Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- dinooh
#5227 Re: eBay - Vaša iskustva
Za Hrvatsku kosta 6,57$,valjda je moguce po slicnoj cijeni i za BiH. Pa nismo toliko zaostali da ne mogu isporuciti 100km od Hrvatske granice po istoj cijeni.ema_ wrote:
- ema_
#5228 Re: eBay - Vaša iskustva
Čudi me da ima ikako poštarina za Hrv , ja ni na šta do sad nisam plaćala poštarinu. A ovo sa Bosnom je posebna tema... 
- dinooh
#5229 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma gdje smo mi, sta ce ova sirotinja po svijetu pa i u Hrvatskoj nema para pa im mora Kina placati postarine. Mi hvala Bogu imamo pa mozemo i DHL placati
- _Reds_
#5231 Re: eBay - Vaša iskustva
Kako vi to uopce narucujete sa aliexpress.
Na sta god odem ne isporucuju kod nas. Ili isporucuju samo DHL.om, koji je skup do vraga.
Na sta god odem ne isporucuju kod nas. Ili isporucuju samo DHL.om, koji je skup do vraga.
- dinooh
#5232 Re: eBay - Vaša iskustva
trebas naci iglu u sijenu_Reds_ wrote:Kako vi to uopce narucujete sa aliexpress.
- _Reds_
#5233 Re: eBay - Vaša iskustva
A dalje tamo se ne plaća paypalom, pa ne znam koliko si zaštićen ako ti ne dođe.dinooh wrote:trebas naci iglu u sijenu_Reds_ wrote:Kako vi to uopce narucujete sa aliexpress.
Na sta god odem ne isporucuju kod nas. Ili isporucuju samo DHL.om, koji je skup do vraga.. Nema svako privilegiju da moze za Hrvatsku narucit. Valjda se moze sa Kinezima dogovorit. Moj jos nije odgovorio
- ema_
#5234 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja redovno naručujem sa aliexpress i dhgate, nemam paypal i nikad ni najmanji problem nisam imala, baš suprotno.
Pisala sam slučaj kad mi narudžba nije stigla u roku mjesec dana, dali su mi 20$ za odštetu, jednom sam se žalila za artikal neki, dali su mi opet 10$ , i tako
.
- dinooh
#5235 Re: eBay - Vaša iskustva
evo narucio sam i platio preko vise. Ne podrzava paypal ali aliexpress ima svoju zastitu i imam pravo na refund u slucaju da ne dode. Kinez odgovorio da narucim pa da ce promjeniti shipping sto je i uradio i smanjio sa 170$ na 6,5$ema_ wrote:Ja redovno naručujem sa aliexpress i dhgate, nemam paypal i nikad ni najmanji problem nisam imala, baš suprotno.Pisala sam slučaj kad mi narudžba nije stigla u roku mjesec dana, dali su mi 20$ za odštetu, jednom sam se žalila za artikal neki, dali su mi opet 10$ , i tako
.
- ema_
#5236 Re: eBay - Vaša iskustva
Jel njegova poruka sadržavala ono njihovo "my dear friend"
?
-
shandrprcSA
#5237 Re: eBay - Vaša iskustva
pa sta ceka, sto ne odgovoridinooh wrote:trebas naci iglu u sijenu_Reds_ wrote:Kako vi to uopce narucujete sa aliexpress.
Na sta god odem ne isporucuju kod nas. Ili isporucuju samo DHL.om, koji je skup do vraga.. Nema svako privilegiju da moze za Hrvatsku narucit. Valjda se moze sa Kinezima dogovorit. Moj jos nije odgovorio
edit: jes brz kinez
- _Reds_
#5238 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa jel tebi šalju besplatnim šipingom ili ??ema_ wrote:Ja redovno naručujem sa aliexpress i dhgate, nemam paypal i nikad ni najmanji problem nisam imala, baš suprotno.Pisala sam slučaj kad mi narudžba nije stigla u roku mjesec dana, dali su mi 20$ za odštetu, jednom sam se žalila za artikal neki, dali su mi opet 10$ , i tako
.
- ema_
#5239 Re: eBay - Vaša iskustva
Moj muž je u Hr, tako da onda mi donese do Bosne svaki vikend usput i poštu
.
-
shandrprcSA
#5240 Re: eBay - Vaša iskustva
muz ti je dobar pretpostavljamema_ wrote:Moj muž je u Hr, tako da onda mi donese do Bosne svaki vikend usput i poštu.
- ema_
#5241 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije da ima izbora hoće li mi ponijet to ili ne
.
P.S. Ako je nekome nešto plaho bitno za naručiti, a nema šemu, moglo bi se pomoći
.
