Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pathyeshme

#5226 Re: Teretana

Post by pathyeshme »

Kako izgledaju te spužve i gdje to nabaviti?
MOSALJOZE

#5227 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

pathyeshme wrote:Kako izgledaju te spužve i gdje to nabaviti?
Odes u market uzmes npr onu vecu za pranje auta popolovis je i to ti je to
yoda82

#5228 Re: Teretana

Post by yoda82 »

pathyeshme wrote:Gdje mogu kupiti rukavice za treniranje, pošto sam od tegova nabio žuljeve?
Bilo je i u BBI-u na 3-4 spratu. Ona prodavnica gdje ima planinarske opreme 15KM. Nisu loše.
Ramzess Veliki

#5229 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

34sf4drgu67d25 wrote:
EmiRem wrote:
Mračajski proto wrote:Preimenujte temu u ''Suplementi''.
:thumbup:
Jbg, bez kvalitetne ishrane i suplemenata dizanje gvozđa nema smisla :D
:roll:
Nisam baš za suplemente ... koliko loše utiču na zdravlje i izgled nakon što se prestanu uzimati?
prije par mjeseci slušam dvojicu - oko 22 godine u teretani, mišići predimenzionirani, jedan pita drugog ima li Vijagre jer mu dolazi djevojka ... :shock:
Ja sam uvijek trenirao na zasićenim masnoćama, grahu i jagnjetini i masnoj pečenici, razbijem pivom i rakijom. :thumbup:
A teretanu imam u stanu, tako da čim dođem sa posla odradim jednu seriju prije jela, a dva puta sedmično odem u teretanu radi sprava koje nemam kući.
34sf4drgu67d25

#5230 Re: Teretana

Post by 34sf4drgu67d25 »

Ramzess Veliki wrote:
34sf4drgu67d25 wrote:
EmiRem wrote:
:thumbup:
Jbg, bez kvalitetne ishrane i suplemenata dizanje gvozđa nema smisla :D
:roll:
Nisam baš za suplemente ... koliko loše utiču na zdravlje i izgled nakon što se prestanu uzimati?
Neznam na koje suplemente mislis. Protein u prahu nema razlike od proteina kojeg jedes iz hrane, osim sto se lakse probavlja i brze stigne do misica. Normalno nema smisla protein bez kvalitetne ishrane, i vjezbe u teretani.

Za kreatin nisam cuo negativna iskustva.
Ramzess Veliki

#5231 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

34sf4drgu67d25 wrote: Neznam na koje suplemente mislis. Protein u prahu nema razlike od proteina kojeg jedes iz hrane, osim sto se lakse probavlja i brze stigne do misica. Normalno nema smisla protein bez kvalitetne ishrane, i vjezbe u teretani.

Za kreatin nisam cuo negativna iskustva.
Gledam druga kako ispuše preko zime, mlad je a na proljeće ima tijelo starca. Zatim se nalupa injekcijama, otekne sav, na zimu ista priča. Kako sam čuo (ne koristim pa ne znam da li je tačno) kreatin zadržava vodu u tijelu i na taj način povećava masu, i kad se prestane koristiti ta voda se oslobodi i napusti organizam. Ovo me baš interesuje da li je to istina.
Proteini su svakako najkorisniji kao dodatak ishrani, to ne sporim, jer za dobre rezultate nije moguće unijeti i obraditi toliku količinu hrane koja je potrebna za veliku masu. Dok sam se aktivno bavio sportom, tada su teške kategorije jele po deset jaja za doručak, dvije kile mesa, dva litra kakaoa i uz to uzimali vreće proteina i kenjali iz dva puta jer bi inače začepili toalet. :lol:
34sf4drgu67d25

#5232 Re: Teretana

Post by 34sf4drgu67d25 »

Ev' ja sam uzimao kreatin mjesec dana, pa cu sad napraviti pauzu mjesec dana pa ti javim promjene :D
Ja sam dobio 8kg u nekih 25 dana, ali sam i unosio sigurno 3x vise kalorija nego inace...
Javit cu se za 20 dana :D
Astrix

#5233 Re: Teretana

Post by Astrix »

Ja sam koristio protein i kreatin citavih godinu dana, i jako finu gradju imao. Evo sad vec ne treniram nekih 6 mjeseci i nema drasticne razlike. Slabije jedem a i cesto ne jedem zdravu hranu, tako da sam smrsao samo nekih 5-6 kila a jos uvijek se primjeti fina konstrukcija tijela... pa ti sad skontaj.
Last edited by Astrix on 09/01/2014 00:24, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#5234 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

