Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
IcedMFEarth

#5226 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Kako ste Greatjona zaboravili, najluđi :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5227 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

noel_ wrote:
bhnapoleon1 wrote:Neko je spominjao neku porodicu na sjeveru gdje se i zene bore kao medvjedice nesto tako , da nisu Mormont ?
Jeste, to je kuca Mormont. Meni definitivno jedna od najdrazih kuca, previse mi se svida njihova lojalnost i borbenost

Image
:thumbup:

šteta za starog Medu. tu su još i Lejdi Međed, :D i onaj stari pedofil što se loži na barbiku :D
IcedMFEarth wrote:Kako ste Greatjona zaboravili, najluđi :D
da, Greatjon, tu su i Karstarks :D i zaboravih, ima i ona neka ekipica planinskih ljudi koji nisu lojalni nikome, ali su spominju kao zafrkani borci...
sizifinho wrote:
noel_ wrote:...
mma dobro, ja ne vjerujem u teorije, moje je da napišem :D
Jedina teorija u koju vjerujem je Jon Thargaryen
i meni je teorija bezze. ja sam stekao dojam da je to rečeno u smislu da je Tyrion taj koji može voditi porodicu i kraljevstvo kao i njihov otac, sa istom mudrošću i pameću. a Jaime je samo vitez u sjajnom oklopu.
sizifinho

#5228 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

karstarks i greatjon, čuj mene greatstark ahahaha maj bed...

i ja sam to tako shvatio, oko tyriona...

Upozorenje svim što gledaju seriju:
obratite pažnju na tranziciju kroz koju prolazi Jamie. Jer... ovaj dio s tetkom njegovom nije u seriji bio, ne vjerujem ni da će biti, ali upravo taj razgovor (uz gubitak šake naravno) je glavni motivator za Jamievu tranziciju iz vrućeglavog mladića, punog sebe u Tyrion-like karaktera koji strateški pristupa svojim odlukama. Meni je to među top pet razvoja likova ikad u pričama
IcedMFEarth

#5229 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Ja mislim da su Jaime i Tywin upravo ono što izdvaja GoT i ASoIaF od ostalih epskih fantazija. Fascinantni likovi.
noel_

#5230 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noel_ »

https://www.reddit.com/r/asoiaf/comment ... n_like_me/
Evo ovdje se moze otprilike vidjeti taj razvoj lika. GRRM je fantastican u karakterizaciji

Od ovih ostalih sjevernjackih kuca dobra mi je jos i kuca Manderly, volim onu teoriju o pitama :D
Juliuscezar

#5231 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

@chmoljo mislis na ona planinska plemena iz valleya sto ih je tyrion nagovorio da se bore za lanistere.

Gdje su oni plemići bez zastave
sizifinho

#5232 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

IcedMFEarth wrote:Ja mislim da su Jaime i Tywin upravo ono što izdvaja GoT i ASoIaF od ostalih epskih fantazija. Fascinantni likovi.
slažem se. Cersei je nedostajala dobra ruka da je vodi, jer je fkt potencijal, šteta što su je hormoni uništili
Ali Jamie ima šansu da dosegne puni sjaj Lannistera, vidjet ćemo...
noel_ wrote:https://www.reddit.com/r/asoiaf/comment ... n_like_me/
Evo ovdje se moze otprilike vidjeti taj razvoj lika. GRRM je fantastican u karakterizaciji

Od ovih ostalih sjevernjackih kuca dobra mi je jos i kuca Manderly, volim onu teoriju o pitama :D
Oh, kako njih zaboravih...
Teorija o pitama- nećemo više o njoj, da ne spojlamo
noel_

#5233 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by noel_ »

sizifinho wrote:
IcedMFEarth wrote:Ja mislim da su Jaime i Tywin upravo ono što izdvaja GoT i ASoIaF od ostalih epskih fantazija. Fascinantni likovi.
slažem se. Cersei je nedostajala dobra ruka da je vodi, jer je fkt potencijal, šteta što su je hormoni uništili
Bas tako. I pored svega, ona je meni jedan od najinteresantnijih likova. U knjizi je jako dobro razradena.
Sta mislite ko je mlada i ljepsa kraljica koja ce je ''unistiti'' ?
sizifinho

