Nisu Avdija kralj jeste.luckylaka wrote:I meni se cini da su ovo prava pojacanja za Grcku Visca,Cocalic,Subasic,Mahmutovic
@Melami
I ja se uzdam samo u Avdiju ako on ne slomi Grčku odbranu neće niko
Nemoj zamjeriti lucky-u plaho
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Nisu Avdija kralj jeste.luckylaka wrote:I meni se cini da su ovo prava pojacanja za Grcku Visca,Cocalic,Subasic,Mahmutovic
A ne momak brani redovno i to brani ODLIČNO.Onda ovi iz Češke mahmutovici i co. ljudi dobro igraju sad ne znam koliko godina imaju ali ne vjerujem da imaju kvlaitet za repke,jedino ako se gdje prebace u njemačku ili sličnojeza u ledja wrote:I Buric ,jeste.
O njemu manje pricamo od kad se Stilic pogubio.
Melami wrote:Ispade da si ti jedina glupost ovdje.luckylaka wrote:Toliko se gluposti napisalo u zadnja 2-3 dana tako da je i ova tvoja samo doprinos istima.Melami wrote:Avdija kralj, jedini nas on moze spasiti.
Nego, otkud Besic u Madjarskoj?
Jbga ja podrzavam ova tvoja pojacanja a ti neozbiljan.Ako neko zna neka bolja neka predlozi :-DP.S.Samo da podsjetim da sledecu igramo sa Grckom ne sa KipromKorisničkoime wrote:Nisu Avdija kralj jeste.luckylaka wrote:I meni se cini da su ovo prava pojacanja za Grcku Visca,Cocalic,Subasic,Mahmutovic
@Melami
I ja se uzdam samo u Avdiju ako on ne slomi Grčku odbranu neće niko.
Poenta zapravo dvije ima prije njega igrača koji trebaju biti pozvani i šta si očekivao od Sušića ne pratiš od juče repku ima mjesta kritičnijih od lijevog krila pa Sušić opet zove Avdiju i kompaniju.jeza u ledja wrote:Nisam bas skonto poentu tvog posta. Naravno da ima igraca koje prije ovog treba pozvati, ali i ovog definitivno treba. Znaci Cocalic, Visca i Mahmutovic, ali i ovaj Nadarevic bi u kratkom roku mogao postati kandidat.Najbolja usporedba njega bi bila sa Stevanovicem, koji je isto tako tek dosao u Ligu Petice.Korisničkoime wrote:Zato jer nam je pozicija def.veznog baš kritična pa je Sajo konto valjda zovi da vidimo šta ima ali pod uslovom da ne zovemo nekoga ko bi zaista mogao biti bolji od Zahirovića jer bi tada valjalo istog na klupu poslati.jeza u ledja wrote:Pa mislim i kao standardnog u Seriji B trebalo ga se zvati. Kad moze Zahirovic moze i ovaj, ili Vrancic iz Cvajte.
Ponavljam imaš Višću koji ima već dvije pravo dobre sezone iza sebe u Turskoj pa nije pozvan a i njegov učinak sa 1 golom i 3 asistencije u 42 tekme nije senzacionalan.
Imaš poziciju def.veznog i stopera tanku kao rizla pa ni do danas nije pozvan Cocalić a Zukanović odigrao nekih pola sata a o Bičakčiću i papirima i da ne govorim ima da se istog još načekamo.
Imaš Subašića koji je prije povrede bio standardan u Dresdenu u drugoj ligi pa nije pozvan.
Imaš onog Mahmutovića u Češkoj koji je standarda i ima neki solidan učinak u ovoj sezoni 7 golova i 3 asistencije u 17 tekmi u prošloj 8 u pretprošloj 11. Nije neka liga i neki aman zaman učinak ali opet s tim da ti je treći napadač Ibričić ne bi bilo na odmet da se vidi šta momak zna.
Imao si Vranješa prošli ciklus gdje je pozivan povrijeđeni Mujdža protiv B.rusije a isti ostavljen kod kuće.
Imaš Burića i sl.
