bermiin wrote:draganbl wrote:komeba wrote:...
Jeste Bakir doprinio boljoj informisanosti...da nije objavio snimke,Srbija bi i dalje prodavala price kako nije znla gdje se Mladic nalazi.
Komsic nije kriv za nedostatak suzivota,kriv je Tadic i i oni koji dopustaju Tadicu da se tako ponasa.Komsic samo reaguje na to.
Da bi se bilo sta lijepo o BL pricalo,treba mnogo vise od prefarbanog zida.
A to sto t ne vidis relevantnu opciju za gradenje zajednicke drzave..

Da je Komšić izjavio, samo vi otvarajte školu pod imenom Srbija, ja ću sutra da podnesem prijavu Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti, što sutradan i uradi, ja bih rekao, ok, čovjek ima svoj pogled i tako i radi. Međutim, on poteže priču o tom obezbjeđenju, grmi na sva zvona i na kraju, ispostavi se da laže. To ja pričam. Neka podnese prijavu, pa ako je prekršen ustav, neka se promijeni ime škole. Međutim, od lajanja nema ništa.
Slično i sa Bakirom. Što nije fino rekao, ove snimke smo dobili iz haškog tužilaštva, a Srbija ih je predala Hagu. Koju molim te Srbija prodaje priču o Mladiću, ako je ona te iste snimke poslala u Hag? Nije ih Bakir iskopao.
Ne mora o BL Federalna TV pričati lijepo, ali ne mora ni obmanjivati javnost. Zašto nisu, u interesu bolje informisanosti javili da su prefarbani grafiti, ako su već javili da su napisani?
jedno pitanje...
Kakvo misljenje imaju stanovnici RS-a(konkretno BL) o onome sto Bakir u skoro svakoj emisiji govori o Dodiku(mislim na njegov kriminal,zgrada Vlade,autoput i dr)???
Evo super pitanja i sa zadovoljstvom ću odgovoriti.
Što se tiče Bakira, ne vjeruju ljudi baš puno njemu, jer vijesti prikazuje teatralno i tendenciozo, bez obzira na to da li su tačne i u kojoj mjeri. Oni koji ga ne vole, uglavnom kažu da ga (Bakira) ne vole ni "njegovi" u Federaciji. Meni je lično fino gledati njegove emisije, ali ne uzimam sve to zdravo za gotovo.
Međutim, svi mi prolazimo svakodnevno pored zgrade Vlade, a mnogi od nas često tamo zbog svog posla i idu. Svi se slažemo da su bačene velike pare, pa čak i da nije puno ukradeno, a opet svi mislimo da jeste, smatramo to potpuno nepotrebnim bacanjem novca. Pored toga, niko nije slijep, pa da ne zna da su tu zgradu zidali i uređivali Dodikovi pajtosi, Integral, Lanaco i ostali. Svima je jasno da su direktno ili indirektno proćerdane ili ukradene velike pare. Ali znaš kakav je narod. Kada je bilo SP u rafingu, svi su bili ponosni što stranci prolaze pored te zgrade i "oduševljavaju se". Valjda to tako i biva sa tim građevinama.
Dalje, autoput se gradi već šest sedam godina (ili još duže, ne znam), a sve vlasti koje su bile na entitetskom i gradskom nivou (znači, ne samo SNSD, već i SDS, PDP) su na tom autoputu kupile jeftine političke poene, i krale. Stoga, tu ne optužuju samo Dodika, već i sve ostale.
Ipak, ima tu, onako narodski još činjenica. Ono što ja primjećujem, jeste da se u BL ipak bolje živi nego u drugim dijelovima RS-a, (možda izuzev Trebinja, gdje je centar moći za energetski sektor). Pretpostavljam da je slično i sa Sarajevom i drugim gradovima u Federaciji. Ipak je BL neki centar, pa dosta novca stiže ovamo, a u krajnjoj liniji, ima dosta jakih firmi, što stranih, što domaćih, tako da ima i posla za one koji znaju da rade. Kontaš, EU daa neke pare kroz neki projekat, a banjalučka (ne prijedorska, bijeljinska, dobojska) firma bude izvođač i njoj, odnosno njenim radnicima odu te pare. To je valjda normalno sa nekakvim "glavnim gradom".