#5234 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

noel_ wrote:
sizifinho wrote:
Bas tako. I pored svega, ona je meni jedan od najinteresantnijih likova. U knjizi je jako dobro razradena.
Sta mislite ko je mlada i ljepsa kraljica koja ce je ''unistiti'' ?
margery ili daenerys, mada prije da je maegaery... ko zna, ako ubiju tommena, onda i myrcella haha
duboka_misao

#5235 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by duboka_misao »

sizifinho wrote:
margery ili daenerys, mada prije da je maegaery... ko zna, ako ubiju tommena, onda i myrcella haha
a sansa ? i ona je mlada i plaho zelena morebit postane kraljica
sizifinho

#5236 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

duboka_misao wrote:
sizifinho wrote:
a sansa ? i ona je mlada i plaho zelena morebit postane kraljica
ma sansa je stark, jedini način da ona postane kraljica je da se uda za prestolonasljednika xD
sumnjam da je ona... Sansina sudbina je osvajanje sjevera nazad, i Winterfella, te pomaganje skidanju Lannistera sa trona.

Najveće pitanje u serijalu je: šta je s Rickonom... Rickon je sada sa onom divljakušom otišao, kažu da je kod Greatjoya... ali puno vremena ga nismo vidjeli. Fanovi često debatiraju, s Rickonom mogu biti dvije priče, i ništa više:
1. u jednoj je Rickon Deus ex machina, element koji dolazi i iz ničeg sređuje bezizlaznu situaciju..što ga duže nema u priči, to ta situacija mora biti teža i ozbiljnija
2. Patak.
Znači, Rickon nema nikakve priče, njegova sudba je da bude vladar Winterfella, pošto Bran vjerovatno planira ostati u korjenovima xD
Ko zna šta je debeli skontao
Rockefeller

#5237 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Bran će kontrolisat' zmajeve :lol:
Tito_i_Partija

#5238 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: nego, diskusije radi...
Je li iko primjetio koliko Roose Bolton podsjeća na Tywina, mislim svojom hladnokrvnošću i političkim manevrima. Ujedno je dobar vojskovođa... samo što je prevrtljiv, nažalost.
Odlicno si to zapazio, a vala i ja sam. :D

Rusmir Bolton je fenomenalan karakter i, po mom misljenju, nasljednik Tywinove ideologije da se mora sve zivo uradit' da bi familija opstala. Znaci ubit', prevarit', izdat', sve je dozvoljeno da familija ostane na celu, ali ipak je najbolje to na diplomatski nacin obradit', kao sto smo vidili kad se Roose vraca kuci, a dovodi za sobom onu debeljucu koju je ozenio samo da ojaca svoju poziciju i uticaj.

Eh, to je ono sto ono sto Robb nikad nije mog'o (ili htjeo) da skonta, a sto cini dobrog vladara u svijetu Westerosa: za pravo vladanje moras zrtvovat' vise nego sto se trazi, svoj licni ugodjaj, pa cak i ljubav. Rusko je skont'o da Robb nece daleko, jer je dotad vec napravio nekoliko povecih gresaka, i tako je sklopio deal sa Tywinom da osigura sebe i svoju familiju. Volim kako lahko skonta (i odjeba) Baelisha u zadnjoj epizodi kad mu dade ono pismo od Cersei, vidi se da je tip hladan i pomalo okrutan, ali jebeno pametan i dobro zna sta se desava sve oko njega. Ma original Tywin. :D Malo mi samo zao jer ce za koju epizodu Stannis naletit', a Rusko mu je prvi na putu. A ako ode Rusko, tek onda ce Ramiz da pravi svoje pizdarije.

Glumac kojeg su izabrali da ga glumi je jebiga dobar. Ona scena u Red Wedding-u kad frajer samo pogleda Cat Stark kad je otkrila da nosi pancirku neposredno prije makljaze, krv mi se sledi....jer sam znao sta dolazi.