34sf4drgu67d25 wrote:Ev' ja sam uzimao kreatin mjesec dana, pa cu sad napraviti pauzu mjesec dana pa ti javim promjene :D
Ja sam dobio 8kg u nekih 25 dana, ali sam i unosio sigurno 3x vise kalorija nego inace...
Jarane kako se ti sjetiš upisat korisnicko ime? :D
MOSALJOZE

#5235 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

34sf4drgu67d25 wrote:Ev' ja sam uzimao kreatin mjesec dana, pa cu sad napraviti pauzu mjesec dana pa ti javim promjene :D
34sf4drgu67d25

#5236 Re: Teretana

Post by 34sf4drgu67d25 »

MOSALJOZE wrote:
Teško :D
34sf4drgu67d25

#5237 Re: Teretana

Post by 34sf4drgu67d25 »

Astrix wrote:Ja sam koristio protein i kreatin citavih godinu dana, i jako finu gradju imao. Evo sad vec ne treniram nekih 6 mjeseci i nema drasticne razlike. Slabije jedem a i cesto ne jedem zdravu hranu, tako da sam smrsao samo nekih 5-6 kila a jos uvijek se primjeti fina konstrukcija tijela... pa ti sad skontaj.
Znaci nemam razloga za paniku sto se tice kilaze.. Jesi pravio pauze sa kreatinom u tih godinu dana?
Yapi Yapo

#5238 Re: Teretana

Post by Yapi Yapo »

Jel ima smisla trenirati, a nikako ne koristiti suplemente?
34sf4drgu67d25

#5239 Re: Teretana

Post by 34sf4drgu67d25 »

Normalno da ima. Samo se kvalitetno hrani, dosta proteina, dosta ugljikohidrata ako hoces da se udebljas.

http://caloriecount.about.com/

Eto tu istrazi sta jedes :)
T-pain

#5240 Re: Teretana

Post by T-pain »

evo za ovog momka gore sto je napiso za VIJAGRU

sto posto uzima vijagru jer mu se ne dize od suplemenata ahhahahah ne moj biti lud kao od mesa bez ideje ... znam 10 ljudi koji uzimaju Vijagru jer ne moze da im se dize a nikad nisi dotakli tega, suplementa i ostalog st se tice teretane, pa ti razmisli malo kakvu si glupost izvalio :D no offense
Ramzess Veliki

#5241 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

T-pain wrote:evo za ovog momka gore sto je napiso za VIJAGRU

sto posto uzima vijagru jer mu se ne dize od suplemenata ahhahahah ne moj biti lud kao od mesa bez ideje ... znam 10 ljudi koji uzimaju Vijagru jer ne moze da im se dize a nikad nisi dotakli tega, suplementa i ostalog st se tice teretane, pa ti razmisli malo kakvu si glupost izvalio :D no offense
Dječače malo bolje čitaj i pripazi na riječnik, ne pričaš sa svojom generacijom. Ne znam šta su momci trpali u sebe ali kad čujem da nekome od 22 godine treba Vijagra naježim se.
Znam ja ljudi koji sa 72-74 godine ne koriste Vijagru, a garant ne idu u teretanu. :lol:
Istina ni ne jebu ... :lol: :lol: :lol:
Ramzess Veliki

#5242 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

Yapi Yapo wrote:Jel ima smisla trenirati, a nikako ne koristiti suplemente?
Normalno. :thumbup:
Možeš masu i kvalitetne mišiće dobiti i na drugačiji način, samo je taj način teži, traži više rada ... ali znaš da je to rezultat tvog rada. Velike težine i kratke serije. I pitanje je kako želiš da izgledaš.
T-pain

#5243 Re: Teretana

Post by T-pain »

Ramzess Veliki wrote:
T-pain wrote:evo za ovog momka gore sto je napiso za VIJAGRU

Dječače malo bolje čitaj i pripazi na riječnik, ne pričaš sa svojom generacijom. Ne znam šta su momci trpali u sebe ali kad čujem da nekome od 22 godine treba Vijagra naježim se.
Znam ja ljudi koji sa 72-74 godine ne koriste Vijagru, a garant ne idu u teretanu. :lol:
Istina ni ne jebu ... :lol: :lol: :lol:
ti citaj, sta imas pisati gluposti kako se nekom ne dize, to je njegov broj i ne znam ja ko je ovdje djecak .. toliko te strah uzeti jebeni suplement jer slusas svakodnevno gluposti koje valjaju neobrazovnai ljudi kojima je neko reko da to nevlja ,tadkojer tom neko je neko reko itd ukrug,

Do sad bi 3 mill populacije umrlo od uzmianja suplementa da je tako.

Navedi mi samo jedan primejr gdje se 1 muskarac/zena zalila da joj je suplement naskodio nesto od suplementacije ?

