koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mr.Who

#5226 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mr.Who »

housetent wrote:
KB9 wrote:
housetent wrote:Sta mislite o Mancera Cedrat Boise,kakve su performanse i isplati li se dati 80 eura za 120 ml
odlican, kratko i jasno :thumbup: on je ono sto bi aventus trebao da bude sto se tice cijene, kod aventusa je to preprepretjerano jer "to je creed, tradicija, prirodni sastojci, blabla" pa ti zapapre cijenu pola hiljade :mrgreen:
Najvjerojatnije cu ga uzeti,ptocitao sam dosta dobrih komentara na forumu PunMiris.A kad spomenu PunMiris nije mi jasno da tamo ima tako malo ljudi iz bosne,nemogu da vjerujem da su Srbija i Hrvatska ispred nas toliko daleko po tom pitanju.
Šta te ima čuditi!? Beograd i Zagreb su metropole i ljudi su se daaaavno dotakli nekih stvari s kojima mi dolazimo u dodir u zadnjih deset godina.Naš narod, nažalost, još uvijek tukne na znoj jer mu je žao dati za dezodorans a kamoli za kakav parfem.Naša je pamet takva, nažalost.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5227 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Nema vala šta, eno u Zagrebu i Beogradu svi koriste Creed, Tom Ford, xerjofa, neki dan bio, baš sam se iznenadio koliko su nam odmakli. :-)
Mr.Who

#5228 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Mr.Who »

Pa Beograd i okolina imaju brojčano više od polovine bh stanovništva.Dodaj i finansijsku (ne)moć našeg naroda.
@konektovan Ja nisam bio neki dan.Bio zadnji put prije dvadeset osam godina.
konektovan

#5229 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Mr.Who wrote:Pa Beograd i okolina imaju brojčano više od polovine bh stanovništva.Dodaj i finansijsku (ne)moć našeg naroda.
@konektovan Ja nisam bio neki dan.Bio zadnji put prije dvadeset osam godina.
O cemu ti pricas covjece?! Više od pola Beograda i Zagreba nije culo za ove parfeme koji se ovdje spominju, a da ne pricamo o mogucnosti da ga kupe. Beograd pun stojadina, lada, jugića, smijem se kladiti da prosjecni Bosanac zivi bolje od prosjecnog Srbijanca.
Luxor-Concorde

#5230 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Luxor-Concorde »

Tacno tako ali zanemarujes cinjenicu da mnogo vise bogatih ljudi ima i ZG i BG. Pa ne otvaraju se niche parfimerije tamo gdje nema para...
konektovan

#5231 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by konektovan »

Luxor-Concorde wrote:Tacno tako ali zanemarujes cinjenicu da mnogo vise bogatih ljudi ima i ZG i BG. Pa ne otvaraju se niche parfimerije tamo gdje nema para...
Ako uzmeš prosjek bogatih naspram ukupnog broja stanovnika, tu je to negdje. Ne sporim cinjenicu da je ponuda mozda veca, ali nije to bas toliko izrazeno.
housetent

#5232 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Slazem se ja da je Beograd i Zagreb veci od Sarajeva,i da je kupovna moć u Zagrebu veca,Beograd je tu negdje.Ali nisu toliko odmakli da od 40 hiljada clanova na pun mirisu Bosanaca mozda ima hiljada,to zakljucujem na osnovu komentara tamo.
moonca

#5233 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Mr.Who wrote:
Šta te ima čuditi!? Beograd i Zagreb su metropole i ljudi su se daaaavno dotakli nekih stvari s kojima mi dolazimo u dodir u zadnjih deset godina.Naš narod, nažalost, još uvijek tukne na znoj jer mu je žao dati za dezodorans a kamoli za kakav parfem.Naša je pamet takva, nažalost.
Nije im zao dati novac- vecina nije u mogucnosti izdvojiti novac za to. Drugi problem je i kvalitet dezodoransa- koji tokom dana izgubi funkciju, i jos jedan, nas narod nije u mogucnosti a i misli da nije potrebno prati odjecu nakon svakog nosenja.
I jos jedan problem- da veliki broj smatra da je to 'henija' i ne zele da ga upotrebaljavaju,nevezano za novac.
spreca

#5234 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by spreca »

Parfeme su izmislili oni koji inace nisu bili skloni higijeni i kupanju.....najbolji Parfem je kupatilo...zar postoji gora kombinacija od smrada i Parfema......ta dva "mirisa" daju sasvim jedan drugi nepodnosljiv miris.....u bosni nista manje i nista vise ne smrdimo od drugih u okolini
Rugafet