Image
sizifinho

#5239 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Rockefeller wrote:Bran će kontrolisat' zmajeve :lol:
pričali smo baš neki dan na tu temu, ja nešto sumnjam u to.
Bran jeste Warg, ali nije Targaryen, a samo oni Valirijske krvi mogu kontrolisati zmajeve. Uostalom i najjači wargovi jedva upravljaju životinjom veličine medvjeda, kamoli zmajem... nezz, mislim da je ta opcija warganja zmaja isuviše ofirna za Martinove standarde, tako da ja čisto sumnjam u tu opciju... ali ko zna
Tito_i_Partija wrote:
Odlicno si to zapazio, a vala i ja sam. :D

Rusmir Bolton je fenomenalan karakter i, po mom misljenju, nasljednik Tywinove ideologije da se mora sve zivo uradit' da bi familija opstala. Znaci ubit', prevarit', izdat', sve je dozvoljeno da familija ostane na celu, ali ipak je najbolje to na diplomatski nacin obradit', kao sto smo vidili kad se Roose vraca kuci, a dovodi za sobom onu debeljucu koju je ozenio samo da ojaca svoju poziciju i uticaj.

Eh, to je ono sto ono sto Robb nikad nije mog'o (ili htjeo) da skonta, a sto cini dobrog vladara u svijetu Westerosa: za pravo vladanje moras zrtvovat' vise nego sto se trazi, svoj licni ugodjaj, pa cak i ljubav. Rusko je skont'o da Robb nece daleko, jer je dotad vec napravio nekoliko povecih gresaka, i tako je sklopio deal sa Tywinom da osigura sebe i svoju familiju. Volim kako lahko skonta (i odjeba) Baelisha u zadnjoj epizodi kad mu dade ono pismo od Cersei, vidi se da je tip hladan i pomalo okrutan, ali jebeno pametan i dobro zna sta se desava sve oko njega. Ma original Tywin. :D Malo mi samo zao jer ce za koju epizodu Stannis naletit', a Rusko mu je prvi na putu. A ako ode Rusko, tek onda ce Ramiz da pravi svoje pizdarije.

Glumac kojeg su izabrali da ga glumi je jebiga dobar. Ona scena u Red Wedding-u kad frajer samo pogleda Cat Stark kad je otkrila da nosi pancirku neposredno prije makljaze, krv mi se sledi....jer sam znao sta dolazi.

Image
Eh upravo, sve što si rekao je tačno. Meni je žao Starkova, oni stvarno ne vide širu sliku, Ned, Robb pa ni Jon... Roose i Tywin su, kao što kažeš sam, ljudi od djela...krv mora opstati po svaku cijenu. Ned Stark nije bio takav. Ned je imao šansu da se riješi Lannisterovskih govana u početku, Renly mu je dao tu priliku.
Robb je poslije imao šansu da ujedini cijeli jebeni sjever, da zauzme poziciju King in the North, nakon ko zna koliko stoljeća. Čak je i sišao u dolinu, mogao je prisvojiti još mnogo kuća iz tog dijela, pa u konačnici možda i Eyrie i Vale.. Ali hebi ga, neka ih "čast" sve vrijeme guši da urade pravu stvar.
Jon isto tako, još uvijek nije shvatio da mora nekad svoje mišljenje zadržati za sebe i steći saveznike u ljudima koji mu nisu prijatelji.. ona klasična: "Drži prijatelje blizu, neprijatelje još bliže."
Žao mi je tih stvari i takvih likova, zato cijenim likove kao što su Tywin, Roose jer smatram da je njih najteže pisati. Ali lik koji je mene osvojio u potpunosti, čovjek čija ideologija krasi upravo ovu umjetnost od priče je Petyr Baelish.
Od prve knjige sam na njegovoj strani jer je tu upravo lik koji kroji igru kako njemu odgovara, stvara sebi prilike i koristi ih, a iz sjene. Ned, Tywin, Robert, Tyrion, Jamie SVI SVI SVI su nesvjeni njegove uloge, a on ipak određuje pravila.
Knjiga ga je odlično dočarala, ali serija je bila višnja na šlagu na torti

