Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
90minut

#5226 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by 90minut »

pici wrote:
90minut wrote:
Pricala mi stara baš godinu prije oni u kombiju po hrvatskoj bili umalo glavu nisu izgubili kad se sve dešavalo tamo još ih kontrola zaustavila i to cim je došao u Sarajevo prikljucio se u patriotsku na obuku znao od prvog momenta šta se sprema, al' znaš kakvo je bezumno stanje bilo tad..

Jesi se i ti prikljucio ranije ili te zahvatio u stopu rat?

prikljucio sam se odmah poslije onih čarapana sto su blokirali sarajevo poslije referenduma...
Koliko si imao vemena obuke otprilike?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5227 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by pici »

90minut wrote:
pici wrote:
90minut wrote:
Pricala mi stara baš godinu prije oni u kombiju po hrvatskoj bili umalo glavu nisu izgubili kad se sve dešavalo tamo još ih kontrola zaustavila i to cim je došao u Sarajevo prikljucio se u patriotsku na obuku znao od prvog momenta šta se sprema, al' znaš kakvo je bezumno stanje bilo tad..

Jesi se i ti prikljucio ranije ili te zahvatio u stopu rat?

prikljucio sam se odmah poslije onih čarapana sto su blokirali sarajevo poslije referenduma...
Koliko si imao vemena obuke otprilike?

kakve obuke :mrgreen: ... ono sto sam bio obucen u JNA to je bilo dovoljno... sklapanje rasklapanje i ciscenje iz automatsko oruzja, pucanje iz istog, gadjanje tromblonima, zolja, osa, miniranje i deminiranje eksplozivnih naprava, bacanje i upotreba rucnih bombi itd jedino nisam bio u tenku i za artijerijom, sjedio par puta u migu 21 :mrgreen: i bio u borbenim helikoperima za diverzantdko-desantne akcije :mrgreen: jeBiga tako me zalomilo... na kosovu sam bi spavali u punoj ratnoj opremi skoro svaki dan, tako da sam uletio pripremljen :mrgreen: mimo iskustva, ipak se mora imati i dosta srece.
90minut

#5228 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by 90minut »

Stvarno dosta snajperi su radili svuda još kad skontaš da su u gradu bili i operisali iznenađenje je da nema i više žrtava kako su imali sve na dlanu.

Doduše rat je muha ne izviruje gdje je snajper i što kažeš prozujalo ti iznad glave metar bliže i..

Još te taj imao na nišanu i pitanje je ustvari koliko si srece imao i koliko je njemu zadrhtala ruka.. :-)
Droog

#5229 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Droog »

Kad god vidim ovu temu, padne mi na pamet ona djevojcica od godinu dana sto je poginula...Bio je i kratki intervju sa njenom mamom...strasno. :sad:

Kako ti likovi mogu svoju djecu poslije pogledati u oci...moj mozak to ne moze da provari i je.baji ga.
Droog

#5230 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Droog »

Sarajmen wrote:Moći ćeš provariti , kada budeš došao do vecine ostalih saznanja sa kim smo i kakvim nudalama imali posla.
Bio sam u Sa u ratu...nagledao se kao dijete svasta.
Poslije sam dosta citao, dosta ratnih snimaka i dokumentaraca pregledao...al ovo sto sam naveo mi je bas ostalo urezano u sjecanju. Vjerovatno je razlog sto sam i sam postao otac u tom preriodu kad sam prvi put gledao taj intervju.
TheGodfather001

#5231 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TheGodfather001 »

riko-ga wrote:
TheGodfather001 wrote:Više da su mogli po Č. Vili djelovati iznad Majmunovića kuća, sa Hrasnog brda je djelovao po Malti i Ivana Krndelja, sa Grbavice po današnjoj Safeta Hadžića od pekare As do Bosmala... Rat proveo na Hrasnom brdu, par snajperskih incidenata je bilo za sve vrijeme rata. U Varaždinskoj, Triglavskoj i Zagorskoj i to na nekim čudnim (nelogičnim) mjestima za snajperisanje, a sa Ozrenske nisu mogli snajperima djelovati samo minobacačima i tromblonima.
Mislim da je snajper nekada djelovao od Babine kuce (gdje je poslije bio Umprofor) po donjem djelu Miliklanske.
Jedino na početku rata... Poslije nije sigurno, jer je snajperska vatra otvarana iz pravca 11 plavih prema raskrsnici kod pekare As i prema Bosmalu i tu je jedan momak iz saniteta odreda HB ranjen iz snajpera. Opet naglašavam da su ljudi ginuli i ranjavani od snajpera u ulicama koje sam nabrojao i to pod veoma čudnim okolnostima...
Kataklinger

