BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zlajapravaraja

#5226 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

http://mediencenter.sport1.de/de/video/ ... 0_fkvz6miy

Prilog njemackog kanala Sport1 poslije utakmice.

Pogledajte intervju s Ronaldom na engleskom na 1:43 - samo sto nije zaplakao :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5227 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:
zalizani wrote:Sta reci, koju poruku poslati, kome?
Onima koji gledaju fudbal, a ne vide... onima sto kazu da je Vedad u jednoj situaciji bio povucen za dres... uzitak citanja se ogleda u raznolikosti znanja i nemanja istog.
Koje je to tvoje vrhunsko znanje? :-)
http://videos.sapo.pt/QhFE10E8luRFQOd22MQh
Jbg, ubili su nas u pojam nekim sudijskim odlukama kroz istoriju, ali možemo makar reći da je sudija pogriješio... da je Cristiano bio u ovoj situaciji, a Spahić ga povukao, svi znamo kakva bi odluka bila.
Nazovi me coravim ali ja ovdje ne vidim povlacenje za dres.
Nije uopće bilo povlačenja za dres. Izgledalo je tako u real time ali usporena snimka je pokazala samo lagani dodir na Vedadovo rame, ništa specijalno...

PS. inače ja sam se pravo nasekirao za naš imidž u svijetu povodom ove utakmice, sve mi suze niz leđa idu zbog tuge šta će u EU misliti o nama... Stvarno smo zaista :D
simonese

#5228 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by simonese »

zlajapravaraja wrote:http://mediencenter.sport1.de/de/video/ ... 0_fkvz6miy

Prilog njemackog kanala Sport1 poslije utakmice.

Pogledajte intervju s Ronaldom na engleskom na 1:43 - samo sto nije zaplakao :lol:
not in your country
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5229 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

DaysleepeR wrote:
odesveuhonduras wrote:
odesveuhonduras wrote: Meni jedino nije jasno zašto Džeka zanosi u lijevo u zadnje vrijeme kad god prema golu krene, ne znam kad sam ga vidio da se s loptom zaleti u desno. A desna bi mu trebala biti bolja noga.
Zato da bi se mogao odlijepiti flastera kad se iznenada okrene na desnu stranu.
Vidi kako je dao go protiv Francuza.

ma ne mislim na onakve situacije, mislim kad se s loptom zaleti okomito prema golu... kao sinoć npr. kad je imao onaj šut. kao protiv francuza kad je promašio, kao protiv Uniteda 2 puta (jednom promašio, jednom jedva uvalio)... imam osjećaj da forsira lijevu nogu, a ne kontam zašto
možda je je to slabija strana odbrambenog koji ga čuva? nije ti to palo na pamet?
ne, nešto mi se prečesto događa, haman u svakoj utakmici ove sezone, da bi pomislio na to... ne može baš svaki put biti lošija strana, pogotovo kad su obrambeni dešnjaci (što je uglavnom slučaj kad napadač ide u lijevo :-D ) i teško da im je ta strana lošija

Osim toga u većini ovih situacija, obrambeni igrači su bili 2-3 koraka iza njega pa je bilo nebitno koja im je strana lošija.
Hodidid

#5230 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Hodidid »

Stari wrote:Momci ...sinoc mi se zakovao streaming ...te sam zadnjih 15 minuta imao samo zvucni prenos preko BHradija1. Imal iko snimak gdje se vidi taj mrtvi ziher sto ga je Ibisevic u 80 min ...poslao u Kamberovice.

Ako iko ima bas bih volio to vidjeti .... ovaj reporter sa radija je zamalo zaplakao za tom sansom ....de mi prepricajte sta se desilo?
Misimovic nasao kratkom dijagonalom Ibisevica na 20 m od gola, ovaj usao u sestnaesterac i izbio sam pred golmana a zatim opalio loptu jedno metar iznad precke a mogao je pitati golmana gdje hoces da ti je spremim. Cak nije bilo ni nekog iz njihove zadnje linije da mu puse za vratom.

