Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#5226 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Jos cijelu utakmicu bez krila igras. Lopta krene u cosak, a mene prosto srklet uhvati :( :( :(
Izgubili smo u Litvaniji pa smo opet imali sansu, nerijeseno bilo u Zenici pa smo opet imali sansu, izgubili smo u Danskoj jbg nema vise :( :( :(

Muhamede, i tebi hvala na ovome, nadam se da ti je samozadovoljni osmjeh na faci...

Isto tako, Nikola je odigrao za 10, ali vidis rezultat (ti govoris na tajmautu da je x dovoljan), imas manje od minute do kraja, i onako pocetnicki baciti loptu :? neshvatljivo...
It_is_a_Leclerc

#5227 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Inače, od šest utakmica u ovim kvalifikacijama, mi smo u tri imali loptu za pobjedu - remi.. NIJEDNOM NIJEDNOM NIJEDNOM nismo uspjeli.

Pa dokle više ?!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5228 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Ma nismo mi izgubili evropsko sa tom zadnjom loptom Prcea nego u onom periodu kada je Kosta Savic tri puta za redom pucao i promasio i kad vise od 6 minuta nismo dali gol. Svaku ama bas savku utakmicu mi imamo totalno rasulo 10-tak minuta. Rasulo je takvo da covjek jednostavno ne moze da povjeruje da ovi igraci igraju po jakim evropskim ekipama i ligama. Kad je nama laicima jasno da mi nemamo krila i kontru onda ne znam kako nasim igracima nije jasno da na 2 razlike protiv Danaca kada vode trebaju da igraju polako, grade napad.
Ali bez obzira ja jednostavno im ne mogu zahateriti jer su se borili kao lavovi u svakoj utakmici osim u onoj protiv usrane Litvanije. Izgleda da do sada nisu shvatili da se na laganim protivnicima pravi bodovan razlika i da nema u kvalifikacijama vazne i nevazne utakmice, sve su iste ko jaje jajetu i NAJVAZNIJE.
Maverick78

#5229 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Maverick78 »

BHF_Manijak wrote:Samo Bosnjaku moze biti neko drugi uvijek, ali uvijek, kriv!

Znaci popusimo od mrtve Litvanije, imamo mec loptu protiv Bjelorusije, na domacem terenu, pred 5 hiljada ljudi, zajebemo. Ali ni to nije sve, kriva je Danska, aktuelni viceprvak Evrope, sto je izasla sa rezervnim sastavom i sto se jos samo nije sklanjala!
Koji vam je qrac ba... Kriv je Markovic, koji za 3 godine nije uspio mentalno jaku ekipu napraviti, koja protiv svakog protivnika, svejedno da li Francuska ili Kazahstan, ima po 10 tehnickih gresaka i prosipa vodstvo od 4-5 golova razlike REDOVNO!

Mi smo svoje zajebali protiv Bjelorusije (oba puta) i Litvanije. Ne mozes u gostima protiv Bjelorusa, bez Rutenke, vodit 5 razlike i odigrati X.

Jebite Dancima sve, jesu zapela ova djeca da se dokazu, ali vise trener nije mogao uraditi od toga nego da izvede rezervni tim.

PS Vrazalic ograjisao. Ja sta bi od onog momka iz proslih kvalifikacija... Bazen on ne mzoe pogodit, ali moze prodati sve i svasta od lopti.
Svaka čast za post :thumbup:

Sami sebe sHebali još ranije i apsolutno nam niko nije kriv, a ponajmanje danci. Najgori je taj naš mentalitet i daj Bože da se nauči iz grešaka.
hrasno38

#5230 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Inače, od šest utakmica u ovim kvalifikacijama, mi smo u tri imali loptu za pobjedu - remi.. NIJEDNOM NIJEDNOM NIJEDNOM nismo uspjeli.

Pa dokle više ?!
Dok ne shvatimo da se do pobjede stize mudroscu i strpljenjem.
NediM17

#5231 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by NediM17 »

Realno i kratko.

Jesmo li bili nesrece kada je Islandjanima ispala lopta? Dosta je toga, nesrece, bahili, peh, prokletstvo. Jednostavno receno, mi smo amaterska reprezentacija, i da bi bilo sta napravili treba nam ogromna doza srece.
ciza_bliza

#5232 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by ciza_bliza »

Opet, nema puno selektora i ekipa koje se mogu podići nakon ovakog razočarenja i odigrati na jednu loptu s Danskom, nemam ja puno zamjerki za Markovića, treba biti malo objektivan, Josip Perić igra u Kataru i bio je drugi najbolji igrač večeras, eto treći, fali malo kvaliteta, vjerujem da će se i svi ovi neuspjesi vratiti, ako ne ovoj reprezentaciji onda nekoj budućoj...
SSemir

#5233 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SSemir »

ne znam sto sam ovo gledao. jebem ti rukomentase aljkave ovake
Arteta

#5234 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Arteta »

dječak sa šibicama wrote:
omega369 wrote:
dječak sa šibicama wrote:Pustili su, izasli sa B ekipom, najbolje da sami sebi zabijaju golove.
ma sta su pustili?? zatezali maksimalno, radost kod zadnjeg gola ko da su evropsko osvojili. pogan je to ona sugava
Pa naravno da ce zatezati, dobili juniori priliku, nisu to futavci vec se dokazuju momci.

