BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Del_Boy1

#52301 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

djama wrote:
zateznistub wrote:
djama wrote:http://imgur.com/a/CmBqk

evo dok sam upload... trenutno stanje...
Ne vidi ti se slika.

Sad se vidi.
Ja ti kažem, garant ti je do kartice ili aparata.
Mijenjao prosle godine kada sam presao uzeo ovaj note 5 jer sam presao na nano sim... i poslije toga opet jednom mijenjao kada sam im ukazao na problem.
sto se tice aparata uredno radi obzirom kad izadjem van drzave i koristim druge kartice extra radi (s tim da je aparat kupljen u SAD i umjesto 3g stoji 4g ikonica)
Kod mene Sony M4 aqua ponekad zaglavi na Edge signalu, jednostavno ne može pronaći ni jedan 3G signal, a oko mene svi imaju 3G, nakon što ručno odaberem recimo mtel mrežu i izbaci mi da je zabranjena mreža, onda proradi i 3G, i tako traje 10-15 dana pa onda se opet telefon nešto zblesavi, ne vrijedi ga palit i gasit niti uključivati avionski mod, samo pomaže ručni izbor mtel mreže i posle toga sve OK. Telefon kupljen u BH Telecomu.
joske

#52302 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

Hocel bit NOKIA 6 u telecomu imal sta od toga , gledam univerzalno vec ima u ponudi
https://www.univerzalno.com/proizvod/nokia_6_64gb
https://www.univerzalno.com/proizvod/no ... 3036519745

:roll:
djama

#52303 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

Cossack wrote:
djama wrote:http://imgur.com/a/CmBqk

evo dok sam upload... trenutno stanje...
Do tebe je nešto 100%. Ne moraš odmah pljuvati po telekomu. Meni uvijek na toj lokacije varira između 3G i H.
Probao svoju karticu na samsung c7 od supruge i isto se desava ...
MTV

#52304 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Note 5 i C serija nisu namijenjeni Europskom trzistu pa postoji problema u radu uredjaja na odredjenim frekvencijama.

Note 5 je bio skoro svugdje sem u Europi a C serija je prvenstveno za Azijsko podrucje.

Gdje si ih kupio/dobio?! Jel Univerzalno, Digitalcity...
djama

#52305 Re: BHTelecom All About

Post by djama »

MTV wrote:Note 5 i C serija nisu namijenjeni Europskom trzistu pa postoji problema u radu uredjaja na odredjenim frekvencijama.

Note 5 je bio skoro svugdje sem u Europi a C serija je prvenstveno za Azijsko podrucje.

Gdje si ih kupio/dobio?! Jel Univerzalno, Digitalcity...
Oba su SAD obzirom i nije do toga. Prije ovoga sam imao galaxy s5 kupljen u telekom i gotovo isto da se desavalo ...
oba podrzavaju HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 s tim da model koji ja imam podrzava i 1700 , a kod nas je 2100. Uredjaji su prilagodjeni svim frekvencija da mogu raditi na 2g , 3g , 4g , lte.
zippoo87

#52306 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

djama wrote:
drugi profil wrote:Jel ti uopste u postavkama ukljuceno da sim koristi bhmobile mrezu automatski za LTE/3G /2G promet?
Edge je tzv. 2,5G tehnologija, pa mi više ima logike da je do uređaja ili postavki na njemu, nego do mreže, obzirom da meni 3g fercera odlično i u gradu i na cesti.
LTE/3g/2g (auto connect) trentuno na postavkama
druze,stavi 3G only i rijesiti ces probleme :D
i kod mene je tako bilo automatski i bas kada mi zatreba net,ono predje na spori i nervira me
prije 2 mjeseca stavio 3g only i leti net,zato i jesam prvi put potrosio 1GB za mjesec ,za vise od godinu dana haha
a i bateriju svuce zacas ali boze moj,barem nista sa netom ne steka
Bavarac94

#52307 Re: BHTelecom All About

Post by Bavarac94 »

Koliko je MB ukljuceno u StudentPaket1? Ja koliko znam da je povecan na 1GB ali sad mi stize poruka da je iskoristeno preko 80% prometa i da je ostalo oko 90 MB a na mobitelu pokazuje da je potroseno oko 400 MB? Sad je li vraceno sa 1GB na 500 MB ili?
jarobot

#52308 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Kako je naš BH telekom velikodušan u akciji bonus plus za rođendan sam dobio cijele 3 slovima tri boda :D :D :D :D :D :-) :-) :-)
I još pride ne mogu mi već 10 dana omogućiti da gledam Cinema TV kanal koji sam uredno prijavio i dodatno plaćam 1km... :D :D :D
Idemo prvi gubimo pretplatnike .... :D
drug_profi

