Emir Spahic - ALL ABOUT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- insomnia78
#5226 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Hoces reci da ce te Njemci pustiti da umres zato sto nemas dodatno osiguranje iako bi ti transport helikopterom mog’o spasiti zivot?
- deer_hunter
#5227 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
naravno da nece,za ljude sa povredama opasnim po zivot se ne pita da li imaju osiguranje ili ne, al sigurno nece koristiti helikopter za nekog ko je slomio nogu osim u slucaju da ima dodatno osiguranje koje to placa(osnovno osiguranje to ne pokriva).
- bingov buraz
#5228 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Nemam se ja šta oduševljavati ili ne,ta vrsta pravde koju vi zagovarate ne postoji nigdje u svijetu.Šta misliš koga bi Francuzi prije čupali da vas napadnu vanzemaljci,tebe ili Zidaneainsomnia78 wrote:Pa nista. Ti se onda odusevljavaj i vici “izdrzi kralju”. Poslije se truckaj u fauve koNbiju do Sarajva.
Ako ćemo mak na konac,helikopteri OS često lete u potrage za izgubljenima,gase požare,spašavaju ranjene,da je bio izbor da li da poveze Spahu ili djevojčicu od 9 godina razumio bi priču.
Druga stvar klinički centar Sarajevo nema helikopter a morali bi imati makar 2,imaju ih OS i i bivol iz Laktaša,moguće da specifičnost povreda zahtjeva let,nećeš Milu moliti valjda
- deer_hunter
#5229 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Jest govedo, al mislim da ni njega ne bi trebalo moliti. Koja bi mu to reklama bila,vec vidim naslove "Predsjednik RS-a spasio zivot Bosnjaku Emiru Spahicu"bingov buraz wrote:Nemam se ja šta oduševljavati ili ne,ta vrsta pravde koju vi zagovarate ne postoji nigdje u svijetu.Šta misliš koga bi Francuzi prije čupali da vas napadnu vanzemaljci,tebe ili Zidaneainsomnia78 wrote:Pa nista. Ti se onda odusevljavaj i vici “izdrzi kralju”. Poslije se truckaj u fauve koNbiju do Sarajva.![]()
Ako ćemo mak na konac,helikopteri OS često lete u potrage za izgubljenima,gase požare,spašavaju ranjene,da je bio izbor da li da poveze Spahu ili djevojčicu od 9 godina razumio bi priču.
Druga stvar klinički centar Sarajevo nema helikopter a morali bi imati makar 2,imaju ih OS i i bivol iz Laktaša,moguće da specifičnost povreda zahtjeva let,nećeš Milu moliti valjda
- Logovan
#5230 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Baš.Point. wrote:Kakvo je vrijeme došlo ne smiješ se ni slupati autom ko čovjek sa teškim povredama po život i da te helikopter prebaci do bolnice koja će te zbriniti a da te mahala ne pljuje.
-
ja71
#5232 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Mislim da nagađaš. Evo da i ja nastavim nagađati: Sumnjam da helikopter oružanih snaga možeš/moraš platitideer_hunter wrote: Spahino osiguranje to pokrije, nase ne. To je isto da kazes nije problem sto Kobe Bryant ima villu u L.A. nego sto je to isto uskraceno obicnom covjeku. Ovi koji zive u Njemackoj su cesto mogli vidjeti zute ADAC-ove helikoptere koji dolaze na mjesto nesrece i transportiraju ljude. Radi se o ljudima koji placaju dodatno osiguranje u slucaju nesrece.Minuta koristenja njihovih helikoptera kosta 90 eura(guglajte). Zasto je toliko tesko shvatiti da i Spahic ima nesto takvo
- Point.
#5233 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Kao i obično neki lupaju bez ikakvih informacija.
Prvo, isto da su oni iz sopstvenog džepa lično platili helikopter.
Drugo, ne znaju obime povrede, možda su prirode povrede bile takve da je vožnja običnom hitnom koja bi trajala satima po bh putevima punih okuka i rupa bila isključena.
Treće, helikopteri se često upotrebljavaju za teško povrijeđene.
Četvrto, ako ima para i osiguranje ne vidim problem da helikopter dođe po njega. Bolje da spasi život nego da stoji prizemljen.
