Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

ferratilis

#52276 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Youtube algoritam je jedna od najprljavijih stvari na internetu (ustvari svi algoritmi od pandemije naovamo). Zato koristim youtube enhancer ekstenziju da to sakrijem, pogotovo one glupe shorts koji preplave front page. A jedini videi koje vidim su od kanala na koje sam pretplacen. Jako korisna stvar, i dobra za mentalno zdravlje.

https://chromewebstore.google.com/detai ... ckeeldkhle
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52277 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Tito_i_Partija wrote: 09/01/2026 02:06
Chmoljo wrote: 09/01/2026 01:08
ja sam jednostavno morao da vidim ima li bar jedna stvar oko koje nije glup.

i ne, nema.
Radoznao si čovjek, shvatam...al' džaba sebi kvariš youtube algoritam. :-D

Ja pogled'o par videa od Asmongolda, da vidim zašto je toliko popularan...nisam ga mog'o skinut' sa youtube feeda narednih mjesec dana. :-x :D
Asmona sam gledao jer je hvalio COE33 :lol:

ne kontam njegovu popularnost. kardašijanka se bar jebala...

znaš kako, beta glukan je preparat koji pomaže u jačanju imuniteta, a radi na način da bukvalno nadražuje imune stanice, koje su onda stalno u stanju pripravnosti. ne dozvoljavaju da se imuni sistem tijela uspava i tako "zaboravi" da se bori protiv prijetnje i stranih tijela.

otprilike ja tako zavirim šta takvi bilmezi imaju za reći. ben shapiro mi se pojavljivao u feedu u formi kada mu se neko nagovorio uglavnom po pitanju palestine. a dobro je čuti te argumente i način nastupanja, to ti je moj beta glukan. :D

i dok sam administrarao na forumu, posebno u političkom dijelu, uvijek sam puštao određene petokolonaše da drobe, dok ne pređu granicu. lako se uljuljkati u vlastitu pravičnost ako nema kontrastava. kada ima, spreman si odgovoriti na svaku provokaciju, spin, laž. iako argumenti postaju besmisleni kada se bukvalno bira u šta će se vjerovati, i to na nivou ozbiljnih država.
ferratilis wrote: 09/01/2026 07:48 Youtube algoritam je jedna od najprljavijih stvari na internetu (ustvari svi algoritmi od pandemije naovamo). Zato koristim youtube enhancer ekstenziju da to sakrijem, pogotovo one glupe shorts koji preplave front page. A jedini videi koje vidim su od kanala na koje sam pretplacen. Jako korisna stvar, i dobra za mentalno zdravlje.

https://chromewebstore.google.com/detai ... ckeeldkhle
:thumbup:
vaučer

#52278 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

ferratilis wrote: 09/01/2026 07:48 Youtube algoritam je jedna od najprljavijih stvari na internetu (ustvari svi algoritmi od pandemije naovamo). Zato koristim youtube enhancer ekstenziju da to sakrijem, pogotovo one glupe shorts koji preplave front page. A jedini videi koje vidim su od kanala na koje sam pretplacen. Jako korisna stvar, i dobra za mentalno zdravlje.
Mislim da je moj pristup bolji, već godinama je Watch History kompletno isključen. :D Nema feeda, nema nikakvih videa, ništa. Samo lista pretplata u izborniku sa strane i mala notifikacija ako tamo ima novih videa za gledati.
ferratilis

#52279 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

vaučer wrote: 09/01/2026 09:21
Mislim da je moj pristup bolji, već godinama je Watch History kompletno isključen. :D Nema feeda, nema nikakvih videa, ništa. Samo lista pretplata u izborniku sa strane i mala notifikacija ako tamo ima novih videa za gledati.
Godinama sam tako koristio, ali kad iskljucis watch history onda ne pamti gdje si stao u odredjenom video, ovako mogu nastaviti gledati neki duzi video na bilo kojem uredjaju. Pogotovo je korisno jer na TV-u imam instaliran SmartTube koji blokira sve reklame i sponzore, pa nekad nastavim gledat dok jedem ili nesto slicno, a ne smaraju sa glupostima.
Tabakmalac

#52280 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Asmongold prije par dana konačno svoju sobu očistio, zato i jest pao ovoliki snijeg. :lol:

A na netu kruži slika kako mu je soba gdje lajva/stream-a izgledala prije, tačno da se čovjek prekrsti.
jasko_ba

#52281 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by jasko_ba »

Dodje na red konacno, preporuka svima.
nepass1

#52282 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Nema picke hadesa na heat 32 preci :(
Dodjem do styxa ali nema dalje...jos pravim ove ultra mega buildove
ferratilis

#52283 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

nepass1 wrote: 09/01/2026 19:14 Nema picke hadesa na heat 32 preci :(
Dovoljno si daleko vec dogurao, dosad si sigurno zavrsio pricu, vidio epilog, vrijeme je da predjes na Hades 2. :D
nepass1

#52284 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

ferratilis wrote: 09/01/2026 19:38
nepass1 wrote: 09/01/2026 19:14 Nema picke hadesa na heat 32 preci :(
Dovoljno si daleko vec dogurao, dosad si sigurno zavrsio pricu, vidio epilog, vrijeme je da predjes na Hades 2. :D
Fali mi od skelija nagrada zadnja, a dobijem je kad predjem heat 32.
U biti samo se mora biti vjesto u prva dva svijeta i imatu pun kurac srece da dobijem od demeter cast i onaj boon da cast dugo traje(glacier glase), onda mi treba artemis call i da dobijem duoboon gdje cast sa laserom trazi sam neprijatelja. Posle toga samo jos voce jedem da cast traje sto duze, 1lvl 1 sec. Eh i da mi chaos da jos dodatni cast i da jos jedan kod chirona nadjem ili da artemis baci svoj legendary gdje dobijem +2 bloodstonea
Na manjem heatu sam hadesa rijesio za minutu.
Nenormalan je dps, u hiljadama se broji, ubijes ga dok se dva puta izvrti sa onim zrakama
Tito_i_Partija

#52285 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Završio sam Outer Worlds 2. Nisam igr'o prvi dio, mada čitam da navodno nije potrebno.

