Nisu se tukli, bukvalno, Islam poslao Begica u pm, i onda ih rastavljali.Edin H. wrote:Ko se pomiris'o?
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#5226 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- luckylaka
#5227 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Haj neka su se i pomarisali,sta fali
ali izvor informacija je opet neki polupismenjak****Dok je Halid pjevao "Miljacku", "Ljiljane" među pojedinim članovima Izvršnog odbora NSBiH došlo je do žešće rasprave, kasnije i naguravanja. Toliko je bilo mučno da su zaštitari morali intervenirati. Naša posla... Ustvari njihova posla. Nevjerojatno, prijetnje, psovke, naguravanje i udarci na "Svečanoj" sjednici... tužno i ružno", izjavio je na Facebooku jedan od novinara Avazovog spor
- insaneinthebrain
#5228 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a ovo govno opet poletilo da objavi novosti na index.
- area51
#5229 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vjerovatno se pravio spisak putnika za Brazil... 
- luckylaka
#5230 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E vala u zivotu nisam vidio veceg ljigavca od ovog Sinanovica.Kako se taj u guzicu svakom uvuce to je za nepovjerovati.Nego ima li ijedna ozbiljna novina da napise sta se stvarno desilo na toj dzabani.insaneinthebrain wrote:a ovo govno opet poletilo da objavi novosti na index.
-
sesnaestitreci
#5231 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gnusne su lazi da su se pobili clanovi izvrsnog odbora, istina je da su clanovi izvrsnog odbora napadnuti pri izlasku sa svecanosti.
- BHF_Manijak
#5232 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dzaba, ne moze baliluk iz nas da ga jebes. I onda kazu dolaze opstrukcije sa ove ili one strane. Ma mi smo sebi najveci dusmani. Ko se zakacio - naravno bosnjacki clanovi predsjednistva, valja dobro rastalit kolac.

- SmokingMan
#5233 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Primjer jednog labilnog novinara-bošnje...insaneinthebrain wrote:a ovo govno opet poletilo da objavi novosti na index.
- limeni
#5234 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa dobro ima toga i kod drugih, onaj mamic naprimjer..ko sjedi u tom izvrsnom odboru, jesu li to i sada one spodobe kao sto je hamdija abdic "tigar" i suljo colakovic?BHF_Manijak wrote:Dzaba, ne moze baliluk iz nas da ga jebes. I onda kazu dolaze opstrukcije sa ove ili one strane. Ma mi smo sebi najveci dusmani. Ko se zakacio - naravno bosnjacki clanovi predsjednistva, valja dobro rastalit kolac.![]()
- BHF_Manijak
#5235 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sto se tice Izvrnosg odbora, nisu to Bog zna kakvi radnici, ili blje reci "radnici". Jos uvijek je to od zla oca i gore matere.
- luckylaka
#5236 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E jebem ga ako od jutros nisam pregledao stotinu portala i novina i nigdje nisam nasao tu informaciju osim ovdje i na Index(onaj supak pozurio da se pohvali)Ili sam ja corav ili sam propustio nesto.Ima li ozbiljan portal da pise o ovom belaju.
- BHF_Manijak
#5237 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ko ce ti pisati kad ih je pola preskocilo ceremoniju? 
- DonVitoN
-
sesnaestitreci
#5239 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Odgovorno tvrdim da ovi ljudi koji su napadnuti iz izvrsnog odbora da su taj dan na sastanku izvrsnog odbora udarili u osinje gnjezdo nogometnog saveza BiH, te pozivamo novinare na oprez i da ne obmanjuju javnost radi pet karata koje dobiju za utakmicu reprezentacije od ovih ljudi koji su prozvani na IO
-
kopija
-
direktno
#5241 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nijazovci su napošteniji. Gdje bi oni udarali članove IO. Savez je protiv Nijazovaca 
- cvrčak_na_hedonizmu
#5242 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jel samo meni čudno da Begić kaže da će nagrada za plasman na SP biti raspodijeljena 50% savezu - 50% igračima
Ne znam kako se dijeli, al će bruka para biti podijeljena igračima ( taman uračunali troškove putovanja u kvalifikacijama pa odbijali od nagrade za plasman ). Kod Hrvata je taj iznos 60:40, Šuker predlagao 70:30 što je pošteno.
Treba uzeti u obzir da hrvatska liga ima njemačku infrastrukturu u odnosu šta mi imamo i da uredno proizvode reprezentativce za razliku od BiH.