#5232 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Kataklinger »

Danas prođoh kraj spomenika Đildi. Prije spomenika na 20ak metara ima ulica koja se ukljucuje na glavnu, vjerovatno je ubijen tu na ukljucenju? S tog mjesta gdje se ta ulica spaja na glavnu se vidi bijeli neboder preko Miljacke, s njega je pucano? Pa nema vise od 200m vazdusne linije.

Image
Last edited by Kataklinger on 22/07/2019 20:02, edited 2 times in total.
PM72

#5233 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

TheGodfather001 wrote:
riko-ga wrote:
TheGodfather001 wrote:Više da su mogli po Č. Vili djelovati iznad Majmunovića kuća, sa Hrasnog brda je djelovao po Malti i Ivana Krndelja, sa Grbavice po današnjoj Safeta Hadžića od pekare As do Bosmala... Rat proveo na Hrasnom brdu, par snajperskih incidenata je bilo za sve vrijeme rata. U Varaždinskoj, Triglavskoj i Zagorskoj i to na nekim čudnim (nelogičnim) mjestima za snajperisanje, a sa Ozrenske nisu mogli snajperima djelovati samo minobacačima i tromblonima.
Mislim da je snajper nekada djelovao od Babine kuce (gdje je poslije bio Umprofor) po donjem djelu Miliklanske.
Jedino na početku rata... Poslije nije sigurno, jer je snajperska vatra otvarana iz pravca 11 plavih prema raskrsnici kod pekare As i prema Bosmalu i tu je jedan momak iz saniteta odreda HB ranjen iz snajpera. Opet naglašavam da su ljudi ginuli i ranjavani od snajpera u ulicama koje sam nabrojao i to pod veoma čudnim okolnostima...
Snaper je radio sa vrha Zagorske ulice po Malti i Hrasno,pokrivao je raskrsnicu na Malti povremenom snajperskom vatrom i mitraljeskom iz sijača PM84.To znam jer sam u ruci držao odbijena zrna.Nije mogao nanišaniti i pogoditi nekog "maksuz" jer je bila velika udaljenost nego je pucao pa ko naleti a naletali su često.

Snajperska vatra iz pravca 11 plavih nije otvarana a pogotovo da drži raskrsnicu kod pekare AS i prema Bosmalu jer je to malo "uzbrdo" a taj dio bio je pokriven "našim" sa Trga.U objektu 11 plavih i Koldža kuće oni nisu bili do (po njih) kobne večeri o oktobru 1992.
PM72

#5234 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Kataklinger wrote:Danas prođoh kraj spomenika Đildi. Prije spomenika na 20ak metara ima ulica koja se ukljucuje na glavnu, vjerovatno je ubijen tu na ukljucenju? S tog mjesta gdje se ta ulica spaja na glavnu se vidi bijeli neboder preko Miljacke, s njega je pucano? Pa nema vise od 200m vazdusne linije.
O tom ( i još jednom ) bijelom neboderu sam već pisao.Sa njega je navjerovatnije ubijen rahmetli Džilda.
TheGodfather001

#5235 Re: Snajperisti u Sarajevu..

PM72 wrote:
Snaper je radio sa vrha Zagorske ulice po Malti i Hrasno,pokrivao je raskrsnicu na Malti povremenom snajperskom vatrom i mitraljeskom iz sijača PM84.To znam jer sam u ruci držao odbijena zrna.Nije mogao nanišaniti i pogoditi nekog "maksuz" jer je bila velika udaljenost nego je pucao pa ko naleti a naletali su često.