Peto, siguran sam da se ovo desilo Džeki npr da se ne bi ovoliko sralo.
Šesto, niko od ovih što im smeta nisu ni napisali red podrške bivšem dugogodišnjem kapitenu reprezentacije, nego su odmah krenuli hrakati. Aferim.
Prvo, isto da su oni iz sopstvenog džepa lično platili helikopter.
Drugo, ne znaju obime povrede, možda su prirode povrede bile takve da je vožnja običnom hitnom koja bi trajala satima po bh putevima punih okuka i rupa bila isključena.
Treće, helikopteri se često upotrebljavaju za teško povrijeđene.
Četvrto, ako ima para i osiguranje ne vidim problem da helikopter dođe po njega. Bolje da spasi život nego da stoji prizemljen.
Peto, siguran sam da se ovo desilo Džeki npr da se ne bi ovoliko sralo.
Šesto, niko od ovih što im smeta nisu ni napisali red podrške bivšem dugogodišnjem kapitenu reprezentacije, nego su odmah krenuli hrakati. Aferim.
- deer_hunter
#5234 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Naravno da nagadjam, nisam ga ja pregledao i ustanovio stepen povreda, pa da znam zasto su poslali helikopter po njega, ali ne iskljucujem ni mogucnost da je to zbog toga sto je jednostavno poznata licnost. Al imate dosta primjera o ljudskoj nejednakosti u svakodnevnom zivotu, tesko da vam je Spahin slucaj otvorio oci. Ako jest onda ste slijepi, da ne kazem mutavi jbg. Nigdje i nikada ljudi nisu bili jednaki niti ce to biti, kraj priceja71 wrote:Mislim da nagađaš. Evo da i ja nastavim nagađati: Sumnjam da helikopter oružanih snaga možeš/moraš platitideer_hunter wrote: Spahino osiguranje to pokrije, nase ne. To je isto da kazes nije problem sto Kobe Bryant ima villu u L.A. nego sto je to isto uskraceno obicnom covjeku. Ovi koji zive u Njemackoj su cesto mogli vidjeti zute ADAC-ove helikoptere koji dolaze na mjesto nesrece i transportiraju ljude. Radi se o ljudima koji placaju dodatno osiguranje u slucaju nesrece.Minuta koristenja njihovih helikoptera kosta 90 eura(guglajte). Zasto je toliko tesko shvatiti da i Spahic ima nesto takvo
- dječak sa šibicama
#5235 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Opet ovi sto ih lijeci svedska i americka bolnica, pametuju ljudima u BiH.
Pa dokle vise jbt.
Pa dokle vise jbt.
- cyprus
#5236 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Bivšem kapitenu želim brz oporavak... O praksi upotrebe vojnog helikoptera u svrhu pomoći 'običnim' građanima ne znam mnogo, pa ne bih ulazio u to...
- xoklix
#5237 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Čovjek je sigurno potrošio milion KM u BiH, milion zarađenih van BiH.
Potrošiti će do kraja života još toliko sigurno.
Mrsko mi pisati i elaborirati dalje , skontajte sami ... 2+2=4
Potrošiti će do kraja života još toliko sigurno.
Mrsko mi pisati i elaborirati dalje , skontajte sami ... 2+2=4
- insomnia78
#5238 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Jest. No kad se u istom kontekstu pomene dijaspora...
- dječak sa šibicama
#5239 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Jos jedna stvar je nejasna, KCUS ima heliodrom dole iznad ceste odmah iza CUM-a, zasto je helikopter sletio na pomocno igraliste stadiona Kosevo i ostale nebuloze iz svakodnevnice ove drzave.
Spahicu sve najbolje, ali tragikomedija je sve ovo, djecu lijecimo SMS porukama, zdravstvo u totalnom kolapsu, ali ko ima para ima i helikopter oruzanih snaga. Kad gori Prenj, zove se agresorska Hrvatska u pomoc, tad nema helikoptera.
Spahicu sve najbolje, ali tragikomedija je sve ovo, djecu lijecimo SMS porukama, zdravstvo u totalnom kolapsu, ali ko ima para ima i helikopter oruzanih snaga. Kad gori Prenj, zove se agresorska Hrvatska u pomoc, tad nema helikoptera.