#52309 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Bavarac94 wrote:Koliko je MB ukljuceno u StudentPaket1? Ja koliko znam da je povecan na 1GB ali sad mi stize poruka da je iskoristeno preko 80% prometa i da je ostalo oko 90 MB a na mobitelu pokazuje da je potroseno oko 400 MB? Sad je li vraceno sa 1GB na 500 MB ili?
Vraćeno sve na početne pozicije. :mrgreen:
Radar71

#52310 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Bavarac94 wrote:Koliko je MB ukljuceno u StudentPaket1? Ja koliko znam da je povecan na 1GB ali sad mi stize poruka da je iskoristeno preko 80% prometa i da je ostalo oko 90 MB a na mobitelu pokazuje da je potroseno oko 400 MB? Sad je li vraceno sa 1GB na 500 MB ili?
Zašto će ti 1GB?
rizibizi

#52311 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Radar71 wrote:Zašto će ti 1GB?
:thumbup: :bih: :sretan: :fight: :stolica: :place1: :place1: :zid: :zid: :zid: :zid: :zid: :jbt: :ekser:
made_in_sarajevo

#52312 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

posaljem na poslovni mail da mi se objasni samo zasto ja kao korisnik 15+ godina nemam nikakvih beneficija,popusta dodatnih, ma nista, cak imam ista prava kao korisnik od 3 mjescea. stize glupi odgovor evo imamo adsl, imamo top tim znaci sve ono mi odgovoraju sto ja nisam uopste ni pitao ni spomeno nigdje. ja opet vratim sve je to super ali trazim odgovor. to je bilo u srijedu ili cetvrtak i odgovora jos nema,a nije ni lijepo ignorisati korisnika koji je tu 15+ godina i ostavio ti para i para,a odbio je druge kad su nam u firmu dolazili i sve nudili.

nece oni daleko koliko god sami sebe lagali. telemach ih je realno presisao sa ponudom. imaju bruku vise kanala sto znaci veci izbor opet sto znaci vise klijenata i potencijalnih klijenata. internet necemo ni pricati i prica "sto ce ti 40mbita" eto da mogu u granapu pricati da imam, sto ce nekome mobitel od 1500KM,auto od 100 000 ili kuca/stan od 200 000, eto u tom je to rangu "sto ce ti brzi internet" u 2017 godini. kako je telemach do svega toga dosao necu da ulazim, jel legalno ili nije valjda imamo drzave i zakona koji ce to upratiti pa kazniti ako treba. danas u ovom jadu od drzave igrati po zakonu i pravilima je smijesno. mogu ovi pisati clanke do sutra ali telemach ih pregazi ko plitak potok. kad je tako gazi onda i ti ko mu jebe mater, ako krenu tebe rusiti onda ce morati i telemach, naravno da im se ne isplati i prolazis dalje. SK meni licno i ne treba, ni arene plaho ne gledam, jest da je telemach fisno cijenu koju niko normalan ne bi prihvatio ali bori se, ima bruku drugih sportskih kanala, dokumentarnih, filmskih (pink kanali su kurac obicni i vrte 15 filmova vec godinu dana), evo raja se konstatno zali za web moja tv da im ne radi kanal premijer lige kad su utakmice, a uredno plate, svako malo stranica telekoma stopa, greske izbacuje da server ne valja, radnici ne zna se ko pije,a ko placa. na 2 saltera dvije razlicite price, isto kao da su dvije razlicite firme, 1444 i salter nikad nije uskladjeno bilo i nikad nisu isto pricali.

ja kad godinu jos ispucam ugovora, a ne bude promjena, sjesti i dobro izvagati sta dalje.
Rugafet

#52313 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Jeste kolega moj, sve je to bas tako. Kad sam ja to ovdje isto pisao napadi si sijevali sa svih strana (o nekakvim izdajama, banderama, gdje pare odlaze, patriotizmu i slicne price koje nemaju veze ni sa uslugom/cijenom) Ali dobro je, vidim ipak se okrece, pa ili ce na kraju izaci sa ponudama dostojnim vremena u kojem zivimo, i time biti konkurentni pa da nam svima skupa bude bolje ili brate dragi neka tropnu kako bog zapovjeda.
mayab