Pored svega ne trebaš se baš puno čuditi što momak iz Serije B kao winger sa jednim golom u 42 utakmice nije pozvan. Nije da nekoga možemo tek tako odbaciti ali ne pozivamo ni momke koji su se više dokazali.
Ali imamo Sesara (koji vidi prodao se neki dan) Švraku, Vrančića, Avdiju, Avdukića, pa i Ibričića i Medunjanina u prošlom ciklusu Muslimovića.
(Da Vrsajevica ne spominjem)
Sto se tice Sesara i Svrake, ja sam duboko ubjedjen prvo da su oni jaci igraca od nekih koji cesce igraju, drugo da cak i ako nisu bolji treba biti pravilo da se redovno pozivaju 2-3 igraca iz PLBiH.
prerasto bundes liguMelami wrote:Ispade da si ti jedina glupost ovdje.luckylaka wrote:Toliko se gluposti napisalo u zadnja 2-3 dana tako da je i ova tvoja samo doprinos istima.Melami wrote:Avdija kralj, jedini nas on moze spasiti.
Nego, otkud Besic u Madjarskoj?
I ja podržajem tvoja Avdija, Svraka, Avdukić, Sesar udarna postava protiv Grka dodamo vazda spremnog Misketa i Ibru Pašu taman.luckylaka wrote:Jbga ja podrzavam ova tvoja pojacanja a ti neozbiljan.Ako neko zna neka bolja neka predlozi :-DP.S.Samo da podsjetim da sledecu igramo sa Grckom ne sa KipromKorisničkoime wrote:Nisu Avdija kralj jeste.luckylaka wrote:I meni se cini da su ovo prava pojacanja za Grcku Visca,Cocalic,Subasic,Mahmutovic
@Melami
I ja se uzdam samo u Avdiju ako on ne slomi Grčku odbranu neće niko.
Jbga ja podrzavam ova tvoja pojacanja a ti neozbiljan.Ako neko zna neka bolja neka predlozi :-DP.S.Samo da podsjetim da sledecu igramo sa Grckom ne sa Kiprom
I ja podržajem tvoja Avdija, Svraka, Avdukić, Sesar udarna postava protiv Grka dodamo vazda spremnog Misketa i Ibru Pašu taman.
Ja to vazda govorim igramo sa Grčkom do sada smo davno trebali znati na čemu smo sad je već kasno. Bio je vremena kad se trebalo probati a bilo je i ekipa tipa Kipra (ako nas čuje naš Kipar gotovi smo) međutim mislim da ti ni tada nisi bio baš pristalica nekog probanja novih u smislu ovaj zaslužan, ovaj vazda bio patriota, ove prijateljske će nas popeti na FIFA tablici i slično.
ali ako safet pozove(nadam se) ove mlade tipa hajrovic,bicakcic,kolasinac i ostale to ce biti repka STRAŠNA.U kojoj će svi trčati i u kojoj NEĆE biti mjesta za misketa(teško jedino ako se ne popravi)Ibro zadnjih 30 minuta moze odigratoglo wrote:Jbga ja podrzavam ova tvoja pojacanja a ti neozbiljan.Ako neko zna neka bolja neka predlozi :-DP.S.Samo da podsjetim da sledecu igramo sa Grckom ne sa KipromI ja podržajem tvoja Avdija, Svraka, Avdukić, Sesar udarna postava protiv Grka dodamo vazda spremnog Misketa i Ibru Pašu taman.
Ja to vazda govorim igramo sa Grčkom do sada smo davno trebali znati na čemu smo sad je već kasno. Bio je vremena kad se trebalo probati a bilo je i ekipa tipa Kipra (ako nas čuje naš Kipar gotovi smo) međutim mislim da ti ni tada nisi bio baš pristalica nekog probanja novih u smislu ovaj zaslužan, ovaj vazda bio patriota, ove prijateljske će nas popeti na FIFA tablici i slično.
