Dešavanja u Srbiji
-
omar little
#52276 Re: Dešavanja u Srbiji
zasto nema novog kesica, jel zna neko?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#52277 Re: Dešavanja u Srbiji
piČkousti je ovim potezom zapusio svima usta od opozicije, regionalnih prepucavanja do eu itd... jako dobar potez da od loseg lidera stvori se regionalni svetac... odlicno odigran potez.
-
zilog
#52278 Re: Dešavanja u Srbiji
Bio bi da je odigrao u tisini i da nisu trolovi potrcali u rano poentiranje. Ovako je isplivalo svasta.
-
sumirprimus
#52279 Re: Dešavanja u Srbiji
Hvala srbiji hvala srbijancima hvala vucicu.
Ako je antipatriotski i izdajnicki cin otic i vakcinisat se gdje se potpisuje za antipatriote!?
Patriote se aktiviraju samo kad treba mitimgovat za zastitu vladavine sda!
Ako je antipatriotski i izdajnicki cin otic i vakcinisat se gdje se potpisuje za antipatriote!?
Patriote se aktiviraju samo kad treba mitimgovat za zastitu vladavine sda!
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#52280 Re: Dešavanja u Srbiji
Patriotizam ne postoji. Osvjestite se.
-
sumirprimus
#52281 Re: Dešavanja u Srbiji
Onda ne citas prozivke patriota
I ne nisam se vakciniso u srbiji nisam stigo.
I ne nisam se vakciniso u srbiji nisam stigo.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#52282 Re: Dešavanja u Srbiji
Patriotizam su izmislili siromasni i besposlicari. To ne postoji. Slicno kao religija i nacionalizam.
-
sumirprimus
#52283 Re: Dešavanja u Srbiji
Ama cinican sam i iskreno libo me za patriotizam.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#52284 Re: Dešavanja u Srbiji
Skontao sam i na tvoj prvi post. Valja objasniti ostalima.
- draganbl
#52285 Re: Dešavanja u Srbiji
Previše si ličnog unio u svoj odgovor., a stičem utisak da si htio mene lično da uvrijediš. Nije ti uspjelo. Kao prvo, ne razumijem zašto mi se obraćaš sa "vi". Ne bih rekao da želiš da mi persiraš, prije bih rekao da je riječ o trpanju mene u neku grupaciju, kojoj zasigurno ne pripadam.Grean wrote: ↑29/03/2021 18:29Poznata je ta vasa prica o patetici kako vi obicno nazivate trazenje pravde.draganbl wrote: ↑29/03/2021 11:39Na ostale odgovore na moje postove od juče su već odgovorili moji istomišljenici po ovom pitanju, pa se neću ponavljati.Grean wrote: ↑28/03/2021 18:51
Vidi, Srbija vama sigurno jeste prijateljska zemlja ali vi niste BiH. Za minimalno 70% stanovnistva Srbija nije i ne moze biti prijateljska zemlja.
Sto se tice vakcina, uboli su i tu su jedni medju rijetkim, dozvolili su onima koji zele iz BiH da se vakcinisu ali nema im se na cemu zahvaljivati, duzni su nam puno vise.
Što se tiče odgovora na post koji citiram, rekao bih sljedeće dvije stvari:
Nama (koji živimo u Bosni i Hercegovini) Srbija treba da bude prijateljska zemlja. Prijateljstvo na nivou država je slojevita kategorija, ono se gradi višedecenijskim trudom i radom.
Srbija gradi prijateljske odnose sa velikim brojem zemalja i na istoku i na zapadu (za razliku od devedesetih godina, kada se gradilo samo naprijateljstvo). Rezultat dobrih odnosa Srbije sa Rusijom, Kinom, ali i zapadnim zemljama je i omogućio priliv vakcina sa svih strana.
Međutim, to tipičnom bosanskom glupanu neće nikada ući u glavu. Ne gradi se država patetikom, sadakom i čekanjem američke intervencije.
Ovo za cekanje americke intervencije mogu reci ne samo da smo docekali vec i indirektno izdejstvovali jos 99' sto je bio rezultat nase borbe, naseg iscrpljavanja kako srpskog agresora tako i medjunarodne zajednice. Satisfakcija je slobodno Kosovo i saznanje da smo mi velikim dijelom i tu bili zasluzni.
Sto se prijateljstva tice opet ti kazem nama Bosnjacima Srbija nije i ne moze biti prijatelj ako se ne dese kakva cuda da se resetuje na fabricke postavke sto je malo vjerovatno.
