BHTelecom All About
Moderator: Benq
- mousstapha
#5226 Re: BHTelecom All About
Pitam se samo kakve to podatke mogu uzeti iz routera, a da su im bitni.
-
Mustang1
#5227 Re: BHTelecom All About
Posto nemam kompa bilo mi mrsko preko moba gledati ali evo sada sam i nije mi promjenjen pass ni na adsl modemu ni na tp link wirelessu..I to nije njihovo to je moje vec odavno
- tazmaniaBAN4
#5228 Re: BHTelecom All About
da li neko koristi ovaj mojatv full paket http://mojatv.ba/full.html ?
iskustva? prednosti, mane... ? sad mi telefona dodje oko 50KM internet 30ak KM kablovska 11.5 pa razmisljam da se prebacim na ovaj paket? gdje mogu pogledati koje kanale na tv-u nude?
iskustva? prednosti, mane... ? sad mi telefona dodje oko 50KM internet 30ak KM kablovska 11.5 pa razmisljam da se prebacim na ovaj paket? gdje mogu pogledati koje kanale na tv-u nude?
- chuchumbamayumbe
#5229 Re: BHTelecom All About
Imaš na toj stranici na koju si poslao link linkove na sadržaje MojaTV.tazmaniaBAN4 wrote:da li neko koristi ovaj mojatv full paket http://mojatv.ba/full.html ?
-
Fauja Singh
#5230 Re: BHTelecom All About
Nije tacno. Ja imam njihov ZTE modem a TP Link-ov Wifi router je moj i imam racun da sam ga kupio. Oni mijenjaju raji postavke na routerima koji nisu njihovi, otidji na bihnetov forum ili hardwarebase pa ces vidjeti o cemu pricam.neo7 wrote:Nisu to nasi router/Modemi...njihovi su!
- Acheron
#5231 Re: BHTelecom All About
Jos nista

wireless sam

wireless sam
-
Fauja Singh
#5232 Re: BHTelecom All About
Ne mogu uzeti nikakve podatke ali raji ukidaju wifi sto je jednak bezobraluk a predpostavljam i krivicno djelo cim upadaju u nesto sto nije njihovo. Meni su plazma i dreambox prikopcani na njihov internet, znaci sutra mogu ocekivati da mi i u njih upadaju i mijenjaji pristupne postavke.mousstapha wrote:Pitam se samo kakve to podatke mogu uzeti iitni.
- Quaresma
#5233 Re: BHTelecom All About
dobio i ja nedavnoo od bht novi ruter, tacnije zte zxv10 w300, i hocu da idem preko mobitela na internet, ja se fino konektujem a ne mogu surfati, u cemu je problem?
- arnes_king
#5234 Re: BHTelecom All About
Postavke, mislim da dhcp zeza, moram provjeriti jer sam imao isti problem, ak ne on onda je nesh slicno pa cu ti javitQuaresma wrote:dobio i ja nedavnoo od bht novi ruter, tacnije zte zxv10 w300, i hocu da idem preko mobitela na internet, ja se fino konektujem a ne mogu surfati, u cemu je problem?
- Halcyon
#5235 Re: BHTelecom All About
Možeš i ti ući u nečiji modem, dovoljno je da mu znaš IP adresu dok je priključen na Internet. Oni mogu puno više od toga. Dalje, modemi su njihovo vlasništvo (osim oni kod starijih korisnika koji su po Ugovoru nakon određenog vremena prelazili u vlasništvo korisnika), i mi modeme dobijamo na korištenje, a čim odjavimo uslugu njima se vraća i ADSL, što će reći da na svojoj mreži sa svojim modemima imaju pravo raditi šta hoće. Nažalost tako je kako je. Zato toplo preporučujem promjenu lozinke.stroga normala wrote:Vidim mnogi sad preporucuju da na svojim routerima mijenjamo fabricki user name i password jer kao ovi iz BH Telekoma iz nekog razloga ulaze u routere i mijenjaju ih.
Na Bihnetovom forumu masa ih ima sa tim problemom i zvali su BH Telekom ali im oni ne daju user i password?
Ima li ko strucan na forumu da objasni kako je moguce da iz BH Telekoma neovlasteno ulaze u NASE routere i mijenjaju pristupne podatke, a da se ne boje tuzbe korisnika?
Tužba može ići ako je modem vaše vlasništvo i time bi se trebalo pozabaviti u svakom slučaju. Mom prijatelju zaključaše njegov modem kojeg uopšte nije dobio od Telekoma već ga kupio nakon uvođenja ADSL-a (nisu mu dali Wireless pa se čovjek snašao). Đubrad.
- chuchumbamayumbe
#5237 Re: BHTelecom All About
Okinula.roki wrote:Sta im je sa stranicom?
- Halcyon
#5238 Re: BHTelecom All About
Ode sve u tri lijepe...

