zavrzlama wrote:
u pravu si...samo cu navesti jednu stvar u kojoj je covic pobijedio..
covic je ovom smisljenom farsom,dobio kod hrvatskog naroda potporu da moze da formira hrvatsku samoupravu tamo gdje su hrvati vecina,jer je kao ispalo da covic i hrvati poslije bosnjacke majorizacije nemaju drugog izlaza ,nego krenut u stvaranje hrvatske vlasti tamo gde se moze zaobilazeci i ne postujuci federalnu vlast i institucije.....
u prevodu...ako bosnjaci ne dopuste da covic u fedralnoj vladi sa svojimm ministrima koci federaciju i radi za dodikov racun,onda ce se oni otrgnut u odmetnike i formirat samoupravu kao paralelnu instituciju naspram fbih...to je uz dodika i dio plana"B"
To je onda jos veci potop ... krivo je vrijeme za tu samoupravi ili proglasenje takvog entiteta i opet ce im se ponoviti isto kao sa samoupravom... iz vise razloga
nema podrsku amerike, evropa bi se mozda i slozila...na suprotnoj strani ima lagumdziju da ima radoncica ili samo tihica mozda bi se i oni slozili sa tom realnoscu...
Naravno tu je i HSP koji nikad nece dozvoliti stvaranje takvog entiteta i samouprave iskljucivo u hercegovini
Tu su naravno i Hrvati srednje bosne i drugih krajeva gdje su manjina jer ce se osjecati odbacenim
Sto se mene licno tice prije nekoliko mjeseci sam postavio temu o trecem entitetu sastavljenom od posavskog, livanjskog i zapadnohercegovackog kantona... forumasi simpatizeri HDZa(ali i ostali protivnici entitetskog uredjenja) su bili protiv toga a sada nam prijete time
isto sam vidjenje iznio i na HB forumu i tamo su me napali a evo sada prijete nekakvim organizovanjima, vijecima i samoupravama