Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- nosara
- drag_gost
#52327 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Genijalan film.prankster wrote: ↑06/12/2020 03:24 Jebena filmčina, nisam odavno pogledao nešto kvalitetno kao ovaj film:
https://www.imdb.com/title/tt5221894/
![]()
-
Affinity
#52328 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nema ga na torentima?prankster wrote: ↑06/12/2020 03:24 Jebena filmčina, nisam odavno pogledao nešto kvalitetno kao ovaj film:
![]()
- johnnykola
#52329 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
S engleskim titlom:
Najobičnije guglanje i može se naći s našim.
-
last mohicans
#52330 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ima ga na online sajtovima, ja sam ga tu gledao. Makar je bio tad.Affinity wrote: ↑06/12/2020 21:03Nema ga na torentima?prankster wrote: ↑06/12/2020 03:24 Jebena filmčina, nisam odavno pogledao nešto kvalitetno kao ovaj film:
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#52331 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ima i automatski prevod,ne znam koliko je tačan,prevod na še jezikejohnnykola wrote: ↑06/12/2020 21:43 S engleskim titlom:
- karanana
#52332 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A ima i serija vidim. To je znak da je film sigurno valjao.
- BarbaDue
-
90minut
#52334 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Top 3 žanra zadnjih 6 godina.
-
wolfie
#52335 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mel Gibson decembar

- johnnykola
#52336 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT2 21.00.
Na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. jedanaest izraelskih sportaša ubila je palestinska teroristička skupina. U znak odmazde izraelska vlada angažira skupinu Mossadovih agenata da pronađu i likvidiraju odgovorne za napad.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D1:

- Tito_i_Partija
#52338 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nekoliko stvari, pocevsi recimo od te same nerazjasnjene kuge koja ubija sve zitarice i kojekakve druge usjeve.
Drugim rijecima, sto bi ameri rekli convenient plot device, u smislu "ne sikirajte se plaho zbog cega i kako, moramo u svemir, ostalo je nebitno."Astrobiologist David Grinspoon criticized the dire "blight" situation on Earth portrayed in the early scenes, pointing out that even with a voracious blight it would have taken millions of years to reduce the atmosphere's oxygen content. He also notes that gravity should have pulled down the ice clouds.
Al' u onom momentu pred kraj kad je crna rupa usla u pricu, poceo sam da se sam sebi smijem. Udje covjek fino k'o na vrata, dade kcerki kod, i vrati se nazad k'o da nista nije bilo. Kakva prevara u pm. Za film koji se toliko dici solidnim naucnim temeljom, ovo je katastrofalan potez.
U stvari, kad se sve sagleda, jedina stvar sto je bilo naucno potkovano je "time dilation", ili te vremenske razlike prouzrokovane crnom rupom. Sve ostalo je bezveze.
- ExNihilo
#52339 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
A dobro, treba uvijek imati na umu da naučna-fantastilka nije samo naučna, nego je i fantastika. Samim tim, kada govorimo o crnim rupama, uzevši u obzir koliko malo o njima zaista znamo, jedini način da budeš naučno dosljedan jeste da ih uopće ne uvrstiš u film i ne pričaš na tu temu.Tito_i_Partija wrote: ↑07/12/2020 19:15Nekoliko stvari, pocevsi recimo od te same nerazjasnjene kuge koja ubija sve zitarice i kojekakve druge usjeve.Drugim rijecima, sto bi ameri rekli convenient plot device, u smislu "ne sikirajte se plaho zbog cega i kako, moramo u svemir, ostalo je nebitno."Astrobiologist David Grinspoon criticized the dire "blight" situation on Earth portrayed in the early scenes, pointing out that even with a voracious blight it would have taken millions of years to reduce the atmosphere's oxygen content. He also notes that gravity should have pulled down the ice clouds.
Al' u onom momentu pred kraj kad je crna rupa usla u pricu, poceo sam da se sam sebi smijem. Udje covjek fino k'o na vrata, dade kcerki kod, i vrati se nazad k'o da nista nije bilo. Kakva prevara u pm. Za film koji se toliko dici solidnim naucnim temeljom, ovo je katastrofalan potez.
U stvari, kad se sve sagleda, jedina stvar sto je bilo naucno potkovano je "time dilation", ili te vremenske razlike prouzrokovane crnom rupom. Sve ostalo je bezveze.
Zato mislim da je u takvim situacijama ipak opravdano staviti na rever licentia poetica i manjak činjenica zaokružiti fantastikom. Meni je sasvim dovoljno što su se držali hipotetičkih koncepata kakav je Einstein-Rosen bridge, jer da su se držali isključivo onoga što je eksperimentalno potvrđeno, ostalo bi jedino da se priča o Hawkingovoj termodinamici crne rupe, što baš i nije uzbudljivo.
Samim tim, mislim da ovaj dio sa kćerkom treba tako i posmatrati. Na rubu crne rupe se lomi fizika kakvu znamo, pa je njegova komunikacija sa kćerkom preko crne rupe više neka Nolanova simbolika ljubavi kao pete dimenzije i transcedentalne sila koja premoštava zakone prirode. Možda je malo cheesy, ali fakat mislim da to nije point u kome ga trebamo prozivati za naučni aspekt. Došao je do ruba nauke i rekao OK sad ćemo malo patetike ubaciti. Fair enough, lave.
