Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
KomunistaTZ wrote:
O da, zapamtice se ovo dobro, znam sta ljudi pricaju ovdje, a to cemo vidjeti na izborima. Vjerovatno vec i na lokalnim. A to sto se on izvinuo svojim partijskim kolegama, a ne svima koje je vrijedjao dovoljno govori o iskrenosti istog. Obzirom da stranka suti, podrzava sve sto je on sinoc u divljackom bijesu izgovorio. Nego reci ti meni, kako je kifla bolji SDA mutant od kuke?!
Znam i ja šta se priča po Tuzli, a to sigurno nije ono što si ti čuo.
Ništa, ostaje nam da se strpimo do oktobra 2020. i 2022. i vidimo.
polacijela wrote:
Znaci porez na zaposlene i dobro placene poslove.
KS ima vise zaposlenih i duplo veci prosjek plata. Gotovo sve rudnike finaciraju gradjani, nisu rentabilni.
I u Hrvatskoj sjediste svih ogromnih drzavnih firmi je u Zagrebu i tamo se ubire novac i to nije nista posebno cudno.
Ali prava majki/porodilja se moraju izjednacit u svakom dijelu entiteta federacija ,prava radnika moraju biti ista u svakom kantonu,policija mora biti dobro placena i jednako u svim kantonima...to su stvari o kojima se mora povesti racuna.
Najjednostavnije rjesenje je ukidanje kantona.
Ustede po tom osnovu bi bile nevjerovatne a sav posao koji su kantonalne sluzbe obavljale se moze svesti na urede,da se ne bi moralo ici po dozvole i pecate u Sa a ostalu administraciju rasporediti po opcinama ,tamo ionako 2/3 vremena sjede na guzicama ne radeci nista.
Ali da bi se bilo sta pokrenulo treba imati volju i ruke.
Volje mozda i ima ali ruke koje bi to podrzale u parlamentu nazalost ne.
Ti prespavao Deyton i Washington.
Inace ne znam po koji pecat moras ici u Sa ako nisi iz Sa, a zbog SDA HDZ SNSD dogovora instituacije su vec podjeljenje van Sa. UIO je u BL, glavni grad Federacije je Mostar itd...
I da nema kantona ima bi nesto kao Grad Zagreb, zato kazem da je bolje za depopulaciju da preko kantona Sarajevo vrsi raspodjelu sredstava u druge djelove.
KomunistaTZ wrote:
O da, zapamtice se ovo dobro, znam sta ljudi pricaju ovdje, a to cemo vidjeti na izborima. Vjerovatno vec i na lokalnim. A to sto se on izvinuo svojim partijskim kolegama, a ne svima koje je vrijedjao dovoljno govori o iskrenosti istog. Obzirom da stranka suti, podrzava sve sto je on sinoc u divljackom bijesu izgovorio. Nego reci ti meni, kako je kifla bolji SDA mutant od kuke?!
Nisam ni sumnjao da bolje od Tuzlaka znas sta pricaju .Nego sta rece za kiflu, mladji, ljepsi SDA mutant, pa time i i prihvatljiv ?;)
JThomas wrote:sdp je izbjegao smrtonosni metak. to ne znači da će krenuti nabolje, niti da ga možda već sutra neće sačekati drugi. ali da su pristali na koaliciju u federaciji i državi bili bi mrtvi odmah. barem za sljedeća dva ciklusa.
a sta ako drzava ne prezivi mrske nacionaliste
ili je hebo drzavu nek partija prezivi
Pa jebemu dobar dio ljudi je glasao za tu SDA (više nego za SDP), pa ako su oni za to da država propadne nije li to onda volja birača? I sad se očekuje od SDP-a da spašava državu od nacionalista, a većinom se glasalo za iste. Koja logika jebote.
KomunistaTZ wrote:kako je kifla bolji SDA mutant od kuke?!
Ovo ti je već objašnjeno od par drugih forumaša, to što ti se objašnjenje ne sviđa je druga stvar.
Svako ko živi na području TK zna ko i šta je Kukić. Porediti ga sa Konakovićem koji je ganjao loptu dok je Kukić dijelio život i smrt u TK je ili neozbiljno ili tendenciozno.
