Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ema_

#5226 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

:thumbup:
dinooh

#5227 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

ema_ wrote::thumbup:
Za Hrvatsku kosta 6,57$,valjda je moguce po slicnoj cijeni i za BiH. Pa nismo toliko zaostali da ne mogu isporuciti 100km od Hrvatske granice po istoj cijeni.
ema_

#5228 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Čudi me da ima ikako poštarina za Hrv , ja ni na šta do sad nisam plaćala poštarinu. A ovo sa Bosnom je posebna tema... :-?
dinooh

#5229 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Ma gdje smo mi, sta ce ova sirotinja po svijetu pa i u Hrvatskoj nema para pa im mora Kina placati postarine. Mi hvala Bogu imamo pa mozemo i DHL placati
ema_

#5230 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

:mrgreen:
_Reds_

#5231 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

Kako vi to uopce narucujete sa aliexpress.

Na sta god odem ne isporucuju kod nas. Ili isporucuju samo DHL.om, koji je skup do vraga.
dinooh

#5232 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

_Reds_ wrote:Kako vi to uopce narucujete sa aliexpress.

Na sta god odem ne isporucuju kod nas. Ili isporucuju samo DHL.om, koji je skup do vraga.
trebas naci iglu u sijenu :P . Nema svako privilegiju da moze za Hrvatsku narucit. Valjda se moze sa Kinezima dogovorit. Moj jos nije odgovorio
_Reds_

#5233 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

dinooh wrote:

trebas naci iglu u sijenu :P . Nema svako privilegiju da moze za Hrvatsku narucit. Valjda se moze sa Kinezima dogovorit. Moj jos nije odgovorio
A dalje tamo se ne plaća paypalom, pa ne znam koliko si zaštićen ako ti ne dođe.
ema_

#5234 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Ja redovno naručujem sa aliexpress i dhgate, nemam paypal i nikad ni najmanji problem nisam imala, baš suprotno. :thumbup: Pisala sam slučaj kad mi narudžba nije stigla u roku mjesec dana, dali su mi 20$ za odštetu, jednom sam se žalila za artikal neki, dali su mi opet 10$ , i tako :D .
dinooh

#5235 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

ema_ wrote:Ja redovno naručujem sa aliexpress i dhgate, nemam paypal i nikad ni najmanji problem nisam imala, baš suprotno. :thumbup: Pisala sam slučaj kad mi narudžba nije stigla u roku mjesec dana, dali su mi 20$ za odštetu, jednom sam se žalila za artikal neki, dali su mi opet 10$ , i tako :D .
evo narucio sam i platio preko vise. Ne podrzava paypal ali aliexpress ima svoju zastitu i imam pravo na refund u slucaju da ne dode. Kinez odgovorio da narucim pa da ce promjeniti shipping sto je i uradio i smanjio sa 170$ na 6,5$ :D
ema_

#5236 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Jel njegova poruka sadržavala ono njihovo "my dear friend" :D ?
shandrprcSA

#5237 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

dinooh wrote:

pa sta ceka, sto ne odgovori :D a ima finih stvari :D samo shipping... :roll:

edit: jes brz kinez :D :D
_Reds_

#5238 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by _Reds_ »

ema_ wrote:Ja redovno naručujem sa aliexpress i dhgate, nemam paypal i nikad ni najmanji problem nisam imala, baš suprotno. :thumbup: Pisala sam slučaj kad mi narudžba nije stigla u roku mjesec dana, dali su mi 20$ za odštetu, jednom sam se žalila za artikal neki, dali su mi opet 10$ , i tako :D .
Pa jel tebi šalju besplatnim šipingom ili ??
ema_

#5239 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Moj muž je u Hr, tako da onda mi donese do Bosne svaki vikend usput i poštu :mrgreen: .
shandrprcSA

#5240 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

ema_ wrote:Moj muž je u Hr, tako da onda mi donese do Bosne svaki vikend usput i poštu :mrgreen: .
muz ti je dobar pretpostavljam :D ono hoce pomoci i tako to... dobrica prava sto bi ovje rekli :D :D
ema_

#5241 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Nije da ima izbora hoće li mi ponijet to ili ne :evil: :D .