Ali koja je to prica, Prce odveo na SP protiv Islanda, Prce sjebo EP protiv Danaca. Ili Peric, zadnji napad njemu dali, nigdje veze.

To se trebalo sa dva igraca vise prebrojiti na krilo. Ali koje krilo.
Nisu Pericu dali zadnji napad nego se lopta nasla u njegovim rukama u trenucima kada vise nije bilo vremena za razmisljanje.
SkyLimit

#5235 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nije nas koštala jedna lopta protiv Danske već odlazak u Litvaniju da se probaju domaći specijaliteti i eventualno isproba kakve su im ženske, rukomet je bio u drugom planu. Reprezentacija koja izgubi od Litvanije ne zaslužuje da igra Europsko prvenstvo u rukometu.
It_is_a_Leclerc

#5236 Re: Rukometna reprezentacija BiH

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Inače, od šest utakmica u ovim kvalifikacijama, mi smo u tri imali loptu za pobjedu - remi.. NIJEDNOM NIJEDNOM NIJEDNOM nismo uspjeli.

Pa dokle više ?!
Dok ne shvatimo da se do pobjede stize mudroscu i strpljenjem.
Jeste. Da. Slažem se. Potpisujem sve. Trebali pobijediti Litvaniju, ali šta bi poraz protiv njih značio sada da je ušlo ono Panićevo u Minsku, Terzićevo u Zenice ili ko je već šutao večeras (nisam mogao ni gledati. bio na balkonu).

I to je sve.
LSD

#5237 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by LSD »

hrasno38 wrote:Ma nismo mi izgubili evropsko sa tom zadnjom loptom Prcea nego u onom periodu kada je Kosta Savic tri puta za redom pucao i promasio i kad vise od 6 minuta nismo dali gol. Svaku ama bas savku utakmicu mi imamo totalno rasulo 10-tak minuta. Rasulo je takvo da covjek jednostavno ne moze da povjeruje da ovi igraci igraju po jakim evropskim ekipama i ligama. Kad je nama laicima jasno da mi nemamo krila i kontru onda ne znam kako nasim igracima nije jasno da na 2 razlike protiv Danaca kada vode trebaju da igraju polako, grade napad.
Ali bez obzira ja jednostavno im ne mogu zahateriti jer su se borili kao lavovi u svakoj utakmici osim u onoj protiv usrane Litvanije. Izgleda da do sada nisu shvatili da se na laganim protivnicima pravi bodovan razlika i da nema u kvalifikacijama vazne i nevazne utakmice, sve su iste ko jaje jajetu i NAJVAZNIJE.
ispravka krivog navoda

Mi JESMO izgubili EP , zbog neviđene nonšalancije i kurcobolje Prce u kljucnom momentu

da te podsjetim: imamo napad, imamo posjed lopte, imamo cak i rezultat koji nas vodi na EP, možemo cijediti napad do samog kraja i onda se Nikola sjetio glumiti velikog frajera , neki pasovi iza leđa, neki qurac,...naravno, poklanja loptu dancima, ovi hop kontra, gol i voziite kucama levati bosanski
Last edited by LSD on 14/06/2015 22:24, edited 2 times in total.
hrasno38

#5238 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

NediM17 wrote:Realno i kratko.

Jesmo li bili nesrece kada je Islandjanima ispala lopta? Dosta je toga, nesrece, bahili, peh, prokletstvo. Jednostavno receno, mi smo amaterska reprezentacija, i da bi bilo sta napravili treba nam ogromna doza srece.
Pazi nismo mi amaterska reprezentacija cim smo od Danske izgubili na njihovom terenu jedva sa jednim golom razlike. U Tuzli sa kompletnim sastavom Danci su nas jedva dobili ali ovu reprezentaciju konstatno jebu neka nenormalna desavanja i kurcenja da li igraca da li trenera. Nismo se mi obrukali ni na SP naprotiv i dan danas se najebem majke pojedinim sudijama kao i onim sto nam sjebase fudbalere.
Ali ne postoji pravilo, sablon u kojem se zna ko je taj ko treba da odluci utakmicu, za koga da se napravi pozicija za sut a tu je vec u pitanju trener. Peric je odigrao fenomenalno ali jos uvijek meni nejasno zasto tako malo minuta ali nikako on ne smije na sebe da preuzme da odluci utakmicu, bar jos uvijek. Veliki, ogromni i nenadoknadivi peh je povreda topdzije Malinovica ali nas mora nesto jebati i dzaba.
Ova suplja prica oko slabe reprezentacije Danse tesko da moze piti vode jer je Danski rukomet u vrhu ne Evrope nego svijeta i koga god da posalju na teren za nas je to igracki strasno.
lakilaka

