Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
draganbl

#5226 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

veljaca wrote:@ draganbl

- ako moze ( stvarno dobronamjerno ) da mi samo odgovoris:

Koliko ljudi u BiH ( pogotovo ako mozes po njemim cjelinama: RS i FBH ) je spremno da rijesi ovo tvoje sto si napisao, tj. pod a ) da se rijesi Dodika, b) da se rijesi Bakira, Komsica i grafita ....

Ovo ako moze - nije provokacija ....
Jako malo. Ali to ne znači da treba da ih bude još manje nego da ih bude što više.
Što se tiče cjelina, mislim otprilike podjednako malo.
dallton

#5227 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

dodi moratorij sad najvise odgovara, jer kako god stvari se rijese po njemu ce pucati...al sad mu drugi ne daju moratorij, i guraju ga u sto zesce izjave, koje on mora da daje da bi sacuvao sebe, veze s nalogodavcima i vlast medju srbima koji tu pricu vole (tj. vecina u pcu)...

za potrebe svoje politike, srbi smatraju kao da ih ima koliko i kineza, a da su motivirani bolje nego talibani, pa ako zijanimo par stotina hiljada ovdje ili ondje nikom nista ima nas jos puno a i puni smo zelje i volje....jedini je problem sto ni jedno ni drugo nije tacno, al se stalno vriskom i drekom pokusava odrzati privid da je to zaista tako...primjer - crna gora i kosovo, ne damo ovo ne damo ono, i na kraju sta - nista! zapali par ambasada, ukradi bigmac u macdonaldsu, uzmi par majica iz radnji dok guzva traje i to je to...
draganbl

#5228 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

komeba wrote:
draganbl wrote:Mislim da nisi shvatio poentu mog posta. Sa kim ti planiraš da gradiš zajedničku državu?
Mislim da ti nisi naveo dobre primjere "lajanja" iz FBiH :-)

Hajde da si naveo Fatmira Alispahica,Dzemaludina Latica,Hasana Cengica i slicne hablesine,ali Komso i Bakir su ti pogresna meta.Na njih uostalom seru iz sva tri tora,tako da sam siguran da su u pravu.

Ne znam s kim graditi zajednicku drzavu.Ne vidim normalnu,relevantnu opciju u rs koja bi bila spremna da cijelu drzavu napravi da bude ravnopravna za sva tri naroda i "ostale" na svakom svom pedlju.
Ja sam naveo konkretne situacije.
Da li je bila istina to što je Bakir objavio i kako ju je objavio? Nije. Da li je pridonijela boljoj informisanosti? Nije.
Da li je bila istina to što je Komšić pričao o obezbjeđenju? Nije. Da li je ta izjava doprinijela boljem suživotu? Nije.
Gdje je sad Federalna televizija da snimi prefarban zid? Gdje je sad ona smotana?

Tačno je da u RS nema relevantne opcije za zajedničku BiH. Međutim, mislim da je podjednak problem što je nema ni u Federaciji.
draganbl

