nek budale plaćaju
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- oldtajmer
-
MAN-lion's coach
#5227 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
...
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:51, edited 1 time in total.
- Artest
#5228 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ne sjecam se duzeg perioda redukcije, evo skoro 2 mjeseca da poslije 12 nema vode. Sto vam majki jebem
-
AmirBaa
#5229 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kod mene od juna ove godine traje neprekidni pakaoArtest wrote:Ne sjecam se duzeg perioda redukcije, evo skoro 2 mjeseca da poslije 12 nema vode. Sto vam majki jebem
- supercali
#5230 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sreca pa sam na nizim spratovima pa mi nikad ne nestane do kraja al utanji pravo
- Jara
#5231 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ako ima neko ko zna, molim odgovor. Izvinjavam se ako je već bilo.
Dakle, KO je odgovoran za vodovod, tj. pod čijom je on jurisdikcijom? Kantona i samo kantona?
Uoči nedavnih izbora se govorilo da to što nema vode nema veze s rukovodstvom opština.
Ako oni koji vladaju općinama žele dobro svojim građanima, zar ne mogu sredstva koja troše na kozmetičke zahvate u naseljima usmjeriti na rješavanje ovog problema? Naravno da mogu, niko im puškom ne brani, a kako, pa nek se snađu kad su već izabrani.
OK, šetnice s klupama, super, ali HOĆEMO VODU!
21 god. kako je rat završen a po kućama nam još uvijek kanisteri s vodom.
ĐE ZAPELO?
Dakle, KO je odgovoran za vodovod, tj. pod čijom je on jurisdikcijom? Kantona i samo kantona?
Uoči nedavnih izbora se govorilo da to što nema vode nema veze s rukovodstvom opština.
OK, šetnice s klupama, super, ali HOĆEMO VODU!
21 god. kako je rat završen a po kućama nam još uvijek kanisteri s vodom.
ĐE ZAPELO?
- Jara
#5232 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
E i ja se pitam...Na vidiku - ništa!Dozer wrote:Nego...da li nam je SDA konacno rekla kada ce se rijesiti problem iz naslova teme?
Postoji li kakva vizija, strategija, plan da se konacno ukinu redukcije u jednom glavnom gradu jedne drzave? Vec 4 godine su redukcije na snazi, a ja nikakvo da cujem ili vidim da bilo ko od odgovornih, bilo vlasnika (Vlada KS/SDA), bilo rukovodilaca ViK-a, uopste daju bilo kakve naznake rjesenja problema...
@ebo majku, hoce li ovaj narod ikada doci pameti...
- amar1994
- Logovan
#5234 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Za 10-15 godina kupovat ćemo vodu. Sad je i super, kako će nam biti.

-
sabanss
#5235 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nigdje nije zapelo.... Kad vidis glavni grad sa ovakvim vodovodom, javnim prevozom, psima na ulicama, rupama po cestama, jasno ti je koliko je sati. Pasos u ruke i ne pitaj gdje, samo nek' primaju i nek' ne puca - jedini kriteriji po kojima ti moze biti gore nego ovdje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5236 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Polahko...sta si kidisoDozer wrote:Nego...da li nam je SDA konacno rekla kada ce se rijesiti problem iz naslova teme?
Postoji li kakva vizija, strategija, plan da se konacno ukinu redukcije u jednom glavnom gradu jedne drzave? Vec 4 godine su redukcije na snazi, a ja nikakvo da cujem ili vidim da bilo ko od odgovornih, bilo vlasnika (Vlada KS/SDA), bilo rukovodilaca ViK-a, uopste daju bilo kakve naznake rjesenja problema...
@ebo majku, hoce li ovaj narod ikada doci pameti...