Izvinite na dugom postu ali evo samo da analiziram Petyra u jednoj jedinoj sceni. Nakon što sam pročitao knjige, počeo sam seriju gledati. Bila mi je super. Ali najviše me zadivio kasting uloga. Sad u drugom čitanju tačno vidim koliko su savršeni glumci za svakog lika.
Što se Petyra tiče, ova scena je uokvirila njegov lik u antalogiji mojih najdražih likova iz fikcije:

https://www.youtube.com/watch?v=yTxI-GXRMGk
(ne znam postaviti klip xD )
Prvo... kad kaže Varys: "1000 mačeva", a ovaj mu odgovori- "nema 1000, nema ni 200..prebrojao sam. "
Drugo...kad mu Varys kako mu je žao što je dobio Lysu Arryn mjesto trona, a njemu odgovory Petyr "early days.."
jednostavno daje dubinu liku...
I naravno, on je na startu znao ono za što je nama trebalo čitavih 12 epizoda xD

https://www.youtube.com/watch?v=h6IP0LZe9FI
Rockefeller

#5240 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Šta mu je onda onaj čovjek od drva govorio da će moć' letit' :lol:

Jebeno to za zmajeve al' ne bi bilo loše :mrgreen:
IcedMFEarth

#5241 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Meni jedna od najdražih scena u GoT je ona raspprava Varysa i Pytera..."Chaos isn't a pit...chaos is a leddah"
Fenomenalno odrađena scena, uvijek se naježim.
sizifinho

#5242 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Rockefeller wrote:Šta mu je onda onaj čovjek od drva govorio da će moć' letit' :lol:

Jebeno to za zmajeve al' ne bi bilo loše :mrgreen:
pa jel` ga sve vrijeme vrana pratila?
Od grobnice u Winterfellu, pa preko Zida do Coldhandsa i na kraju do djece šume?
A vrane lete ha ya :lol:
IcedMFEarth wrote:Meni jedna od najdražih scena u GoT je ona raspprava Varysa i Pytera..."Chaos isn't a pit...chaos is a leddah"
Fenomenalno odrađena scena, uvijek se naježim.
pa dobro, pretpostavljam da nisi otvorio klipove koje sam zalijepio, pa ni da zvjerneš, jer je jedan upravo ta scena xD
Chaos is a ladder...there`s only a climb"
Tito_i_Partija

#5243 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: Eh upravo, sve što si rekao je tačno. Meni je žao Starkova, oni stvarno ne vide širu sliku, Ned, Robb pa ni Jon... Roose i Tywin su, kao što kažeš sam, ljudi od djela...krv mora opstati po svaku cijenu. Ned Stark nije bio takav. Ned je imao šansu da se riješi Lannisterovskih govana u početku, Renly mu je dao tu priliku.
Robb je poslije imao šansu da ujedini cijeli jebeni sjever, da zauzme poziciju King in the North, nakon ko zna koliko stoljeća. Čak je i sišao u dolinu, mogao je prisvojiti još mnogo kuća iz tog dijela, pa u konačnici možda i Eyrie i Vale.. Ali hebi ga, neka ih "čast" sve vrijeme guši da urade pravu stvar.
Jon isto tako, još uvijek nije shvatio da mora nekad svoje mišljenje zadržati za sebe i steći saveznike u ljudima koji mu nisu prijatelji.. ona klasična: "Drži prijatelje blizu, neprijatelje još bliže."
Sve sto si napis'o stoji. Mada vidim da se Jon polako mijenja, k'o prvo sto je onom celavom supku odcapario glavu (malo me je podsjetilo na ono kad Ned Stark u prvoj epizodi isto tako sijece glavu jednom tipu), a k'o drugo to sto je u zadnjoj epizodi zatrazio ljude od Ruske Boltona (iako ga je debeli mor'o malo nagovarat' :D ). Znaci, ono sto fali Stark-ovima a sto Tywin i Rusko imaju je prije svega PRAGMATICNOST, i to Jon polako shvata, iako je jos debelo vezan za cast i te zajebancije. Ali, svaki pocetak je tezak, tako i njegov.