#5229 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

palermo wrote:
draganbl wrote:
U pravu si u vezi sa značajem tih sitnih "dešavanja" i mislim da to treba da bude (kao što i sada jeste) posao nevladinih organizacija, lokalnih zajednica i drugih manje "ključnih" organizacija.
Međutim, pored Dodika, kao veoma uticajnog lajavog krelca sa jedne strane, mi sa druge imamo gomilu uticajnih institucija i pojedinaca koji "laju" i terminološki i suštinski podjednako kao i on. Navešću tri primjera koja sam ovdje na forumu pominjao i ranije.:
1. Bakirova emisija 60 minuta kada je objavio snimke Ratka Mladića. Čovjek prekinuo redovni program, pustio snimke za koje se tačno zna kada su napravljeni i montirao (isjekao) kao da su snimljeni ove zime. Sutradan su beogradska televizija i Rasim Ljajić objasnili o čemu se radi, otkuda ti snimci, kada su snimljeni i naglasili da su ih oni (tj. Vlada Srbije) poslali Haškom tribunalu. (Znači, nije ih Bakir iskopao, već su oni već bili u Haagu i tužilaštvo ih nije objavilo javnosti). Pa šta mu je trebalo da obmanjuje javnost i širi mržnju?
2. Tadićeva posjeta Palama i škola Srbija. Došao čovjek, otvorio školu, slikao se i otišao kući. A blesan Komšić digao frku oko dolasku obezbjeđenja, navodno prekršeni protokoli, ugrožena bezbijednost, nosili neke pištolje, boga pitaj šta sve ne. Nakon par dana, granična služba (državna, ne entitetska institucija) demantuje Komšića, a glavna vijest bude, citiram, Komšić obmanuo javnost. Pa šta mu je trebalo da obmanjuje javnost i širi mržnju?
3. Grafiti u Banjaluci. Jednog jutra dođem na posao, a ono na forumu OVOLIKA vijest: četnički grafiti osvanuli u Banjaluci i prilog smotane voditeljice Federalne televizije. Digla se frka, eto kakva je Banjaluka, grafiti na sve strane, to gradska vlast podržava, neće oni to nikad prefarbati, to im je za ponos itd. Nakon par dana, grafiti su prefarbani, djeca normalno krenula u u tu školu i kraj priče. U Banjaluci i konkretno u Boriku ima na stotine zgrada, zidova, prolaza, haustora i drugih mjesta gdje se pišu grafiti, kojih, kao i u svakom drugom gradu ima na hiljade. U posljednje vrijeme, Lešinari (navijači Borca) organizovano i sa umjetničkim pristupom pišu navijačke, neuvrijedljive grafite. Čak i Borac bolje igra. Ali to nije vijest! Bilo je važno pustiti smotanu reporterku koja drhtavim glasom javlja kako su "organizovani četnici poduprti gradskom i republičkom (mislim na RS) vlašću ispisali grafite uvrijedljivog sadržaja. A ja sam ukupno u Boriku, među par hiljada grafita pročitao tri ili četiri koji su uvrijedljivi. Čemu takva vijest?
Iako su ti možda primjeri koje si odabrao neadekvatni (osim ovog sa grafitima) mogu se ja složiti sa tim da mediji i političari kreiraju pokatkad od muhe slona. To je zapravo ona priča da nama svima zajedno treba više pozitivne atmosfere, treba nam uspjeha i treba promocije toga.Ja sam često u RS-u i znam da nije to tako strašno :D kao što nekad na forumu izgleda.
Al....baš kao i u ovoj priči koju je Klif spomenuo, opet to sve ne može da zamaskira osnovni problem, sukobljene su dvije politčke opcije i dva pogleda na Bosnu i Hercegovinu koji jednostavno ne mogu koegzistirati jedna sa drugom. I onda, shodno tom stanju, ti imaš situaciju da ono što je pozitivan primjer za jedne nije nužno pozitivan za druge, i opet se
vraćamo na izvorište problema. Državu Bosnu i Hercegovinu i viđenje njene budućnosti (za neke i nebudćnosti)
Jesu sukobljene dvije strane, stim što su svi vladajući političari na jednoj.
dallton

#5230 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

draganbl wrote:
komeba wrote:
draganbl wrote:Mislim da nisi shvatio poentu mog posta. Sa kim ti planiraš da gradiš zajedničku državu?

Hajde da si naveo Fatmira Alispahica,Dzemaludina Latica,Hasana Cengica i slicne hablesine,ali Komso i Bakir su ti pogresna meta.Na njih uostalom seru iz sva tri tora,tako da sam siguran da su u pravu.

Ne znam s kim graditi zajednicku drzavu.Ne vidim normalnu,relevantnu opciju u rs koja bi bila spremna da cijelu drzavu napravi da bude ravnopravna za sva tri naroda i "ostale" na svakom svom pedlju.
Da li je bila istina to što je Bakir objavio i kako ju je objavio? Nije. Da li je pridonijela boljoj informisanosti? Nije.
Da li je bila istina to što je Komšić pričao o obezbjeđenju? Nije. Da li je ta izjava doprinijela boljem suživotu? Nije.
Gdje je sad Federalna televizija da snimi prefarban zid? Gdje je sad ona smotana?