hehe koliko god je to zajeb*** ibro i miske ne mogu u istu recenicu s oovom cetvoricom,ovi bi guze dali da mogu dobacit do hrvatske lige kamoli dalje,ibro je klupa u reprezentaciji, ali kad je u formi moze dosta toga donijet kad udje u igru,a za ove je doktor fudbala,a u gaziantepu je usao u formu sto se vidilo kako je debitovao za ovu pasu protiv galate,miske i u gipsu je za ove igracina
Opet se vracamo na pocetak-ko ce se odazvati od navedenih.MOSALJOZE wrote:ali ako safet pozove(nadam se) ove mlade tipa hajrovic,bicakcic,kolasinac i ostale to ce biti repka STRAŠNA.U kojoj će svi trčati i u kojoj NEĆE biti mjesta za misketa(teško jedino ako se ne popravi)Ibro zadnjih 30 minuta moze odigratoglo wrote:Jbga ja podrzavam ova tvoja pojacanja a ti neozbiljan.Ako neko zna neka bolja neka predlozi :-DP.S.Samo da podsjetim da sledecu igramo sa Grckom ne sa KipromI ja podržajem tvoja Avdija, Svraka, Avdukić, Sesar udarna postava protiv Grka dodamo vazda spremnog Misketa i Ibru Pašu taman.
hehe koliko god je to zajeb*** ibro i miske ne mogu u istu recenicu s oovom cetvoricom,ovi bi guze dali da mogu dobacit do hrvatske lige kamoli dalje,ibro je klupa u reprezentaciji, ali kad je u formi moze dosta toga donijet kad udje u igru,a za ove je doktor fudbala,a u gaziantepu je usao u formu sto se vidilo kako je debitovao za ovu pasu protiv galate,miske i u gipsu je za ove igracina
Treneri ne rade takve stvari pred tako vaznu utakmicu. Jednostavno, 4 nova lika odjednom ti sjebu hemiju ekipe te unose jednu nepotrebnu negativnu dimenziju unutar iste.luckylaka wrote:I meni se cini da su ovo prava pojacanja za Grcku Visca,Cocalic,Subasic,Mahmutovic
Nisi ti si da se bez pogovorna odobrava Sušiću.luckylaka wrote:Ja sam za to da se pozivaju najbolji a ne da se probavaju neki koji mjesta nemaju u svojoj b ekipi.Ali posto se ja ne pitam koga bi pozvao onda je na meni da podrzim ono sto PAPE radi
Znam da ne mogu slažem se s tobom, to je više bilo u smislu da bez obzira na njihovu formu, da li igraju, da li imaju klub oni su vazda bili tu u repki.oglo wrote:Jbga ja podrzavam ova tvoja pojacanja a ti neozbiljan.Ako neko zna neka bolja neka predlozi :-DP.S.Samo da podsjetim da sledecu igramo sa Grckom ne sa KipromI ja podržajem tvoja Avdija, Svraka, Avdukić, Sesar udarna postava protiv Grka dodamo vazda spremnog Misketa i Ibru Pašu taman.
Pa standardna je jer je isprobanaMOSALJOZE wrote:A jbg standardna priča,ali moras priznat da repka treba promjene
Da, repka je PR za nasu ligu kao i za svaku drugu ligu. Samo igranjem u repki vrijednost tih igraca u ocima potencijalnih kupaca se visestruko povecava. Ja sam ubjedjen da je kvalitet lige mnogo veci nego sto to rezultati prikazuju, a jedan od glavnih problema je nedostatak profesionalnog treninga i rada u ozbiljnoj ekipi. Nacin na koji mnogi odlaze iz nje je pogresan jer igraci odlaze trbuhom za kruhom, i to bukvalno, na prvu ponudu iz kakve egzoticne zemlje.Korisničkoime wrote: To je izvini ali licemjerno čuj trebaju biti dva igrača iz PL zašto majke ti. Valjda bi trebalo u najbolju vrstu svoje države ulaziti po zaslugama, šta je repka PR za PL ili možda menadžerska agencija za igrače i klubove.
Mislim stvarno te ne kontam nisi valjda toliko naivan pogledaj reportažu B92 ima na Youtube o prodaji srbijanskih igrača preko srbijanske repke gdje je to dovelo fudbal u Srbiji.
Stevanović je momak koji se pored Vojvodine dokazao i u mladoj repki dok je Nadarević bio mislim u Seriji D.