Ovakvi su bili u tursko doba, ovakvi bili 1918, bili isti izmedju dva velika rata, bili ovakvi u periodu 41-45, 92-95, zasto mislis da su danas drugaciji? Na osnovu cega zakljucujes da se jedna kontinuirana zlocinacka, cetnicka politika promijenila u pet-sest godina? Na cemu to zasnivas, na revitaliziranju cetnickog pokreta i zlocina, na spomenicima i muralima Drazi Mihajlovicu, Radovanu i Ratku, ismijavanju prezivjelih logorasa u Prijedoru, na bespravnoj inat crkvi na zemlji Fate Orlovic (nije Srbija ali zvijezda vodilja je ista), na negiranju genocida u Srebrenici? Na cemu tacno?
Znaci ipak je vece pitanje sta ulazi u glavu tipicnom srpskom glupanu? De nam to razjasni posto vidim da si ekspert za glupane.
Što se tiče patetike, ne vidim kakve veze ima traženje pravde sa patetikom. Pravda je stvar prava i sudova, a tu je dosta toga urađeno (nažalost ne i dovoljno). Kada kažem patetika, mislim na izjave tipa "Dodik je kriv", "Tegeletija je kriv", "HDZ-ovi ministri su krivi" itd. dok je premijer FBiH optužen za pljačku stoljeća i ujedno izjavljuje "nisam htio da glumim državu". To je patetika prve kategorije.
Dalje, slike kako su zvijezde na našoj zastavi zamijenjene rukom koja prosi nisam napravio ja, niti neko iz RS-a, već upravo oni koji su svjesni bruke i sramote koju su upravo BH političari nametnuli sopstvenom narodu.
Što se tiče prijateljstva, pitaj sve Bosance i Hercegovce koji idu u Srbiju da se vakcinišu, da li se stide Izetbegovića, Komšića, Džaferovića i ostalih sarajevskih političara. Meni lično je prijatelj onaj ko mi spašava život. I to nije stvar patetike i osjećanja, već pitanje zdravog razuma.
O tome da li Srbija vodi viševijekovnu zločinačku politiku prema Bosni ili ne, se nećemo složiti, tako da je bolje da se o tome ne raspravljamo. Šta ja mislim o Draži Mihajloviću, Mladiću, Karadžiću i ostalim zločincima sam već dovoljan broj puta pomenuo.
Ni srpskom glupanu ne ulaze mnoge druge stvari u glavu. A čija je glava gluplja, teško je odrediti. Taman kad pomislim da je jedna gluplja, ona druga me demantuje.
- Maraschino
#52286 Re: Dešavanja u Srbiji
a trebao si?sumirprimus wrote: ↑29/03/2021 19:14 Onda ne citas prozivke patriota![]()
I ne nisam se vakciniso u srbiji nisam stigo.![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
sumirprimus
#52288 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa ako mislim dobro sebi i svojoj porodici.prva i najvaznija duznost mi je brinuti za njihovo zdravlje. A gdje ce se primit vakcina je manje bitno. Jer ovde necu doc na red ove godine..Maraschino wrote: ↑29/03/2021 19:22a trebao si?sumirprimus wrote: ↑29/03/2021 19:14 Onda ne citas prozivke patriota![]()
- Maraschino
#52289 Re: Dešavanja u Srbiji
Zdravstveni radnik, godine, hronicna bolest ili onako?sumirprimus wrote: ↑29/03/2021 19:25Pa ako mislim dobro sebi i svojoj porodici.prva i najvaznija duznost mi je brinuti za njihovo zdravlje. A gdje ce se primit vakcina je manje bitno. Jer ovde necu doc na red ove godine..Maraschino wrote: ↑29/03/2021 19:22a trebao si?sumirprimus wrote: ↑29/03/2021 19:14 Onda ne citas prozivke patriota![]()
-
sumirprimus
#52290 Re: Dešavanja u Srbiji
Nista od tog zato i necu doc na red. Plus nisam ni politicar a oni su vec dobrim dijelom i vakcinisani 
Al sam svkestan da virus nije zajebancija i da kocka sa glavom i glavama najmilijih se ne isplati
Al sam svkestan da virus nije zajebancija i da kocka sa glavom i glavama najmilijih se ne isplati
- Maraschino
#52291 Re: Dešavanja u Srbiji
sumirprimus wrote: ↑29/03/2021 19:29 Nista od tog zato i necu doc na red. Plus nisam ni politicar a oni su vec dobrim dijelom i vakcinisani
Svi smo u istoj gabuli.
Sjedi i cekaj red.