- insomnia78
#5240 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Pa Prenj nije osiguran
-
ja71
#5241 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
naravno da mi to kontamo, ali to ne znači da se (za razliku od vas) i mirimo sa tim. Vi u stvari govorite: da to jeste nepravedno ali je normalno. Ali NIJE normalno.deer_hunter wrote:Al imate dosta primjera o ljudskoj nejednakosti u svakodnevnom zivotu, tesko da vam je Spahin slucaj otvorio oci. Ako jest onda ste slijepi, da ne kazem mutavi jbg. Nigdje i nikada ljudi nisu bili jednaki niti ce to biti, kraj price
Jedan Francuz (a čije sam iii ime nažalost zaboravio) je rekao da se cijela istorija čovječanstva može posmatrati kao borba za ravnopravnost.
- dječak sa šibicama
#5242 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Ravnopravnosti nema niti ce je biti, i u najrigidnijem komunizmu uvijek su guzonje bile povlastene.
Samo bode oci sto kad se Spaha ugruva u lovu ili off road zajebancijama, tu je helikopter, CT se odmah pali, sve pretrage furaj jednu za drugom. Kad obicni gradjanin ode na CT pregled jer mu mozda zivot od toga znaci, kazu dodjite za pola godine.
Ako nista, imamo pravo to primjetiti, valjda.
Samo bode oci sto kad se Spaha ugruva u lovu ili off road zajebancijama, tu je helikopter, CT se odmah pali, sve pretrage furaj jednu za drugom. Kad obicni gradjanin ode na CT pregled jer mu mozda zivot od toga znaci, kazu dodjite za pola godine.
- kamen spoticanja
#5243 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
redovan CT se ceka i vise od pola godinadječak sa šibicama wrote:Ravnopravnosti nema niti ce je biti, i u najrigidnijem komunizmu uvijek su guzonje bile povlastene.
ali kad se strmopizdi i kakav Mehmed iz Umoljana CT se odmah pali
tako naime funkcionise sistem
- dječak sa šibicama
#5244 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Ili mkad Brega dodje u goste Shanki.
Ali da, u pravu si, upale CT ako neko negdje nastrada. Jedino eto helikopter ne dignu oruzane snage. Malo mi i to cudno, zar ne bi privatno osiguranje podrazumjevalo nekakav privatni helikopter, neke medicinske firme ili sta vec, ako ima njemacko osiguranje. Sta je njemackom "medicopteru" doletiti po svog osiguranika u BiH.
Ali da, u pravu si, upale CT ako neko negdje nastrada. Jedino eto helikopter ne dignu oruzane snage. Malo mi i to cudno, zar ne bi privatno osiguranje podrazumjevalo nekakav privatni helikopter, neke medicinske firme ili sta vec, ako ima njemacko osiguranje. Sta je njemackom "medicopteru" doletiti po svog osiguranika u BiH.
- kamen spoticanja
#5245 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
o helikopteru ne znam nista zaistadječak sa šibicama wrote:Ili mkad Brega dodje u goste Shanki.
bregin CT je klasicna zloupotreba polozaja
- Point.
#5246 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Koliko kmečanja pojedinaca, reklo bi se Spaha im lično izbio iz džepa 500 maraka helikopterom.
-
ja71
#5247 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Ovdje se izgleda samo guzonjini sinovi javljaju kojima postojeće stanje godi
- luckylaka
#5248 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Umjesto da se Emiru pozeli brz oporavak i O.S. zahvali na helikopteru trazi se bilo kakav razlov da se kritikuju i jedan i drugi.I naravno nije prvi put da taj helikopter pomaze ugrozenim osobama.
- pirmin
#5249 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Emiru zelim sto brzi oporavak i optimalno zdravstveno stanje.
A prestao sam ga simpatisati kad je osamario ono dijete.
A prestao sam ga simpatisati kad je osamario ono dijete.
- Point.
#5250 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Ne, nego komplekši kojima svaka sitnica smeta. Kad smeta, pravac pred parlament i bori se no pasaran, kao u Francuskoj ili Hongkongu. Najlakše je prditi na forumu i kukati. Jel ti izbio marku iz džepa? Nije. Šta je problem, ne kontam.ja71 wrote:Ovdje se izgleda samo guzonjini sinovi javljaju kojima postojeće stanje godi