#5235 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Rugafet »

Ja sam biJo u Beograde prije rato ali nisam kupiJo parfem. BiJo sam i u Zagreb prije desetak godina isto nisam kupJo parfem i bijo sam u Doboju neki dan i vidijo sam la rive body tester i svidijo mi se, ali nisam ima sredstava da ga kupim pa cu ga kupit drugi put kad odem a procito sam na internetima da je parfem dobar a i meni se svidijo
moonca

#5236 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

spreca wrote:Parfeme su izmislili oni koji inace nisu bili skloni higijeni i kupanju.....najbolji Parfem je kupatilo...zar postoji gora kombinacija od smrada i Parfema......ta dva "mirisa" daju sasvim jedan drugi nepodnosljiv miris.....u bosni nista manje i nista vise ne smrdimo od drugih u okolini
Amerikanci smrde drugacije.Ni blizu nasem smradu. U pitanju je hrana, voda..sve sto jedemo i kako se to razgradjuje.
housetent

#5237 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

spreca wrote:Parfeme su izmislili oni koji inace nisu bili skloni higijeni i kupanju.....najbolji Parfem je kupatilo...zar postoji gora kombinacija od smrada i Parfema......ta dva "mirisa" daju sasvim jedan drugi nepodnosljiv miris.....u bosni nista manje i nista vise ne smrdimo od drugih u okolini
tvoj komentar je besmislen,nekontam kakve sad ima veze higijena i kupatilo sa parfemima.A ti ako se ne kupas to je tvoj problem
housetent

#5238 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

Rugafet wrote:Ja sam biJo u Beograde prije rato ali nisam kupiJo parfem. BiJo sam i u Zagreb prije desetak godina isto nisam kupJo parfem i bijo sam u Doboju neki dan i vidijo sam la rive body tester i svidijo mi se, ali nisam ima sredstava da ga kupim pa cu ga kupit drugi put kad odem a procito sam na internetima da je parfem dobar a i meni se svidijo
?
spreca

#5239 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by spreca »

housetent wrote:
tvoj komentar je besmislen,nekontam kakve sad ima veze higijena i kupatilo sa parfemima.A ti ako se ne kupas to je tvoj problem
Ljudi koji se kupaju redovno nemaju potrebe za parfumima...ja se kupam redovno......parfum su izmislili oni koji se nevole kupati...cini mi se da nisi ni procitao moj post kako treba....za mnoge vazi parola...Nek se kupa kome se je mrsko chesati
Luxor-Concorde

#5240 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Luxor-Concorde »

Parfeme nisu izmislili oni koji se nisu voljeli kupati vec da bi se vec okupana elita mogla jos vise distancirati od obicnih robova/kmetova :)
Parfemi su u vecini slucajeva dodatak stajlingu/luksuz i ne spadaju u licnu higijenu.
Ko se ne kupa redovno a stavlja parfem, te pare koje je stukao u parfem bolje da je sirotinji poklonio.
Ko se kupa redovno a jede svakakva govna i znojne zlijezde mu imaju pojacano lucenje taj bolje da ne kupuje parfeme, nece imati efekta :)
housetent

#5241 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

spreca wrote:
housetent wrote:
Ljudi koji se kupaju redovno nemaju potrebe za parfumima...ja se kupam redovno......parfum su izmislili oni koji se nevole kupati...cini mi se da nisi ni procitao moj post kako treba....za mnoge vazi parola...Nek se kupa kome se je mrsko chesati
znaci svi koji se parfemisu ustvari smrde hahaha,kakav zakljucak.
moonca

#5242 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Luxor-Concorde wrote:Parfeme nisu izmislili oni koji se nisu voljeli kupati vec da bi se vec okupana elita mogla jos vise distancirati od obicnih robova/kmetova :)
Parfemi su u vecini slucajeva dodatak stajlingu/luksuz i ne spadaju u licnu higijenu.
Ko se ne kupa redovno a stavlja parfem, te pare koje je stukao u parfem bolje da je sirotinji poklonio.
Ko se kupa redovno a jede svakakva govna i znojne zlijezde mu imaju pojacano lucenje taj bolje da ne kupuje parfeme, nece imati efekta :)

Koliko to mozemo kontrolisati. Na nekim temama smo se dotakli 'smrada' i zbilja razna podnevlja imaju i karakteristicne mirise/smradove.