- draganbl
#52292 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne vidim šta bi razuman čovjek mogao napisati, a da bude drugačije od posta koji citiram.sumirprimus wrote: ↑29/03/2021 19:25
Pa ako mislim dobro sebi i svojoj porodici.prva i najvaznija duznost mi je brinuti za njihovo zdravlje. A gdje ce se primit vakcina je manje bitno. Jer ovde necu doc na red ove godine..
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#52293 Re: Dešavanja u Srbiji
Zasto bi cekao kad moze otici u Srbiju i vakcinisati se, usput povesti i familiju, pogotovo ako ima starijih kuci. Ako budes cekao nase nece na dobro.
Prodali su nas naši u ratu, sta je njima da nas prodaju i u pandemiji ?
Prodali su nas naši u ratu, sta je njima da nas prodaju i u pandemiji ?
-
zilog
#52294 Re: Dešavanja u Srbiji
Sretno.sumirprimus wrote: ↑29/03/2021 19:29 Nista od tog zato i necu doc na red. Plus nisam ni politicar a oni su vec dobrim dijelom i vakcinisani
Samo vodi racuna da, mada AZ stiti tebe od teskih simptoma, ostaje ti 30% sanse da se zarazis i budes infektivan i nakon druge doze. Nemoj se opustati prema svojima.
-
sumirprimus
#52295 Re: Dešavanja u Srbiji
70 naspram 30 bolje zvuci u svakom slucaju 
- Grean
#52296 Re: Dešavanja u Srbiji
Samim tim sto se ne slazemo da li je Srbija vodila ili nije vodila zlocinacku politiku od okupacije Bosne 1918 pa na ovamo govori dovoljno (Srbima se desio Jasenovac pa su Srbi opet uspjeli pobiti vise Bosnjaka u 2 svjetskom) prije svega da smo ja i ti ili ti i vecina Bosnjaka dvije strane prije svega. Ni ja ne mislim nastavljati tu diskusiju ali ovo govori da ti ne mozes i ne zelis shvatiti zasto mi njima ne vjerujemo ni kad kazu da je mlijeko bijelo i zasto ti ne mozemo vjerovati kad kazes kao oni su nama sad na jednom prijatelji.draganbl wrote: ↑29/03/2021 19:19
Dalje, slike kako su zvijezde na našoj zastavi zamijenjene rukom koja prosi nisam napravio ja, niti neko iz RS-a, već upravo oni koji su svjesni bruke i sramote koju su upravo BH političari nametnuli sopstvenom narodu.
Što se tiče prijateljstva, pitaj sve Bosance i Hercegovce koji idu u Srbiju da se vakcinišu, da li se stide Izetbegovića, Komšića, Džaferovića i ostalih sarajevskih političara. Meni lično je prijatelj onaj ko mi spašava život. I to nije stvar patetike i osjećanja, već pitanje zdravog razuma.
O tome da li Srbija vodi viševijekovnu zločinačku politiku prema Bosni ili ne, se nećemo složiti, tako da je bolje da se o tome ne raspravljamo. Šta ja mislim o Draži Mihajloviću, Mladiću, Karadžiću i ostalim zločincima sam već dovoljan broj puta pomenuo.
Ni srpskom glupanu ne ulaze mnoge druge stvari u glavu. A čija je glava gluplja, teško je odrediti. Taman kad pomislim da je jedna gluplja, ona druga me demantuje.
Za vakcine, koliki broj je tih Bosanaca koji se vakcinisao tamo pa mozes njih uzeti kao referencu? Koliki je broj koji se prodaju za manje od jedne vakcine pa opet nisu oni = Bosnjak niti Bosna. To je stvar licnog izbora. Uz to mislim da vecina njih nije promijenila misljenje o Srbiji zbog jedne vakcine.
Nasa vlast jeste fulila, podjednako ona bosnjacka, hrvatska i srpska ali nekako se sve svede na ove nase nesposobnjakovice. Vama i vasim predstavnicima u BL valjda Vucic napravio alibi?
Uz to mnoge zemlje na zapadu nisu napravile neku veliku imunizaciju ali od ovog naseg se napravila ubjedljivo najveca drama kao svi se vakcinisu samo ne mi i samo Bosnjaci nesposobni a to sto naj je Covax izradio je isto rezultat bosnjacke nesposobnosti.
Mi smo svjesni nasih levata ali nemojte nam vi otvarati oci sposobnim i prijateljski nastrojenim Vucicem.
I da, kao Bosanac naravno da sam se osjetio prozvan. Tako je bilo i postavljeno.