Snajperska vatra iz pravca 11 plavih nije otvarana a pogotovo da drži raskrsnicu kod pekare AS i prema Bosmalu jer je to malo "uzbrdo" a taj dio bio je pokriven "našim" sa Trga.U objektu 11 plavih i Koldža kuće oni nisu bili do (po njih) kobne večeri o oktobru 1992.
Teoretski iz Zagorske nije nikako mogao djelovati po čitavoj Malti, možda od jugokomerca pa prema Č. Vili jer je most i INA i čitav dio oko Ivana Krndelja bio zaklonjen kad se gleda iz Zagorske, a i Zagorska izlazi na Ozrensku koja je tada bila linija razgraničenja, možda sa vrha Triglavske i kućama iznad Šanca gdje je bio sijač na šinama i sa izbačenom 4s zastavom. Taj sijač je djelovao po Trgu, Malti i Nolitu čak i po krovovima kuća u Varaždinskoj, Triglavskoj, zgradama ispod tranzita... Da je snajper mogao djelovati iz Zagorske, poubijao bi komandu koja se zaštekala u zgradi INE :)
A djelovao je snajper itekako iz pravca 11 plavih. Nisam rekao da je djelovao iz objekta 11 plavih. MEd.teh. koji je danas u invalidskim kolicima je pogođen u sanitetu koji je skrenuo iz Zagorske prema Milinkladskoj, a snajper je nasumično pucao u zadnja vrata sanitetskog tamića ispred Prljačine kuće, jedan metak ga je pgoodio u kičmu. Pozvani su iz saniteta kod Fakine kuće da pruže pomoć u Viktor Bubnju-lažni poziv bio. Poslije toga je snajperista ubijao i ljude i pse na toj dionici ispred Beline praonice...dok se Ajnadžić nije smilovao pa poslao paravane i par barikada da se zatvori procjep od pekare as do parkinga ispod tranzita prema Malti.
Ali hajde, da ne pametujem više... Najveći smradovi i petokolonaši danas ispiraju usta ratom i podrumskim zaslugama pa mi muka pisati o ratu.
TheGodfather001

#5236 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Sarajmen wrote:Pokrivali su snajperom VRS sa stadiona Grbavica preko pomocnog stsdiona tamo do pekare AS, objavljivsli smo na temi o Grbavici fotografiju i markirali to snajpersko gnijezdo. Nalazilo se na spoju sjeverne i zapadne tribine, neka turisticka agencija je bila prije tu .

Rahmetli Begic je na lokaciju gdje je smrtno pogodjen stigao sa jos jednim licem u novom golfu dvojci. Ni identitet tog lica ne znamo, kao ni identitet ranjene žene. Obavjestajna zajednica vlada saznanjima koja ne idu u prilog tvrdnji da je smrtno ranjen od neprijateljske strane.
Koliko sam mogao upamtiti iz tog vremena, vatra je sa Grbavice otvarana i na vozila UN-a.
To je to. Udaljenost ca 400 metara zračne linije. Taj snajper je pokrivao i "niške specijalce" kada su krenuli 10.1992.g. iz 11 plavih prema Hrasnom. jbt, fleševi se vraćaju... nose borci tromblone u jupol kantama, svih nacionalnosti, ne znaju ih lansirati sa kalašnjikova... pune pap-ovke, i samo ponavljaju krenuli su "niški specijalci, zatvorite sve, ne otvarajte nikome"...
Edin H.

#5237 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Edin H. »

PM72 wrote:

Ovo je intersantno za Zagorsku, jer nikad nisam mogao skontati odakle tacno gadjaju, na mostu mi je komsinica ranjena.

Znam samo da je skoro mene nasao iza, blizu pekare gdje se izlazilo sa onog starog puta
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#5238 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by sime_cipol »

Sarajmen wrote:Pokrivali su snajperom VRS sa stadiona Grbavica preko pomocnog stsdiona tamo do pekare AS, objavljivsli smo na temi o Grbavici fotografiju i markirali to snajpersko gnijezdo. Nalazilo se na spoju sjeverne i zapadne tribine, neka turisticka agencija je bila prije tu .