- roki
#5239 Re: BHTelecom All About
Da je hoce iz temelja promjeniti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5240 Re: BHTelecom All About
ma nek uđu, al pojebu li mi postavke imat će jednog korisnika manje...već odavno mi ih je pun k.....Halcyon wrote:Možeš i ti ući u nečiji modem, dovoljno je da mu znaš IP adresu dok je priključen na Internet. Oni mogu puno više od toga. Dalje, modemi su njihovo vlasništvo (osim oni kod starijih korisnika koji su po Ugovoru nakon određenog vremena prelazili u vlasništvo korisnika), i mi modeme dobijamo na korištenje, a čim odjavimo uslugu njima se vraća i ADSL, što će reći da na svojoj mreži sa svojim modemima imaju pravo raditi šta hoće. Nažalost tako je kako je. Zato toplo preporučujem promjenu lozinke.stroga normala wrote:Vidim mnogi sad preporucuju da na svojim routerima mijenjamo fabricki user name i password jer kao ovi iz BH Telekoma iz nekog razloga ulaze u routere i mijenjaju ih.
Na Bihnetovom forumu masa ih ima sa tim problemom i zvali su BH Telekom ali im oni ne daju user i password?
Ima li ko strucan na forumu da objasni kako je moguce da iz BH Telekoma neovlasteno ulaze u NASE routere i mijenjaju pristupne podatke, a da se ne boje tuzbe korisnika?
Tužba može ići ako je modem vaše vlasništvo i time bi se trebalo pozabaviti u svakom slučaju. Mom prijatelju zaključaše njegov modem kojeg uopšte nije dobio od Telekoma već ga kupio nakon uvođenja ADSL-a (nisu mu dali Wireless pa se čovjek snašao). Đubrad.
-
Chuckie
#5241 Re: BHTelecom All About
Ejs, ja kupio svoj na piku za 70KM. Ne belezgaj.neo7 wrote:Nisu to nasi router/Modemi...njihovi su!
- ala7
#5242 Re: BHTelecom All About
BH Telecom od opreme daje TP Link W8901G (54Mbps Wireless ADSL2+ Modem Router TD-W8901G)

U novim ugovorima nakon isteka ne prelazi terminalna oprema u trajno vlasnistvo korisniku vec se vraca BH Telecom-u tako da imaju pravo mijenjati postavke ukoliko je to moguce (mada ne vjerujem da jeste), a oni koji uzimaju dodatne rutere (ne modeme) to je njihov problem kako da postavke stimaju to im niko ne moze osporiti..
Imam ovaj modem i nakon off/on nema promjene pristupne sifre, sve po starom ..
Tacan model modema navedite, a ne samo TP Link..

U novim ugovorima nakon isteka ne prelazi terminalna oprema u trajno vlasnistvo korisniku vec se vraca BH Telecom-u tako da imaju pravo mijenjati postavke ukoliko je to moguce (mada ne vjerujem da jeste), a oni koji uzimaju dodatne rutere (ne modeme) to je njihov problem kako da postavke stimaju to im niko ne moze osporiti..
Imam ovaj modem i nakon off/on nema promjene pristupne sifre, sve po starom ..
Tacan model modema navedite, a ne samo TP Link..
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Bobi
- Forum administrator
#5244 Re: BHTelecom All About
Cek ba, zar se sve postavke, pa tako i username i passwowrd, ne postave na defult nakon reseta?
-
Teufik
- ala7
#5246 Re: BHTelecom All About
Trebalo bi ali mnogi tvrde da ne nakon nekih karafeka BH Telecom-a .. Mijenjaju nesto tako da nije vise admin/admin..Bobi wrote:Cek ba, zar se sve postavke, pa tako i username i passwowrd, ne postave na defult nakon reseta?
-
Bobi
- Forum administrator
#5247 Re: BHTelecom All About
Ne znam, nisam otvarao nikako nikakav router, da nema mozda unutra kakva baterijicaala7 wrote:Trebalo bi ali mnogi tvrde da ne nakon nekih karafeka BH Telecom-a .. Mijenjaju nesto tako da nije vise admin/admin..Bobi wrote:Cek ba, zar se sve postavke, pa tako i username i passwowrd, ne postave na defult nakon reseta?
- Halcyon
#5248 Re: BHTelecom All About
Ako nadograde Firmware nekom svojom preuređenom verzijom može se desit da u njega ubace i novu lozinku. A neko na ovoj temi reče da je probao sa hard reset-om modema, i da postavkama i dalje nije mogao prići.Bobi wrote:Cek ba, zar se sve postavke, pa tako i username i passwowrd, ne postave na defult nakon reseta?
BH Telecom i njihovi uposlenici se o ovom ne oglašavaju, prave se ludi.
-
leon25
#5249 Re: BHTelecom All About
je li neko probao hard reset ZTE ZXV10W300 modema ako jeste da li je nakon toga ponovo onaj defaultni user i pass admin/admin
- mousstapha
#5250 Re: BHTelecom All About
Zasto bi ti neko omogucio WiFi, a zatim ukinuo?stroga normala wrote:Ne mogu uzeti nikakve podatke ali raji ukidaju wifi sto je jednak bezobraluk a predpostavljam i krivicno djelo cim upadaju u nesto sto nije njihovo. Meni su plazma i dreambox prikopcani na njihov internet, znaci sutra mogu ocekivati da mi i u njih upadaju i mijenjaji pristupne postavke.mousstapha wrote:Pitam se samo kakve to podatke mogu uzeti iitni.
Ja mislim da su tu prije radi ljudima iz komsiluka koji upadnu na defaultni password i onda se zezaju.