Ne treba momka zanemariti staviti ga na proširenu listu viditi kako će se snaći u prvoj ligi pa tek onda zvati.
ja ne vidim da nesto novo bi donijeli ovi igraci jer imamo te kalibre,sve je to u 2 grama,to su igraci koji i u svojim klubovima samo popunjavaju mijesto,nit smrde nit mirisu,jest da to grubo zvuci al je tako,ni jedan njih nije nosioc igre ekipe i o njemu ne zavisi igra ekipa,a igraju u relativno slabim klubovima ,da bi donijeli reprezntaciji vise od onog sto imamo, oni bi trebali jos puno napredovati da budu bitni igraci za svoje klubove pa da i reprezentacija od toga ima koristi,samo bi zamjenili sadasnje istim igracima i hajd jovo na novo,ovako imamo tu neku ekipu i nek izguraju ove kvalifikacije uz jos mozda ovog iz genoe ako se pokazeluckylaka wrote:I meni se cini da su ovo prava pojacanja za Grcku Visca,Cocalic,Subasic,Mahmutovic
Svi navedeni su manje više standardni u svojim klubovima pogotovo Mahmutović i Cocalić. Višća je imao puno bolju prošlu sezonu gdje je bio jedan od boljih igrača u svom klubu. Subašić nakon povrede je to što si opisao. Oni su navedeni više kao alternative sadašnjim reprezentativcima u slučaju povreda ili zabrane igranja jer su bolji od sadašnjih alternativa. Pored toga svi su navedeni kao potencijalni reprezentativci znači navode se u kontekstu da se pozovu radi probe.oglo wrote:ja ne vidim da nesto novo bi donijeli ovi igraci jer imamo te kalibre,sve je to u 2 grama,to su igraci koji i u svojim klubovima samo popunjavaju mijesto,nit smrde nit mirisu,jest da to grubo zvuci al je tako,ni jedan njih nije nosioc igre ekipe i o njemu ne zavisi igra ekipa,a igraju u relativno slabim klubovima ,da bi donijeli reprezntaciji vise od onog sto imamo, oni bi trebali jos puno napredovati da budu bitni igraci za svoje klubove pa da i reprezentacija od toga ima koristi,samo bi zamjenili sadasnje istim igracima i hajd jovo na novo,ovako imamo tu neku ekipu i nek izguraju ove kvalifikacije uz jos mozda ovog iz genoe ako se pokazeluckylaka wrote:I meni se cini da su ovo prava pojacanja za Grcku Visca,Cocalic,Subasic,Mahmutovic
jer evo primjer najbolji igrac viscinog istanbula tesko bi imao mijesta u ozbiljnoj ekipi u ligama 5
najbolje igrace nase reprezentacije do sad su odgojile druge lige,gdje su oni stasali ,i to nsto govori kakva je liga kod nas
Stari moj ti bi izgleda sjebao repku ali skroz ako to neko hoće smo treba da uradi ovo što si naveo.jeza u ledja wrote:Da, repka je PR za nasu ligu kao i za svaku drugu ligu. Samo igranjem u repki vrijednost tih igraca u ocima potencijalnih kupaca se visestruko povecava. Ja sam ubjedjen da je kvalitet lige mnogo veci nego sto to rezultati prikazuju, a jedan od glavnih problema je nedostatak profesionalnog treninga i rada u ozbiljnoj ekipi. Nacin na koji mnogi odlaze iz nje je pogresan jer igraci odlaze trbuhom za kruhom, i to bukvalno, na prvu ponudu iz kakve egzoticne zemlje.Korisničkoime wrote: To je izvini ali licemjerno čuj trebaju biti dva igrača iz PL zašto majke ti. Valjda bi trebalo u najbolju vrstu svoje države ulaziti po zaslugama, šta je repka PR za PL ili možda menadžerska agencija za igrače i klubove.
Mislim stvarno te ne kontam nisi valjda toliko naivan pogledaj reportažu B92 ima na Youtube o prodaji srbijanskih igrača preko srbijanske repke gdje je to dovelo fudbal u Srbiji.
Stevanović je momak koji se pored Vojvodine dokazao i u mladoj repki dok je Nadarević bio mislim u Seriji D.
Ne treba momka zanemariti staviti ga na proširenu listu viditi kako će se snaći u prvoj ligi pa tek onda zvati.