Samo da znas Cedevita je stetnija nego pola ovih suplementa !
Ramzess Veliki

#5244 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

Suplementi očito utječu na agresivnost ... :novine:
Nisam ih uzimao ni dok sam se bavio sportom jer i da jesam čovjekova težina se reguliše genetski, pa ti možeš samo privremeno dobiti veću masu, čim prestaneš da uzimaš dodatke ishrani i prestaneš sa treninzima vratićeš se na onu koja ti je prirodna.
Što je razlika u povećanoj masi u odnosu na genetski programiranu veća, tim će se gubitak mase prije primjetiti i biće veći. A ni jedno pretjerivanje nije dobro za zdravlje.
Sad recimo kod onog što vi zovete - suho dizanje - mišić može da se utrenira do te mjere da polomi vlastite ligamente, da se raspukne uzduž ili da uzrokuje lom čašice na koljenu. Može dovesti do pretjerano velikog pritiska na čašice i do slizavanja glatkog dijela čašice, te velikih oštećenja.
Ja sam kao dizač tegova (jednu sezonu najbolji rezultat u bivšoj Jugi, pripreme za Balkanske igre ...) imao svog doktora koji me je pratio i propisivao ishranu, tako da dosta toga znam, ali svakome na volju, ne gledamo na život svi istim očima.
sto je skupo

#5245 Re: Teretana

Post by sto je skupo »

Ramzess Veliki wrote:Suplementi očito utječu na agresivnost ... :novine:
Nisam ih uzimao ni dok sam se bavio sportom jer i da jesam čovjekova težina se reguliše genetski, pa ti možeš samo privremeno dobiti veću masu, čim prestaneš da uzimaš dodatke ishrani i prestaneš sa treninzima vratićeš se na onu koja ti je prirodna.
Što je razlika u povećanoj masi u odnosu na genetski programiranu veća, tim će se gubitak mase prije primjetiti i biće veći. A ni jedno pretjerivanje nije dobro za zdravlje.
Sad recimo kod onog što vi zovete - suho dizanje - mišić može da se utrenira do te mjere da polomi vlastite ligamente, da se raspukne uzduž ili da uzrokuje lom čašice na koljenu. Može dovesti do pretjerano velikog pritiska na čašice i do slizavanja glatkog dijela čašice, te velikih oštećenja.
Ja sam kao dizač tegova (jednu sezonu najbolji rezultat u bivšoj Jugi, pripreme za Balkanske igre ...) imao svog doktora koji me je pratio i propisivao ishranu, tako da dosta toga znam, ali svakome na volju, ne gledamo na život svi istim očima.
Pa ima li makar jedna tema na kojoj ti ne pises. Nema zemlje u kojoj ti nisi bio , cure koju nisi povalio, stvari na ovom svijetu koju ti nisi radio... Covjece popusti malo, koju god jebenu temu pogledam ti na njoj pametujes, pa odvadi malo majku mu...
GreenWay

#5246 Re: Teretana

Post by GreenWay »

Ramzess Veliki wrote:Suplementi očito utječu na agresivnost ... :novine:
Ti si brate pomjeso steroide i suplemente.
pathyeshme

#5247 Re: Teretana

Post by pathyeshme »

Ja bih uzeo sebi whey, ali nemam para. Zato nasuho radim, jbg, osjećam iz treninga u trening da sam jači tj. mogu podići sve više i više, što znači da mišić raste i ojačava.
Ramzess Veliki

#5248 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

GreenWay wrote: Ti si brate pomjeso steroide i suplemente.
Vjerujem da jesam. :thumbup:
Taj pojam je za mene nova stvar, toga u moje vrijeme nije bilo. :D
Istina i hrana je bila kvalitetnija nego sada. :twisted:
Ramzess Veliki

#5249 Re: Teretana

Post by Ramzess Veliki »

sto je skupo wrote: Pa ima li makar jedna tema na kojoj ti ne pises. Nema zemlje u kojoj ti nisi bio , cure koju nisi povalio, stvari na ovom svijetu koju ti nisi radio... Covjece popusti malo, koju god jebenu temu pogledam ti na njoj pametujes, pa odvadi malo majku mu...
Pišem samo na dvije. Bio u tri zemlje. Bio sa ništa više cura nego neko drugi. Bio sportista, specijalac i to je sve. Ako ti idem na živce stavi me na ignor.
stronghold

#5250 Re: Teretana

Post by stronghold »

pathyeshme wrote:osjećam iz treninga u trening da sam jači tj. mogu podići sve više i više, što znači da mišić raste i ojačava.
Pa i ne bas.

Misic raste pomocu gradivne materije,tj. proteini-ugljikohidrati-masti.

A tezina nije uopce presudna u cijeloj prici. Nego uvijek je ishrana br. 1.
Post Reply