Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zipoo
#5226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Krajina je evropska što se tiče saobraćaja. Barem se meni tako ucinilo.
- Optimist
#5227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mozda sad kad im u kantonu ima stacioniranih radara kao u cijeloj Federaciji. 
- Bakir1
#5228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
po krajini su vozaci kao po hercegovini, treba se cuvati lokalnih kauboja, niko ne jebe ni dva posto kamere, ogranicenja, pune i slicno, ali nisu konji koji se inate po svaku cijenu
-
tempuser
#5229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja kako skrenem na Lasvanskoj petlji do Izacica milim ko baja!
-
quarterback
#5230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:Ja kako skrenem na Lasvanskoj petlji do Izacica milim ko baja!
-
direstraits0078
#5231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A nekad se moglo voziti skoro bez neke velike paznje, dok su bile samo 3-4 patrole na tom potezu.tempuser wrote:Ja kako skrenem na Lasvanskoj petlji do Izacica milim ko baja!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#5232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod nas postoji semafor na kružnom tokuzipoo wrote:
Ovako nesto treba staviti na ulazu svakog kruznog toka
https://www.youtube.com/watch?v=1D0nIIqThXM
Ovdje je jos bolje objasnjeno
Treba sve i jednom instruktoru u BiH uzeti vozacku/licencu i poslati ponovo na obuku, ali vani negdje. 6 godina sam vozac i opet bolje poznajem pravila od njega koji je 30 godina i ima hiljade i hiljade kilometara predjenih.
U Budvu idem vec 5 godina zaredom, jeste da je turisticko mjesto(i Sarajevo je) ali su ljudi Evropa za nas. Sto se tice saobracajne kulture. Jedna Budva koja je par sati udaljena.
Svaki dan se iznerviram zbog kruznog toka, zmigavca, pravo prvenstva, sviranja... Nekad pozelim da imam tenka pa da sve redom gazim, samo pravo
Elem , koliko kod nas ima kružnih tokova koji sadrže DVIJE TRAKE ali prilazne ceste imaju samo JEDNU MAKAR SA JEDNE strane...?
Svi.
Logično je da ionako neuki a prebezobrazni "vozači" prave ogromne kikseve....
-
quarterback
#5233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja sam neki dan otisao na taj kruzni tok, inace malo vozim auto po gradu, i malo je falilo sa izvrsim seppuku kad sam vidio na sta to lici...
dosao sam iz kasindolske i usao u 9 krug pakla...
ono je fuckin ludilo
a poseba je prica kolicina vode u onom podvoznjaku koji spaja cestu stup blazuj sa ilidzom, osjecao sam se kao da sam u amazoniji ...
dosao sam iz kasindolske i usao u 9 krug pakla...
ono je fuckin ludilo
a poseba je prica kolicina vode u onom podvoznjaku koji spaja cestu stup blazuj sa ilidzom, osjecao sam se kao da sam u amazoniji ...
-
mahalas505
#5234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije to toliko rijedak slucaj u vecim gradovima sa sinskim saobracajem.tvsabina wrote:Kod nas postoji semafor na kružnom toku![]()
- amar1994
#5235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
cuj kajak hahatvsabina wrote:Kod nas postoji semafor na kružnom tokuzipoo wrote:
Treba sve i jednom instruktoru u BiH uzeti vozacku/licencu i poslati ponovo na obuku, ali vani negdje. 6 godina sam vozac i opet bolje poznajem pravila od njega koji je 30 godina i ima hiljade i hiljade kilometara predjenih.
U Budvu idem vec 5 godina zaredom, jeste da je turisticko mjesto(i Sarajevo je) ali su ljudi Evropa za nas. Sto se tice saobracajne kulture. Jedna Budva koja je par sati udaljena.