Tacno, parefm nije zamjena za vodu, kao i dezodorans ako se upotrijebi na neopranu kozu, nema efekta. :-) pisemo gluposti, ko' da otkrivamo toplu vodu. :lol:
radiša

#5243 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

dobar je onaj kaze oni sto se kupaju redovno ne treba im parfem :lol:
moonca

#5244 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Ima i tih. Tusiraju se ujutru kosulju od jucer na sebe,jer su je malo proluftali i jureci na posao. U 3 sata,zavisi od klime u kojoj borave, svi oko njih :unesvijest: :lol:
radiša

#5245 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by radiša »

na +30 i vise samo tusiranje ne pomaze,moras koristit neki dezodorans ili stik da ne smrdis a parfem ko koristi na mjestima gdje ide navedeno nije normalan,zato mi nije jasno kakve veze ima kupanje sa parfemom kad se zna gdje se parfem stavlja.

i na to sto kazes svakako obratit paznju,ako si se oznojio peri majicu kakvo luftiranje :lol:
moonca

#5246 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Nekada ni dezodoransi ne pomazu. Samo ovaj pomaze:Image
BJB

#5247 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BJB »

spreca wrote:
housetent wrote:
Daj sta se***date sve i jedan.. Nema veze sa potrebom da se prikrije bilo kakav smrad..
Ne voli svako mirisati isto na LAhor ili neki gel za tushiranje.
Jucer sam se "ubila" salatom od domacih rendanih krastavica +bijelog luka, danas niko nije ni osjetio bijeli luk nigdje..
Tushiram se svako bozije jutro, stavim ili Borotalco crni logicno na obrijanu podpazusnu zonu, i opet stavim parfem jer volim mirisati ljepse..Ne prirodno, vec na crveni biber il ruze ili neku drugu upecatljivu notu parfema..
Ovi sto misle da se zene il muskarci koji koriste parfeme kupaju njima da bi prikrili smrad, voz s teme..Ako ne volite parfeme, koga briga, ovo je tema za one koji ih vole..Ili otvorite temu, Koristiti parfeme, da ili ne? , pa nek ko zeli raspravlja do mile volje..
Mozda su se kraljevi nekad davno kupali parfemima jer su se bojali vode i kupanja, ali to je povijest..Jucer za jucer, danas za danas..
99% ljudi koje poznajem drze do licne higijene, neki apsolutno ne koriste parfeme jer vole svoj prirodan miris ili im muzevi vole kako prirodno mirisu, ovi drugi poput mene imaju omiljene parfeme koje koriste svakodnevno, po kojima su prepoznatljivi, koje vole osjetiti na sebi..
JA imam obicno nekih 5-6 parfema koje trosim dok ih ne potrosim do zadnje kapi..Ne vollim stalno koristiti jedan. Ali neke koji odgovaraju mojoj kozi iimaju dobru postojanost na mojoj kozi kupim ponovo dok mi ne dosade..Neke nanesem samo na zapesce i svako maloo pomirisem jer me oraspoloze..
Trenutno trosim Lanvin Rumeur..Divan je nekih 2-3 sata a onda ishlapi..Naravno ja ga vise ni ne osjetim ali stalno dobijam kompliimente.
Meni bolji Ange ou Demon Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image Imala sam samo tester ovog parfema, ali mi je trajao nevjerovatno dugo..Ako nadjem igdje ponovo, kupujem..
I kad potrosim parfem uvijek mi nekako zao bude baciti bocicu..
Sto ste tako negativni uvijek?
moonca

#5248 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by moonca »

Naravno ja ga vise ni ne osjetim ali stalno dobijam kompliimente.
:-)

I kada ga ti ne osjetis, komplimenti pljuste. :hm:
Netko je jako zaljubljen u tebe :licka: :oops: :lol:

Salim se. Imas par dobrih - bice da si jedan 'buket od djevojke/ zene'. :)
pizarro

#5249 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by pizarro »

svi mi koji se svakodnevno kupamo, koristimo dezodorans i parfem :D

a brat spreca prekucao sa svojom teorijom :lol:
housetent

#5250 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by housetent »

pizarro wrote:svi mi koji se svakodnevno kupamo, koristimo dezodorans i parfem :D

a brat spreca prekucao sa svojom teorijom :lol:
ma papak neki,primitivizam izbija iz njega.A BJB odlican komentar bravo :)
Post Reply