KomunistaTZ wrote:
Nisam ni sumnjao da bolje od Tuzlaka znas sta pricaju .Nego sta rece za kiflu, mladji, ljepsi SDA mutant, pa time i i prihvatljiv ?;)
Ja sa Tuzlacima provodim puno više vremena nego što ti možeš pretpostaviti. Evo čak se dvoje Tuzlaka koji nisu glasali za SDP javilo ovdje na forumu da kaže kako se uopšte nisu osjetili prozvanim u Nikšićevom govoru. Pogađaš, Bijedića ne mogu da smisle.
JThomas wrote:u kantonu je borba za kanton. ne znam ni kako može biti drukčije.
lično, kao nečlan i neglasač od 2010., kao glasač opozicije i građanske opcije - ne bih imao ništa protiv da oni prave vlast i u tk. ali federacija i država su smrtonosna zamka i o tome sad govorim. to je hajd' samo i ti potpiši. ili hajd' budi direktor da ti idu doprinosi...
Al' vidi sad ovo.
Ulazak SDP-a u vlast u TK sa SDA/PDA i održavanje statusa quo (što je potpuno izvjesno) u TK značio bi gubitak velikog broja glasova za SDP na sve četiri liste za naredne opšte izbore kada govorimo o TK. Ako uzmemo u obzir koliko glasova SDP povlači iz TK to bi značilo loš rezultat za SDP u cjelini i odluka u odlazak u opoziciju ne bi dala efekat kakav se očekuje. Bilo bi to u tom slučaju izgubljeno vrijeme.
SDP nema šanse da napravi bilo šta na vlasti osim u slučaju nadmoćne pobjede i izbacivanja SDA iz svih kombinacija za vlast.
jedini gubitnik ulaskom SDP u TK u koaliciju sa SDA je Jasmin Imamovic jer kampanju za opštinske izbore ne zna voditi nikako drugačije osim antiSDA/PDA histerijom, tj. u slučaju koalicije s njima odoše mu argumenti.
Al da se razumijemo i takav je bolji od svega što se nudi i neka nam ga živog i zdravog i dalje.
Istom logikom ljevica, da je ušla u koaliciju sa SDA na višim nivoima, ne bi imala šanse da vrati Općinu Centar 2020.
polacijela wrote:
jedini gubitnik ulaskom SDP u TK u koaliciju sa SDA je Jasmin Imamovic jer kampanju za opštinske izbore ne zna voditi nikako drugačije osim antiSDA/PDA histerijom, tj. u slučaju koalicije s njima odoše mu argumenti.
Al da se razumijemo i takav je bolji od svega što se nudi i neka nam ga živog i zdravog i dalje.
Istom logikom ljevica, da je ušla u koaliciju sa SDA na višim nivoima, ne bi imala šanse da vrati Općinu Centar 2020.
KomunistaTZ wrote:kako je kifla bolji SDA mutant od kuke?!
Ovo ti je već objašnjeno od par drugih forumaša, to što ti se objašnjenje ne sviđa je druga stvar.
Svako ko živi na području TK zna ko i šta je Kukić. Porediti ga sa Konakovićem koji je ganjao loptu dok je Kukić dijelio život i smrt u TK je ili neozbiljno ili tendenciozno.
Znači on je malo manji SDA kriminalac, u stvari nije, on je samo ganjao loptu. Pa vi sigurno i u vilenjake vjerujete? Uostalom, vidjecete kada vam uzme mjeru.
Slazes li se da je SDP nereagovanjem na Niksicevo divljanje potvrdio da se slaze sa takvim primitivnim stavovima?
KomunistaTZ wrote:
Znači on je malo manji SDA kriminalac, u stvari nije, on je samo ganjao loptu. Pa vi sigurno i u vilenjake vjerujete? Uostalom, vidjecete kada vam uzme mjeru.
Slazes li se da je SDP nereagovanjem na Niksicevo divljanje potvrdio da se slaze sa takvim primitivnim stavovima?
To su tvoji zaključci iz onoga što ti je replicirano i ne obavezuju nikog. Kažem, ako te ne zadovoljava odgovor to je tvoj problem.