Svaki dan se iznerviram zbog kruznog toka, zmigavca, pravo prvenstva, sviranja... Nekad pozelim da imam tenka pa da sve redom gazim, samo pravo...Ilidža , zbog tramvaja i logično je da je gužva...istovremeno cesta prema Kasindolskoj ulici prepuna vode zbog kiše prekjuče...kajak optimalno prevozno sredstvo , ionako velika gužva je postala zastrašujuća jer vozila koja dolaze iz Kasindolske na kružni tok ne mogu voziti kroz vodu.....
Elem , koliko kod nas ima kružnih tokova koji sadrže DVIJE TRAKE ali prilazne ceste imaju samo JEDNU MAKAR SA JEDNE strane...?
Svi.
- Optimist
#5236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imam ja video jucerasnje poplave u Kasindolskoj. 
- Capajebo
#5237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam tako us'o, lafo kulturan u unutrasnju traku, zaglavio se... jedva se iscup'o, blic'o, svir'o, mah'o rukama da me puste 
- insomnia78
#5238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da nijemahalas505 wrote:Nije to toliko rijedak slucaj u vecim gradovima sa sinskim saobracajem.tvsabina wrote:Kod nas postoji semafor na kružnom toku![]()
- Edin H.
#5239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro, znane, sabina se fura na fintu, ko prije djevojci, njegova djevojkainsomnia78 wrote:Naravno da nijemahalas505 wrote:Nije to toliko rijedak slucaj u vecim gradovima sa sinskim saobracajem.tvsabina wrote:Kod nas postoji semafor na kružnom toku![]()
Kod nas o jeste bolje da spucaju semafor (ali sa kamerom), posto su raja agresivna i ne znaju se ponasati na kruznim tokovima.
- shiny
#5240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene u zadnje vrijeme nerviraju autobusi i kamioni u srednjoj traci u Sa. Sve ih je više, pa se strašljiviji vuku iza njih makar bili u traci do, a i oni veliki pa na svakoj sitnijoj okuci zakače bar dio lijeve ili desne 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
uskoro nista
me ne nervira
samo me nemoj pokupit kolima i sve super
inacve radi sta oces
me ne nervira
samo me nemoj pokupit kolima i sve super
inacve radi sta oces
- semirsar
#5242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cuj, blic'o, svir'o, mah'o rukama... e svasta na ovijem dunjaluku, pa sta mislis sto kruzni zovu kruzni tok nego da se kruzi dok se ne naleti na nekog merhametliju da te pripustiCapajebo wrote:Ja sam tako us'o, lafo kulturan u unutrasnju traku, zaglavio se... jedva se iscup'o, blic'o, svir'o, mah'o rukama da me puste
- supercali
#5243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sta mislis kad bi naletio merhametlija posebno na ilidzi kad vidi da kruzis?semirsar wrote:Cuj, blic'o, svir'o, mah'o rukama... e svasta na ovijem dunjaluku, pa sta mislis sto kruzni zovu kruzni tok nego da se kruzi dok se ne naleti na nekog merhametliju da te pripustiCapajebo wrote:Ja sam tako us'o, lafo kulturan u unutrasnju traku, zaglavio se... jedva se iscup'o, blic'o, svir'o, mah'o rukama da me puste
Pa odvozio bi veliku nagradu ilidze od 72 kruga dok bi usao u cilj tj svoj odvojak iz kruznog
- semirsar
#5244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sreca pa nam vozilice nisu na perpetuum mobile gorivusupercali wrote:A sta mislis kad bi naletio merhametlija posebno na ilidzi kad vidi da kruzis?semirsar wrote:Cuj, blic'o, svir'o, mah'o rukama... e svasta na ovijem dunjaluku, pa sta mislis sto kruzni zovu kruzni tok nego da se kruzi dok se ne naleti na nekog merhametliju da te pripustiCapajebo wrote:Ja sam tako us'o, lafo kulturan u unutrasnju traku, zaglavio se... jedva se iscup'o, blic'o, svir'o, mah'o rukama da me puste
Pa odvozio bi veliku nagradu ilidze od 72 kruga dok bi usao u cilj tj svoj odvojak iz kruznog
bio bi kruzni pun kostura nacerenih
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#5245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ranije i prije kružnog toka je na tom mjestu bio semafor. I uvijek ali uvijek je bila gužva iz Butmira i prema Butmiru.Edin H. wrote:insomnia78 wrote:Dobro, znane, sabina se fura na fintu, ko prije djevojci, njegova djevojkamahalas505 wrote: Naravno da nije![]()
Kod nas o jeste bolje da spucaju semafor (ali sa kamerom), posto su raja agresivna i ne znaju se ponasati na kruznim tokovima.