Tačno je da u RS nema relevantne opcije za zajedničku BiH. Međutim, mislim da je podjednak problem što je nema ni u Federaciji.
to sto ti pokusavas staviti znak jednakosti izmedju pc i fbih, bakira i komsica na jednoj i zelje za zajednickim zivotom pod tvojim uslovima na drugoj strani su samo tvoje puste zelje...

nije komsic biljana plavsic da se vraca iz zatvora, covjek nema mrlje i prema tome moze raditi sta hoce...bakir h. nije zeljko kopanja, da se razumijemo niti ce ikada upregnuti u projekat "pobijmo nebosnjake" (za razliku od kopanje)....

i na kraju ovo nije pitanje izmedju fbih i pc, nego izmedju bih i pc, ne mogu zajedno nikad nisu ni mogli, naravno srbi mogu zeljeti pc odsad pa do vjecnosti, rjesenje je uciniti im buducnost nesigurnom, tako da se na kraju pokaze da je ono sto oni racunaju kao poludobitak iz zlocina trajni historijski gubitak...e zbog toga ti pokusavas sve ukljucene strane da predstavis kao iste, a onda ih pozivas da kao "prestanu da stvaraju probleme.."

a na kraju, u sve te price o tome "svi su isti" nema razloga niko vjerovati , jer me do unazad 8/9 godina masa srba ubjedjivala da "u cilju bolje buducnosti treba prestati izmisljati price o genocidu jer je to samo konstrukcija sda i harisa silajdzica koju zavedene balije ne prepoznaju" - i sta se desi? dodje i sudska potvrda...onda su me ubjedjivali za srebrenicu, danas me ubjedjuju da je tadic dobronamjeran, sutra ce me pokusavati ubjediti da je pc nastala demokratski, onda recimo da nikakvih konclogora nije bilo i da to niko nije radio, itd itd...sve pod krinkom price o svjetloj buducnosti...
klixober

#5231 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

draganbl wrote:
komeba wrote:

Jeste Bakir doprinio boljoj informisanosti...da nije objavio snimke,Srbija bi i dalje prodavala price kako nije znla gdje se Mladic nalazi.
Komsic nije kriv za nedostatak suzivota,kriv je Tadic i i oni koji dopustaju Tadicu da se tako ponasa.Komsic samo reaguje na to.
Da bi se bilo sta lijepo o BL pricalo,treba mnogo vise od prefarbanog zida.

A to sto t ne vidis relevantnu opciju za gradenje zajednicke drzave.. :-)
palermo

#5232 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

draganbl wrote:
Vladajući političari su nus pojave, rekao bih i ne toliko bitni, koncepti su bitni, a oni su nepomirljivi.

Ne znam hoće li ti duša biti na mjestu, ako kažem da i ja mislim da su i federalni političari obične krimonogene budalaletine, al kao što ti rekoh, to opet ništa ne znači.
dallton

#5233 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

palermo wrote:
draganbl wrote:
Vladajući političari su nus pojave, rekao bih i ne toliko bitni, koncepti su bitni, a oni su nepomirljivi.

Ne znam hoće li ti duša biti na mjestu, ako kažem da i ja mislim da su i federalni političari obične krimonogene budalaletine, al kao što ti rekoh, to opet ništa ne znači.
oni jesu kriminogeni, al raditi na kradji novca nije u istom rangu kriminala sa raditi na nestanku naroda - e to je glavna razlika....prvo rade svakako svi, a za ovo drugo moras biti vrlo nabrijan ideoloski da bi to radio...
draganbl

#5234 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

komeba wrote:...

Jeste Bakir doprinio boljoj informisanosti...da nije objavio snimke,Srbija bi i dalje prodavala price kako nije znla gdje se Mladic nalazi.
Komsic nije kriv za nedostatak suzivota,kriv je Tadic i i oni koji dopustaju Tadicu da se tako ponasa.Komsic samo reaguje na to.

Da je Komšić izjavio, samo vi otvarajte školu pod imenom Srbija, ja ću sutra da podnesem prijavu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti, što sutradan i uradi, ja bih rekao, ok, čovjek ima svoj pogled i tako i radi. Međutim, on poteže priču o tom obezbjeđenju, grmi na sva zvona i na kraju, ispostavi se da laže. To ja pričam. Neka podnese prijavu, pa ako je prekršen ustav, neka se promijeni ime škole. Međutim, od lajanja nema ništa.
Slično i sa Bakirom. Što nije fino rekao, ove snimke smo dobili iz haškog tužilaštva, a Srbija ih je predala Hagu. Koju molim te Srbija prodaje priču o Mladiću, ako je ona te iste snimke poslala u Hag? Nije ih Bakir iskopao.
Ne mora o BL Federalna TV pričati lijepo, ali ne mora ni obmanjivati javnost. Zašto nisu, u interesu bolje informisanosti javili da su prefarbani grafiti, ako su već javili da su napisani?
ibizza

#5235 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ibizza »

draganbl wrote:

Da je Komšić izjavio, samo vi otvarajte školu pod imenom Srbija, ja ću sutra da podnesem prijavu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti, što sutradan i uradi, ja bih rekao, ok, čovjek ima svoj pogled i tako i radi. Međutim, on poteže priču o tom obezbjeđenju, grmi na sva zvona i na kraju, ispostavi se da laže. To ja pričam. Neka podnese prijavu, pa ako je prekršen ustav, neka se promijeni ime škole. Međutim, od lajanja nema ništa.
Slično i sa Bakirom. Što nije fino rekao, ove snimke smo dobili iz haškog tužilaštva, a Srbija ih je predala Hagu. Koju molim te Srbija prodaje priču o Mladiću, ako je ona te iste snimke poslala u Hag? Nije ih Bakir iskopao.
Ne mora o BL Federalna TV pričati lijepo, ali ne mora ni obmanjivati javnost. Zašto nisu, u interesu bolje informisanosti javili da su prefarbani grafiti, ako su već javili da su napisani?
jedno pitanje...
Kakvo misljenje imaju stanovnici RS-a(konkretno BL) o onome sto Bakir u skoro svakoj emisiji govori o Dodiku(mislim na njegov kriminal,zgrada Vlade,autoput i dr)???
palermo

#5236 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

dallton wrote:
oni jesu kriminogeni, al raditi na kradji novca nije u istom rangu kriminala sa raditi na nestanku naroda - e to je glavna razlika....prvo rade svakako svi, a za ovo drugo moras biti vrlo nabrijan ideoloski da bi to radio...
pa jesam li ja i rekao da je razlika u koncepcijama
draganbl

#5237 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

palermo wrote:
draganbl wrote:

Pa meni znači. Mene interesuje gdje je ta zvanična ili nezvanična Bosanska ili Bošnjačka politika koja propagira zajednički život i pomirenje. Gdje su njihovi rezultati? Koga su oni pomirili?
Slažem se da postoje koncepti, ali neko mora i propagirati taj koncept.
dallton

#5238 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

draganbl wrote:
palermo wrote:
draganbl wrote:

Pa meni znači. Mene interesuje gdje je ta zvanična ili nezvanična Bosanska ili Bošnjačka politika koja propagira zajednički život i pomirenje. Gdje su njihovi rezultati? Koga su oni pomirili?
pomirenje na osnovama "jest pobili smo vas i sad mrs odavde" nece proci...srbi se ne mogu odvojiti od bosne bez rata, prema tome zasto se miriti s rezultatima zlocina? nista se time ne dobija sto se vec nema...sta to imaju srbi ponuditi u zamjenu za pomirenje - nista! i
z bih nemogu otici, pc mogu slaviti kao pobjedu al to je put u lagani bioloski nestanak sto mi svi znamo, da prave normalnu drzavu ne smiju jer bi im to obezvrijedilo jedino sto smatraju pobjedom u ratu - prema tome srbi nemaju sta da ponude, jednostavno nemaju cime da se cjenkajua, ostalo je samo cekanje da vrijeme ucini svoje

najbolje je pitanje sto ti toliko insistiras na pomirenju? kao sto i behavac insistira da su "svi sve zaboravili"? jel to razmisljate o buducnosti u nestabilnoj zemlji a znate da bi vam oni blizu vas mogli misliti sve najgore, pa kontate sta ako belaj izbije?
Last edited by dallton on 18/09/2009 14:39, edited 1 time in total.
zavrzlama

#5239 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

previse dajete znacaj Dodiku,rs-u ..dodikovo lajanje je znak nemoci i frustracije ...

velikosrbima nema nazad(napisao sam ovo 1000x) trazi se otmena propast,jer valja narodu objasniti zasto se 14 godina poslije rata radilo na udaljavanju od BIH,negiranju iste,maltretiranju povratnika ,poklanjanja privrednih kapaciteta radi potpore secesiji.......A secesije nema.....sta sad....

strategija velikosrba je u tome da zele da isprovociraju probosansake snage da ucine neki nepredvidjen potezi i da velikosrbi imaju alibi da se povuku iz ustavnih promjena,jer je dodik stjeran u cosak gdje ce morati javno da saopsti MZ-i da on ne zeli BIH ni bilo kakve reforme koje ta MZ trazi...a tad je dodik i zvanicno pobunjenik i onaj koji krsi ustav BIH i ide na secesiju....tad nastupa preispitivanje Dejtona i nametanje funkcionalne drzave od strane velikih sila a rs postaje izolovani pobunjenicki teritorij...sve dok MZ ne vrati strategiju gdje ce kaznjavanje velikosrpskih nedjela biti prijetnjom ukidanja rs-a dotle ce dodik lajati....