Helem, promocijom igraca u reprezentaciji pomazes njihov profesionalni napredak, odlazak vani po normalnim uslovima i tako stvaras teren da oni fakat postanu kvalitet za A repku jednog dana. Dalje pomazes sljedecem igracu iz lige i iz tog kluba da ima bar malo vecu reputaciju jer dolazi iz tog kluba i iz te lige. Uglavnom stvaras ciklicni proces i teren za stvaranje buducih potencijalnih reprezentativaca. Domaca liga MORA biti podloga bilo kojoj reprezentaciji inace si donji.
Meni je odlican primjer za tako nesto odnos Dinamo Zagreba i Hrvatske reprezentacije. Pogledaj kolicinu igraca koji igraju u jednoj od najjacih evropskih ekipa zadnju deceniju i koji su igrali u njoj kao igraci Dinama ili kao bivsi igraci Dinama. Marketinski trik? Jest vraga.
Ja iskreno mislim da je tako u svakoj ozbiljnoj reprezentaciji, cak i ako je gro igraca iz vana. Takodje po meni je veliki plus ako je igrac domaci a ne stranac gdje veze nema odakle je i sta to stvarno predstavlja. Taj ce lakse odluciti da odustane od nas kad mu se prohtije. (Primjer Salihamidzic vs Dzeko)
To ne znaci da ces Svraku ili Sesara stavljati u vatru u bitnim utakmicama, kao sto ih i ne stavlja. To znaci da ces im dati priliku tu i tamo u prijateljskim, pa ako se pokazu da mogu onda i u malo jace tekme. Tako se to radi, a ne konstantno sliniti za igracima samo zato sto im je babo nekad bio Bosanac i igraju u drugoj ligi Holandije sa 25 godina ili nesto tako.
Sto se tice toga ko treba da igra ispred koga , UVIJEK ce biti nekoliko igraca u reprezentaciji za koje ce vecina ljudi misliti da imaju bolju zamjenu, a na osnovu najcesce samo toga gdje i kako igraju. To nije tako samo kod nas vec svugdje i ima jos drasticnijih primjera.
Pa kada si toliko pametan i ambiciozan promijeni ti selektorovo misljenje,dovedi ti Messija u reprezentaciju.Ovdje nekima ne pomaze ni crtanje.Recimo igrac nece u reprezentaciju odbije poziv igra za drugu reprezentaciju a ljudi ga ponovo guraju selektoru na spisak.P.S.Sa tobom je rasprava beskorisna ako se svodi na glupost da po meni nije dovoljno dobar da se pozove.PAPE bira i poziva utuvi to sebi u glavu i ti mozes danima naturati Cocu ako ga PAPE ne pozove ja sam krivKorisničkoime wrote:Nisi ti si da se bez pogovorna odobrava Sušiću.luckylaka wrote:Ja sam za to da se pozivaju najbolji a ne da se probavaju neki koji mjesta nemaju u svojoj b ekipi.Ali posto se ja ne pitam koga bi pozvao onda je na meni da podrzim ono sto PAPE radi
Kakva b ekipa drug moj, do jučer lik koji je bio u prvoj postavi cjelokupne sezone u belgijskoj ligi po tebi nije bio dovoljno dobar da se pozove (na probu) a ljudi koji i nemaju klub jesu.
Opet ću ponoviti ne znamo ni sada još uvijek da li je isti dovoljno dobre kvalitete za našu repku da li je neko ko će nam na duže staze moći pomoći a Grčka se bliži a Spahić i Salihović povrijeđeni.