Nikšić je prvi reagovao izvinjenjem, a što se tiče reagovanja SDP-a još ćemo vidjeti šta će biti na tu temu.
KomunistaTZ wrote:
Ja sa Tuzlacima provodim puno više vremena nego što ti možeš pretpostaviti. Evo čak se dvoje Tuzlaka koji nisu glasali za SDP javilo ovdje na forumu da kaže kako se uopšte nisu osjetili prozvanim u Nikšićevom govoru. Pogađaš, Bijedića ne mogu da smisle.
Dobio si odgovor naknadno.
Znamo mi vrlo dobro ovdje ko je i sta je Bijedic, pitanje je zasto ste dozvolili da takav covjek i dalje bude u stranci?? Bolila vas briga, samo da se ne dira u moj pasaluk. Eto dolazi na naplatu sve
KomunistaTZ wrote:
KomunistaTZ wrote:
Znamo mi vrlo dobro ovdje ko je i sta je Bijedic, pitanje je zasto ste dozvolili da takav covjek i dalje bude u stranci?? Bolila vas briga, samo da se ne dira u moj pasaluk. Eto dolazi na naplatu sve
Zato što SDP nije ničija privatna prćija da tjera bilo koga jer mu se ne sviđa. SDP je kompleksan sistem, a ne tvoj dnevni boravak u kojem ti odlučuješ ko će biti unutra, a ko ne.
SDP je nakon jučerašnje sjednice nikad jači, a tek ćemo da vidimo kome će doći fakture na naplatu.
Kao da je Niksic neki bitan faktor. Da je rekao da smo ljubicice ni to me ne bi dotaklo.
Da je ovo najveci SDPov gaf, bili bi najbolja stranka na dunjaluku.
Evo ja bih mijenjala Niksica za Bijedica
KomunistaTZ wrote:
Zato što SDP nije ničija privatna prćija da tjera bilo koga jer mu se ne sviđa. SDP je kompleksan sistem, a ne tvoj dnevni boravak u kojem ti odlučuješ ko će biti unutra, a ko ne.
SDP je nakon jučerašnje sjednice nikad jači, a tek ćemo da vidimo kome će doći fakture na naplatu.
Bas me interesuje prvi skup centrale u tuzli ako se budu smjeli izorganizovat
KomunistaTZ wrote:
Dobio si odgovor naknadno.
Bijedića je Centrala stavila tu gdje jeste, oni su adresa za sve primjedbe. SDP je još i dobro prošao, koliko Bijedić loše stoji među ljudima na TK, čovjek je jednostavno kriminalac. Meni je i sad fenomen zašto mu je Centrala dala da se bavi ičim vezano za izbore, apsolutno autogol.
KomunistaTZ wrote:
Znaci sistem je kriv sto je Bijedic desetljećima u vrhu stranke? Barem jednog krivca smo nasli za ovu situaciju. U kakvim oni iluzijama zive
Ja sad samo znam da je SDP izgubio ovih dana mnoge glasače,da je sve ovo najviše na štetu SDP TK,koji je bio za par stotina glasova jači od SDA
Da se ponove izbori SDA bi pomela sve
putokaz1 wrote:Ja sad samo znam da je SDP izgubio ovih dana mnoge glasače,da je sve ovo najviše na štetu SDP TK,koji je bio za par stotina glasova jači od SDA
Da se ponove izbori SDA bi pomela sve
O tome i pricamo, a oni kao da nisu sa ove planete.
KomunistaTZ wrote:
Znaci sistem je kriv sto je Bijedic desetljećima u vrhu stranke? Barem jednog krivca smo nasli za ovu situaciju. U kakvim oni iluzijama zive
To što ti pokušavaš da banalizuješ stvari ne znači da su stvari zaista banalne, problem je u tebi.
Isprati malo politički put Envera Bijedića od samih početaka, pročitaj nešto o tome, pitaj ljude iz Tuzle koji malo bolje znaju o tome. Pa onda donesi zaključak zašto se Bijedić nije mogao otjerati sa jednostavnim - raus.
SDP je jedina stranka u BiH u kojoj se desavaju demekratski procesi (ako izuzmemo NS, koji je prilicno nov na politickoj sceni i DF koji se demokratski saounistava).