velikosrbi idu na samoizolaciju jer samo tako mogu izbjeci da potipsu reforme i stave sopstveni potpis na smrtovnicu rs-a i ideje o secesiji,nadajuci se da u situaciji`sto gore-to bolje nesto se dobro izrodi za njih``
Abacija

#5240 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote: Pa meni znači. Mene interesuje gdje je ta zvanična ili nezvanična Bosanska ili Bošnjačka politika koja propagira zajednički život i pomirenje. Gdje su njihovi rezultati? Koga su oni pomirili?
Imas vise postova gdje se provaljujes a pocecu odozada. :D

Da bi doslo do pomirenja i suzivota prvo bi trebalo osuditi ratne zlocince, ludjake strpati u institucije, kriminalce u zatvore i onda poceti graditi mostove suzivota sa onima koji ostanu. :bih:
palermo

#5241 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

draganbl wrote: Pa meni znači. Mene interesuje gdje je ta zvanična ili nezvanična Bosanska ili Bošnjačka politika koja propagira zajednički život i pomirenje. Gdje su njihovi rezultati? Koga su oni pomirili?
pa propagira, kako ne propagira, eno SDP-a, eno Naše stranke, eno nezavisnih intelektualaca, eno Nemanje Supića, ako hoćeš da vidiš vdijećeš, ako nećeš........onda je to tvoj izbor......nemoj druge da kriviš za to.....
klixober

#5242 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

draganbl wrote:

Nista Komsic slagao nije.Tadicevom naoruzanom obezbjedenju je granicna policija dopustila da udu u BiH,bez dozvole bh organa.
Kakve veze ima odakle je Bakir dobio snimke? Skroz si promasio poentu pokazivanja snimaka.Srbija je dugo godina tvrdila da ne zna gdje se nalazi Mladic,a ovi snimci pokazuju kako je on sasvim normalno zivio u Srbiji.Nije bitno ni koja je godina na snimcima,svo vrijeme smo slusali iste price - "ne znamo gdje je Mladic".
Abacija

#5243 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote: Da je Komšić izjavio, samo vi otvarajte školu pod imenom Srbija, ja ću sutra da podnesem prijavu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti, što sutradan i uradi, ja bih rekao, ok, čovjek ima svoj pogled i tako i radi. Međutim, on poteže priču o tom obezbjeđenju, grmi na sva zvona i na kraju, ispostavi se da laže. To ja pričam. Neka podnese prijavu, pa ako je prekršen ustav, neka se promijeni ime škole. Međutim, od lajanja nema ništa.
A sto srbijanska TV nije prva prikazala snimke o Mladicu? (I usput, bila je tema o ovim snimcima na pdf-Mediji) pa se malo bolje informisi o svemu tome jer mi se stvarno neda ponavljati nesto sto smo vec raspravili.)

I da li je prefarban i ovaj grafit? Image I da li su prefarbani svi ostali grafiti koji se nalaze po gradu?
draganbl

#5244 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

bermiin wrote:
draganbl wrote:

jedno pitanje...
Kakvo misljenje imaju stanovnici RS-a(konkretno BL) o onome sto Bakir u skoro svakoj emisiji govori o Dodiku(mislim na njegov kriminal,zgrada Vlade,autoput i dr)???
Evo super pitanja i sa zadovoljstvom ću odgovoriti.
Što se tiče Bakira, ne vjeruju ljudi baš puno njemu, jer vijesti prikazuje teatralno i tendenciozo, bez obzira na to da li su tačne i u kojoj mjeri. Oni koji ga ne vole, uglavnom kažu da ga (Bakira) ne vole ni "njegovi" u Federaciji. Meni je lično fino gledati njegove emisije, ali ne uzimam sve to zdravo za gotovo.
Međutim, svi mi prolazimo svakodnevno pored zgrade Vlade, a mnogi od nas često tamo zbog svog posla i idu. Svi se slažemo da su bačene velike pare, pa čak i da nije puno ukradeno, a opet svi mislimo da jeste, smatramo to potpuno nepotrebnim bacanjem novca. Pored toga, niko nije slijep, pa da ne zna da su tu zgradu zidali i uređivali Dodikovi pajtosi, Integral, Lanaco i ostali. Svima je jasno da su direktno ili indirektno proćerdane ili ukradene velike pare. Ali znaš kakav je narod. Kada je bilo SP u rafingu, svi su bili ponosni što stranci prolaze pored te zgrade i "oduševljavaju se". Valjda to tako i biva sa tim građevinama.
Dalje, autoput se gradi već šest sedam godina (ili još duže, ne znam), a sve vlasti koje su bile na entitetskom i gradskom nivou (znači, ne samo SNSD, već i SDS, PDP) su na tom autoputu kupile jeftine političke poene, i krale. Stoga, tu ne optužuju samo Dodika, već i sve ostale.
Ipak, ima tu, onako narodski još činjenica. Ono što ja primjećujem, jeste da se u BL ipak bolje živi nego u drugim dijelovima RS-a, (možda izuzev Trebinja, gdje je centar moći za energetski sektor). Pretpostavljam da je slično i sa Sarajevom i drugim gradovima u Federaciji. Ipak je BL neki centar, pa dosta novca stiže ovamo, a u krajnjoj liniji, ima dosta jakih firmi, što stranih, što domaćih, tako da ima i posla za one koji znaju da rade. Kontaš, EU daa neke pare kroz neki projekat, a banjalučka (ne prijedorska, bijeljinska, dobojska) firma bude izvođač i njoj, odnosno njenim radnicima odu te pare. To je valjda normalno sa nekakvim "glavnim gradom".
Abacija

#5245 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote: Da li je bila istina to što je Bakir objavio i kako ju je objavio? Nije. Da li je pridonijela boljoj informisanosti? Nije.
Upravo ove reakcije su ono o cemu sam ja govorio u jednom prijasnjem postu - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p3001689. Vidi se kako salonci reaguju kad im se "pritisne" pravo dugme. :dance: :mrgreen:
zavrzlama

#5246 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

draganbl wrote:
stotine pravoslavnih crkvi i dan danas stoje netaknute u dijelu BIH gdje su bosanci i bosnjaci..zapitaj se gdje nestade sve i jedna(cifra 1000) dzamija na treitoriji danasnjeg manjeg entiteta..zapitaj se gdje su te masovne grobnice srba po federaciji BIH,nem,a ih Dragane...zapitaj se sto bosnjaci ne nadijevaju ime entitetu `republ;ka muslimanska`...zapitaj se sto bosnjacima ne smeta da srbi igraju u njihovom klubovima i reprezentaciji BIH...zapitaj se kome ovo sve sto sam naveo smeta...moj Dragane jabuko sa grane....(SVG) srpsko gradjansko vijece je radilo i tokom rta i radi i dan danas i njeni predstavnici su na visokim funkcijama ...itd itd...Bojan Bajic je osnovao stranku sa sjedistem u Sarajevu...zapitaj se sto nije sjediste u Banja Luci ili bilo kojem drugom mjestu u rs-u....
Last edited by zavrzlama on 18/09/2009 14:54, edited 2 times in total.
draganbl

#5247 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

komeba wrote:
Nista Komsic slagao nije.Tadicevom naoruzanom obezbjedenju je granicna policija dopustila da udu u BiH,bez dozvole bh organa.
Granična policija je bh organ.
komeba wrote: Kakve veze ima odakle je Bakir dobio snimke? Skroz si promasio poentu pokazivanja snimaka.Srbija je dugo godina tvrdila da ne zna gdje se nalazi Mladic,a ovi snimci pokazuju kako je on sasvim normalno zivio u Srbiji.Nije bitno ni koja je godina na snimcima,svo vrijeme smo slusali iste price - "ne znamo gdje je Mladic".
Nemam ja ništa protiv što je on objavio snimke. Nema čak ni veze od koga ih je dobio, novinar je, treba da se snalazi. Tačno je da smo od srbijanske vlasti slušali priče tipa "ne znamo gdje je Mladic", ali to je upućeno građanima, dok su u isto vrijeme te iste srbijanske vlasti te iste snimke poslale u Haag. Pa valjda ako nisu htjeli priznati da znaju, gdje bi onda slali snimke?
Ne mislim ja da je problem što je Bakir objavio snimke. Na snimcima jeste Mladić, ali snimci nisu svježi, tj. nisu od ove zime. Da je tako Bakir objavio vijest, mog komentara ne bi bilo. Tako ja to vidim.
ibizza