#5239 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by lakilaka »

Arteta wrote:
dječak sa šibicama wrote:
omega369 wrote:
ma sta su pustili?? zatezali maksimalno, radost kod zadnjeg gola ko da su evropsko osvojili. pogan je to ona sugava
Pa naravno da ce zatezati, dobili juniori priliku, nisu to futavci vec se dokazuju momci.

Ali koja je to prica, Prce odveo na SP protiv Islanda, Prce sjebo EP protiv Danaca. Ili Peric, zadnji napad njemu dali, nigdje veze.

To se trebalo sa dva igraca vise prebrojiti na krilo. Ali koje krilo.
Nisu Pericu dali zadnji napad nego se lopta nasla u njegovim rukama u trenucima kada vise nije bilo vremena za razmisljanje.
sidje selektoru. cuj to lopta mu se nasla u rukama. onako, niodkuda, sa tribina. mozes ti i bolje. svasta.
Last edited by lakilaka on 14/06/2015 22:32, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#5240 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Jest eto. Zajebao Nikola. Čovjek dao bogtepita koliko golova u situaciji kad mi nemamo prirodnog beka.Nemamo Čelice i Ive. Imamo satranog Savića, Malinović u autu, i još se i on povrijedi, pa Terzić, ja mislim prvi put u životu, igra srednjeg beka. Pa svaka moguća nesreća - eto je nama. I opet se preko nekih pacerskih golova doguzamo do zadnje minute i gledaj ovo...

Pa nama je 20 godina trebalo da anm se sreća osmjehne u Islandu, i sad ćemo izgleda 20 godina plaćati pehove.

A ovaj što bi da se Vranješ oprosti, odmah da ode s teme. Čovjek statistički i faktički naš najbolji igrač u Evropi. Ko da Džeku otjeraš.

I Karačićeve suze i nesreća... :'(
BHF_Manijak

#5241 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by BHF_Manijak »

hrasno38 wrote: Pazi nismo mi amaterska reprezentacija cim smo od Danske izgubili na njihovom terenu jedva sa jednim golom razlike. U Tuzli sa kompletnim sastavom Danci su nas jedva dobili ali ovu reprezentaciju konstatno jebu neka nenormalna desavanja i kurcenja da li igraca da li trenera. Nismo se mi obrukali ni na SP naprotiv i dan danas se najebem majke pojedinim sudijama kao i onim sto nam sjebase fudbalere.
Nisu te sjebale sudije kad protiv Makedonaca sa 2 igraca vise u polju ne znas gola dati, a onda ga jos i primis. Protiv Tunisa isto tako. To je vec stvar selektora, s kojim evo 3 godine ne znamo igraca vise iskoristiti i sto nemamo 3 izradjene akcije.

Nismo se obrukali na SP, ali mogli smo mnogo vise, s obzirom na prikazano na terenu.
hrasno38

#5242 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Jest eto. Zajebao Nikola. Čovjek dao bogtepita koliko golova u situaciji kad mi nemamo prirodnog beka.Nemamo Čelice i Ive. Imamo satranog Savića, Malinović u autu, i još se i on povrijedi, pa Terzić, ja mislim prvi put u životu, igra srednjeg beka. Pa svaka moguća nesreća - eto je nama. I opet se preko nekih pacerskih golova doguzamo do zadnje minute i gledaj ovo...

Pa nama je 20 godina trebalo da anm se sreća osmjehne u Islandu, i sad ćemo izgleda 20 godina plaćati pehove.

A ovaj što bi da se Vranješ oprosti, odmah da ode s teme. Čovjek statistički i faktički naš najbolji igrač u Evropi. Ko da Džeku otjeraš.

I Karačićeve suze i nesreća... :'(
Tako je Leclerc ....to su isti oni kojima Vranjesi ocito previse smetaju.
It_is_a_Leclerc

#5243 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Dejan Malinović teško povrijedio kuk. :( Al u PRVOJ minuti ! Pa jel moglo još šta ?! Da na našu klupu padne reflektor ? Da zavlada infekcija kolere među igračima ?!

Oj, jebote život, traume. 15 godina praćenja reprezentacije i nikad se otarasiti ovog gorkog okusa poslije skoro svake utakmice... Pa da je izbrojati sve lopte u tih zadnjih 15 godina koje su mogle negdje da nas odvedu.... Milion i jedna.