Ovim našim debilima iz saveza očito nije jasno da domaća liga MORA imati kvalitetnu infrastrukturu i biti barem loša ( trenutno je grozna ) da bi reprezentacija imala neku budućnost. Sada jašemo na dijaspori, jahaćemo još određeno vrijeme, nakon određenog vremena, ta djeca više neće biti bosanci nego europljani i šta onda.
80:20 ( realno ) do 70:30 bi trebala biti podjela nagrada, u korist saveza, naravno.
Al mi ne bi bili mi, da imamo mozga. Nit ovi u savezu, nit novinari debili da pitaju šta se dešava i zašto je podjela takva. Taman moj rahmetli stari da je dogovorio, debilna je, blago rečeno.
Treba uzeti u obzir da hrvatska liga ima njemačku infrastrukturu u odnosu šta mi imamo i da uredno proizvode reprezentativce za razliku od BiH.
Ovim našim debilima iz saveza očito nije jasno da domaća liga MORA imati kvalitetnu infrastrukturu i biti barem loša ( trenutno je grozna ) da bi reprezentacija imala neku budućnost. Sada jašemo na dijaspori, jahaćemo još određeno vrijeme, nakon određenog vremena, ta djeca više neće biti bosanci nego europljani i šta onda.
80:20 ( realno ) do 70:30 bi trebala biti podjela nagrada, u korist saveza, naravno.
Al mi ne bi bili mi, da imamo mozga. Nit ovi u savezu, nit novinari debili da pitaju šta se dešava i zašto je podjela takva. Taman moj rahmetli stari da je dogovorio, debilna je, blago rečeno.
- Edin H.
#5243 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni se cini da ti vise cvikas od novinara.sesnaestitreci wrote:Odgovorno tvrdim da ovi ljudi koji su napadnuti iz izvrsnog odbora da su taj dan na sastanku izvrsnog odbora udarili u osinje gnjezdo nogometnog saveza BiH, te pozivamo novinare na oprez i da ne obmanjuju javnost radi pet karata koje dobiju za utakmicu reprezentacije od ovih ljudi koji su prozvani na IO
Hajde jos jednom procitaj sta si napisao, pa to ne bi srocio ni Lord Oven u najboljim danima.
Znaci who, what, where, why, when ili ako treba prevod ko, sta, gdje, zasto, kada, pa onda fino napises post.
-
oglo
#5244 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
koliko vidim nigdje nista detaljnije o problemima u savezu,pa imal kakav ozbiljan novinar i kakva tv-da pozove doticne da se uzmu izjave da se izvede na cistac sta se desava... ovdje se sve zivo gura pod tepih, kad na kraju pukne bice cudjenja...
- luckylaka
#5245 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Šta se dešavalo na ceremoniji "Put u Brazil"oglo wrote:koliko vidim nigdje nista detaljnije o problemima u savezu,pa imal kakav ozbiljan novinar i kakva tv-da pozove doticne da se uzmu izjave da se izvede na cistac sta se desava... ovdje se sve zivo gura pod tepih, kad na kraju pukne bice cudjenja...
Problemi u NS SBK uzrok sukoba u Domu mladih
Piše: A. Beganović Danas, 17:57
U organizaciji Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u petak je u Domu mladih održana manifestacija "Put u Brazil" kojoj su pored čelnika Saveza prisustvovali i ljudi iz fudbalskog, sportskog, javnog i političkog života naše zemlje.
Preporuči
Manifestacija "Put u Brazil" organizovana je u Domu mladih, a pred sami kraj iste došlo je i do neželjenih scena, odnosno do sukoba između pojedinih članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.
U tri dana ispričane su mnoge verzije vezane za ovaj sukob, pa su se i mediji iz susjednih zemalja, kao i mnogo puta do sada, bez ikakvih provjerenih informacija raspisali o masovnoj tuči u Domu mladih.
Ipak, neugodne scene bile su mnogo manjih razmjera, a do sukoba je došlo između člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH, Hamde Spahića i člana Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Amera Halepa.
Šta je prethodilo sukobu?
Isti dan kada je organizovana manifestacija "Put u Brazil", održana je i sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj je odlučeno da se oformi komisija koja će ispitati rad Nogometnog saveza Srednjebosanskog kantona iz kojeg u IO krovne kuće bh. fudbala dolazi pomenuti Amer Halep.
Upravo ova odluka Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, prema našim informacijama, glavni je razlog sukoba Spahića i Halepa. Sjednici IO Federalnog saveza prisustovao je i član istog Mirsad Drljević, kojeg je SportSport.ba kontaktirao.