#5248 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ibizza »

@draganbl
e hvala na odgovoru...
pa sta ti mislis hoce li SNSD opet dobiti ubjedljivo na izborima??
Abacija

#5249 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

draganbl wrote: Evo super pitanja i sa zadovoljstvom ću odgovoriti.
Što se tiče Bakira, ne vjeruju ljudi baš puno njemu, jer vijesti prikazuje teatralno i tendenciozo, bez obzira na to da li su tačne i u kojoj mjeri. Oni koji ga ne vole, uglavnom kažu da ga (Bakira) ne vole ni "njegovi" u Federaciji. Meni je lično fino gledati njegove emisije, ali ne uzimam sve to zdravo za gotovo.
Međutim, svi mi prolazimo svakodnevno pored zgrade Vlade, a mnogi od nas često tamo zbog svog posla i idu. Svi se slažemo da su bačene velike pare, pa čak i da nije puno ukradeno, a opet svi mislimo da jeste, smatramo to potpuno nepotrebnim bacanjem novca. Pored toga, niko nije slijep, pa da ne zna da su tu zgradu zidali i uređivali Dodikovi pajtosi, Integral, Lanaco i ostali. Svima je jasno da su direktno ili indirektno proćerdane ili ukradene velike pare. Ali znaš kakav je narod. Kada je bilo SP u rafingu, svi su bili ponosni što stranci prolaze pored te zgrade i "oduševljavaju se". Valjda to tako i biva sa tim građevinama.
Dalje, autoput se gradi već šest sedam godina (ili još duže, ne znam), a sve vlasti koje su bile na entitetskom i gradskom nivou (znači, ne samo SNSD, već i SDS, PDP) su na tom autoputu kupile jeftine političke poene, i krale. Stoga, tu ne optužuju samo Dodika, već i sve ostale.
Ipak, ima tu, onako narodski još činjenica. Ono što ja primjećujem, jeste da se u BL ipak bolje živi nego u drugim dijelovima RS-a, (možda izuzev Trebinja, gdje je centar moći za energetski sektor). Pretpostavljam da je slično i sa Sarajevom i drugim gradovima u Federaciji. Ipak je BL neki centar, pa dosta novca stiže ovamo, a u krajnjoj liniji, ima dosta jakih firmi, što stranih, što domaćih, tako da ima i posla za one koji znaju da rade. Kontaš, EU daa neke pare kroz neki projekat, a banjalučka (ne prijedorska, bijeljinska, dobojska) firma bude izvođač i njoj, odnosno njenim radnicima odu te pare. To je valjda normalno sa nekakvim "glavnim gradom".
Tipican primjer kolektivne sizofrenije koji sam ja objasnio u ovom postu - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p2995283

Ovako to ide: ko eto, Bakir nesto prica ali i pored rodjenih ociju ja ne vidim sta on to prica i ja njemu bas i ne vjerujem. Ludiiiiiiilooooooo. :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
draganbl

#5250 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by draganbl »

zavrzlama wrote:
draganbl wrote:
stotine pravoslavnih crkvi i dan danas stoje netaknute u dijelu BIH gdje su bosanci i bosnjaci..zapitaj se gdje nestade sve i jedna(cifra 1000) dzamija na treitoriji danasnjeg manjeg entiteta..zapitaj se gdje su te masovne grobnice srba po federaciji BIH,nem,a ih Dragane...zapitaj se sto bosnjaci ne nadijevaju ime entitetu `republ;ka muslimanska`...zapitaj se sto bosnjacima ne smeta da srbi igraju u njihovom klubovima i reprezentaciji BIH...zapitaj se kome ovo sve sto sam naveo smeta...moj Dragane jabuko sa grane....(SVG) srpsko gradjansko vijece je radilo i tokom rta i radi i dan danas i njeni predstavnici su na visokim funkcijama ...itd itd...Bojan Bajic je osnovao stranku sa sjedistem u Sarajevu...zapitaj se sto nije sjediste u Banja Luci ili bilo kojem drugom mjestu u rs-u....
Uhvati se onda sa tim tvojim Bojanom ruku pod ruku i pjevajte po Sarajevu "Nas dva brata oba ratujemo..."
Stvarno ne razumijem zašto mi se tako obraćaš, sa puno mržnje i podsmijavanja.
Locked