HAVANA wrote:bingov buraz wrote:
Ovo je toliko pogrešan rezon da je to strašno.
Ako osoba A ne plaća nešto što plaća osoba B to direktno utiče na konkurentnost osobe B na tržištu jer osoba A može u startu da ponudi bolju cijenu,posljedično osoba B mora da ugasi biznis iako radi sve kako treba,neki to nazivaju i nelojalna konkurencija.
Ovo je meni najveci problem u poslu.Moram prilagoditi cijene,pa i biti jeftiniji jer ja nisam u odijelu i kravati sa curicom u minjaku sto posluzuje kafu i daje garantni list od 24 mjeseca...A platim vise i od onog iz gradiske,dubice,hercegovine,banjaluke...
Država najviše jebe one od koje ima najviše koristi,seljaci su to fino rekli "udri konja koji vuče"
U mom gradu čovjek prijavio drugog jer radi posao za koji ovaj nema papire a ovaj sve uredno plaća,na stranu što je inspekcija otkrila identitet podnosioca prijave što je strogo zabranjeno nego i raja na kafu komentariše "jesi vidio pičke,prijavljuje čovjeka ne da mu radit,treba krasti izgleda"
Primjer 2
RVI bez noge,primalac invalidnine logično,od dosade valjda jer nemam boljeg objašnjenja doveze na pijacu tog voća i povrća i prodaje ispod svake cijene samo da zajebava druge prodavce koji baš žive od toga.I to stane kraj njih i proziva psuje Aliju onda ga hvali,nabraja kad mušterija stane kod drugog a narod se i sažali pa kupuje kod njega,tezgu ne plaća jer ko će od amputirca tražiti novce,isto tako ni dozvolu za prodaju nema niti je može dobiti ali ni inspekcija ga ne dira jer je jebiga amputirac,vozi tu robu u putničkom autu a policija ga pušta "da se bori",sve što drugi moraju i trebaju a u zadnje vrijeme i rade legalno, moraju jer neko mora zaradit za i tu invalidninu i sve ostale.
Onda bahato poruči"boli me kurac ja mogu i bacati ako nije ćejf meni je Alija dao 1500 maraka penzije.
Problem je i u narodu koliko i u sistemu