Ja kao Jon-ovu diametralnu suprotnost vidim Cersei. Jer, kad pogledas, Cersei bi mogla imat' vlast kompletno k'o njen babo ali to sto nju jebe (osim brata, jelte :D ) je to da ona ne vidi dalje od svoje avlije. Znaci ona ne gleda na duze staze k'o Tywin ili Baelish, ona nema strpljenja, ona hoce da se zadovolji sad odmah, pa nek' bude sta bude. Nisam cit'o knjige, ali ono sa ISIS-om je totalno pogresan potez, i nemam sumnje da ce joj se prije ili kasnije odbit' od glavu.
sizifinho wrote:Žao mi je tih stvari i takvih likova, zato cijenim likove kao što su Tywin, Roose jer smatram da je njih najteže pisati. Ali lik koji je mene osvojio u potpunosti, čovjek čija ideologija krasi upravo ovu umjetnost od priče je Petyr Baelish.
Od prve knjige sam na njegovoj strani jer je tu upravo lik koji kroji igru kako njemu odgovara, stvara sebi prilike i koristi ih, a iz sjene. Ned, Tywin, Robert, Tyrion, Jamie SVI SVI SVI su nesvjeni njegove uloge, a on ipak određuje pravila.
Knjiga ga je odlično dočarala, ali serija je bila višnja na šlagu na torti
:thumbup:
Ja sam uvijek govorio da mi je Baelish najdrazi lik u seriji. Ja mislim da je ono sto ga je najvise definisalo u zivotu je momenat kad je izgubio duel sa Brandon Starkom za ruku Cat Stark i time se debelo osramotio. To mu je bilo presudno da postane ovakav kakav je sad. Moram rec' i da njega isto docarava jaaaaako dobar glumac, mislim tip prosto razvaljuje, milina mi ga gledat'. Tek neki dan sam sazn'o da je tip bio u filmu Shanghai Knights sa Jackie Chan-om, a ova scena s njim mi je beton:

Inace su mi u ovoj seriji nadrazi ovi "manipulatori"...znaci Tywin, Roose, i Baelish. 8)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5244 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ljubav nije paradajz :mrgreen: ... šteta što će mu Šemsa aKa Sansa doć glave... izdaja NeĐada aKa Neda kad tad će mu se vratit ko bumerang i njegov fHetiš prema starkovoj... uči mala pogotovo ona scena kad laže svoje rođake i tako spašava Bajra aKa Baelish život

Image

mislim da će debeli prdonja Mahmut aKa Martin nadoć na svoje u zadnjim tomovima...ledeni hodaci su najveca pretnja, i kad krenu da ce se tu razjebat stari savezi, sklopit novi a izdajnici pokopat pod zemlju...jedini koji zna kako ih zaustavit je Samir aKa Samwell i on će Đemi aKa Đonu u zadnji momentos dat savjet i oružje kako ih zaustavit...tako ja i debeli prdonja vidimo situaciJu... :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5245 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

većeraske...joooojjjj :thumbup:

jel ga ovo sansa primila...pardom nije sansa tek sad malo bolje pogledah
Rockefeller

#5246 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Primit' će ga Sansa od Ramiza.
sizifinho

#5247 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Rockefeller wrote:Primit' će ga Sansa od Ramiza.
šemsa misliš?
Rockefeller

#5248 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Sabiha :lol:
sizifinho

#5249 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Evo jedna tekst što sam danas napisao, ponukan vašim biserima, majke mi najjači ste:

Igre Avlija
Knjiga 3-a.
Poglavlje "Hojdi mi dojdi mi"
Šemsa je ušla na Vratnik, rukom pod ruku sa Petrom Balašem. Na kapiji je dočekaše Ramiz i Rusmir Bolić, pravi domaćini, obojca- pomisli Šemsa. U Ramizu je vidjela nekakvi odsjaj, kažu da čojka moš sudit po očima, a Ramizove oči su se šljaštile ko Ilidža navečer... znači dobar čojk.
Rusmir Bolić se nasmija, s glanc novim zubima, pa kaže:" Bujrum, bujrum, mer`aba, Petar-aga."
Šemsa, koja je učila zanat kurvanja i petljanja od najboljeg (samog Petra) zaključi da je Rusmir galantno izjebao Petra u mozak, jer zna da je Petar vlah i da jede svinjetinu, a age ne jedu svinjetinu. E svašta.
"Hodite, uđite, ne`izuvaj se potrat ću ja to posl`je, haj haj, ne brini se ništa, neće Poguzija ujest." reče mladi Ramiz, s onim osmjehom koji kaže da bi pocjepao Šemsu ko hodža hamajliju. Poguzija je bilo pseto, majke mi, ko kakvo tele. Ev voliko veliko.
Kad su sjeli za sofru, donese Ramiz nekakve suhe mesike, sudžuke, kaže Rusmir da je parekselans, ali Šemsu presječe u stomaku. Znala je.. ili je grah počeo da radi, pa će da prne, ili su joj oni dani u mjesecu.
A more bit i da je do tog što je ta mesika njoj poznata. Sjećanje na njenu rodnu grudu, Faletiće, pade joj na pamet ko kad je Meho pao s trešnje.
Šemsa prepoznade meso koje je njen babo Neđad Starković osušio na tavanu kule Šimšira. Podsjetila se Faletića, njihove izvorske vode i starog stabla đe je svakog prvog u mjesecu prala svoj "rudnik zlata". Prisjetila se onog dana kad je iz Rakovice došla kočija sa cisternom da prikupi njihovu izvor-vodu, i tad je njoj babo rekao: "Šemso, posluži ovim ljudima naše mesike, hajd rodi babo."
Suza joj sleti niz obraz.
Malo više sjeverno, na Tabiji, Đamo Pahuljica gleda preko tabije, đe četnici čekaju u šumarcima. "Jes hladno jebo ti meni mater." reče mu Debeli Samir. Đamo je volio Samira, iako je bio debelo krme, zbog njegove iskrenosti. Topla braća sa tabije su morali nositi rozo i nisu smjeli spavati sa ženama, ali zakon ništa nije govorio o debelim muškarcima. Đemo je iskoristio tu rupu u zakonu i svaku noć se grijao sa Samirom pod ćaršafima. Samirov prdež ih je grijao noćima, ali sada protiv vjetra ništa nisu mogli.
"Normalno da je `ladno, mraz će da upeče."
Đemo se prisjetio svoga baba, kurvara, Neđada Starkovića, sa nostalgijom kokoške kad vidi lonac. "Mraz će da upeče." je zaštitni muhabet familije Starković. "E babo, jebo si mi mater, vid me đe se ledim jebo te, da si mog`o kontrolisat Tvrtka Starkovića iz gaća, sad se ne bi ledio ođe." pomisli Đemo. Bilo je dana kad je bio sretan što nije Starković- jer su svi haman izginuli na frontu, sem Roba koji je ugino na svadbi kade mu je svat gurno slučajno nož u plećke. Robi se zvao Refik, ali mu bilo glupo, a se prekrstio ćafir u vlaha, ali Đemo ga je idalje voljeo.
Priča nas sad vodi malkice u grad, na Čaršiju. U čaršiji, kod sebilja, Suada Lann-kanister-bokalvić se opra, uze žena gusul, ijako je znala da će je džehenem dočekati ko hodža što Bajram dočeka. Sinoć je griješila, haman cijelu noć, sve joj nateklo, i sad valja naklanjati ono što je prespavala.
"Suada-aginice, morem li prić." reče joj Veliki Muftija Picajzla.
"Hajde-de, kad si već navalio" mrsko će Suada, a znala je šta hoće. Bazdio je na bijeli luk, ma hej. Tačno joj se dlake nakostriješiše.
"Šta hoćeš?" upita ga.
"Suada-aginice, sinoć me išijas ufatio, evo tačno tu, pa nisam mog`o cijelu noć da se maknem, ako imadeš 20 dinara eto samo da kupim sebi krijemu za ova krsta. Haman da me propuh ufatio."
Znala je Suada šta će njem krema, svake godine u isto vrijeme ga ufati šandrprc da umače, jebo majku, pa ni kokoš u dvorištu nemere proć a da je on ne safata. Pa haj ti onda čisti perje. Al štaš, ko kad nema boljeg muftije, a jevtin, samo mu podaj štagod i zadovoljan je.
"Haj majke ti, uzmi, nemoj me peglat."
eto pa ko pročita nek komentira
omar little

#5250 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

aa koliko ste nadrobili, nista nisam citala, jel to o knjigama vi? ako cete mi spojlat nesto, onda cu preskociti.
Post Reply