Ima tu nekih stinica, poput ovog sa žitaricama ili dizajna onog robota, ali to je baš nitpicking. Realno, Interstellar spada u pedantnije science-fiction filmove sa tog naučnog aspekta, uprkos nekim propustima. Ipak je savjetnik bio lik koji će nekoliko godina kasnije dobiti Nobela za fiziku, a i plejada drugih naučnika je pohvatila tretman science aspekta u filmu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52340 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nihilo cekam te ba na drugoj temi. Zima vani, ponedjeljak mrtvi, necu nidje, de preporuku ba 
- ExNihilo
#52341 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Čekaj da razmislim._BataZiv_0809 wrote: ↑07/12/2020 19:45 Nihilo cekam te ba na drugoj temi. Zima vani, ponedjeljak mrtvi, necu nidje, de preporuku ba![]()
- Tito_i_Partija
#52342 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Navodno je Kip Thorne bio zasluzan za to da ne bude puno gore, jer je Nolan htio da ubaci raznoraznih stvari preko kojih Thorne nije mog'o da predje.ExNihilo wrote: ↑07/12/2020 19:42A dobro, treba uvijek imati na umu da naučna-fantastilka nije samo naučna, nego je i fantastika. Samim tim, kada govorimo o crnim rupama, uzevši u obzir koliko malo o njima zaista znamo, jedini način da budeš naučno dosljedan jeste da ih uopće ne uvrstiš u film i ne pričaš na tu temu.Tito_i_Partija wrote: ↑07/12/2020 19:15Nekoliko stvari, pocevsi recimo od te same nerazjasnjene kuge koja ubija sve zitarice i kojekakve druge usjeve.Drugim rijecima, sto bi ameri rekli convenient plot device, u smislu "ne sikirajte se plaho zbog cega i kako, moramo u svemir, ostalo je nebitno."Astrobiologist David Grinspoon criticized the dire "blight" situation on Earth portrayed in the early scenes, pointing out that even with a voracious blight it would have taken millions of years to reduce the atmosphere's oxygen content. He also notes that gravity should have pulled down the ice clouds.
Zato mislim da je u takvim situacijama ipak opravdano staviti na rever licentia poetica i manjak činjenica zaokružiti fantastikom. Meni je sasvim dovoljno što su se držali hipotetičkih koncepata kakav je Einstein-Rosen bridge, jer da su se držali isključivo onoga što je eksperimentalno potvrđeno, ostalo bi jedino da se priča o Hawkingovoj termodinamici crne rupe, što baš i nije uzbudljivo.
Samim tim, mislim da ovaj dio sa kćerkom treba tako i posmatrati. Na rubu crne rupe se lomi fizika kakvu znamo, pa je njegova komunikacija sa kćerkom preko crne rupe više neka Nolanova simbolika ljubavi kao pete dimenzije i transcedentalne sila koja premoštava zakone prirode. Možda je malo cheesy, ali fakat mislim da to nije point u kome ga trebamo prozivati za naučni aspekt. Došao je do ruba nauke i rekao OK sad ćemo malo patetike ubaciti. Fair enough, lave.
Ima tu nekih stinica, poput ovog sa žitaricama ili dizajna onog robota, ali to je baš nitpicking. Realno, Interstellar spada u pedantnije science-fiction filmove sa tog naučnog aspekta, uprkos nekim propustima. Ipak je savjetnik bio lik koji će nekoliko godina kasnije dobiti Nobela za fiziku, a i plejada drugih naučnika je pohvatila tretman science aspekta u filmu.
Sve u svemu, postujem tvoje misljenje. Razumijem i cijelu pricu oko naucne fantastike, i znam kako ti licno ne volis ekstremni realizam ako to ugrozava artisticku viziju autora/rezisera, jer smo mnogo puta promuhabetili oko toga.
Sve to kontam i razumijem, al' spagetifikacija (strucni izraz) McConaughey-a ulaskom u crnu rupu je po mom misljenju propustena prilika koja bi poboljsala cijeli film, sto na umjetnickom tako i na realnom nivou.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52343 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Dobro ba pusti ga meni trazi film sad 
- karanana
#52344 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Interstellar velika karina.
da li je tenet veca?
da li je tenet veca?
- Tito_i_Partija
#52345 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
De ba pusti film, ukljuci se u raspravu. Bolje od filma hiljadu puta.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#52346 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moram jos jednom pogledat Interstellar. Gledo ga sa dragom u kinu, njoj postalo dosadno i zabavila se tako sto mi je jebala koncentraciju svakih 10 sekundiTito_i_Partija wrote: ↑07/12/2020 20:31De ba pusti film, ukljuci se u raspravu. Bolje od filma hiljadu puta.![]()
- ExNihilo
- karanana
- ExNihilo
-
omar little
#52350 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
djizs krajst, interstellar again.