Ne srkleti....ima vakta...ih, pa eno obalom su zamijenili cijevi, sad asfaltiraju....nastavak pred sljecece izbore, sad ce to...za koju godinu
- insaneinthebrain
#5237 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
sta sad zavrcu vodu mamu im seljacku, pa kako cu se istusirati stoko neradnicka. dodjes s posla i doceka te zavrnuta voda 
- amar1994
#5238 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
pa zar ne vidis da su suše velikeinsaneinthebrain wrote:sta sad zavrcu vodu mamu im seljacku, pa kako cu se istusirati stoko neradnicka. dodjes s posla i doceka te zavrnuta voda
Btw. Hebla te ova buba
- insaneinthebrain
#5239 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
smrzle cijevi, upeko minus
sinoc opade pritisak, voda ko konac. reko evo zavrnuse je. al nakon sat vremena se popravi. sta oni rade gore na izvoristu. igraju se malo s zivcima ljudi.
btw. opali bubu, sama ce ona nestati
meni je ovako pravo, usao pauk izmedju ekrana i zastitne plastike. ja konto neko se zajebava sa mnom. ganjao ga malo kursorom a onda se izgubio
sinoc opade pritisak, voda ko konac. reko evo zavrnuse je. al nakon sat vremena se popravi. sta oni rade gore na izvoristu. igraju se malo s zivcima ljudi.
meni je ovako pravo, usao pauk izmedju ekrana i zastitne plastike. ja konto neko se zajebava sa mnom. ganjao ga malo kursorom a onda se izgubio
- amar1994
#5240 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
insaneinthebrain wrote:smrzle cijevi, upeko minus![]()
-
Nepass
#5241 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Evo i kod mene jedva curi, uranili danas.
- esmasaric
#5242 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Danas su baš uranili, već sat vremena sam bez vode.

- mayab
#5243 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ljetos na moru u Dalmaciji, pričam sa domaćima, Dalmatincima, o svemu i svačemu, neznam kako i zašto spomenem redukcije vode u Sa u noćnim satima, ovi zašute i pogledaju me ono, ispod oka, i ponove skoro uglas "redukcije vode u Sarajevu!!!????" i u smijeh, misle da se zajebavam, lažem........ jedva ih ubijedim da je to tako , da se to dešava, da je to činjenica 
- Logovan
#5244 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Eto koliko smo grohnuli da ljudi ne vjeruju da nemamo vode u noćnim satima.mayab wrote:Ljetos na moru u Dalmaciji, pričam sa domaćima, Dalmatincima, o svemu i svačemu, neznam kako i zašto spomenem redukcije vode u Sa u noćnim satima, ovi zašute i pogledaju me ono, ispod oka, i ponove skoro uglas "redukcije vode u Sarajevu!!!????" i u smijeh, misle da se zajebavam, lažem........ jedva ih ubijedim da je to tako , da se to dešava, da je to činjenica
- oldtajmer
#5245 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
raspituje se jedan stranac u vezi kupovine stana u sarajevu,pa kada sam mu rekao da jedna od stvari koju bude gledao u vezi stana treba da bude da li su u tom naselju nocne redukcije vode, mislio frajer da ga zajebajem i nije mi vjerovao fakat
sve dok nije pitao jos par osoba,poslije toga se samo ibretio,jbg jarane welcome to sarajevo 
-
wolfie
#5246 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Stede struju na pumpama, vode ima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5247 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A nisi se sjetila npr. da nazoveš vodovod i pitaš kada će voda biti puštena? Obično kada nestane vode u ovim nekim satima po srijedi je neki kvar, sanacija i radovi a ne redukcija.esmasaric wrote:Danas su baš uranili, već sat vremena sam bez vode.![]()
![]()
![]()
- esmasaric
#5248 Re: RE: Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Nazvala. Bio je kvar.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A nisi se sjetila npr. da nazoveš vodovod i pitaš kada će voda biti puštena? Obično kada nestane vode u ovim nekim satima po srijedi je neki kvar, sanacija i radovi a ne redukcija.esmasaric wrote:Danas su baš uranili, već sat vremena sam bez vode.![]()
![]()
![]()
Rekli su mi da će doći u 19h, a došla je u 20h.
Mada ne bunim se, dobro je dok je ima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5249 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
kad je u nasoj ulici puko kvar
dosli su odmah
valjda prioritet
prva zona
sta god to znacilo
skontajte koja je kod vas ta zona
dosli su odmah
valjda prioritet
prva zona
sta god to znacilo
skontajte koja je kod vas ta zona
- Jara
#5250 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Reče "odgovorni" u jednoj "dijaloškoj" emisiji na TVSA da će redukcija prestati za 2 godine...kao toliko im treba dau rade ono što su počeli na sanacijama vodovoda.