Ali eto jebat ga sad.
arzuhal

#5231 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

zlatanko wrote:
arzuhal wrote:

E, ovo sam gledao i odlično je :thumbup:

Ali nije taj. Ovo na što ja mislim je kao neka poema koju izgovara neki lik na engleskom, a video je sačinjen od slika 'fanatikos sa ofarbanim licem', 'dedo neki sa francuzicom', 'česma', itsl. + ide lyrics preko toga. Neko je to par puta stavljao na onoj temi BiH-Fra, al' ne mogu da nađem, a ne znam kako da tražim na YTube.
Ne mogu se sjetiti, ali stihovi govore o tome kako 'nije važno koliko puta padneš, ako ćeš poslije toga ustati' i tako nešto.
http://www.youtube.com/watch?v=NYS-b2BG ... r_embedded
Ulogovah se samo da ti zahvalim, prijatelju :thumbup: To sam tražio :bih:
PR-player

#5232 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by PR-player »

Daj ne moj da se uvijek na sudije vadimo, imali smo brate sansu 1000% niko nam nije kriv. Howard je odlican sudija al ni jedan ne moze da ne grijesi i smijesno mi je da se ocekuje da sudjenje bude besprijekorno. Sinoc vala ono obaranje ronalda u 16tercu je komotno mogo bit penal al eto fala Bogu nije...
striker

#5233 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by striker »

0:0 je OK rezultat koji daje nadu za prolaz. Naši bi do utorka trebali malo i penale vježbati, za svaki slučaj. ;-)

:bih:
Stari

#5234 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Stari »

Hodidid wrote:
Stari wrote:Momci ...sinoc mi se zakovao streaming ...te sam zadnjih 15 minuta imao samo zvucni prenos preko BHradija1. Imal iko snimak gdje se vidi taj mrtvi ziher sto ga je Ibisevic u 80 min ...poslao u Kamberovice.

Ako iko ima bas bih volio to vidjeti .... ovaj reporter sa radija je zamalo zaplakao za tom sansom ....de mi prepricajte sta se desilo?
Misimovic nasao kratkom dijagonalom Ibisevica na 20 m od gola, ovaj usao u sestnaesterac i izbio sam pred golmana a zatim opalio loptu jedno metar iznad precke a mogao je pitati golmana gdje hoces da ti je spremim. Cak nije bilo ni nekog iz njihove zadnje linije da mu puse za vratom.

Ali eto jebat ga sad.
Hvala ... sad sam to cak uspio i pogledati ...i vidjeti. Steta ... zategao ju je momacki - mozda je trebao malo olabaviti ... a mozda i nije - ko to sad moze znati. Rezonski je u onakvoj situaciji ...sprasiti je punom nogom (taman onako nekako kako je i Vedad uradio) ...ali po golu. Da je isla po golu golman je ne bi ni pogledaom stigao ispratiti ... ali nije isla po golu....YBM-liga
Šandor

#5235 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Šandor »

Stari, ovdje imaš pregled utakmice: http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 11-11-2011

a ovdje kompletan snimak: http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 11-11-2011

pa burjum....proberi sebi.
ultima_palabra

#5236 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

PR-player wrote:Daj ne moj da se uvijek na sudije vadimo, imali smo brate sansu 1000% niko nam nije kriv. Howard je odlican sudija al ni jedan ne moze da ne grijesi i smijesno mi je da se ocekuje da sudjenje bude besprijekorno. Sinoc vala ono obaranje ronalda u 16tercu je komotno mogo bit penal al eto fala Bogu nije...
Koje obaranje Ronalda? :?
Mr. Brightside

#5237 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

BHanibal

#5238 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BHanibal »

PR-player wrote:Daj ne moj da se uvijek na sudije vadimo, imali smo brate sansu 1000% niko nam nije kriv. Howard je odlican sudija al ni jedan ne moze da ne grijesi i smijesno mi je da se ocekuje da sudjenje bude besprijekorno. Sinoc vala ono obaranje ronalda u 16tercu je komotno mogo bit penal al eto fala Bogu nije...
Start je bio cist prema tome nije imao razloga da svira penal
PR-player

#5239 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by PR-player »

BHanibal wrote:
Start je bio cist prema tome nije imao razloga da svira penal
Jel bi cist il nije necu da ulazim u analizu. Kazem da su htjeli da nas se rijese bio bi tu penal a mi bi mogli qrcu svirati.
splend