Rukomet je sport u kojem ne pobjeđuje najbolji uvijek. Samo mi moramo poginuti 100 puta u 60 minuta za nešto. Nikad da mi budemo ti kojima se sreća osmjehnula, po pobijedili nezasluženo.
hrasno38

#5244 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Dejan Malinović teško povrijedio kuk. :( Al u PRVOJ minuti ! Pa jel moglo još šta ?! Da na našu klupu padne reflektor ? Da zavlada infekcija kolere među igračima ?!

Oj, jebote život, traume. 15 godina praćenja reprezentacije i nikad se otarasiti ovog gorkog okusa poslije skoro svake utakmice... Pa da je izbrojati sve lopte u tih zadnjih 15 godina koje su mogle negdje da nas odvedu.... Milion i jedna.

Rukomet je sport u kojem ne pobjeđuje najbolji uvijek. Samo mi moramo poginuti 100 puta u 60 minuta za nešto. Nikad da mi budemo ti kojima se sreća osmjehnula, po pobijedili nezasluženo.
Da bi nam se to desilo moramo imati "EKIPU" a ne sastav u kojem malo malo iskoci neka uvrijedjena mlada. Jebi ga ti ove kvalifikacije gradis na jednom Toromanovicu koji se uvrijedio sto je malo igrao u svom rodnom gradu, pa na Karacicu kojem se jednostavno neda mada je decko igrao zamotan ko mumija, pa na jednom Malinovicu koji jedini izvana moze poslati ono bas bombu. Ocekujes od jednog Terzica da bude neko ko daje sigurnost ovim mladjim igracima, ko ce preuzeti odgovornost a ono se desi totalno obratno. I nikako ama bas nikako vise ne smijemo nastupiti iskljucivo sa krilima koja se zovu Ovcina i Vrazalic. Kod nas ne vrijedi ono "sreca prati hrabre" nego ona druga "neda se usranom do potoka stici":)
SkyLimit

#5245 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Mani ba patetike, izgube od Litvanije koja je poluamaterska reprezentacija, ne mogu pred 5000 navijača u Zenici dobiti Bjelorusiju sa povrijeđenim Rutenkom, i na kraju sreća kriva. Kako me to nervira. Niko se ne može vaditi protiv Danske na njenom terenu, nama se eto i ta mogućnost pružila, čisti bonus.
denimb

#5246 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by denimb »

Ne znam brate tuga velika, ali sve dok ne pocistimo neke stvari sami sa sobom vazda ce nam se ovako ponavljati.

Nemamo ni P od profesionalizma, ni u jednom segmentu u ovoj reprezentaciji, i to je ono sto gledamo i u utakmicama...dosta stvari se mora odrezati da bi krenulo naprijed.
Romanista 101%

#5247 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

Hvala im za borbenost i zelju, dali su 120%. Jednostavno nije sudjeno da idemo na EP.
It_is_a_Leclerc

#5248 Re: Rukometna reprezentacija BiH

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Dejan Malinović teško povrijedio kuk. :( Al u PRVOJ minuti ! Pa jel moglo još šta ?! Da na našu klupu padne reflektor ? Da zavlada infekcija kolere među igračima ?!

Da bi nam se to desilo moramo imati "EKIPU" a ne sastav u kojem malo malo iskoci neka uvrijedjena mlada. Jebi ga ti ove kvalifikacije gradis na jednom Toromanovicu koji se uvrijedio sto je malo igrao u svom rodnom gradu, pa na Karacicu kojem se jednostavno neda mada je decko igrao zamotan ko mumija, pa na jednom Malinovicu koji jedini izvana moze poslati ono bas bombu. Ocekujes od jednog Terzica da bude neko ko daje sigurnost ovim mladjim igracima, ko ce preuzeti odgovornost a ono se desi totalno obratno. I nikako ama bas nikako vise ne smijemo nastupiti iskljucivo sa krilima koja se zovu Ovcina i Vrazalic. Kod nas ne vrijedi ono "sreca prati hrabre" nego ona druga "neda se usranom do potoka stici":)
A Toromanović je jedan bezobraznik. Fuj ! Njegovi razlozi za odlazak su gubitnički. I neka ga bude sramota. Ako i ode Marković, ja navijam da ga niko nikad ne pozove u reprezentaciju jer je ekipu kojoj manjka svega, još dodatno oštetio.

Za krila se slažem, ali tu je problem u bazi. Nemamo ih. Ja bih volio da se proba naturalizirati neko kratkoročno ili nešto slično, jer jednostavno nemamo. Vražalić je igrač na zalasku, a Ovčina je igrač čija karijera se završila i prije početka.
spinel_

#5249 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

Toromanovic ( Toromanović ) je za sve kriv. Jebem ga usta "ponosna". Suga od covjeka. FUJ
red evil

#5250 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by red evil »

Zavidim ljudima koji ne vole sport...
Post Reply