"Mi smo godinu dana članovi Izvršnog odbora i vjeujte mi da nema sjednice na kojoj ne raspravljamo o problemima u NS Srednjebosanskog kantona. Svi članovi IO svakodnevno dobijaju pritužbe na rad Izvršnog odbora pomenutog kantona, pa smo donijeli odluku da formiramo komisiju koja će sve to ispitati. Pojedini istaknuti fudbalski radnici iz NS Srednjebosanskog kantona žale nam se da su skidani sa raznih lista bez ikakvog razloga, a da se na njihova mjesta postavljaju podobni ljudi. Zbog svega toga smo odlučili oformiti komisiju, ali izvjesno je da se takva odluka nije mnogima svidjela. Komisija je ta koja će donijeti odluku po ovom pitanju i tu bi se sva priča trebala završiti", istakao je Drljević za SportSport.ba.
"U IO NS Federacije BiH danas sjede neki novi ljudi, čiji je cilj napraviti sistem. Svjesni smo da do toga nećemo lako doći, ali vjerujte mi da ćemo istrajati u našim namjerama. Na posljednjoj sjednici IO dali smo i podršku Elvedinu Begiću, koji je na čelu krovne kuće bh. fudbala. Nije ni njemu lako i on se susreće sa mnogim problemima, no siguran sam da mu naša podrška mnogo znači. Radi se o čovjeku koji je mnogo učinio za bh. fudbal i mi smo ponosni što imamo sjajne odnose", dodao je Drljević.
Vraćaju li se "grobari" u bh. fudbal na mala vrata?
Da situacija u Nogometnom savezu Srednjebosanskog kantona nije ohrabrujuća govori i podatak do kojeg je došao SportSport.ba, a kojeg su čelnici pomenutog saveza vješto skrivali od bh. sportske javnosti.
Naime, za predsjednika Udruženja sudija Nogometnog saveza Srednjebosanskog kantona izabran je Mirsad Ibrišimbegović, koji je bio član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH zbog kojeg smo svojevremeno supendovani od strane UEFA-e i FIFA-e.
Međutim, to nije sve. Naime, Slaven Garić, član je Izvršnog odbora NS Federacije BiH ispred NS Srednjebosanskog kantona, ali prema našim informacijama uopšte nije upoznat sa stvarima koje se dešavaju njegovoj matičnoj kući. Garić je na izborima za IO NSFBiH iznenađujuće stigao do pobjede, pa je pao u nemilost lokalnih fudbalskih moćnika, iako kolege sa kojima radi u Federalnom savezu za njega imaju samo riječi hvale.
Sukob oko podjele novca za izgradnju terena
Dodatni kamen spoticanja je i oko 500.000 KM koje je NFSBiH na čelu sa Elvedinom Begićem izlobirao od UEFA za izgradnju šest malonogometnih terena u Bosni i Hercegovini. Svaki od predstavnika u IO NFSBiH želio bi jedan od terena vidjeti u svom kraju, a uz raspodjele po etničkom ključu, te sukobe među predstavnicima različitih gradova unutar "jedne strane" dogovor nije postignut, što je razlog zbog kojeg UEFA još uvijek nije prebacila novac.
Naime, prijedlog da se tereni grade u Mostaru, na dvije obale Neretve, te Donjem Vakufu, Istočnom Sarajevu, Doboju i Opštini Doboj Jug nije prošao kod predstavnika iz Cazina, Goradža i Travnika(?), pa se čini da ćemo se načekati dok se zaista postigne dogovor i obećani novac zaista i pretvorimo u terene za igru.
-
udrch
#5246 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
samo da zaželim reprezentaciji još ovakvih uspješnih godina kao što je bila ova..
hvala Vam..
hvala Vam..
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#5247 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
apsolutno se slažemcvrčak_na_hedonizmu wrote:Jel samo meni čudno da Begić kaže da će nagrada za plasman na SP biti raspodijeljena 50% savezu - 50% igračimaNe znam kako se dijeli, al će bruka para biti podijeljena igračima ( taman uračunali troškove putovanja u kvalifikacijama pa odbijali od nagrade za plasman ). Kod Hrvata je taj iznos 60:40, Šuker predlagao 70:30 što je pošteno.
- Edin H.
#5248 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hamdo the Wild Boy je bio clan Komiteta za stabilizaciju 
-
sesnaestitreci
#5249 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Imali istine da je selektoru Susicu prijeceno samarima na aerodromu kada se vrati sa utakmice Slovacka - BiH, i ko je narucilac tih prijetnji ili je to laz ?
- BHF_Manijak
#5250 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sto bi se nakon jako bitne pobjede selektoru prijatilo?