Aha argument "stručnjak vidi mu glave" ne čudi me.luckylaka wrote:Pa kada si toliko pametan i ambiciozan promijeni ti selektorovo misljenje,dovedi ti Messija u reprezentaciju.Ovdje nekima ne pomaze ni crtanje.Recimo igrac nece u reprezentaciju odbije poziv igra za drugu reprezentaciju a ljudi ga ponovo guraju selektoru na spisak.P.S.Sa tobom je rasprava beskorisna ako se svodi na glupost da po meni nije dovoljno dobar da se pozove.PAPE bira i poziva utuvi to sebi u glavu i ti mozes danima naturati Cocu ako ga PAPE ne pozove ja sam krivKorisničkoime wrote:Nisi ti si da se bez pogovorna odobrava Sušiću.luckylaka wrote:Ja sam za to da se pozivaju najbolji a ne da se probavaju neki koji mjesta nemaju u svojoj b ekipi.Ali posto se ja ne pitam koga bi pozvao onda je na meni da podrzim ono sto PAPE radi
Kakva b ekipa drug moj, do jučer lik koji je bio u prvoj postavi cjelokupne sezone u belgijskoj ligi po tebi nije bio dovoljno dobar da se pozove (na probu) a ljudi koji i nemaju klub jesu.
Opet ću ponoviti ne znamo ni sada još uvijek da li je isti dovoljno dobre kvalitete za našu repku da li je neko ko će nam na duže staze moći pomoći a Grčka se bliži a Spahić i Salihović povrijeđeni.
Nisam mislio da repka sluzi kao poligon za utaljivanje igraca koji to nisu zasluzili, vec poligon za utaljivanje onih koji jesu zasluzili, ali ne mogu tako lako otici jer je drug moj nasa liga i klubovi u vrlo losem stanju. To je fundamentalna razlika. I ne treba pozivati nekoga ko vidis da ne zna, vec mu das priliku, pa tek kad vidis da se moze nositi sa tim onda ga zovnes ponovo. Sesar i Svraka su pokazali da mogu igrati sa najvecim, zato su i u poziciji da negdje odu, a ne samo zato sto su negdje pozvani jednom (kao S. Vranjes ili Vrancic, koji nisu vise pozivani). Znaci imas Sesara, imas Kvesica, imas Svraku, sta ja znam Subasica do prije godinu-dvije, Torlaka svojevremeno, Sehica prije par sezona, znaci relativno mlade igrace koji imaju potencijal, ali imaju karinu od lige i klubova iza sebe. Mozda oni trebaju biti negdje do 21-22 godine maximum i to je to.Korisničkoime wrote: Stari moj ti bi izgleda sjebao repku ali skroz ako to neko hoće smo treba da uradi ovo što si naveo.
Klubovi su ti koji su PR za PL a ne repka, klubovi su ti koji trebaju da stvaraju nove reprezentativce. Ne stvara se kvalitet tako što ćeš igrača uhakat u domaćem klubu pa ga onda takvog uhakanog preko repke podvaliti nekim mamlazima jer oni će i dalje biti uhakani. Rijetki su slučajevi da je neko iz naše lige uspio i ako jeste samo zato jer je otišao mlad pa su ljudi na strani na vrijeme mogli ispraviti greške naših bilmeza.
Snaga naše lige se vidi kad klubovi odu napolje, poderaše nam i Sarajevo i Želju ko cigo napolitanku prošle godine kao što i svake godine nam poderu i prvaka i vice prvaka.
Neka klubovi prestanu namještati tekme, prodavati, kladiti se protiv sebe i dizati lovu, igrati tri za tri, neka prestanu uzimati pare kako bi neko igrao u prvih 11, neka počnu raditi kako treba sa znanjem koje u ovoj državi postoji i rezultat će doći ne sutra već za nekoliko godina ali oni to neće. Eh sada repka treba tim istim klubovima da prodaje igrače kako bi oni mogli da nastave po starom e u kurcu drug moj. O talovima raznih menagera da i ne govorim koji će automatski doći sa tom tvojom idejom. Daj ti Rahimiću 5000 Eura ako hoćeš da igraš ako ne igraće mali Mujo njegov mi menager obećao 10% ako se proda zvuči li ti poznato?
Ako misliš da njemačka, španska, engleska repka tako radi onda drug ne znaš ništa o fudbalu da radi tako srbijanska i slične repke (je li Lazović postao bolji igrač jer su ga preko repke uvalili PSV-u ili je i dalje ostao hevina 40 tekmi 8 golova.)
Dinamo ne možeš porediti jer Dinamo sviđalo se to nekome ili ne pravi kvalitet te isti i prodaje (naravno i oni nekada podbace ne može svaki biti ekstra igračina).