Rahmetli Begic je na lokaciju gdje je smrtno pogodjen stigao sa jos jednim licem u novom golfu dvojci. Ni identitet tog lica ne znamo, kao ni identitet ranjene žene. Obavjestajna zajednica vlada saznanjima koja ne idu u prilog tvrdnji da je smrtno ranjen od neprijateljske strane.
Koliko sam mogao upamtiti iz tog vremena, vatra je sa Grbavice otvarana i na vozila UN-a.

Na 11:00 čovjek priča kako je Đilda poginuo, čovjek se zove Eso
90minut

#5239 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by 90minut »

E'o pitam staru jer nisam siguran da li je na malti ranjena kaže kod plinare na Cengic Vili..

93 kaže..

To je ovdje?

https://i.ytimg.com/vi/KDR5GSTkj88/maxresdefault.jpg
riko-ga

#5240 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by riko-ga »

Odavde je snajper djelovao.

Image

Ovaj dio je imao opticku vidljivost.

Image

Ovako to izgleda.

Image
TheGodfather001

#5241 Re: Snajperisti u Sarajevu..

riko-ga wrote:Odavde je snajper djelovao.

Image

Ovaj dio je imao opticku vidljivost.

Image

Ovako to izgleda.

Image
Možeš li mi molim te reći odakle crpiš ove informacije? Pa na tački djelovanja smo provodili vrijeme, kuća vozača saniteta je tu, a sanitetsko vozilo je bilo parkirano ispred kuće. Ne poznaješ konfiguraciju terena pa možda zato praviš ovu crtu, jer nema šanse da je tu sa pozicije koju si označio kao snajpersko gnijezdo djelovao snajperista po dnu Milinkladske. Jednom prilikom je snajper djelovao ispred kuće Šurkovića, a i tada se sumnjalo da diverzante VRSa, ali je to bio brisan prostor. Drugo, kao što napisah tačno na križanju Olovske i Milinkladske (senter doo) je bila rampa bataljona.
Možda je san VRSa bio da osvoje istaknute kote na tim lokacijama, ali to je (srećom) nedosanjani san.
PM72

#5242 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Snajper je ,na početku rata,djelovao iz kuće koja se nalazila na vrhu Zagorske (sadašnja posavska).Kuća je bila lijevo od raskrsnice na vrhu,preko puta rezervoara.Pokrivao je Maltu,dio Trga i sve ootkrivene dijelove koje je mogao pokriti.Dio gdje je sad kružni tok nije mogao pokrivati.
Dakle,pričam o periodu april - jesen 1992 kad sam bio na tom dijelu.Lično sam gledao durbinom kad iz potkrovlja kuće otvara vatru po Maltu,vidio sam sijevanje i dim iz puškarnice.
PM72

#5243 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

TheGodfather001 wrote:

To je to. Udaljenost ca 400 metara zračne linije. Taj snajper je pokrivao i "niške specijalce" kada su krenuli 10.1992.g. iz 11 plavih prema Hrasnom. jbt, fleševi se vraćaju... nose borci tromblone u jupol kantama, svih nacionalnosti, ne znaju ih lansirati sa kalašnjikova... pune pap-ovke, i samo ponavljaju krenuli su "niški specijalci, zatvorite sve, ne otvarajte nikome"...
Nisu bili niški nego jurišnici II romanijske brigade.
TheGodfather001

#5244 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Nije mi jasno kako je mogao pokrivati Maltu sa vrha Zagorske kad nije bilo vidljvosti zbog vještačkih barijera npr.prema mostu ili dalje prema centru... Na Trgu P. Kosorića je mogao vidjeti samo nebodere kao i u Hrasnom... Linije su kasnije vraćene na prirodnu barijeru tj. Ozrensku ulicu.
A to prvi put čujem za II romanijsku brigadu. Meni zvone riječi "niški specijalci", ali prihvatiću da je to bio strah i stigma koja je pratila te ljude u pancirima...
PM72

