifus wrote:Poznanik bio u Rimu, inače Zukanovićev prijatelj koji ga je ugostio u gradu i odveo na trening Vučice. Igrači, naravno, vrijedno rade, treniraju, sve divno krasno, ali nigdje ne vidi Tottija - kralj pije kafu i zeza se dok se ovi znoje. Naravoučenije: legende se ne prodaju, već same odu kad vide da je vakat.
To je to.

Tako se i mjeri velicina kluba.
skenderija04

#52348 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Da...ne valja vise za Barcu, al bi mogao u United, jelde :mrgreen:
Ne znam da li United ili neko drugi, ali vidio bi kako bi odjednom postao mlad i marljiv
Tomahawk11
Globalni moderator

#52349 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

skenderija04 wrote:
Tomahawk11 wrote:Da...ne valja vise za Barcu, al bi mogao u United, jelde :mrgreen:
Ne znam da li United ili neko drugi, ali vidio bi kako bi odjednom postao mlad i marljiv
;-) :thumbup:
ultima_palabra

#52350 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
ifus wrote:Poznanik bio u Rimu, inače Zukanovićev prijatelj koji ga je ugostio u gradu i odveo na trening Vučice. Igrači, naravno, vrijedno rade, treniraju, sve divno krasno, ali nigdje ne vidi Tottija - kralj pije kafu i zeza se dok se ovi znoje. Naravoučenije: legende se ne prodaju, već same odu kad vide da je vakat.
To je to.

Tako se i mjeri velicina kluba.
Pa po tome se i vidi da je Roma mali klub.
Post Reply