Šta ja znam, onako. Sve stvari koji su ljudi govorili za prvi dio, t.j. da je teški prosjek, da nije ništa posebno, pa čak pomalo i dosadno, to je meni tako ispalo za ovaj drugi dio. Priča je ok, nema onoliko humora koliko se to u trailerima predstavljalo, a i onog humora što ima mi je poprilično krindž.

Apsolutno sam mrzio art style igre, znači to je nekakva usrana kombinacija estetike steampunka/clockpunka i Fallouta, i na to još dodali neko pretjerano šarenilo, da ništa veze s vezom nema.

Skill/perk sistem je ok, equipment sistem je mog'o bit' bolji. Opet, ništa posebno.

Tehnički je igra jako dobro išla, samo jedan crash sam im'o, sve ostalo bez problema.

Sve u svemu, igra je ok za ubit' vremena, al' da je sad neka preporuka, pa i ne baš.
Kuvet

#52286 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Kuvet »

Zavrsio sam Resident Evil 4. Ovo mi je prvi RE da sam zavrsio. Nisam pretjerano volio ovu fransizu, sta ja znam, ali igra je taman za odusak. Odlicna grafika, ne pretjerano strasna (hvala Bogu) i gameplay jako dobar. Boss borbe su mi onako.

Krenuo sam sa Crysisom, tacnije uzeo sam cijelu trilogiju za nekoliko markica. ( prije nisam imao pc koji bi to pokrenuo :D). Volim taj Far cry 1 smek, igra je fino ostarila.
House

#52287 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

divan pogled na blackwater. :)
kakavdanakneiskustvu

#52288 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Pretpostavljam da se Robuxi za igranje Robloxa mogu kupiti i u drugim državama a da se kodovi mogu kod nas koristiti?
Free Spirit

#52289 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

House wrote: 11/01/2026 23:35 Image

"Grešku" sam napravio što sam nastavio sa igricama nakon par neredovnih godina i prvo što sam odigrao su RDR2 i KCD2... Sad je problem sve ostalo igrati jer očekuješ puno više :lol:
House

#52290 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Free Spirit wrote: 12/01/2026 20:12
House wrote: 11/01/2026 23:35 Image

"Grešku" sam napravio što sam nastavio sa igricama nakon par neredovnih godina i prvo što sam odigrao su RDR2 i KCD2... Sad je problem sve ostalo igrati jer očekuješ puno više :lol:
e, jbg. nema ništa gore :mrgreen:

btw. još nisam odigao RDR2. zažmirim i ugasim ton na svaki pomen RDR2 radnje. :) :mrgreen:
Last edited by House on 12/01/2026 20:20, edited 2 times in total.
ljubijankic

#52291 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ljubijankic »

Sta preporucujete za igrati ovih dana? Isplati li se kupiti RDR 2?
House

#52292 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

skyrim svake zime. :mrgreen:

tradicija.
glitch

#52293 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by glitch »

ljubijankic wrote: 12/01/2026 20:19 Sta preporucujete za igrati ovih dana? Isplati li se kupiti RDR 2?
14.99 je cijena svaki svako malo, itekako da isplati
nepass1

#52295 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

ljubijankic wrote: 12/01/2026 20:19 Sta preporucujete za igrati ovih dana? Isplati li se kupiti RDR 2?
Isplati vala
nepass1

#52296 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

House wrote: 12/01/2026 20:21 skyrim svake zime. :mrgreen:

tradicija.
Meni punica dolazi cuvati djete, ide witcher 3 od nule do 100%
vaučer

#52297 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Kupio nedavno za par eura ovu trilogiju novih Tomb Raider naslova. Nekako mi taman naletili na volej nakon God of War, sličan flow igre. Prešao sam prvi, sad igram Rise of The Tomb Raider - bemzogativna, vanilla zabava. Ko naručeno za ove zimske dane (osim što se igra odvija u jebenom Sibiru).
nepass1

#52298 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

vaučer wrote: 13/01/2026 08:30 Kupio nedavno za par eura ovu trilogiju novih Tomb Raider naslova. Nekako mi taman naletili na volej nakon God of War, sličan flow igre. Prešao sam prvi, sad igram Rise of The Tomb Raider - bemzogativna, vanilla zabava. Ko naručeno za ove zimske dane (osim što se igra odvija u jebenom Sibiru).
I ja sam presao prvu, na drugoj stao. Nesta mi dosadna. Ustvari stealth me odbio
vaučer

#52299 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Ne znam jel forsiraju više stealth u ovoj igri, nisam puno sneakao u prvoj igri. U osnovi ako ne mogu počistiti cijeli level tako - ne igra mi se stealth. Tako da sam uglavnom odmah otvarao akciju strelom u glavu pa kud puklo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52300 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Onaj Total War: Three Kingdoms na epicu je totalno smetlje. Rusi se u 3D bitkama. Bio sam prisiljen uzeti steam key za 9$ i to sa dodatkom. Na steamu mi je rusio nekih par puta dok nije se ispeglo tj ultra size army ne moze to spustite na high, shadow smanjiti i jos neke efekte. Uglavnom stari engine koji nije patchovan za nove grafulje i ruši se. Epic games store me je razocarao. Zato daju besplatno igre, neispeglaju engin nego daju onako sirov pa ti se pati. Steam to drugacije, profesionalnije radi.
Post Reply