#5245 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

TheGodfather001 wrote:Nije mi jasno kako je mogao pokrivati Maltu sa vrha Zagorske kad nije bilo vidljvosti zbog vještačkih barijera npr.prema mostu ili dalje prema centru... Na Trgu P. Kosorića je mogao vidjeti samo nebodere kao i u Hrasnom... Linije su kasnije vraćene na prirodnu barijeru tj. Ozrensku ulicu.
A to prvi put čujem za II romanijsku brigadu. Meni zvone riječi "niški specijalci", ali prihvatiću da je to bio strah i stigma koja je pratila te ljude u pancirima...
Imaš otvoren prostor od vrha Zagorske do raskrsnice kod pekare i to je pokrivao...pogledaj malo.A ako pričaš o ratu moraš malo biti upućeniji.VRS tj četnici imali su sarajevsko-romanijski korpus u kojem su bile brigade a jedna od njih,2 romanijska,pokrivala je jedno vrijeme Grbavicu i dio Trebevića.Njihovi jurišnici su izginuli kod 11 plavih,imaš i spisak sa imenima na internetu nego je svaki njihov vojnik koji je imao uniformu i pancir bio niški specijalac.U strahu su goleme oči.
TheGodfather001

#5246 Re: Snajperisti u Sarajevu..

PM72 wrote:
TheGodfather001 wrote:Nije mi jasno kako je mogao pokrivati Maltu sa vrha Zagorske kad nije bilo vidljvosti zbog vještačkih barijera npr.prema mostu ili dalje prema centru... Na Trgu P. Kosorića je mogao vidjeti samo nebodere kao i u Hrasnom... Linije su kasnije vraćene na prirodnu barijeru tj. Ozrensku ulicu.
Imaš otvoren prostor od vrha Zagorske do raskrsnice kod pekare i to je pokrivao...pogledaj malo.A ako pričaš o ratu moraš malo biti upućeniji.VRS tj četnici imali su sarajevsko-romanijski korpus u kojem su bile brigade a jedna od njih,2 romanijska,pokrivala je jedno vrijeme Grbavicu i dio Trebevića.Njihovi jurišnici su izginuli kod 11 plavih,imaš i spisak sa imenima na internetu nego je svaki njihov vojnik koji je imao uniformu i pancir bio niški specijalac.U strahu su goleme oči.
Nema teoreteske šanse da vidi raskrsnicu kod Pekare as niti prostor do Prljače (Safeta Hadžića). Evo smijem se kladiti u šta hoćeš. 4 spratne zgrade koje se prostiru od Prljače do bivše samoposluge su izgrađene jedna iznad druge, dakle vidljivost sa vrha zagorske ne postoji. Odrastao sam tu, pomagao da nose hranu borcima do prve pozadinske linije, znam svaki sokak u Triglavskoj, Zagorskoj, Varaždinskoj...Znao sam kratice kroz "šumicu", između Golubara u Triglavskoj, između Fakine i Čorba kuća itd. Ubio bi me snajper tuda da me vidio. A da ne pričam da bi Rusa prvog smak'o u Željezničarskim zgradama baš na liniji koju ističeš. Dakle, sa OZrenske da i to prema istoku, ali iz Zagorske nema šanse da je to sve pokrivao. Ako želiš, mogu te provesti svim putevima koji danas postoje :) bez potcjenjivanja tvog iskustva.
A što se tiče rata, deklarativno su postojali korupusi VRS, ali vjeruj da je to sve tako sjajno i jednostavno kao što misliš, danas bismo imali čisto procesuirane sve brigadire i komandante regija i to bi bili samo lokalni pripadnici. Imaš jaaako puno presuda oko Jahorinske brigade, tzv. "centra za obuku", spec.jed iz Srbije, Kosova, plaćenika Rusije i Ukrajine... Svega je tu bilo, nije sve iracionalno, ali eto, detalji oko toga su mi službena tajna još 8 godina :)
Ali da rekapituliramo, barem što se tiče HBa, najveća snajperska opasnost za nas je dolazila sa Grbavice.
internazionale

#5247 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by internazionale »

Malo je cudno kume za nekoga ko je proveo rat na hrasnom brdu da napise da ga je snajper tukao sa 11 plavih
TheGodfather001

#5248 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Nije to napisano, da te upoznam sa čovjekom koji je danas u kolicima zbog snajpera koji je djelovao iz pravca 11 plavih pa da ti on pojasni iz kog pravca je dobio kolica i svoju mladost i sada starost provodi na 2 točka... Na kraju, to se ne piše, to se desilo!
Log off! :run:
PM72