#5240 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by splend »

eh evo vam jedno strucno misljenje :mrgreen:

poslije 6 godina sam otisao na tekmu. smrz'o se, i odlucio da, ako ikada vise budem isao, idem samo u ljetnom periodu :lol: rezultat je za nas dobar, i itekako aktivan. ovo je je po meni isti rezultat kao 2:1 za nas. oni moraju dati gol da prodju. utakmica nije bila Bog zna kakva. pepe je najbolji igrac svijeta :mrgreen: jebote, nema gdje ga nema, odlican u skoku, dribla, brz strah. ma nema mu mane. jednom je samo ispao, kod vedine prve sanse. ali i to ga je onaj alves zajeb'o. nani i ronaldo izgledaju strasno. tacno se vidi da su momci klasa za sebe. ostali njihovi su onako, bekovi su im slabi, onaj koncentrao je bezze igrac. ne znam odkud on u realu. od nasih, dzeko je klasa za sebe, to se fakat vidi. pjanic i misimovic odigrali odlicno, posebno pjanic, nema gdje ga nema, uvijek zna sta s loptom. majstor, nema sta. svidio mi se i nas zahirovic, nisam vjerov'o da je ovoliko napredovao, odkad je otisao iz celika.

mislim da su nase sanse danas vece, nego su to bile prije utakmice u zenici. pritisak je sada na njima, ali i oni vrlo dobro znaju, da u lisabonu ne smiju svim silama krenuti naprijed. nadam se da ce pape smisliti odlicnu formaciju za tu utakmicu. zapravo, ne sumnjam da ce to smisliti :thumbup:
Hodidid

#5241 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Hodidid »

Forumas shalla je to lijepo srocio. Treba drzati sto je duze moguce rezultat 0-0 ali aktivnom igrom, naravno ukoliko nam se ne pruzi prilika da mi poentiramo u prvih 45 minuta kao hrvati uradise, da im udje voda u usi a zatim ubaciti Ibisevica i ubiti ih kontrama.
arzuhal

#5242 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Na lijepom travnjaku de Luza očekujem jedan ovakav od Zmajeva, i meni dosta :mrgreen: :bih:

emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#5243 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by emillio estevez »

kolege ima li gdje snimka tekme od sinoc ?????????'
neo7

#5244 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by neo7 »

emillio estevez wrote:kolege ima li gdje snimka tekme od sinoc ?????????'
Nema, sto ?
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#5245 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by emillio estevez »

neo7 wrote:
Nema, sto ?
pa da je pogledam u cijelosti
dadan79

#5246 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by dadan79 »

Emilio procitaj par postova iznad imas link
Bosnolog

#5247 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

Jack Be Nimble wrote:Image
Kada imas jednog spica onda imas ovakvo cuvanje istog a to je igra,Da smo imalin dva spica,onosno da je Vedo igrao od pocetka dansa bi imali 1-2 gola prednosti pred uzvratnu utakmicu.Dzeko nije mogao nista uraditi jer je bio okovan sa dva tri odbrambena igraca svo vrijeme....Sve do ulaska Vede kada je doslo do razvlacenja odbrane Portgala i pukotina u istoj,pa tak nismo imali niti jedan sut na gol Portugala,.....
Ventola_31

#5248 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Ventola_31 »

Da smo kojim slucajem sinoc zaigrali sa dva spica danas bi se utrkivali u dodijeljivanju atributa nasim igracima a siguran sam da bi prednjacili "hadalji", "zvijezdice", "pi-c-ke" i drugi a rezultat bi bio na nivou onih u Istanbulu odnosno Taljinu.

U odbrani smo igrali sa JEDNIM bekom i trojicom veznjaka koji su silom prilika zaigrali u zadnjoj liniji. Na sredini je bio nedovoljno oporavljeni Pjanic i nedovoljno spremni Misimovic te ostarjeli Rahimic.

S obzirom na te sve cinjenice, moramo biti zadovoljni rezultatom jer 0-0 je i vise nego aktivan rezultat.

NAPRIJED NAPRIJED LJILJANI!
HaHaHa2

#5249 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by HaHaHa2 »

:dance:
just principe

#5250 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

http://forum.rojadirecta.es/showthread. ... 11-11-2011

cija je stranica mysoccerplace.net svaka cast za ono :thumbup: tj ovo

http://img155.imageshack.us/img155/8607 ... cenett.png