#52314 Re: BHTelecom All About

Post by mayab »

drugi profil wrote:
Vraćeno sve na početne pozicije. :mrgreen:
Ja sam se zaista iskreno bio nadao da ce telecom ovaj dupli net ostaviti trajno, kad ono šipak, čak opet nonsens, akcija se zvala nesto kao dupli net u ljetnim mjesecima, i ukinu ti ga 31.7. :lol: :lol: , znači osmi mjesec kod njih definitivno nije ljetnji
Tobe jarabi, firme, i marketinga i hofana!
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#52315 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Ma propali su, samo još ne znaju to. Kod mene u kući do prije dva mjeseca bile 3 Moje TV. Mama željela dodatni STB, zvala našli da ima neplaćeni račun. Ispostavilo se tacnim, platili zaostali račun isti dan. Naravno za 15-tak dana stigao famozni odgovor da "nema tehničke mogućnosti" za dodatni STB. Naljutili ženu nazvala Telemach obećali doći u roku od sedam dana samo da spremi jedan račun od režija na njeno ime. Došli sutradan i završili priključak sa dva STB-a, odjavili jednu Moju TV. Svidjela nam se slika, jer je stvarno bolja nego kod telecoma brat odjavi drugu Moju TV predje na Telemach i sad svi imamo internet 30Mbps :) . Meni se sad ne žuri sa odjavom, al' eto tako to hoda....
cobe_fks

#52316 Re: BHTelecom All About

Post by cobe_fks »

Pozdrav raja, imam jedno pitanje :D
Korisnik sam mojatv full paketa i na tak paket sam kupio telefon na otplatu. Takodjer sam korisnik i paketa mojmini15. Zanima me da li mogu na ovaj paket mojmini15 kupiti jos jedan telefon na otplatu?
Hvala :)
ing-ecc

#52317 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

cobe_fks wrote:Pozdrav raja, imam jedno pitanje :D
Korisnik sam mojatv full paketa i na tak paket sam kupio telefon na otplatu. Takodjer sam korisnik i paketa mojmini15. Zanima me da li mogu na ovaj paket mojmini15 kupiti jos jedan telefon na otplatu?
Kako misliš 'još jedan' na mini 15 ako si prvi kupio na MojaTV :? Na dvije različite usluge imaš mogućnost kupovine različitih uređaja. :D
cobe_fks

#52318 Re: BHTelecom All About

Post by cobe_fks »

ing-ecc wrote:
Kako misliš 'još jedan' na mini 15 ako si prvi kupio na MojaTV :? Na dvije različite usluge imaš mogućnost kupovine različitih uređaja. :D
E to me i zanima, nema veze sto su usluge na isto ime, znaci moze na dvije razlicite usluge dva telefona :D
made_in_sarajevo

#52319 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

cobe_fks wrote:
ing-ecc wrote:
E to me i zanima, nema veze sto su usluge na isto ime, znaci moze na dvije razlicite usluge dva telefona :D
pa ja kad te usluge veze nemaju jedna sa drugom. ako bude neki nadareno glup ili glupa na salteru, prebaci se na drugi salter manje ces zivaca izgubiti :mrgreen:
cobe_fks

#52320 Re: BHTelecom All About

Post by cobe_fks »

Zahvaljujem :)
Dzontra_Volta

#52321 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

Uzmi u obzir da ti nema velike razlike u rati kad uzmeš preko mini 15 sa obaveznim trajanjem ili bez obaveznog trajanja, pa ti možda više odgovara da uzmeš bez ugovora na 12-24 rate.
cobe_fks

#52322 Re: BHTelecom All About

Post by cobe_fks »

Dzontra_Volta wrote:Uzmi u obzir da ti nema velike razlike u rati kad uzmeš preko mini 15 sa obaveznim trajanjem ili bez obaveznog trajanja, pa ti možda više odgovara da uzmeš bez ugovora na 12-24 rate.
:thumbup:
joske

#52323 Re: BHTelecom All About

Post by joske »

pitanje da li se placa promjena broja u telecomu full paket , zamjena starog za novi broj :-D fiksni broj u pitanju
skafiskafsnjak

#52324 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

Da li mogu otkljucati telefon (bht) a da ne ubacujem karticu drugog operatera? Dobio sam onaj kod od BHTelecoma...pise da ubacim drugu karticu, a nemam trenutno :D
ing-ecc

#52325 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

joske wrote:pitanje da li se placa promjena broja u telecomu full paket , zamjena starog za novi broj :-D fiksni broj u pitanju
šta je stari broj šta je novi broj? možda misliš na 070 i zamjena za 03x ili ...
Locked