btw. od svih zaracenih strana ovi iz Tabruka i Tripolija imaju i vlastitu avijaciju.
Hafterovi iz Tabruka imaju 2-3 lovaca presretaca Mig-21bis i dvosjeda Mig-21UM. od Egipta su dobili 5 komada Mig-21M/MF i 3 Mi-8T. takodjer raspolazu sa nekoliko Mi-17 i nekoliko Mi-24D/P. sve nabrojano je stacionirano na aerodromu Tabruk.
Na aerodromu Al Vatija nalaze se jedan Mig-23ML i dvosjed Mig-23UB, oba operativna. takodjer, tu se nalazi preko 20 Miraza F1, od koji je samo jedan lovac bombarder operativan i 10ak Su-22 od kojih je takodjer jedan operativan.

Vlada iz Tripolija, na aerodromu Mitiga kod Tripolija ima bar dva Mig-23ML, nekoliko Albatrosa, nekoliko An-26 i C-130H, kao i nekoliko Mi-8/17 i 2-3 CH-47C.
Na aerodromu Misrata nalaze se Mig-25, koje su uspjeli osposobiti zajedno sa stranim strucnjacima, pretpostavlja se Ukrajincima. od toga jedan dvosjed je oboren u svom prvom letu nakon remonta. na ovom aerodormu nalazi se 30-40 G-2AE Galeb, nekoliko J-1E Jastreb i nekoliko Albatrosa. operativni su 4-5 Galebova, bar jedan Jastreb i par Albatrosa. takodjer, na ovom aerodromu se nalaze Mig-25RBT koji su u fazi remonta.
12 lovaca Mig-23 nalaze se na aerodromu Benina kod Bengazija. nisu operativni.
Medjunarodni aerodrom Tripoli je takodjer pod njihovom kontrolom.