P.S. Ako je nekome nešto plaho bitno za naručiti, a nema šemu, moglo bi se pomoći
- dinooh
#5242 Re: eBay - Vaša iskustva
Naravno, odavno me niko nije tako zvao. Cak je bilo i Honey. Je me Kinezi vole pravo.ema_ wrote:Jel njegova poruka sadržavala ono njihovo "my dear friend"?
Nego koliko dana imam fore za refund, posto ti imas iskustva?
- ema_
#5243 Re: eBay - Vaša iskustva
Na aliexpress nisam imala još problema da ih ganjam za refund, a na dhgate imaš rok, recimo ako ti kod proizvoda piše da će biti dostavljen za 15-30 dana onda već trideseti dan prijavljujem i kažem da nemam pošiljku i oni odmah reagiraju, refund bude u roku od par dana odrađen, i nakon koji dan odmah dostupan meni na računu.
- dinooh
#5244 Re: eBay - Vaša iskustva
Ok, valjda ne bude problema. Poslat ce mi tek za 2 dana kada budu pare prebacene na Aliexpress. I jos dobra stvaar sto prodavci ne dobiju lovu nego ide na Aliexpress. Samo sto je China post spora ali ce biti TN i sve za 6,5$.ema_ wrote:Na aliexpress nisam imala još problema da ih ganjam za refund, a na dhgate imaš rok, recimo ako ti kod proizvoda piše da će biti dostavljen za 15-30 dana onda već trideseti dan prijavljujem i kažem da nemam pošiljku i oni odmah reagiraju, refund bude u roku od par dana odrađen, i nakon koji dan odmah dostupan meni na računu.
-
zergtales
#5245 Re: eBay - Vaša iskustva
Znam da je offtopic, al narucio sam sa bookdepository-a tri knjige, te je navedeno u detaljima posiljke da su "dispatched" tj poslani. Da li cu ja dobiti obavijest od njih kada ce posiljka stici u Sarajevo ili cu to trebati da pratim preko poste? Koja je procedura, da li je neko vec imao isksutva s bookdepository-em?
btw. preporucujem ih, jer su cijene knjiga za 10 i imaju free shipping
- dinooh
#5246 Re: eBay - Vaša iskustva
AKo imas Tracking number mozes pratiti gdje su. Ako nemas cekas postara da donese. Oni ti nece javiti nistazergtales wrote:Znam da je offtopic, al narucio sam sa bookdepository-a tri knjige, te je navedeno u detaljima posiljke da su "dispatched" tj poslani. Da li cu ja dobiti obavijest od njih kada ce posiljka stici u Sarajevo ili cu to trebati da pratim preko poste? Koja je procedura, da li je neko vec imao isksutva s bookdepository-em?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5247 Re: eBay - Vaša iskustva
Samo cekas da ti postar donese paket(e). Mozda ih posalju sve zajedno, a mozda i odvojeno. Oni ne daju tracking number tako da ne mozes pratiti posiljku.zergtales wrote:Znam da je offtopic, al narucio sam sa bookdepository-a tri knjige, te je navedeno u detaljima posiljke da su "dispatched" tj poslani. Da li cu ja dobiti obavijest od njih kada ce posiljka stici u Sarajevo ili cu to trebati da pratim preko poste? Koja je procedura, da li je neko vec imao isksutva s bookdepository-em?
-
zergtales
#5248 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala puno. Rekli su na sajtu da ce najvjerovatnije poslati svaku knjigu posebno, al ostaje da cekam pa da i to provjerim.Entropio wrote:Samo cekas da ti postar donese paket(e). Mozda ih posalju sve zajedno, a mozda i odvojeno. Oni ne daju tracking number tako da ne mozes pratiti posiljku.zergtales wrote:Znam da je offtopic, al narucio sam sa bookdepository-a tri knjige, te je navedeno u detaljima posiljke da su "dispatched" tj poslani. Da li cu ja dobiti obavijest od njih kada ce posiljka stici u Sarajevo ili cu to trebati da pratim preko poste? Koja je procedura, da li je neko vec imao isksutva s bookdepository-em?
Dobio sam samo broj posiljke- "order number" al pomocu njega sam samo mogao da vidim jel item bio dispatched ili ne
-
shandrprcSA
#5249 Re: eBay - Vaša iskustva
dinooh wrote: AKo imas Tracking number mozes pratiti gdje su. Ako nemas cekas postara da donese. Oni ti nece javiti nista
- dinooh
#5250 Re: eBay - Vaša iskustva
ne kontam?shandrprcSA wrote:dinooh wrote: AKo imas Tracking number mozes pratiti gdje su. Ako nemas cekas postara da donese. Oni ti nece javiti nista