Doduše bilo je manje automobila što jest - jest.
Nemam pojma o saobraćajnoj struci ali Ilidža je posljednja tramvajska stanica. Dakle tu tramvaj ne prolazi u nekom standardnom terminu kao u ostatku grada već završava svoj krug - stoji tako da je priliv i odliv tramvaja u tom dijelu grada mnogo veći nego u ostatku.
Istovremeno su "urbanisti"dozvolili izgradnju tržnog centra na samom kružnom toku pa pristupna vozila i vozila bezobraznih , lijenih i bahatih vozača - korisnika tržnog centra su uvijek ali uvijek parkirana ("zaustavljena") na kružnom toku pa je gužva užasna uz pomenuti bezobrazluk i neukost vozača.
Dakle gust tramvajski saobraćaj , tržni centar itekako ometaju normalan protok saobraćaja na tom kružnom toku.
Riješenje je bilo , prostora je bilo , pitanje je samo da li se vodilo računa - nije , da li je iko odgovarao - nije , ko ispašta - ne ispaštaju oni koji su donosili odluke , gradili i naplatili.
Srdačan pozdrav.
- Truba
#5246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a tu su i oni koji jednostavno ostave auto u kruznom natakerono pla na trotoar a parking je samo 1 marka metar odatle
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#5247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene nerviraju:
1. Vozaci koji ne daju zmigavac
2. Kada naidjes na naskrsnicu a onaj koji ima prvenstvo ceka da svi ostali prije njega se ukljuce jer ne zna ili je nesiguran, pa ti valja gledati i za njega i za sebe..
1. Vozaci koji ne daju zmigavac
2. Kada naidjes na naskrsnicu a onaj koji ima prvenstvo ceka da svi ostali prije njega se ukljuce jer ne zna ili je nesiguran, pa ti valja gledati i za njega i za sebe..
-
zipoo
#5248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa mora postojati semafor, da nema tramvaj se ne bi pomjerio od Sare.tvsabina wrote:Kod nas postoji semafor na kružnom tokuzipoo wrote:
Svaki dan se iznerviram zbog kruznog toka, zmigavca, pravo prvenstva, sviranja... Nekad pozelim da imam tenka pa da sve redom gazim, samo pravo...Ilidža , zbog tramvaja i logično je da je gužva...istovremeno cesta prema Kasindolskoj ulici prepuna vode zbog kiše prekjuče...kajak optimalno prevozno sredstvo , ionako velika gužva je postala zastrašujuća jer vozila koja dolaze iz Kasindolske na kružni tok ne mogu voziti kroz vodu.....
Svi.
Ako je jedna traka udjes pa se prestrojis, isti princip.
Bezobrezni jesu, ali jbg to je vec druga prica. Za kruzni tok je vise ne znanje.
-
mirza_15
#5249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja nigdje ne vidjeh ni jedan tutorijal kako uci i izaci iz kruznog toka kada isti ima dvije trake, a pristupne ceste su sa jednom trakom. Kako koristiti unutrasnju? Prestrojavanje u vanjsku prije izlaza? Kako uci u unutrašnju? Moze direktno sa pristupne ceste ili prvo moras uci u vanjsku pa se prestrojiti u unutrasnju?
- Truba
#5250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ubrzaš i pretekneš auto u vanjskoj traci