#5249 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

TheGodfather001 wrote: Nema teoreteske šanse da vidi raskrsnicu kod Pekare as niti prostor do Prljače (Safeta Hadžića). Evo smijem se kladiti u šta hoćeš. 4 spratne zgrade koje se prostiru od Prljače do bivše samoposluge su izgrađene jedna iznad druge, dakle vidljivost sa vrha zagorske ne postoji. Odrastao sam tu, pomagao da nose hranu borcima do prve pozadinske linije, znam svaki sokak u Triglavskoj, Zagorskoj, Varaždinskoj...Znao sam kratice kroz "šumicu", između Golubara u Triglavskoj, između Fakine i Čorba kuća itd. Ubio bi me snajper tuda da me vidio. A da ne pričam da bi Rusa prvog smak'o u Željezničarskim zgradama baš na liniji koju ističeš. Dakle, sa OZrenske da i to prema istoku, ali iz Zagorske nema šanse da je to sve pokrivao. Ako želiš, mogu te provesti svim putevima koji danas postoje :) bez potcjenjivanja tvog iskustva.
A što se tiče rata, deklarativno su postojali korupusi VRS, ali vjeruj da je to sve tako sjajno i jednostavno kao što misliš, danas bismo imali čisto procesuirane sve brigadire i komandante regija i to bi bili samo lokalni pripadnici. Imaš jaaako puno presuda oko Jahorinske brigade, tzv. "centra za obuku", spec.jed iz Srbije, Kosova, plaćenika Rusije i Ukrajine... Svega je tu bilo, nije sve iracionalno, ali eto, detalji oko toga su mi službena tajna još 8 godina :)
Ali da rekapituliramo, barem što se tiče HBa, najveća snajperska opasnost za nas je dolazila sa Grbavice.
Pišem o pekari na Malti misleći pritom na Velepekaru,kakav As...jahorinska brigada nije postojala- za tvoju inf.
TheGodfather001

#5250 Re: Snajperisti u Sarajevu..

PM72 wrote:
TheGodfather001 wrote: Nema teoreteske šanse da vidi raskrsnicu kod Pekare as niti prostor do Prljače (Safeta Hadžića). Evo smijem se kladiti u šta hoćeš. 4 spratne zgrade koje se prostiru od Prljače do bivše samoposluge su izgrađene jedna iznad druge, dakle vidljivost sa vrha zagorske ne postoji. Odrastao sam tu, pomagao da nose hranu borcima do prve pozadinske linije, znam svaki sokak u Triglavskoj, Zagorskoj, Varaždinskoj...Znao sam kratice kroz "šumicu", između Golubara u Triglavskoj, između Fakine i Čorba kuća itd. Ubio bi me snajper tuda da me vidio. A da ne pričam da bi Rusa prvog smak'o u Željezničarskim zgradama baš na liniji koju ističeš. Dakle, sa OZrenske da i to prema istoku, ali iz Zagorske nema šanse da je to sve pokrivao. Ako želiš, mogu te provesti svim putevima koji danas postoje :) bez potcjenjivanja tvog iskustva.
Pišem o pekari na Malti misleći pritom na Velepekaru,kakav As...jahorinska brigada nije postojala- za tvoju inf.
Hajde, da ne začatavmo temu, naprijed si napisao da je pokrivao otvoren prostor "od vrha Zagorske do raskrsnice kod pekare i to je pokrivao". Ali nema veze. Dole jesu ljudi stradali, ali opet, vidio je samo mlinove i silose Velepekare, to su tenkovima iz Ozrenske razarali. Imao sam negdje i snimak toga na VHSu. Objekat VP je bio zaklonjen koliko toliko. Evo 90minut je istakao kritičnu tačku gdje mu je član porodice ranjen sa HB-a, ali prije da je sa Aneksa iznad Majmunovića kuća (oko ulice F. Bećirbegovića)...
"Jahorninski odred brigade Specijalne policije...:" - ako ćeš mak na konac :-D žargonski rečeno i sublimirano "Jahorinska brigada"
Post Reply