P.S. Ako je nekome nešto plaho bitno za naručiti, a nema šemu, moglo bi se pomoći :thumbup: .
dinooh

#5242 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

ema_ wrote:Jel njegova poruka sadržavala ono njihovo "my dear friend" :D ?
Naravno, odavno me niko nije tako zvao. Cak je bilo i Honey. Je me Kinezi vole pravo. :kiss:
Nego koliko dana imam fore za refund, posto ti imas iskustva?
ema_

#5243 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ema_ »

Na aliexpress nisam imala još problema da ih ganjam za refund, a na dhgate imaš rok, recimo ako ti kod proizvoda piše da će biti dostavljen za 15-30 dana onda već trideseti dan prijavljujem i kažem da nemam pošiljku i oni odmah reagiraju, refund bude u roku od par dana odrađen, i nakon koji dan odmah dostupan meni na računu.
dinooh

#5244 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

ema_ wrote:Na aliexpress nisam imala još problema da ih ganjam za refund, a na dhgate imaš rok, recimo ako ti kod proizvoda piše da će biti dostavljen za 15-30 dana onda već trideseti dan prijavljujem i kažem da nemam pošiljku i oni odmah reagiraju, refund bude u roku od par dana odrađen, i nakon koji dan odmah dostupan meni na računu.
Ok, valjda ne bude problema. Poslat ce mi tek za 2 dana kada budu pare prebacene na Aliexpress. I jos dobra stvaar sto prodavci ne dobiju lovu nego ide na Aliexpress. Samo sto je China post spora ali ce biti TN i sve za 6,5$.
zergtales

#5245 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zergtales »

Znam da je offtopic, al narucio sam sa bookdepository-a tri knjige, te je navedeno u detaljima posiljke da su "dispatched" tj poslani. Da li cu ja dobiti obavijest od njih kada ce posiljka stici u Sarajevo ili cu to trebati da pratim preko poste? Koja je procedura, da li je neko vec imao isksutva s bookdepository-em?
btw. preporucujem ih, jer su cijene knjiga za 10 i imaju free shipping :D
dinooh

#5246 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

zergtales wrote:Znam da je offtopic, al narucio sam sa bookdepository-a tri knjige, te je navedeno u detaljima posiljke da su "dispatched" tj poslani. Da li cu ja dobiti obavijest od njih kada ce posiljka stici u Sarajevo ili cu to trebati da pratim preko poste? Koja je procedura, da li je neko vec imao isksutva s bookdepository-em?
AKo imas Tracking number mozes pratiti gdje su. Ako nemas cekas postara da donese. Oni ti nece javiti nista
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5247 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Entropio »

zergtales wrote:Znam da je offtopic, al narucio sam sa bookdepository-a tri knjige, te je navedeno u detaljima posiljke da su "dispatched" tj poslani. Da li cu ja dobiti obavijest od njih kada ce posiljka stici u Sarajevo ili cu to trebati da pratim preko poste? Koja je procedura, da li je neko vec imao isksutva s bookdepository-em?
Samo cekas da ti postar donese paket(e). Mozda ih posalju sve zajedno, a mozda i odvojeno. Oni ne daju tracking number tako da ne mozes pratiti posiljku.
zergtales

#5248 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by zergtales »

Entropio wrote:
Samo cekas da ti postar donese paket(e). Mozda ih posalju sve zajedno, a mozda i odvojeno. Oni ne daju tracking number tako da ne mozes pratiti posiljku.
Hvala puno. Rekli su na sajtu da ce najvjerovatnije poslati svaku knjigu posebno, al ostaje da cekam pa da i to provjerim.

Dobio sam samo broj posiljke- "order number" al pomocu njega sam samo mogao da vidim jel item bio dispatched ili ne
shandrprcSA

#5249 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by shandrprcSA »

dinooh wrote: AKo imas Tracking number mozes pratiti gdje su. Ako nemas cekas postara da donese. Oni ti nece javiti nista
:D
dinooh

#5250 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

shandrprcSA wrote:
dinooh wrote: AKo imas Tracking number mozes pratiti gdje su. Ako nemas cekas postara da donese. Oni ti nece javiti nista
:D
ne kontam? :-D
Post Reply