Za kraj, da ne mislis da sam neki bezrazlozni nacionalista. Nije nama ni Hrvatska draga ovakva kakva je, kako se odnosi prema BiH danas ali za njih nikad nisam rekao da nam ne mogu biti prijatelji iz jednog prostog razloga sto je tamo u jednom momentu postojala kriticna vecina koja je otvoreno rekla pogrijesili smo prema BiH i Bosnjacima, vodili smo agresorsku politiku. Znam da je ta Hrvatska i sad tu negdje. Kod srpskog naroda toga nema, sem Zena u crnom i Cede Jovanovica ne mozes naci nikog niti ces naci ko ce reci mi smo vodili razornu politiku podjela i izvrsili agresiju. Srbi imaju gotovo jednobrazno vidjenje o pretenzijama prema BiH i sopstvenim zlocinima.
Tu je ta ogromna razlika zasto Hrvatska moze biti prijatelj ali ne i Srbija.
- Blek Stena
#52297 Re: Dešavanja u Srbiji
Okupacija Bosne 1918 
- SamoVasGledam
- Maraschino
#52299 Re: Dešavanja u Srbiji
Grean wrote: ↑29/03/2021 21:08Samim tim sto se ne slazemo da li je Srbija vodila ili nije vodila zlocinacku politiku od okupacije Bosne 1918 pa na ovamo govori dovoljno (Srbima se desio Jasenovac pa su Srbi opet uspjeli pobiti vise Bosnjaka u 2 svjetskom) prije svega da smo ja i ti ili ti i vecina Bosnjaka dvije strane prije svega. Ni ja ne mislim nastavljati tu diskusiju ali ovo govori da ti ne mozes i ne zelis shvatiti zasto mi njima ne vjerujemo ni kad kazu da je mlijeko bijelo i zasto ti ne mozemo vjerovati kad kazes kao oni su nama sad na jednom prijatelji.draganbl wrote: ↑29/03/2021 19:19
Za vakcine, koliki broj je tih Bosanaca koji se vakcinisao tamo pa mozes njih uzeti kao referencu? Koliki je broj koji se prodaju za manje od jedne vakcine pa opet nisu oni = Bosnjak niti Bosna. To je stvar licnog izbora. Uz to mislim da vecina njih nije promijenila misljenje o Srbiji zbog jedne vakcine.
Nasa vlast jeste fulila, podjednako ona bosnjacka, hrvatska i srpska ali nekako se sve svede na ove nase nesposobnjakovice. Vama i vasim predstavnicima u BL valjda Vucic napravio alibi?
Uz to mnoge zemlje na zapadu nisu napravile neku veliku imunizaciju ali od ovog naseg se napravila ubjedljivo najveca drama kao svi se vakcinisu samo ne mi i samo Bosnjaci nesposobni a to sto naj je Covax izradio je isto rezultat bosnjacke nesposobnosti.
Mi smo svjesni nasih levata ali nemojte nam vi otvarati oci sposobnim i prijateljski nastrojenim Vucicem.
I da, kao Bosanac naravno da sam se osjetio prozvan. Tako je bilo i postavljeno.
Za kraj, da ne mislis da sam neki bezrazlozni nacionalista. Nije nama ni Hrvatska draga ovakva kakva je, kako se odnosi prema BiH danas ali za njih nikad nisam rekao da nam ne mogu biti prijatelji iz jednog prostog razloga sto je tamo u jednom momentu postojala kriticna vecina koja je otvoreno rekla pogrijesili smo prema BiH i Bosnjacima, vodili smo agresorsku politiku. Znam da je ta Hrvatska i sad tu negdje. Kod srpskog naroda toga nema, sem Zena u crnom i Cede Jovanovica ne mozes naci nikog niti ces naci ko ce reci mi smo vodili razornu politiku podjela i izvrsili agresiju. Srbi imaju gotovo jednobrazno vidjenje o pretenzijama prema BiH i sopstvenim zlocinima.
Tu je ta ogromna razlika zasto Hrvatska moze biti prijatelj ali ne i Srbija.
Imas ti zivaca za to a ja po kratkom.
Samo bih dodao zasto je doslo do svega toga
-
belfy
#52300 Re: Dešavanja u Srbiji
pa ako ti je ova slika ljigava kako nije ovo sto se desilo sa vakcinama? gdje PRVI idu sudije ustavnog suda, pa onda politicari koji, valjda, predstavljaju vodilju naroda i onda i sam narod krene. zar ne bi te sudije biti vrh moralnog i pravednog, pa sacekati sa narodom? ili postoje neki Orvelovski "jednakiji"? cakam i ja na red, ali sto ne cekaju oni koji trebaju posluziti kao takav primjer? zapravo i posluzili su, ali kao los primjer, a narod je pokazao da im vjeruje pa krenuo za njima.